- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
7 ayBence erkekler açısından esas başarı 24 yaşına kadar evlenmemiş olmaktır. Erkek dediğin bu devirde en az 32 yaşına kadar evlenmeyip, bu süreçte üniviersite okuyup bitirip, çalışıp evini ve arabasını almalı ve ayrıca birçok şehirle ülke gezmeli. Evi ve arabası olmadan erken evlenen erkek sırtına yük almış olur gerek yok yani. Kadınlar açısından da 30 yaşına kadar evlenememiş olmak başarısızlıktır.
07 Yorumla
Soran7 ayKendi evimdeyim, motorum var. 20 ulke gezdim, ilk 3k da sayisal bolum okuyorum. Ama hic basarili hissetmiyorum. Sevgilim olmadiktan sonra hicbir anlami yok
Soran7 ay@udeniz22 sevgilisizlik dert ama
Soran7 ay@udeniz22 benim sadece 4 sevgilim oldu. Kadinlarin ne istedigini veya istemedigini cok umursayan biri degilim. Ama uzun sureli bir sevgililik yasamak isterdim
En İyi Cevaplar
7 ayEvliliğin yaşı yoktur hatta 30 bile geç değil
03 Yorumla
Soran7 ay30 nasil gec degil? Benim istedigim 21, 22 yaslarinda genc kizla evlenmek. Ama 30 yasinda o yaslardakk kizla evlenirsen yas farki cok göze batar
- 7 ay
zenginsen veya ünlü isen göze batmaz :)
Soran7 ayDoğru 😇
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
7 ayKesinlikle değil. 24 yaş, hayatın daha başı. Evlenmek bir başarı ya da eksiklik değil; doğru zaman, doğru insan ve hazır hissetmekle ilgili bir şey. Erken evlenmek herkes için doğru değil, geç kalmak da değil. Herkesin yolu, zamanı farklı. Baskıya değil, iç sese kulak vermeli insan.
10 Yorumla
7 ayBu şekilde mutluysan doğru yoldaşın birader... Başarısızlık kavramının evlilikle bir alakası olduğunu düşünmüyorum hele ki günümüz çıkar çatışmaları ve güvensizlik çemberiyle sarılmışken...
07 Yorumla
Soran7 ayEvet evlilik olmayabilir ama uzun en azindan 3, 4 yil suren bir sevgililik yapabilenler benden daha basarililat
- 7 ay
Bilemem bakış açısı ama bence sorunun cevabı başarısız değilsin nasibin illaki seni bulur temiz kalabilmek önemli düzgün bir insan istiyorsan eğer...
Soran7 ayTemiz kalanlar yalniz kaliyor. Tam tersi istedigi kizla yatanlar asla yalniz kalmiyor. Benim bir arkadasim hic umursamamis 100 lerce kizla yatmis. Ama Şu an sevgilisi var. Sevgilisini manipule etti, kiz onu kaybetmemek icin ugrasip duruyor. Bi de bana bak. Yalnizim
- 7 ay
O arkadaşın midemi bulandırdı sen ne istiyorsun o önemli geçici bir ilişki mi gerçekten evlilik yoluna girecek sana hayat arkadaşı olabilecek biri mi? Önemli olan bu bence o arkadaşına özenme illaki var senin de karşına çıkacak biri sabır meselesi biraz da benim de var devamlı birileriyle konuşan sonra da yalnızım evlenemiyorum diye ağlıyor öyle daldan dala atlamakla olsaydı bu işler...
Soran7 ayO evlenir ama. Diyorum ya kiz pesinden kosuyor. Ayrica benim istedigim hayatta tatmam gerekenleri tatmak. Yani o çocuk ne istediyse yasamis umursamamis. Ilk o evlenir muhtemelen.
- 7 ay
Bunu temiz kalanlar da yaşayabiliyor sadece sabır sabır sabır bence ama yine de sen bilirsin...
Soran7 ayEvet ama temiz kalanlar daha zor evleniyor gibi
Yapay Zeka Cevapladı
Kesinlikle hayır! Evlenmek bir başarı ya da başarısızlık ölçütü olamaz. Herkesin hayat yolu, değerleri ve kendini hazır hissetme zamanı farklıdır. Toplum bazen bu konuda baskı yapabiliyor, ama unutma ki en önemlisi kendi mutluluğun ve doğru zamanda, doğru insanla bir birliktelik kurabilmek 💕. Aceleyle verilen kararlar, sırf bu baskıyı hissettiğin için alınırsa çok daha zorlayıcı sonuçlara yol açabilir. Kendi hayatını kendin şekillendirmek en büyük başarıdır. 💐
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u 7 ayevlenmek başarı mı ki evlenmemek başarısızlık olsun
21 Yorumla
Soran7 ayDeğil mi?
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Hayır, 24 yaşına kadar evlenmemiş olmak başarısızlık değil ve bunu net söylemek lazım. Evlilik bir yarış ya da “zamanında yapılmazsa kaybedilen” bir aşama değil; hazır olmadan yapılan evlilikler çok daha büyük bedeller ödetiyor. 24 yaş çoğu insan için hâlâ kendini tanıma, ne istediğini ayıklama ve yanlış ilişkilerden ders çıkarma dönemi. Ayrılıklar yaşamış olman da eksi değil, aksine deneyim. Kimse kalp kırmadan, hata yapmadan olgunlaşmıyor. Toplum bazen erken evliliği “başarı” gibi pazarlıyor ama istatistiklere bakınca erken evliliklerin ne kadar zor yürüdüğü ortada. Başarı; doğru insanla, doğru zamanda, isteyerek kurulan bir hayat. Henüz evlenmemiş olman seni geri bırakmıyor, aksine acele etmediğini gösteriyor. Asıl başarısızlık, sırf yaş geldi diye yanlış bir evliliğe girmek olurdu.
00 Yorumla21 hafta sonra 29 olacağım ve evleneli 1 ay oldu. üstelik hiç evlilik düşünmezken ve tamamen bekar bir yaşantıdan memnun ve bekar hayallerken kurarken 1 yıl içinde aniden arkadaşlıktan evliliğe evrilen bir ilişkiyle tanıştım. işin teslimiyet kısmını bir kenara bırakıp şunu söylemek isterim ki; evlilik asla bir başarı ölçütü değil. başarı ölçütü evlilik çerçevesinde değerlendirildiğinde evlenmek için seçtiğin kişidir. o yüzden asla acele etme ve erken geç kıyaslaması yapma. sadece kalbini ve yaşantını sevgiye aç, niyetini taze ve temiz tut sonra otur izle. her şey kendiliğinden ve tam da hayal ettiğin güzellikte gerçekleşecek
02 Yorumla
Soran6 aySaol, ama inanmiyorum boyle olabilecegime. Sanssiz bir insanim
Gizli Üye(36-45)7 ay24 genç herkes 30-35'te evlenir oldu. Evli olup mutlu olmadığı halde mış gibi fotoğraflae paylaşanlar daha kötü. Anlamsiz ve boş bir evlilik yerine doğru kişiyle denk gelmeyi bekle. Evlilik için acele etmek yerine karakterin maddi durumun ve kendinle ilgili ç9zmen gereken huylarina odaklan
02 Yorumla
Soran7 ay30 da evlenilebilir ama 30 a kadsr tadini cikarirsin, kizlarla takilirsin vs. Benim hayatimda o da yok. Yani sevgilim var onunla sevişiyorum ve ona ragmen sikayet ediyor degilim. Yerine koydugum bir sey yok
Cevap sahibi7 aySevgilinle evlen o zaman
7 ayBence değil çünkü çoğu kişi o yaşa kadar zaten ancak üniversite okuyorsa bitirmiş oluyor ve sonra işe giriyor ve her şey düzene zaten o yaşa kadar ancak oturuyor ondan sevgilin olsa bile evlenmemiş olman normal oluyor.
03 Yorumla
Soran7 ayOyle ama, universitede sevgilim yoktu. Su ana kadar sadece 4 tane sevgilim oldu.
- 7 ay
Olabilir ama bu geç kalındığı anlamına gelmez
Soran7 ayAma genç yillarim geçiyor. Zaman geri gelmiyor
7 ayhttps://www.kapwing.com/videos/694182a86c6221d49e8a5535
Bunu izleyin ama sonuna kadar cevap orada
07 Yorumla
Soran7 ayBakiyorum
Soran7 ayDoğru ya flört, sevisicen tadini alican ama evlenmicem. Dogru mu?
- 7 ay
İsterseniz evlenin. Evlenmek tek yapmalı bir şey değil. Toplum ve etrafı düşünmek gerekli. Sorumluluk var. Buna herkes hazır ama istiyorsanız, bu yolu seçtiniz mi evlenin. Yoksa boşanma olur, aileler bir birini üzer, suçlar. Bu devirde boşanmaların sayı o yüzden artıyor herkes bencil şekilde "hayatının aşkını" arıyor biraz ironik ve komik aslında. Evlenmek bu değil ki, evlenmek yukarıda dediklerim ışığında karşındaki insanla birlikte saygı ve sevgi ile geçinmek, yaşamak, paylaşmak demek. Aynı zamanda aileleri sahiplenmek ve paylaşma oldukça büyümek demek. Sen tek "aşkını yaşa" "seviş, tatmin ol" demek değil. Sonrasında çocuk var sorumluluk daha da artar ama bu ciddi görünen şeyler aslında iki insanı aileleri ile birlikte daha da yakınlaştırır. Hayat arkadaşına çevirir. Olmazsa olmaz gibi. Evlenmek sadece seçim.
- 7 ay
Video mizah amaçlı yani evli olan insanların çoğu videoda olduğu kimi söyler)) olmasa da olurmuş gibisinden. Ama olursa da kötü değil, hayatının farklı aşaması ve farklı tarafı. Yani seçim
Soran7 ayDogru. Bence tadini cikarmak ama evlenmemek daha dogru. Kizlar da zaten zevk almak istemiyor mu sonucta. Evlenmeyi isteyen yok. Ayrica korunma diye bir sey var hamile kalmasi da zor.
- 7 ay
Şaka mısınız? Sizin gibi bu düşüncede kızlar ya da erkekler varsa hepsi yok olabilir. Yaşamak sadece zevk almak demek değil. Zevk almak mı sinirden gülebilirim🙄 sadece hormonların aşağı yukarı çıktı diye hayvani dürtülerle yaşamak ve bunu zevke bağlamak da acayip. Başınıza bur iş gelse, sevdikleriniz yok olma eşiğinde olsa, çaresiz kalsanız ya da kötü denebilecek bir durum olsa yine zevk peşinde olurlar mı acaba. Ya da gerçek mutluluğu anlasalar, gerçekten huzur bulsalar yine zevk peşinde olurlar mı? Siz hayatı, sadece bencilce zevk alayım günüm geçsin şeklinde anlıyorsunuz. Benim daha fazla izah etmeme gerek yok. Sadece yukarıda yazdıklarım ve cümleleri anlayın, düşünün yeterli sonraki etapa geçersiniz
Soran7 ayAslinda anlamadim, senin dedigin kisi sevgili yapsin sevissin ama sorumluluk almasin degil mi?
Hiç te geç değil aceleye gerek yok evlilik için erken daha ama kafa olarak hazırım gördüm göreceğimi yaşadım yaşayacağımı artık hayatım düzene girsin maddi manevi hazırım diyorsan o ayrı
011 Yorumla
Soran7 ayEvet düzen istiyorum. Aslinda şöyle, evlilik oncesi insanlar genelde hayatin tadini cikariyor. Yani bir cok kisiyle flort ediyor, sevgili oluyor ve her seyi tadiyorlar. Ben ise evlilik haric yapmayi istemiyordum ama simdi de sanki kacirmisim gibi geliyor. Çünkü genç yaslarimda zevkleri kaciriyorum. O yüzden eger 3,4 yil önce evlensem mantikliydi ama şu an grnçlik zevklerini kaciriyor olmuyor muyum?
- 7 ay
Kendini erken yaşta sorumluluk altına almış çoğu zevkten eğlenceden mahrum bırakırsın evlilik bir nevi bazı özgürlüklerine vurulan bir zincir demektir hayatta keşke sunu da yapsaydım dediğin birşeyler varsa onları yap yaşa içinde kalmasın öyle evlen yoksa keskelerin olur üzülür pişman olursun
Soran7 ayDoğru. Evlendigimde zaten baska kizla bir sey yapamicam. Evlenmeden önce yasayabildigimi yasiyim o yüzden.
Soran7 ayYaş degil sorun ama ben evli degilim Şu an ona ragmen kizlarla davranisima dikkat ederim. Kendimi ve namusumu evli gibi koruyorum. Bu çok saçma, bundan kurtulmam lazim.
Soran7 ayEskiden kilardim. 5 vakit. Sonra biraktim cunku surekli vicdan azabi cekiyorsun hem naamz kilip hem sevgili yaptigim sarildigim opustugum dönem cok zorlandim. Sonra baktik sevgilisiz de olmuyor namazi biraktim.
Soran7 ayGittim evet, çok dinledim
Soran7 ayDogru onu yapmaya calisiyorum, vicdan hâlâ etkiliyor ama eskisi kadar degil
7 ayEvlenmek değildir başarı olan evlenip hergününü mutsuz geçirenlerle dolu dünya asıl olay doğru kişiyle evlenmektir bunun da yaşı yoktur kimisi 19 yaşında bulur doğru kişiyi kimisi 25 yaşında
05 Yorumla
Soran7 ayBenim gordugum uzun sure sevgili olup evlenenler çok mutlu oluyor. Mesela 5 yil sevgili oluyorlar sonra evleniyorlar. Onlarin evliligi cok mutlu oluyor.
- 7 ay
Bizim evliliğimiz 1 yıl sevgili geçmişimizin ardından gerçekleşti
Soran7 aySen mutlu musun ve kac yasinda evlendi
- 7 ay
Ben mutluyum çok şükür 20 yaşımda evlendim
Soran7 ayHayirli olsun, keşke ben de o yaşlarda evlenmiş olsaydim
7 ayEvliliğin herhangi bir başarısı yok bence haliyle evlenmemek de başarısızlık olmaz. Ki 24 yaş daha çok genç yani çok istiyorsan birini bulabilirsin 34 35 yaşında bile evlenen insanlar varken
00 Yorumla
7 ayEvlenmemek dünyanın sonu değil. Sen şu zamanda hayatını kurtar mesleğini edin asıl hayat başarısı bu
06 Yorumla
Soran7 ayEvlenmemek olmayabilir ama sevgilinin bile olmamasi buyuk basarisizlik bence
- 7 ay
Yok be. 24 yaşında başarısızlık gözüyle bakıyorsun ben 32 yaşındayım büyük nimet 😂😂
Soran7 aySen evli misin?
- 7 ay
Hayır niye evleneyim ki 😂
Soran7 aySevgilin var mi?
- 7 ay
Hayır neden
Hayır aklı başında mantıklı kararlar verebilen ve dogru kişiyle henüz tanışmamak demektir. 21 yaşında yapsaydın çok mu iyi olcaktı sg mk
020 Yorumla- 7 ay
@Fatih49 oda senin slklıgın afedersin. Hayatta ne gördünde hemen yptın mk bak demek ki hala burdaysan sıkıntılı oldugun belli. Sen dogru düzgğn bir adam olsaydın burada dolaşmak yerine gider karına çocuguna sarılır uyurdun , onlarla zaman geçirirdin. Evlendigin halde burada gece vakti takıyorsan seninle evlenen kadın yanlış evlilik yapmıştır.
Soran7 ayMantikli konusmussun gercekten de evli birinin kiz erkek bloglarinda ne isi olur ki?
- 7 ay
@Fatih49 Her haltayı yaptıktan sonra cahillikti yok hataydı diyip arkasına saklanan insanların asalak ve canım oldugunu düşünüyorum. Ayrıca karın seni terk etmiş çok haklı ve dogru bir karar verdigini görüyoruz. Demek ki senin ne halt oldugunu anlamış olmalı ki seni terk etmiş. Bu uslupla ve ahlakla bu konuşma tarzıyla olan birisinin sokakta görsem yanından geçmem afedersin daha insanlarla nasıl konuşcagını bilmeyen birisisin. Gelmiş burada elalemin sorularına karışıyorsun yetmiyormuş gibi boş havlıyorsun. Boşandıgın halde hala insanların karısını kızı rahatsız eden bir sapık oldugun çok açık ve net bu cümlelerinden anlayabiliriz. Ayrıca gelmiş benim yorumuma ne alaka sen cevap veriyorsun? Sen kim köpeksin dicem köpeklere hakaret olur bu yüzden demiyorum.
Seni kendi annen , baban , karın, çolugun , çocugun bile neler demiş hala gelmiş burada konuşuyorsun. Sen bu zekayla bu yaşa kadar nasıl geldin anlamadım .
Soran7 ayBir sey dicem adamin yasadigi baya zor bir sey. Bence o kadar keskin konusmana gerek yok. Ayrica kendisi de bosanmis olabilir.
- 7 ay
Bak havlayan köpek ısırmaz direk yargı ha bide bu yaşta hala bekar kalmani çok iyi anlıyorum eski eşimde senin gibi asabi ruh hastası kavgacı biriydi hafta dir kızımı görmek için o metruk yüzünü görmeye tahammül ediyorum sen ki köpek havlamaktan başka ne biliyorsun bı düzenim var evim var arabam var halice 10 yaşında kızım var sen daha o yaşlarda ben daha gencim derken 19 yaşında ben baba oldum küçük yaşta sorumluluk aldım çok değil 5 6 seneye kızım kocaman bı bayan olur yanıma gelir sen ve senin hasetci eşim avucunu yalarsınız ben sadece kızımın genç olmasıni bekliyorum sabırsızlıkla yetişkin bı birey olmasını bekliyorum onu o kadından kurtariyim
- 7 ay
Kızımin bana neler dediğini duysan swni özledim babam seni çok seviyorum aşkım hep özlüyorum diyor onun hatrına gidiyorum o eve asıl bı insanim nafaka veriyorum yeri geldi fazla fazla gönderiyorum gelip kendi gönderdiğim parayı geri veriyordu işi düşüncede arıyordu eski karım ama şimdi o bile yanlış yolda olduğunu anladı tabii yavaş yavaş günaydınlar demeye kendi aramaya başladı eeeee hepiniz boylesiniz adem babamı havayi dinlemeseydi şu an biz hala cenneteydik evreni siz yok ettiniz
Soran7 ay@Fatih49 kadinlar gercekten de tum sorunlarin sebebi
7 ayHayır asıl evlenseydin başarısız olabilirdin çok gençsin
19 Yorumla
Soran7 ayGenç mi 24 yaşıbda sadece 4 sevgili yapabildim neresi başarı bunun
- 7 ay
Bence fazla bile
Soran7 ayNasıl fazla sadece 4? Bir arkadasim var 100 kizla yatmiş en az
- 7 ay
İğrenç
Soran7 ayNiye ama kizlar hasta çocuğa, hem de yakisikli da degil ama çok özgüvenli, istedigi kizi yatağa atabiliyor. Hatta calistigi yerde kendinden 20 yas buyuk kadin bile evine davet etti. Çok şanslı çocuk
- 7 ay
24 yaşında ve dört sevgili yapabildin öyle mi O kızların duygu dünyasında ve olan zamanına ne gibi bir hakla dahil oldun ki. Sevgili olarak mi. Sevilen olarak mı.. peki sonra neden ikinci üçüncü dördüncü. Onların gönlü dünyası senin oyuncağın miydi.
Sen gibi kafadakilere de bilmem kaçıncı kişiden ayrılmış denk gelir
Soran7 ay@58_Esmer_58 tamam da sonucta onlar da benden ayrilmis oldu. Karsilikli olarak hayaller yarida kaldi yani neden sadece kizlar uzuluyor gibi dusunuyorsun?
7 ayHayır büyük başarı ve bu başarının devamını dilerim evlilik tuzağına düşme.
11 Yorumla
Soran7 ayBu nasıl başarı, sevgilim de yok aşırı başarısızım
7 ayDsotum seni temin ederim 30-35 arası en ideal zamanlar...
01 Yorumla
Soran7 ayOlabilir, ama o yaşa kadar da zevk aliyor olmak, kizlarla takiliyor olmak gerkeiyor. Benim şu an o da yok. Yani yerine o olsa şikayet etmem
7 ayBu dönemde evlenen erkek hayatının hatasını yapmış demektir.
01 Yorumla
Soran7 ayNeden?
Evlenmek basari degil kesinlikle ki evlenmemek basarisizlik olsun
01 Yorumla
Soran7 ayNasıl değil? Ama herkes evlenemiyor
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. 24 diyorsun yani 24 gencecik nicin öyle düsünüyorsun?
01 Yorumla
Soran7 ay24 çok da genç gelmiyor. Artik 20 sindekilerin 5 yillik iliskisi var
7 ayHayır tabi ki hayatını yaşamış demekk akıllılık etmiş bekarlık sultanlık
07 Yorumla
Soran7 ayDeğil sultanlık. Şuana kadar yaptigim çoğu şeyi yalnız yaptım. Hiçbir anlamı yok gibi geliyor
- 7 ay
Sultanlık bir slogan deği ki bir tercih
Yalnız yapılan şeyler de değersiz değil insan önce kendiyle yol almayı öğrenir her şeyden önce kendin önemlisin
Evlilik geç kalınan bir yarış değil doğru zamanda verilen bir karardır sadece
Soran7 ayOlabilir ama sevgilim de yok. Geçen yıl vardı en son. Bu kadar uzun süredir yalnız kalmış olmak çok koyuyor
- 7 ay
Anlıyorum uzun süre yalnız kalmak insanın canını acıtıyor evet
Ama bu değersiz ya da geride kalmış olduğun anlamına gelmez şunu unutma yalnız olmak yanlış kişiyle olmaktan iyidir
Hayat bazen bilerek boşluk bırakır insan kendini toparlasın diye.
Soran7 ayYalnız olmak yanlış kişiyle olmaktan iyi değildir. Yalnızlık en kötüsü
- 7 ay
Ya ben yalnız yaşamayı seviyorum kafam rahat en azından ve kendime hobiler edindim çok mutluyum hayatımda
Soran7 ayYalniz yaşamayi svemek hayattaki en buyuk korkularimdan biri. Çunku yalniz yasamayi seversem degistirmek icin cabalamam ve sevgilisiz erkek olmak korkunç bir şey
Başarıdan kastın evlilikse önce hedeflerini gözden geçirmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayEvlilik hayatın başarı ölçeği olmamalıdır. Türkiye de çoğu insanı neden evliliği bir statü atlama gibi görür hiç anlamıyorum
03 Yorumla
Soran7 ayÇünkü öyle? Yaninda kiz olmayan erkeğe kimse değer vermez.
Cevap sahibi7 ayAma bakarsan tam tersi. Erkek her zaman evlenebilir ama kadınlardaki toplımsal baskı muazzam. O yüzden ben reddediyorum zaten 24 yaşındaki erkeğin evlenmesini de doğrı bulmuyorum
Soran7 ayNeden doğru bulmuyorsun?
Aile & Toplum konusunda 609 cevap paylaştı. 24 daha çocuk sayılır ya ne demek başarısızlık bunu aklından çıkar daha çok gençsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
7 ayEvlenmiş veya evlenmemiş olman başarı göstergesi değil.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. değil. ama bence. bence basarızlık 35e kadar olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayHerkesin yapabildiği bir şey başarı değildir. Başarı başkalarının yapamadığını yapabilmektir.
03 Yorumla
Soran7 ayBilemedim, evlenmeyi herkes yapamiyor.
Cevap sahibi7 ayYaparsin kardesim en kotusu ailenen soyle maddi durumun benden cok iyi
Soran7 ayAilem bana mezun olmadan evlendirmem diyor.
Gizli Üye(18-24)7 ayOo evet o iş geçmiş artık demektir o kişiden.
05 Yorumla
Soran7 ayNe yapabilirim yok mu çözümü
Cevap sahibi7 ayValla duadan başka bisey elden gelmez. Sanırım pek sosyal biri değilsiniz.
Soran7 aySosyaldim, sonra kendi evime taşındım deniz kenarında kücük bir ilçe. Orada arkadaş edindim ama işlerim çok yoğun. Berbat bir hayat yaşıyorum. Kız arkadaşım yok, herkesin sevgilisi var.
Cevap sahibi7 ayO zaman olur ilerde sorun etme ben asosyal biriysen normaldir dicektim
Soran7 ayDeğilim ama zaten o daha çok koyuyor, aslında etrafım hep hayatımın iyi oldugunu söylüyor ama inanmiyorum, sevgilim yokken hayatim iyi falan olamaz
Gizli Üye(18-24)7 ay24 yaşındayım şu an evlen deseler asla istemem erken daha be
00 Yorumla24 yaş gayet erken bir yaş, hayatını oturttuğun sürece zamanı gelmiştir diğer türlü acele etmene gerek yok.
01 Yorumla
Soran7 ayOturuyor yavas yavas ama sevgilim yok ki, yani evlenmeme en azindan 2 yil var maalesef
Gizli Üye(25-29)7 ayHayır. Evlenmemek seçici olmak basaridir bu zamanda
00 Yorumla
7 ayEvlenmeyi bir başarı olarak görmediğimden, hayır. 24 yaşında evlenmemiş olmak başarısızlık değildir.
07 Yorumla
Soran7 ayEvlenmek nasıp basari degil? Peki sevgilinin olmamasi da mi basarisizlik degil
- 7 ay
Bence değil. Sevgili olmaması da başarısızlık değil. Bir insan illa birini sevip onunla sevgili olmak ve evlenmek zorunda değil ki? Yıllar boyunca diretilmiş bu şekilde. Üstelik günümüzde dünyanın gidişatını düşününce evlenmek çocuk sahibi olmak vs mantıksız geliyor bana
Soran7 ayOnlar mantiksiz olabilir ama aşk hayati olmayan biri nasil basarili oalbilir ki veya ask hayati olmayana kim kıymet verir?
- 7 ay
Hayatı aşktan ibaret görmüyorum ben şahsen ya da o şekilde romantik aşktan ibaret değik bence. Doğa aşkı, genel insan aşkı, hayvan aşkı, sanat aşkı vs gibi şeyler de yani hayat sevgililikten ve evlilikten ibaret değil bana göre. En önemlisi bence insanın kendi ile yaşamayı öğrenebilmesi
Soran7 ayKendimle yasiyorum ama biktim. Sevgilisiz hayat berbat bir şey
- 7 ay
Tabi insan bir sevmek ve sevilmek istiyor orası ayrı. Ben sadece hani olmuyorsa da bunu başarısızlık veya kötü bir şey olarak görmeyi veya işte illa olması gerekiyor düşüncesini doğru bulmuyorum. Umarım iyi insanlar çıkar karşına 🙏
Soran7 ayOlmasi gerekiyor degil, olmasini istiyorum. Keşke olsa artik. Saol, senin de.
23-27 yaş kadınlar için bence en ideal bir yaştır.
07 Yorumla
Soran7 ayErkekler için?
Soran7 ayO zaman geç kalmışım
Soran7 ayRomantik bir hayat istiyorum. Ve genç yıllarım romantiklikten uzak geçiyor. Berbat bir şanssızlık bu
Soran7 ayEvet ama gençlik romantizmini kaçırıyorum. Ve çok değistim. Eskiden dindar sayılırdım. Şimdi ise sevgilim olsa sabah akşam sevişirim. Bunu kaçırmak istemiyorum çünkü.
7 ayben 35 yaşındayım bekarım ve başarısız olarak görmüyorum kendimi
02 Yorumla
Soran7 ayBasarisizsin demiyorum. Ama evlenebilmek farklo bir sey. Sevgilin var mi peki
- 7 ay
yok
7 ayBen 33 yaşında bekarım yalnız değilsin ama başarısızlık değil.
01 Yorumla
Soran7 ayAllah yardimcin olsun. Benim en buyjk korkularimdan biri yalnizlik
7 ayYok ya kim öyle bi şey dedi, 2026 olacak hiç evlenmesende olur
014 Yorumla
Soran7 ayOlmaz, korkunç bir hayat. Yalnız hayat bu hattaki en berbat şey
- 7 ay
Biriyle yalnız kalmamak için evlenmek asıl korkunç hayat birine bağımlı olmamak gerekir bağ ve gerçek ilişki bu değil aceleye gelmez hayatını tek bir kişinin varlığına indirgemek de bireyin değerini düşürür
Soran7 ayKimseye indirgemiyorum , kafelerde sarılıp öpüşen sevgilileri görüp özenmekten bıktım artık. Romantik bir hayat istiyorum
- 7 ay
Yahu senin de zamanın gelir aaaaa bu ne takıntı hayatın tadını çıkarmaya çalış her şey olacağına varır ayrıca sen hazır mısın ki maddi açıdan manevi açıdan bunu kaldırabilir misin hayatını yerine otturtun mu ki birini de dahil etmek istiyorsun
Soran7 ayOnlar halledilir. En sevmediğim şey bjrinin bana haxır değilsin demesidir. Ayrıca eşim olmadan yaşayabileceğim şeyleri bilerek yaşamıyorum askıya aldım. Yalnız yapacağıma yapmam daha iyi
- 7 ay
Ben babamdan ve annemden böyle gördüm kardeşim adam malı mülkü evi hayatı olana kadar annemle evlenmedi daha yeni (gittiysen) üni bitirmiş yaştasın başkasının bu bi kadın veya çocuk olabilir sorumluluğunu almak o olınca hallederim diyeceğin önemsizlikte değil
Soran7 ayZaten bunun çözümü var. Sevgili olup 3, 4 sene sevgili kalmak. Herkes öyle yapıyor. Evlilikten önce de her şeyi yaşıyorlar sadece çocuk yapmıyorlar.
- 7 ay
Ya evlilik öyle bi şey değiş gerçek aşk yaşayınca anlayacaksın bazı kişiler 2 yıldır çıkınca evleniyor bazıları 5 ama evlenmek istediğin için evlenme sonra herkes üzülür bunun zamanı var acele iş hayırla bitmez
Soran7 ayÖyle zaten, önce yıllarca sevgili olmak lazım. Cinsel açıdan bile deneyimlemek lazım ki belki memnun kalmıcam vs.
- 7 ay
Ya ama sen çok yüzeysel şeylere bakıyorsun bir ilişkide daha fazla şeyler vardır neyse ben senle daha fazla uğraşamayacağım istediğini yap banane
Soran7 ayNe var mesela? Ilişki dediğin bu işte %70 i cinsellik değil mi?
- 7 ay
YUH HAYIR ANLAYIŞ VAR EĞLENCE VAR KEYİFLİ ANLAR DERTLEŞMEK VAR SEVMEK VAR DAHA VAR DA VAR bi çekin şu elinizi pantolonunuzdan ve beyninizle düşünün
Soran7 ayBunlar kizlarin ilgisini çekmiyor. Sağlam seviştiği biri aldatsa bile unutamıyorlar. Benim exim mesela exini unutamamış çünkü o benim aksime, evlenmeden olmaz dememiş. Her gece sevişmişler. Din vs. Mahvetti beni keşke hiç umursamaydın dini.
- 6 ay
Knk….. ben de kızım bana ne ilgimi çekiyor onu mu öğreticen
6 ayhayır tabiki daha okul biteli kaç ay oldu ki sanki
00 Yorumla
7 ayTabiki hayır kendi kararın kimsenin seni manipüle etmesine aldanma
00 Yorumla
7 ayBu yoruma katılmıyorum. Evlenenlerde bir bir boşanıyor.
00 Yorumla
7 ayhayır dostum, ama dikkatli yaşamaya çalış
01 Yorumla
Soran7 ayNeden?
Erkek için 24 erken de kıza normal
011 Yorumla
Soran7 ayErken mi? Ama sevgilim de yok yani uzerine 1, 2 yil en azindan katalim. 25, 26 erken mi?
Soran7 ayBana geç gibi geliyor. Bi de sorun 25 de evlenip mesela atiyorum 20 yasindan beri tadini cikariyor istedigim kizla yatiyor olsam olabilir. Ama 25 e kadar sabredip evlenince çol şey kacirmisim gibi gelicek muhtemelen
Soran7 ayIste o daha buyuk sıkıntı, simdi kaciriyorum ileride evlenince zateb yapamicam
Soran7 ayO hata olabilir, ama evlenmeyip gidip her aksam sevgilimle sevismiyorum, yani onun yerine onu yapiyor olsam tamam da, böyle olunca snaki kaciriyormusum gibi geliyor.
Soran7 ayNasil kacirmiyorum? Evlenince yapamayacagim çok şey var evlenmeden önce yapmam lazim drgil mi?
Soran7 ayBen sana bir sey demedim ki. Karsilikli konustuk. Tesekkurler vaktin için.
7 ayevlenme napacan kanka
013 Yorumla
Soran7 aySevgilisiz veya eşsiz hayat xok anlamsiz
- 7 ay
kendini bir şeyler var diye şartlamaaaa
Soran7 ayAma herkesin var, sevgili yapmak zor bir sey de degil. Ama ben yapamiyorum bayadir. Sadece 4 kere yqpabildim
- 7 ay
boşverrr değmez
Soran7 ayNiye knk
- 7 ay
kızlar vefasızdır maalesef ondan
Soran7 ayO önemli degil ki, yalnizliktan iyidir
- 7 ay
evlende gör o zaman dünyayı tersten bro
Soran7 ayNeden öyle diyorsun? Benim gordugum sevgilisi olanlar veya evliler gayet mutkular. Ben sadece evlilikten bahsetmiyorum. Sevgili olmak da yeterli
- 7 ay
vallahi benim çevremdeki kişiler ya ayrıldı ya boşandı habern ola
Soran7 ayEvet o da var ama sevgiliyken en azöndan nafaka falan derdin olmuyor. Aslında aynı anda 2, 3 kızla çıkanlarö anlamaya başladım. Çünkü boşta kalmak çok kötü bir şey
- 7 ay
ben durumumdan memnunumda sen bilirsin kardeş
Soran7 ayBen hiç değilim
çevren heralde kundaklanırken evleniyor
01 Yorumla
Soran7 ayHayir ama bildigim cogu insanin 16, 17 si den beri sevgilisi var
Evlenmek başarı mı ki
00 Yorumla
7 ayEvlenince başiniz göğe ermiyor dostlar
00 Yorumla
7 ayBaşarı anlayışın buysa evet
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 aydeğil bence tamda evlenilecek yaş.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ay34 desen anlarım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayKaliteli zırvalıyorsun. Beni engeller misin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayHayattaki tek gayen evlenmekmi aw
01 Yorumla
Soran7 ayBence çok önemli bir şey
7 ayYoo bence değil zevk meselesi
01 Yorumla
Soran7 ayOlabilir
7 ay27 oldum, tüh evde kalmışım..
01 Yorumla
Soran7 ayGaloba 🥶
7 ay24 çok genç bir yaş
01 Yorumla
Soran7 ayBana öyle gelmiyor
7 aybaşarısızlık
01 Yorumla
Soran7 ayDogru
26 da evlendim
01 Yorumla
Soran7 ayHayirli olsun, şanslisin. Ben evlenebilen insanlarin allahin sevdigi kulu oldugunu ve onlari odullendirdigini dusunuyorum. Bi de benim gibi berbat ve yalniz yasayanlar var maalesef.
Niye evlenemiyorsun peki
08 Yorumla
Soran7 aySevgilim yok çünkü
Soran7 ay4 kere sevgilim oldu sadece. En uzunu 3 ay sürdü. Bilmiyorum ya kızlar çok hoşlandiğim kizlar değildi. Biri bipolardı. Biri çok kıskançtı, biri çok ezikti ve 5 yillik iliskisi olmus onu saklamisti. Biri de güzel değildi. Ama of şöyle3,4 yıl süren bir sevgililiği çok isterdim. Sonrasında evlenmek de isterim tabi ama en az 3, 4 yıl sevgili olup tadını çıkarmak istiyorum
Soran7 aySevgili olanlarin hepsi evlilik olgunlugunda degil kj. Olgunlasana kadar takiliyorlar 3, 5 sene
- 6 ay
Sevgili yapmak flörtleşmek bunlar hep insanın güzel duygularını bir süre sonra tüketen şeyler üstüne üstlük diğer ilişkilerin de sıradanlaşmaya başlar. O samimiyeti saflığı güzelliği yakalayamaz olursun. Sen kendine odaklan kariyerine odaklan hayallerine odaklan en önemlisi adam gibi adam olmaya odaklan zamanla çevren de değişir ve güzel bir yuva da kurarsın. Saçmaladığımı bile düşünüyor olabilirsin belki de😄 Sen yine de her çiçekten bal alma ve evlilik olaylarına girersen de fazla uzatma ki araya saçma sapan şeyler girmesin 🙃
Soran6 ayAma bakiyorum 3, 5 yil sevgili olanlar daha mutlular. Evlilikleri daha uzun sürüyor.
Aile & Toplum konusunda 755 cevap paylaştı. Hayir yasa hayatını
05 Yorumla
Soran7 aySevgilisiz hayat berbay
Soran7 ayNeresi berbat?
Soran7 ayDoğru kişi diye bir şey yok, çakıcan geçicen
7 ayDaha dur naptın sen 24 nedir ki
00 Yorumla
7 ayKimi üzdün
01 Yorumla
Soran7 ayÜzmedim, sadece 4 sevgilim oldu. Çok flörtüm oldu ama secgilim sadece 4 kere ildu.
7 ay24 ne be
03 Yorumla
Soran7 ayGeçxdeğil mi
- 7 ay
Yoo değil 27 ye kadar yolun var azıcık sabret
Soran7 ay27 çok yakınn
Erken bir yaş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayDeğil
05 Yorumla
Soran7 ayNeden?
Cevap sahibi7 ayYaptığın güncellemelerden sonra söylüyorum belki tipini beğenmemişlerdir ama emin değilim
Soran7 ayYakışıklıyım aslında ama başka bir şey var sanırım
Cevap sahibi6 aySabret ya kaderinde ne varsa onun yaşıyorsun bak bende 28 yaşındayım hala bekarım
Soran6 ayBöyle kader istemedim ben. Ben evlenmek istiyorum artık
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat