Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Hayatını kökten toparlamak zorunda değilsin. Sadece tamamen kopmamaya çalışman yeterli. Bir insanla düzenli konuşmak haftada bir bile olsa bir yere çıkmak evden çıkıp bir rutin yaratmak bu yükle tek başına güçlü olmaya çalışmak anlamsız. Yardım almak ayıp değil. Birine derdini anlatmak profesyonel biriyle konuşmak ben bittim demek değil ben kendimi kaybetmek istemiyorum demek. Şu an senden beklenen şey mutlu olmak değil. Sadece daha fazla içine kapanmamak.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 851 cevap paylaştı.
6 ayİşin var, para sorunun yok, çocuk yok, ee tam olarak nedir senin derdin? Arkadaşın mı yok sevgilin mi? Yalnızlık deyince ikisi de anlaşılır, ben düz adamım direk bodoslama sorarım. Arkadaş edinmek aşırı kolay, 100 kişiyle muhatap olsan 50siyle merhabalaşır, 20siyle çay kahve gıybet yapar, 10 tanesiyle kanka olursun zaten. 😌
14 Yorumla
Soran6 aybir kahve içecek insana dertleşecek insana ihtiyacım olduğundan bahsediyorum
Soran6 ay@SerialHas bende bulamıyorum şahsen
- 6 ay
Yahu arkadaş bulmak mesele değil, uzak arkadaşlarınızla 2 gün takılsanız onların çevresiyle kanka olursunuz. Bende İstanbul'dayım Ankarası İstanbulu yok bunun. kaldı ki kuzenler ve onların çevreleri var, eski okul arkadaşları olur, sosyal medyadan birileri olur zor değil yani.
6 ayYalnızlık zor evet. Bununla başa çıkmak için sosyalleşmeyi dene. Kulüplere katıl, spora git, doğa yürüyüşü yap. Ya yalnız kalma ya da kafanı dağıtacak bir şeyle her zaman meşgul ol. Meşgul olursan bunu kafaya çok fazla takmazsın.
03 Yorumla
Soran6 ayPilatese yazildim
- 6 ay
Çok güzel. Arkadaş edinirsin.
- 6 ay
Başka etkinliklere de katılabilirsin.
6 ayİşin varmış çalış hayatına devam et gez, toz kafani dagit resim ciz, kitap oku, spora git. Ben de yalnızım hic kocam olmadı babamgille yaşıyorum bazen darlaniyorum ama hayata bir yerden tutunup devam ediyorum ndnn erkeksiz yaşamayı ne zaman öğrenecek bizim kızlar bilmiyorum. Ortada trajik bi durum yok yalnızlık da güzel tadını çıkar
04 Yorumla
Soran6 ayBugün nasıl erkeksizliğe bağladın anlayamıyorum erkeksizlikle alakası yok yalnızlık işte güzel bir şey değil
- 6 ay
Hiç yalnız kalmamışsin belli ki şimdiye kadar şimdi çoğu 30 yaş üstü yalnız yaşamayı tercih ediyor
Soran6 ayO onların tercihi herkes aynı şeyi tercih edecek diye bir şey yok
Soran6 aySırf konu erkeksizlik olsaydı sadece kocam yok derdim babam annem ve kardeşimden de bahsettim yalnız olduğumu bir kahve içecek insana dertleşecek insana ihtiyacım olduğundan bahsediyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsun
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an gerçekten çok zor bir süreçten geçiyorsun, bunu tüm kalbimle anlıyorum 🫂. Kaybın ve yaşadığın yalnızlık hissi kolay taşınabilir bir yük değil. Ama unutma ki yalnız değilsin, hissin yalnızlık olsa bile çevrende seni anlayabilecek, destek olabilecek insanlar var. Kendine ufak da olsa zamanlar ayırarak, bir hobi edinmeye veya bir topluluğa katılmaya ne dersin? Bu, insanlarla bağ kurmanı sağlar ve yalnızlık hissini azaltabilir. Ayrıca, bir terapistten destek almak bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatmana yardımcı olabilir. Sen çok değerlisin, bunu hiç unutma. ❤️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bunu bu kadar açık söyleyebilmen bile ne kadar yorulduğunu gösteriyor.. Önce şunu söyleyeyim; Yaşadığın yalnızlık zayıflık değil, çok ağır kayıpların ve sorumlulukların doğal bir sonucu.
Eşini kaybetmişsin; bu tek başına insanın dünyasını yerinden oynatır. Aynı anda babanın demansla mücadele etmesi, annenin duygusal olarak sana eşlik edememesi ve kardeşinin kendi hayatına çekilmiş olması, seni hem yas tutan hem de yük taşıyan biri haline getirmiş. Böyle durumlarda insan kendini görünmez hisseder. Yalnızlık da aslında “kimse yok”tan çok, kimseye yaslanamamak demektir. Şu an yapman gereken şey güçlü olmaya çalışmak değil. Zaten fazlasıyla güç taşımışsın. Yapman gereken, bu yükle tek başına kalmamayı öğrenmek. Bu bazen bir insan olur, bazen bir uzman, bazen de seni hayata bağlayan küçük bir alan. Ama mutlaka bir yerden tutunman gerekir.00 Yorumlaabla arkadaş edinmek istiyorsan kursa yazdır orada arkadaş illa edinirsin belediyenin ücretsiz örgü örme gibi kursları var oralara kayıt ol genelde yazın başvuruları takip et sonra sosyaleş hem hobi edinirsin hem kahve içeçeğin arkadaş ya da binadaki komşularınla sohbet başlat
01 Yorumla
Soran5 ayKomşular sadece günaydın ve iyi akşamlar dan ibaret gelinliğimle geldim bir hayirli olsuna gelmediler eşim öldü kimse başsağlığına gelmedi bu apartmanda mi bahsediyorsunuz çalışıyorum kurslara gidecek vaktim yok
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Bu kadar kayıp, sorumluluk ve ilgisizlik arasında yalnız hissetmen çok normal. Eşini kaybetmişsin, baban hasta, annen yanında değil, kardeşin kendi hayatında… Bu yalnızlık senin zayıflığın değil, üst üste gelen hayat yüklerinin sonucu. İnsan bu şartlarda tutunacak bir omuz arıyor. Yapman gereken “daha güçlü olmak” değil, kendin için de yaşamaya alan açmak; yoksa insan sessizce tükeniyor.
10 YorumlaÖncelikle basın sağolsun üzücü bir durum tabi evlerden ırak senin öncelikle yanlız kalmaman lazım hatta eşinle yaşadığın evi. mumkunse değiştir hatirlara gömme kendini arkadaşların varsa arkadaşlarınla görüş hatta yanlış anlamazsan burdan da dertlesebiliriz seviyeli bir şekilde
00 Yorumla
6 ayBir kadın olarak zaten birini bulamıyorsan biz o zaman ölelim. Bizim hiç şansımız yok. Çok basit yapman gereken biraz açıl şu profili bile gizli yapma boşu boşuna karşına düzgün birileri çıkabilir herkese hemen güvenme ama güvendiğin ile gönlünce yaşa 40 yaş dediğin yaşlılık değildir en güzel zamanların şu an.
00 Yorumla
6 aykendine sosyal aktivite bulmaya çalış , en iyi ilaç diyebilirim , bende yaşadım benzer sorunlar ama dağıtmamaya çalış , herkes kendi hayatını yaşar unutma , biraz sosyal çevre edin rahatlarsın , kendini işine verebilirsin 😉
05 Yorumla
Soran6 ayZaten iş ve evden ibaret hayatım sosyal çevreyi nereden bulacağım arkadas pazarda mı satılıyor ki alalım
- 6 ay
sen bu şekilde bakıyorsan ne diyebilirizki , biz arkadaşlarımızı pazardan almadık , en basit şu an yazışıyor olman benimle bile arkadaşlığın başlangıcı demek , yani bir spora başlamak, yürüyüş yapmak bile arkadaş edeinmene yardımcı olur , neredeyse her hafta yeni birisiyle tanışıyorum yürüyüş yaparken bile , yani sosyal dediğim spor kendinize göre , ya da yürüyüş , 15 dakikanızı alıyor , salona giderseniz 30 dakika , vs vs gider
Soran6 ayNikki bile seks olan biriyle niye yazışayım
- 6 ay
işte bu metot ile zihnin her okuduğunu ve gördüğünü dış görünüşe göre katagorize ettiği arkadaş edinmen zor , neyse konuyu kapatıp yazmıyorum
- 6 ay
bu rada adı seks derken sonunu okumamışsın galiba
Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Basın sağ olsun babana evinde kardeşlerimle birlikte sırayla bakacaksınız annen daha çok babanla ilgilenecek. Kendinede zaman ayiracaksin. Allah herkese yardımcı olsun
01 Yorumla
Soran6 aybabama annem ve kardeşim bakıyor zararı yok ama faydası hiç yok ben çalışıyorum onlarla aynı ilçede yaşamıyorum
İŞKUR'un meslek edindirme kursları var, oradan üç ayda diploma alıp %50 şans ile hemen işe başlayabilirsiniz.
Hobi edinin, dikiş nakış kurslarına gidin.
Eğer romantik anlamda ilişki istiyorsanız Facebook'ta gruplar dolu, bir günde 40 talip çıkar.01 Yorumla
Soran6 ayİsim var çok şükür
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
3 ayBaşın sağ olsun ya Allah'tan umut kesilmez. Senin adına çok üzgünüm. Kardeşin olarak her türlü manevî desteği sağlarım.
01 Yorumla
Soran3 ayteşekkürler
4 ayÜniversitede böyle bir dönem geçirmiştim kendimi sivil toplum kuruluşları yardım gönüllüsü olarak biraz moral anlamında toparladım aynı zamanda sosyalleşmiş oluyorsun. Biz köy okullarına gidiyorduk hem kendimin ne kadar rahatlık içinde olduğunu fark ettim hem de farklı şehirlere farklı yerlere gitmek gezmek de biraz rahatlatmıştı tavsiye ederim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Yeni bir arkadaş çevresi edinip biraz kafa dağıtmayı deneyebilirsin.
İş yerinden arkadaşlar bu konuda sana daha yardımcı olur02 Yorumla
Soran6 ayHerkes kendi havasında iş arkadaşlığı sadece iş konusunda oluyor onun dışında millet gözün önünde kahve içiyor da seni davet etmiyor
Gizli Üye(25-29)6 ayBaşın sağolsun Abla.
Yani ne desek boş, ama yeni birini gelecekte bulmak mantıklı bir karar olacaktır. Olabildiğince de kardeşine uğra, yiğen seversin
Arkadaşlarınla bir şeyler yap...
02 Yorumla
Soran6 aybir kahve içecek insana dertleşecek insana ihtiyacım var
Cevap sahibi6 ayBi kardeşin olarak ben geleyim derdim gerçek hayatta tanışmış olsaydık da...
Abla dediğim gibi yani, kizlar soruyorda yaz konuş olmadı
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Allah yardimcin olsun.. coluk cogcugun var mi? isin gucun? kalabaligin icindeki ruhsal yalnizligi cok iyi bilirim kanki
04 Yorumla
Soran6 ayİsim var çocuğum yok
Soran6 ayDeğiştiremiyorum
4 ayYalnızlık zor. İkinci baharınızı yaşayabileceğiniz sizi sevecek anlayacak birini bulabilirsiniz umarım.
00 Yorumla
6 ayEvdeyseniz belediyelerin etkinliklerine katılın sosyalleşin
01 Yorumla
Soran6 ayÇalışıyorum
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bence sende biriyle evlen ama evlendiğin kişi merhametli olmalı
010 Yorumla
Soran6 ayAmin amin amin Allah im öyle birini nasip etsin
Soran6 ayamin
Soran6 ayo senin bildiğin annelerden değil
Soran6 aykötü bir anne annelik yapmadı
Soran6 ayevet öyle
- Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı.
6 ayÇok geçmiş olsun ya. Hem hastalıklar hem kayıplar. Çok zor bir durum gerçekten.
Çocuk falan da yok sanırım00 Yorumla Geçmiş olsun babanız için başınız sağolsun eşiniz için
04 Yorumla
Soran6 ayteşekkürler
Soran6 ayKonulu +18 öneriniz var mı arkadaşlar diye bir soru sorana yazmam ben
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 ayAllah kolaylık versin işin zor çocuk var mı
01 Yorumla
Soran6 ayamin çocuk yok
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 ayAllah rahmet eylesin.
kendi ayaklarının üstünde durmalısın011 Yorumla
Soran6 ayKendi ayaklarımın üzerinde duruyorum orada sıkıntı yok
- 6 ay
O zaman yeni insanlarla tanış arkadaş edin
Soran6 ayhalden anlayan insan bulmak zor
- 6 ay
Evet herkes menfaat peşinde
Soran6 aykesinlikle öyle çok arkadaşımız vardı eşim hastalanınca ve sonrasında vefat edince hepsi yok oldu
- 6 ay
Oysaki kimsenin bir şey beklediği yok onlardan.. bazen içten sorulmuş bir nasılsın bile yetiyor
Soran6 ayaynen öyle
- 6 ay
Ben sorayım nasılsın?
Soran6 ayhamdolsun bu günümüze
- 6 ay
Allah iyilik versin
Soran6 ayamin hepimize
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
6 ayBenim gibi bahtın kara. Giden gençlik ile kaldın ortada. Hiçbir yere sigamazsin.
03 Yorumla
Soran6 ayBir yere sığmaya ihtiyacım yok Allah'a şükür işim gücüm var
- 6 ay
O zaman olanla yetin. Ne diyebilirim ki? Ben sana işsiz güçsüzsun demedim. Nasıl ters anladın bilemem. Lafı duvarda bırakınca, diyecek söz birakmadin
Soran6 ayhiç bir yere sığamazsın ne demek?
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Başın sağolsun allah yardımcın olsun. Sosyalleş kendine zaman ayır arkadaşlıklar edin
01 Yorumla
Soran6 ayAmin
Başın sağ olsun. Babana acil şifa dilerim. Seninde bu ortamda sana iyi gelecek şeyleri yapman şart
01 Yorumla
Soran6 ayAmin teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 ayDesene sorumlulukları üstüne alan biri geçmiş olsun dert sende eksik olmaz
04 Yorumla
Soran6 ayher sorumluluk bende biri benden sorumluluğumu alsın istiyorum
- 6 ay
Zor imkansız biri almaya çalışsada sen bırakmazsın
Soran6 ayneden bırakmayayım hayat yükümü birileri hafifletsin istiyorum
- 6 ay
Yani demek istediğim birisi o sorumluluğa girsede sen sorumluluk sahibi olduğun için dert edersin
- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
6 ayFarklı çevre farklı hobiler güzel bir yönlenme olur
02 Yorumla
Soran6 aynasıl olacak o
- 6 ay
Güzel bi ortam oluştur kendine spora git ne bilim bi eğitime git farklı bi moda gir
2 ayGörünen o ki babayı çok umursayan yok. Sende nekadar ekmek o kadar köfte de ki herkes kendine gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 aySenle mektup arkadasi olalım mi? Hic tanımadığın biriyle dertleş sohbet et icini dok birini tanı, mektup gelecek mi diye her gün her dakika mailini kontrol et, farklı amaçlar barındırmadan sadece sohbet maksatlı, iyi gelir mi sana?
00 Yorumla
6 ayBöyle dönemlerde bir kadın olarak konuşmaya İlgiye çok ihtiyacın oluyor değil mi😪
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Allah rahmet eylesin işiniz zor kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsun
00 Yorumla
6 ayAllah yardımcın olsun. Zor bir durum ama aşılmayacak bir durum yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 507 cevap paylaştı.
6 ayHayat bu ya yalnız yasayacaksin ya da birlitke yasiyacaksin ama ikisimdede bedel var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
6 güAllah yardımcın olsun
03 Yorumla
Soran6 güamin
- 6 gü
🙂🙂
Soran6 gü?
Gizli Üye(30-35)6 ayBende ayni yastayim benimde esim vefat etti. Evlenmek istiyorum. Eger sendr istersen konuslanmmi
00 YorumlaÖncelikle başın sağolsun Kuran oku kalbini ferahlatır Allaha sığın her haline şükret unutma hiçbirimiz kalıcı değiliz bu dünyada
11 Yorumla
Soran5 ayTeşekkürler
3 ayAllah'a dayan ve güven onun yarattığı çözüm yollarını takip et. her şey yoluna girer emin ol ablacım. Allah yardımcın olsun zor durum sabır gerektiren bir durum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBen sana talibim
Seni tanımak istiyorum ciddi ilişki istiyorum
Bana bir şans verir misin01 Yorumla
Cevap sahibi5 ayYalnız kalma artık
Biraz daha yalnız kalırsan alışırsın sosyal aktivitelere katıl gezilere vs görmek istediğin yerleri gör gez yurt dışına çık 1 araba parası ile 2 yıl yurt dışında gezi yapabilirsin
00 Yorumlakendine daha çok vakit ayır derim, kendinle ilgilen ve eğer Müslüman isen Rabbin'e daha çok yönelebilirsin. ben çok ağır bir dönemden bu sayede ferahladım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayMaddi durumun nasıl? Sıkıntın yoksa gayette iyi bi hayat senin elinde
00 Yorumla
6 ayHemen bir arkadaş eş arayışına geçme hayatını nasıl daha iyi yaparsın nasıl daha iyi bir yere gelirsin bunun için kafanı kullan hedef köy önüne ve hedefine ulaşana kadar durma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayYalnızlık zor seninle ilgilenen seven erkeğin olması lazım
00 Yorumla
6 ayhobi edinmek sanırım en iyi çözüm aktivite yapmak spora başlamak ve yeni arkadaşlar edinmek sosyal çevre iyileştirir
00 Yorumla
6 ayArkadaş olarak sohbet eder dertlesiriz istersen bende 40 yaşındayım ne zaman istersen dinlerim
00 Yorumla
6 ayAllah yardımcın olsun
Hayat devam ediyor yeniden hayata sarıl, güçlü ol dik dur02 Yorumla
Soran6 ayamin teşekkürler
- 6 ay
🙏🙏
6 aykonuşacak birisi yok mu bi aktivite bul kendine
02 Yorumla
Soran6 ayyok
- 6 ay
yalnız sıkılırsın zor olur ya
7 güTopluma karış, bşri elbet seninle yalnızlığı paylaşmak isteyecektir
00 YorumlaKendine iyi bir arkadaş veya iyi bir ilişki bulmalısın
00 Yorumla
6 ayYalnızlık Allaha mahsustur. Tek dert ortağınla her zaman sohbet edebilirsin.
00 Yorumla
6 ayBende yalnızım hiç arkadaşım yok saygı çerçevesinde arkadaş olsakmi
00 YorumlaBence ksfsnı dağıtacak aktiviteler yapmalısın arkadaş edin mesela
00 Yorumla
6 ayBu bir çağrı mı mesaj mı ne yapman lazım yani düşün bi
00 YorumlaBen de 41 yasımdayım yanlızım
06 Yorumla
Soran6 ayEsin vardır ya da ailen
Soran6 ayHimmmmm
- Aile & Toplum konusunda 533 cevap paylaştı.
6 ayAllah yardımcın olsun
04 Yorumla
Soran6 ayamin
- 6 ay
Hangi şehşrdesin
Soran6 ayBalıkesir
Soran6 aysebep?
- Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı.
6 ayBuradasınız artık yanlız değilsiniz ;))
01 Yorumla
Soran6 ayteşekkürler
6 aySenin çocuğun var mı
06 Yorumla
Soran6 ayYok
- 6 ay
Çalışıyor musun
Soran6 ayevet
- 6 ay
Ne işle meşgulsün
Soran6 aymuhasebe
- 6 ay
İşinde yoğun kimseye ihtiyacın yok sanki
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
6 ayOha ya seni düşünen yok :( yazık herkes keyfinde
02 Yorumla
Soran6 ayaynen öyle
- 6 ay
Sende kimseyi düşünme ya :(
6 ayNerde yaşıyorsun ki
01 Yorumla
Soran6 ayBalıkesir
- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
3 ayYanlızlığa ne yap ne et alış.
00 Yorumla
5 ayYapacak birşeyler bul
00 Yorumla
6 ayElimden gelen bişey olursa hazırım ben
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem