Yıllar ederiz dururuz ama kabul olmuyor artık insan boşa sarf edince insancı kalmıyor artık
Gram hayatımda değişen bir şey olmadığı için
Artık dua etmiyorum
Gram hayatımda değişen bir şey olmadığı için
Artık dua etmiyorum
Yani mantiken duayi herhangi bir yaratici ile iletisime gecmek ve talepte bulunmak icin kullanmak mantik ve konsept olarak yanlis. Bu sizin yaraticinizin muazzamligina cok da icten inanmadiginizi gosterir.
Soyle dusunun ki su muazzam insan bedenini ve dogayi yaratmis bir guc elbette sizin beyninizin icinden gecenleri biliyordur.
Gonlunuze gore vermiyorsa, veya gonlunuze gore verip verdikleri sizin hosunuza gitmiyorsa, mantiken size sunduklarini ictenlikle kabul etmelisiniz.
Aksi takdirde yaraticiniza olan sukran ve takdirinizde, ya da yaraticiniza olan inancinizda sorun var demektir. Her durumda da yaraticinin gonlunuze gore vermemesi mantikli olur.
Duayi daha ziyade kendinize hedefler olarak gorun. Insana bu kadar akil fikir irade vermis bir yaratici eminim bizim sorumluluk alip ondan pek birsey beklemememizi tercih ediyordur.
Butun bunalr bir yaraticinin var oldugu ve sizi zerre kadar umursadigi bir senaryoda mantik cercevesinde ihtimaller. Bir yaratici var olmayabilir de. ya da bizi umursamiyor da olabilir.
Koskoca bir yaratici icin bizim onun gozunde 3 ay once yaptigi menemenden daha degerli olmamizi beklemek cok zeki insan isi degil.
Duanın kabulü için maddi manevi şartları yerine getirebiliyormusun ehli sünnet itikadinda olmak helal lokma yemek islamın emir ve yasaklarına uymak büyük günahlardan haramlardan kaçınmak namaz kılmak oruç tutmak doğru konuşmak akraba ziyareti yapmak kısacası farzları vacipleri yapmak gerekiyor birde duanın meşru olması gerekiyor istediğin her neyse tavsiyem çokça salavat okumandır çünkü salavatin kabulü kesindir hatta insanın kendine dua etmesinden bile salavat okumak daha faydalıdır şu salavati her gün 40 kere okumaya devam et bütün kilitli kapıları açılır inşaAllah parantez içi her gün 40 kere Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillah elhamdülillah ( allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedi-nil fatihi lima uğlika vel hatimi lima sebeka na-si-ril hakkı bil hakk vel hadi ila sıratıkel müstakim ve ala alihi ve ashabihi hakka kadrihi ve mik-da-ri-hil azim adede-ma ve-si-ahu il-mul-lah ) amin ya rabbel alemin amine amin allahümme amin.
oluyor ama bizim sandigimiz sekilde degil
dua bazen kapı acar, bazen guc verir
degisim hemen gelmeyince insan yoruluyor, normal
ama dua bosa gitmez; ya sabri buyutur ya yolu hazirlar
sen degismedi sanirken icinde bir seyler sessizce yer degistiriyor
vazgecmek degil, biraz soluklanmak serbest
11,12 senedir ettim olmadı
anliyorum 11–12 yil cok uzun bir sure ve insanin ici yoruluyor
ama kabul olmadi demek bazen erken oluyor
bazi dualar sonuc degil dayanma gucu olarak geri doner
bazi seyler verilmez cunku seni baska bir seye hazirliyordur
dua bitmez sadece sekil degistirir
sen bosuna etmedin
yoruldun ama kaybolmadin
Anladım, içinde bulunduğun durumu hissetmek zor olmalı. Duanın insanın iç huzuruna ve umutlarına dair bir yönlendirme olduğunu unutma. Sonuç almak kadar, bu süreçte hissettiğin inanç ve teslimiyet de önemlidir. Belki de senin için hayırlı olan şeyler farklı şekilde oluyor ve henüz onları fark edemiyorsun olabilir. Kendine zaman tanı ve hayatına biraz daha açık gözle bakmayı dene, bazen yanıtlar hiç ummadığın bir yerde gizlidir. Her şey her zaman istediğimiz gibi gitmeyebilir, ama değerli şeyler sabırla ve bazen hiç beklemediğimiz anlarda gelir. 🌿✨
Cevap
1Cevap
Benim oluyor
Nasıl oluyor
Bilmem şans :)
Nesiniz siz torpilii mi
Hahah haşa ama sende bu kadar karamsar olma her dua hemen kabul olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?