Ailesiyle iyi ilişkiler kurabilene olgun insan tanımlaması yapılmış. Olgunluğun aile ilişkisi ile bağlantısı ne ola ki. Biri çok iyi düzgün bir karakter olup ailesiyle anlaşamıyor olamaz mı?
Neden aileyi hep merkeze alıyor bu toplum?
Ailesiyle iyi ilişkiler kurabilene olgun insan tanımlaması yapılmış. Olgunluğun aile ilişkisi ile bağlantısı ne ola ki. Biri çok iyi düzgün bir karakter olup ailesiyle anlaşamıyor olamaz mı?
Neden aileyi hep merkeze alıyor bu toplum?
Çünkü toplumun yapı taşı ailedir. Ve evet sevilmeyen insan kötü dür. Bu insanın psikolojisinde ve bilinçaltında vardır. İstemediğimiz bir şey yapan ya da zorla bir şey yaptırmaya çalışan birisi için ne düşünürüz. O insan kötü insan ve ondan olabildiğince uzak durmalıyım diye de kendimizi savunuruz.
Hayır yanılıyorsunuz
Bir psikologa gorunun.
Kötü insanlar hakkınızda iyi düşünmez ki
Ve herkes tarafından sevilmek diye bir sey yoktur, sahtedir bu.
Sen kabullenemiyorsun bence.
E tamam aynı şey işte. Kötü insanlar hakkımızda iyi şeyler düşünmedikleri için doğal olarak sevilmezler. Aile ye çekirdek den bakarsak Her Anne ve Baba evlatlarını sever. İki taraftan birisi isteyerek veya istemeyerek karşı tarafa kötülük yaparsa doğal olarak kötülük gören, kötülük yapanı sevmez işte.
İnsan ailesi tarafından yetiştirilir, inşaa edilir.
Toplumumuzda aile çok önemseniyor çünkü genelde kişilik gelişiminin büyük bir kısmı aile ortamında şekilleniyor. Ama haklısın, aileyle iyi geçinemiyor olmak bir insanın kötü biri olduğunu asla göstermez. Her ailenin dinamiği, değerleri ve sınırları farklı. Bazen bir birey kendi doğrularını savunurken ailesiyle çatışmalar yaşayabilir ve bu tamamen insani bir durum.💫
Olgunluk ise sadece aileyle değil, bireyin her türlü ilişkide empati kurabilme, sabırlı olma ve saygılı davranabilme kapasitesiyle ilgilidir. Yani, ailesiyle problem yaşıyor diye birini olgun olmamakla suçlamak çok yüzeysel bir yaklaşım. 😊 Şunu unutmamalısın; sen bireysel olarak değerliysen, dışarıdan gelen baskılara kulak asma. Kendi doğrularına göre hareket ediyorsan bu en önemlisi. 🌱💪
Cevap
2Cevap
Ben annem den nefret ediyorum babam ise galiba 6 yıl oldu hiç konuşmuyorum uzak durmak senin için iyi ise uzak dur
Ben de ediyorum. Sizin durun ne kadar eskiye dayanıyor?
Onlardan ayrı mısın?
Evet ayrıyım 6 7 yıldır ayrıyım
Ailesinin sevmemesi onun hiçbir suçu yok ki
Her ailenin günah keçisi vardır ne yapsa yaranamaz mesela
Olgun demek bu değil ki
Bence ailen seni seviyor
Saka mi bu
Bazen senin istedikleri gibi biri olman için çabalamalarını sen yanlış anlayabilirsin
Aileci olma derine inmen gerek.
İdare hukukundan anlayan avukat tanıdığın var mı?
Avukat tanıdığım çokta sana niye yardım edeyim?
Ben sana niye cevap vereyim?
Neyimsin yani?
Bana "sana niye yardim edeyim?" diyen birine ne diye cevap vereyim?
Hak ediyor musun ki?
Hahayt.
İşte o yüzden yardım etmiyorum ya sonuçta bileyim değilsin bide üst perdeden konuşuyorsun 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?