Cinayet işleme noktasının basit olduğunu düşünmüyorum sizce?

Kimse kimseyi durup dururken öldürmez bence, deli olmadığı sürece

Öldürmenin hiçbir haklı gerekçesi yok diyebilir miyiz mesela teröristleri baz alalım saldırıyorlar savunmayalım mı?

Halkın içinde birileri sınırı aşırı aşıyor ya da yanlış tercihlerin kurbanı oluyor

bu vakaların %90'ında da bu sebepler o noktaya getirmiş;

-Bazı kadınların psikopat erkek sevdası (şiddete yönelimini gördüğünde eril olarak algılıyor kaos sonunda onuda buluyor)

-kavga & tartışma anında ağır onur kırıcı hakaretler ( aile, kişilik gibi insanı cinnetten çıkarabilecek ağır konuşmalar )

-şantaj & dolandırma & namus gibi uç noktalarla oynama

vs. şeyler.

Fark ettiyseniz kendi halinde olan, onur kırıcı sözlerden uzak duran (ne kadar öfkelensede), pis işlere girmeyen, yanlış tercihlerde olmayan insanların neredeyse istisnalar hariç (çok aşırı istisna oda) asla bir cinayete kurban gitmiyorlar.

Burada cinayeti haklı çıkarmaya çalışmıyorum yanlış anlamayın ama bir şeyi fark ettirmeye çalışıyorum size

Güncellemeler
6 ay
bakın örnek vereyim , 1 yıl önce mi ne bi arkadaşımı bi çocuk aradı kız arkadaşımla nasıl arkadaş olursun sen diyip bi ton hakaret etmiş
çocuk çok efendi biri ama o bile aklından uç şeyler düşünmeye başladığını söyledi ama konuştum tabi dertleştik "sokak serserisi seni tanımadan böyle konuşmaya başlayan emin ol başkasına da aynısını yapar belasını bulur bırak belasını kendi gibilerinden bulsun" dedim.
o çocuğun duyumunu aldık geçenlerde kavgaya karışmış ölmüş

Cinayet işleme noktasının basit olduğunu düşünmüyorum sizce?