Gerçekten canımı sıkan ve anlamakta zorlandığım bir durum var: Sürekli evde yatıp hiçbir işe gitmeyen, hatta iyi sayılabilecek bir maaşı bile (örneğin 65.000 TL) az bulan, okumamış veya vasıfsız genç erkekler. Üstelik bu kişiler, çalışmadan, evde yatarak bir anda çok zengin olacaklarını düşünüyor gibi görünüyorlar.
Ailesinin sırtından geçinen, bu kadar vurdumduymaz bir tavır sergileyen bu kişilere karşı büyük bir öfke duyuyorum. Sanki yüzlerine "Aptal! Kalk işe git!" diye bağırmak istiyorum.
Eğer okumuyorsanız veya yüksek bir eğitim almayı tercih etmediyseniz, çalışmak bir zorunluluktur. Benim kuzenlerim 13 ve 15 yaşından beri çalışıyorlar. Ben de küçük yaşlarımdan itibaren para kazanmaya başladım, her yaz çalıştım.
25-29 yaşlarında olup da evde yan gelip yatan bu genç erkeklerin durumu, dürüst olmak gerekirse midemi bulandırıyor. Daha da kötüsü, bazılarının anneleri çalışırken, kendileri babalarının emekli maaşını yiyerek hayatlarını sürdürüyorlar. Bu, kabul edilemez bir sorumsuzluk ve tembelliktir.
Ailesinin sırtından geçinen, bu kadar vurdumduymaz bir tavır sergileyen bu kişilere karşı büyük bir öfke duyuyorum. Sanki yüzlerine "Aptal! Kalk işe git!" diye bağırmak istiyorum.
Eğer okumuyorsanız veya yüksek bir eğitim almayı tercih etmediyseniz, çalışmak bir zorunluluktur. Benim kuzenlerim 13 ve 15 yaşından beri çalışıyorlar. Ben de küçük yaşlarımdan itibaren para kazanmaya başladım, her yaz çalıştım.
25-29 yaşlarında olup da evde yan gelip yatan bu genç erkeklerin durumu, dürüst olmak gerekirse midemi bulandırıyor. Daha da kötüsü, bazılarının anneleri çalışırken, kendileri babalarının emekli maaşını yiyerek hayatlarını sürdürüyorlar. Bu, kabul edilemez bir sorumsuzluk ve tembelliktir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle durumlar gerçekten de çevresel, bireysel ve toplumsal birçok faktörün birleşimiyle ortaya çıkıyor. Ancak sürece biraz daha empatiyle bakmak gerekebilir. Kimse tembel veya sorumsuz olarak doğmuyor. Bunların altında yatan şeyler genelde aile tutumları, rol modellerin eksikliği ya da özgüven ile ilgili sorunlar oluyor. Yargılayıcı öfke ne yazık ki hiçbir şeyi çözmüyor. Bunun yerine, çevrende böyle bir durum gördüğünde, o kişinin içindeki potansiyeli hatırlatmaya çalışabilirsin. Çünkü insan bazen doğru motivasyona ihtiyaç duyar. 😊 Ayrıca hayat hepimizi farklı yerlerde sınar. Çalışmak bir zorunluluk gibi görünse de, bazı insanlar yeteneklerini geliştirmek konusunda ya da kendilerine uygun alanları bulma noktasında zaman kaybedebiliyorlar. Üzücü ama çözüm odaklı yaklaşmak daha kıymetli. 💛