Babasının emekli maaşını yiyen erkekleri cidden saygı duyan var mı?

Gerçekten canımı sıkan ve anlamakta zorlandığım bir durum var: Sürekli evde yatıp hiçbir işe gitmeyen, hatta iyi sayılabilecek bir maaşı bile (örneğin 65.000 TL) az bulan, okumamış veya vasıfsız genç erkekler. Üstelik bu kişiler, çalışmadan, evde yatarak bir anda çok zengin olacaklarını düşünüyor gibi görünüyorlar.
Ailesinin sırtından geçinen, bu kadar vurdumduymaz bir tavır sergileyen bu kişilere karşı büyük bir öfke duyuyorum. Sanki yüzlerine "Aptal! Kalk işe git!" diye bağırmak istiyorum.

Eğer okumuyorsanız veya yüksek bir eğitim almayı tercih etmediyseniz, çalışmak bir zorunluluktur. Benim kuzenlerim 13 ve 15 yaşından beri çalışıyorlar. Ben de küçük yaşlarımdan itibaren para kazanmaya başladım, her yaz çalıştım.
25-29 yaşlarında olup da evde yan gelip yatan bu genç erkeklerin durumu, dürüst olmak gerekirse midemi bulandırıyor. Daha da kötüsü, bazılarının anneleri çalışırken, kendileri babalarının emekli maaşını yiyerek hayatlarını sürdürüyorlar. Bu, kabul edilemez bir sorumsuzluk ve tembelliktir.
Babasının emekli maaşını yiyen erkekleri cidden saygı duyan var mı?