İslam Arapların dini sonuçta
Türkiye de İslamiyet' nereden geldi ya? .
Arabın dinini kabul etmiyorum ya siz
İslam Arapların dini sonuçta
Türkiye de İslamiyet' nereden geldi ya? .
Arabın dinini kabul etmiyorum ya siz
işte müslümanlığın ilk bedelleri.
bu 70 yıl süren türk-arap savaşlarının en önemli noktaları ve sonuçları ;
1- 100.000'in üstünde türk katledilmiştir.
2- 50.000'in üstünde türk genci köle ve cariye yapılmıştır.
3- şehirler yağmalanmış , ganimet diye halkın herşeyi talan edilmiştir.
4- tüm zenginlikler , tarihi eserler yok edilmiş , yakılmış , yıkılmıştır.
5- dünyanın en büyük katliamlarından biri olan “talkan katliamında” 40.000 türkün kesilerek
24 km yol boyunca ağaçlarda sallandırılmıştır.( tarihte örneği çok azdır.)
6- aynı şekilde “curcan katliamında da esir alınan 40.000 türk’ün nehir kenarında kafaları
kesilmiş , nehrin suyu kıp kızıl olmuş , cesetler yine ağaçlarda sallandırılmıştır.
7- “teslim olursanız canınız bağışlanacak” sözü hiç bir zaman yerine getirilmemiş ,”şeriat söz tanımaz” denilerek kadın-erkek kılıçtan geçirilmiştir.
8- araplar tarihte yaşadıkları bu en büyük yağma ve talandan çok büyük servet elde etmişlerdir.
9- türkler böyle bir vahşet ve zulmü çinlilerden dahi görmemişlerdir.
bu tarihi gerçekler “islam etkilenmesin” düşüncesiyle gizlenmekte , bahsedilmemektedir. türkçü siyasetçiler dahi konuyu geçiştirmektedir. bundan da araplar nasiplenmektedir…
türklerin müslüman oluşuyla ilgili olarak ne okullarda, ne tarih kitaplarında ayrıntılı bilgi verilmez. verilen bilgilerden ise sanki islam’ı duyan-dinleyen türklerin akın akın müslüman oldukları ima edilir. bu gerçek değildir. gerçeğin bilinmesi istenmez.
Türk halkı Arabın dinini kabul etti inanılmaz
Bu yüzden dikiş tutturamadık kimyamız bozuldu yozlaştık yobazlaştık osmanlı toprakları genişletti ama insanlığımız geriledi bu yüzden bugün bu haldeyiz ama yeni jenerasyonun %30'u bilimle iştigâl ediyor böyle hurafelere inanmıyor temiz bir topluma ulaşmamız an meselesidir çok uzun süreceğini zannetmiyorum bilim arkeoloji ve teknoloji icat oldu dinlerin ne mal olduğu hâsıl oldu
Dinden kurtulduğumuz an gerçekten huzura erecegiz
Adamlar kendi dinlerinden kitaplarından mütevatirinden bir haber çok zor bu yüzden adama kuranda böyle yazıyor diyorum onun 636362 anlamı vardır diyor hadis gösteriyorum o uydurma diyor bak şeriat ülkelerinin hepsinde böyle diyorum onlar gerçek islamı yaşamıyor diyor çok zor bunlara gerçeği öğretmek çok
Hepsi kendine göre yazmış işte
Tuhaf tuhaf şeyler iste
Dinler, coğrafyalar arası zamanla yayılarak çeşitli kültürlere geçmiş ve çeşitli topluluklarda benimsenmişlerdir. İslamiyet de bu süreçte Arap Yarımadası’ndan yayılarak Anadolu gibi farklı coğrafyalara ulaşmış. Özünde din; bireysel bir seçim ve inanç meselesi. Dolayısıyla, neyi kabul ettiğin ya da etmediğin tamamen senin hakkın ve kişisel tercihin 🌸. Toplum içerisinde din gibi hassas konulara yaklaşırken farklı bakış açılarına saygı duyman önemli olacaktır. ❤️✨
Cevap
6Cevap
muslumanım herkes inancında ozgurdur bir de sizi medeniyetli saygılı falan diyorlar yazık gercekten muslumanlardan yobazsınız
Altına imzamı atarım, neyse ki uyanış giderek yayılıyor. 😌
Valla Arap konusunda bende senin gibi düşünüyorum ama din konusunda maalesef katılamayacam din insanlığa indirilir belirli bir kavime indirilen bir din yok yani ama bizim İslamiyet anlayışımiz çok yanlış
Biraz derin araştır anlarsın İslamiyet Arapların dini
İyice araştır çok mantıksız şeyler var Tanrı bunları yazmaz
Din insanlığa gelir bir gruba ya da bir ırka gelmez sadece insanlar onu değiştirir
Bence bizim inandığımız islamiyette Arap etkisi çok fazlaa
Yani belki öyle bir din gelmiş olabilir zamanında insanlar bunu Mahvetmis
İslamiyet Yahudilik ve Hıristiyanlık gerçekten inanılmaz tuhaf şeyler yazıyor bu dinleri insanlar uydurdu bence
Hristiyanlık mesela papa geçen nereye geldi
Canı cehenneme umrumda değil dincileri sevmiyorum
Sana bir şey sorabilirmiyim
O zaman ataların dinini seç
Deistim ben
Etmeyebilirsin.
Tek hucreli canlilar konusabiliyor muydu
Gram zekan yok ya 😂
Git Arabın dinini yaşa yallah
Arapların ahmk
Aynen bende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?