Askere giderken yanında ne götürmeli? nette çok kabarık liste vermişler sanki yeni ev kuruyoruz. Birde askeri kantin piyasa göre çok ucuz ama sıra bekleme sorunu var kafam çok karışık...
Cevabın nedir?
walla kardeşim; ben giderken bildiğin koca bir valiz hazırlamıştım. Yedek don, çorap, terlik, haki tişört, traş takımı vs aklına ne geliyorsa. Ama bugünkü aklım olsa bu kadarıyla uğraşmazdım. Öncelikle yemin törenine kadar çarşıya çıkmayacağını düşünerek sivil kıyafet pek götürme derim. Aİlen yemin töreninde yanlarında getirebilirler.
Temel ihitiyaçların; don, traş takımı , çorap olacak. Dolap için kilit denmiş ama bizim koca alayda dolabını kitleyen kimseye rastlamadım. Kitlersen daha çok dikkat çekebilir ne saklıyorsun diye. Traş takımı vs sürekli yer değiştiriyor. O yüzden çok da sıkma canını. Toplu halde traş olunduğundan başkalarından istersin sende kalmazsa.
İlk etapta en çok işine yarayacak şeylerden birisi de saat! Evet bildiğin 5 TL lik casio saatlerden edin. Kendi saatini özelllikle kaliteli bir şeyse sakın götürme...
İlk günlerde, yıkamak yerine çamaşırlarını sürekli değiştirme ihtiyacı duyabilirsin. Ama özellikle acemilik döneminde sürekli hareket halinde olunduğundan hergün tişört veya don değiştirmeye kalkarsan iflas edersin :D bir süre sonra yıkamaya başlayacaksın :D
Gel gelelim şu kantin meselesine. Aslında baya sıra oluyor evet ama hiçbirşey alamicaksın demek değl bu. Genellikle çamaşır, şapka, bot bağı, ayakkabı boyası, traş malzemeleri gibi en çok ihtiyacın olacak herşeyi rahatlıkla bulabilirsin. Yanında yok ya da önceden almadım diye panik yapma.
-- Bu arada önemle hatırlatırım, giderken yanına 2 kimlik al. Biri ehliyet diğeri de nüfus cüzdanı olsun mesela. İLk gün senden yanındaki kimliklerini isteyecekler. Sadece nüfus cüzdanını ver. "Başka kimlik var mı?" üzerinde diye sorarlarsaa hayır de! İleriki zamanlarda çarşıya çıktığında askeri kimlikle gidilemeyen yerler var. Üzerinde sivil kimlik olduğu için sıkıntı çıkmaz ;)
- Bazı birliklerde özel şirketler hazırlıyor yemeği. Bizde askerler hazırlıyordu maalesef :/ fazla direnmeden değişik tatlara alışmaya çalış. Yememek için çok dirensen de bir süre sonra teslim olacaksın :D o yüzden baştan alış :D10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılacemi birliğin nereye çıktı eğer 3 haftalıksa yemin töreninden sonra çıkış yapacaksın izin kullanacaksan o gün için temiz bir kıyafet olması yeterli ama jandarma, eğitim çavuşluğuna çıkarsa yemin töreninden sonra da birkaç hafta kalıyorsun çarşıya o zaman çıkabileceğin için fazladan temiz kıyafetler olsun ayrıca yanında ne olur ne olmaz diye traş takımını al yedek el yüz banyo havlusu al bunları sana zaten veriyorlar ama yine de yedek al pille çalışan kalem gibi olan tüy temizleme aletleri oluyor ondan al jilet falan al işte ne gerekiyorsa bunun dışında bir şey alma yanına çünkü kayıt işlemin yapıltıktan sonra kıyafetlerin verilecek bununla birlikte atlet çorap vs. hepsini veriyor fazla fazla eşofman takımını pijama vs. hepsini alacaksın ücretsiz diğer taraftan kantinden alacağın bazı şeyler olacak ama onlar için sana zaten birkaç gün müsade ederler kirli çamaşır torbası askerin el kitabı vs. gibi üstünde biraz nakit para bulunsun sigorta yapacaklar nakit sen ödeyeceksin 30, 40 tl atm bazı birliğin içinde oluyor bazılarında farklı oluyor farklı bankanın atmleri her para çekmeye kesinti yapıyor ziraat her yerde olmuyor tavsiyem adam gibi git adam gibi gel komutanların dediğini adam gibi yap oraya vatani görevden ziyade vatanına hizmet etmeye gidiyorsun yeri gelir wc temizlersin yeri gelir çöp toplarsın acemilikte bazı şeyler olacak gözünde askerliği büyütme sağdan soldan duyduğun askerlik efsanelerine bakma adam olana hiç zor gelmiyor ve kimseyle kavga etme Türkiye'nin birçok yerinden insan geliyor cahilide kültürlüsüde serseriside bunlarla ağız dalaşına girme kendi kendine takılsın usta birliğine gidince tertiplerinle takılırsın kısmen devrecilik yapmaya çalışan çıkabilir olması gerekeni yap ben onu yapmam sende yap deyip kötü olma herkes birçok şeyi yaparak o noktaya geliyor kendini akıllı sanıp hiçbir halt yapmadan askerliği bitirenlerden olma gidip geldiğinde kendinle gurur duyacağın şeyler yap bir gün baba olursun çocuğun sorar baba sen ne yaptın askerlikte diye
588 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılçocuğuna anlatacağın gerçek dürüst güzel şeylerin olsun ki o da seninle gurur duyduğu gibi kendisine bunu benimseyerek gitsin emin ol o da çok rahat askerlik yapar dediğimi yaparsan sende yaparsın askere gitmeden önce çok ahkam kesen olur devlet için vatan için gidince çok azı adam gibi askerlik yapar işten kaçmaz işe koşar böyle olursan hem arkadaşların iyi olur hem de komutanların sever ufak tefek anlayış gösterirler bazı şeylere... son olarak şunu söyleyeyim cins komutanlara denk gelirsen sakın ola tüm komutanları öyle sanıp farklı davranmaya çalışma akıllı adam askerliğini adam gibi ve uzatmadan yapar gelir. hayırlı teskereler
- +1 yıl
Adam ne güzel cevaplamış :) eyw sağol
- +1 yıl
Adam öyle güzel cevaplamış ki başka nedense boş :D
- +1 yıl
Bence bu cevaptan sonra cevap vermeye gerek yok:D
- +1 yıl
Hocam nasıl yani askerlikte sigorta yapılıyor mu orayı bir detaylı anlatır mısınız?
1) Traş takımı
2) Telefon kartı aileni aramak için
3) Şampuan vs. kendi bildiğin markayı kullanacaksan alırsın
4) Askerde ki çoraplar pek dayanıklı değilmiş çorap alsan iyi olur
5) Terlik bunda farklı tip alman gerekiyormuş yoksa gezerin mavilerinden falan alırsan terliklerin el değiştiriyormuş
6) Dolabın için kilit
7) Horlayanlar varmış kulak tıkacı istersen tabi
8) Diş fırçası macunu vs.
9) Ayakkabı boyası
10) Büyük havlu banyo için bide el havlusu
Abimin anlattıklarından bu kadarını hatırladım bide bazılarını askerde veriyorlarmış ama kendin düzgün bir şeyler kullanmak istersen kendin alabiliyor muşun. Bide bozuk para çok lazım oluyormuş ve üstünde pek nakit para bulundurma. Son olarak kitapta oku derim zaman geçmesi için. Tabi kitabı komutanlığa onaylatıyormuşun siyasi, dini içerikli kitaplar onaylanmıyormuş. Normal hikaye tarzı götürebilirsin.24 Yorumla- +1 yıl
Maşallah Abin değil sanki Sen askerlik yapmışsın bravo
+1 yılErkek arkadaşım yanında bir sürü çorap, haki atlet, haki don diyeyim :) haki tişört falan götürdü, kantinden alma çok sıra olur sen şimdiden hallet, ayak bakım kremi bebek pudrası götür çok lazım olucak ayakların yara olmasın, traş köpüğü işte klasik erkek bakım şeyleri, paranıda çok iyi sakla, kilit al bide hem çantan için hem dolabın için
68 Yorumla- +1 yıl
Kiza bak benden iyi biliyor :D
- +1 yıl
sevgilimin çantasını hazırladığımdan dolayı :D
- +1 yıl
Neresi dogru @keyfsever?
Askerlik yapmadigin her halinden belli
Acemi birliginde valiz odasi dahil hic bir yerde hicbi sekilde kilit olmaz
Her daim denetleme ve kontrole hazir tutulur
Oldu ya kafana gore kilit vurdun once o kilidi sonrada kafani patlatitlar
Bilip bilmeden yorum yapmaYIN!! - +1 yıl
@theextrame neyin kafasını yaşıyorsun acemi için almayabilir fakar usta birliği için gayet gerekli birşey genellikle kilitli çanta alırlar
- +1 yıl
@heramartinez
adam daha birliğine teslim olmadan gerekenleri sormuş direk usta birliğine gitmeyecek değil mi? - +1 yıl
askerlik yapmadığım için tam olarak bilmemem normal değil mi? sevgilimin götürdüğü kadarını ve hatırladığım kadarıyla burada yorum yaptım, yaptığın yorum gereksiz
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
230Cevap
+1 yılaskere gittiğinde teslim olmadan önce yapman gerekenler bir tarş takımı al yanına fazla nakit para alma asker ocağı kalabalıktır hırsızıda gelir dürüst adamıda temiz çorap iç çamaşırları al çoraplarını ve çamaşırlarını günlük olarak muhakkak değiştir askeriye nizami olmak çok önemli olduğundan sana zaten eşortman takımı spor ayakkabı banyo için havluların peştamelin verilecektir. el yüz kremi gibi şeyler alma askeride yasaktır gittiğin bazı bölgelerde devrecilik olabilir asla senden daha ileri üst tertiplerinde ters düşme sıkıntı yaşarsın kavgalardan uzak dur acemi birliğinde uzun süre eğitim alacağından özellikle eğitim çavuşların kıl olabilir he de geçiştir başını arıtırlar usta birliğine geldiğinde zaten daha bir profesyonel olucağından eksiğin gediğini daha iyi bilicek ve en önemlisi insanları tanımaya başlıyacaksın sigara kullanıyorsan herkese sigara uzatma çoğunlukla yok de donuna kadar alırlar askerde kimseye borç para verme asla alamazsın usta birliğine teslim olduktan sonra zaten meslek değerlendirmeleri olacaktır üstlerine ve astlarına asla yalan söylem askeride hiç sevilmeyen tek şey uyanıklıktır (sağlık astsubayı)
02 Yorumla- +1 yıl
ilaç kullananlar ilaçlarını ya da kremlerini revirlere teslim ederler ordan günlük tozunu revirde görev yapan sıhiye erlerinden alırsın içerisinde herhangi bir şey koyulma ya da kullanımına karşı bu bir önlemdir dedim ya her türlü insan var tinercisi hapçısıda var bunlara karşı önlemdir
+1 yılMerhaba
Hocam listeleri boşver. Senin için ne önemli ise onları al giderken.
1-Saçlarını kestirip git. 2 ya da 3 numara yaptır. Yoksa orada gece vakti traş edilen arkadaşlarımızı gördüm. Duş almadan o şekilde uyudular. Banyo her sabah 5'te yaparsın. Herkese serbest.
2-Tırnak makası ve traş jiletini kesinlikle giderken yanında götür. Gittiğinde kantinde bitmiş olabilir
3-Temiz iç çamaşırı en az 5-6 tane al giderken. Rengi yeşil olabilir. Bizde yeşil ve siyah serbestti sadece. Gerekirse elde yıkarsın sistemi öğrenen kadar.
4-Cildin kolay tahriş oluyorsa krem ya da balsam al giderken. Orada sıcak su bulamayabilirsin. Ben tüm askerliğim boyunca soğuk suyla traş oldum
5-Boynuna askılı cüzdan al bir tane de. Uyurken boynuna asıp göğüsünde saklarsın paralarını. hırsız çok gittiğinde anlayacaksın. Yüklü para taşıma cüzdanında. Cebinde 100 TL olsun fazlasına gerek yok.
6-Küçük bir kağıda cüzdanının içine ya da minik bir not defteri al kendine. Annenin, babanın sevgilinin kimin olursa artık numaralarını yaz. Malum artık telefonlarda kayıtlı olduğundan ezberimizde yok numaralar :) Bir de kontörlü telefon kartı al. 100 kontörlük al ki sağı solu öğrenene kadar telefon derdin olmaz.
7-Her ne olursa olsun. Paran biter. Karnın aç olur. Hasta olursun. Komutanından yardım istemekten çekinme. Onlar orada senin için var. Sen de onlar için ve vatanımız için oradasın. Seve seve yardım edeceklerini görürsün
İlk aklıma gelenler bunlar. Hayırlı Teskereler. iyi nöbetler :)00 YorumlaSözüm kızlara ve sana; Ankara , Kara Havacılık Okul Komutanlığında görev yaptım, Tümgeneral Salih Ulusoy'un habercisi bir nevi ikinci suretiydim henüz birliğe katıldığım 6 ay sonrasında tüm askeri talimatları ezberleşmiş, generalin dolabında bulunan kara kuvvetleri komutanlığı subay ve astsubay olmak için gereken disiplin kurallarını yazan kitabı her gün okuyordum, artık subaylarla askeri konularda kanunların maddesi ve içeriği hakkında tartışma yapıcak seviyeye gelmiştim. Şu açtığın soruya bak askere giderken ne götürülür oraya giderken aklını götürmeyi ihmal etme dostum. Ben de diyorum batıda görev yapan Türk askeri niye disiplinsiz ve haylaz. Hayatımda Türk askeri kadar disiplinsiz haylaz işe yaramaz bir takım görmedim (subay ve astsubaylar hariç) karargah'da pilot subaylarla yakın olduğum için muhabbet ederdik bu askerler niye geliyor bize lazım değiller onlar gelmese de olur derlerdi, ne kadar utanırdım bilseniz. Ben mi? Ben takdir alarak geldim 15 senedir alınmayan bir belgeydi o kışlada.. Millette sanıyor ki Türk erkekleri askere gidiyor adam oluyor orada.''Askerlik mantığın bitti yerdir'' diye bir sözü oluşturan Türk gençlerinden ne beklenir ki? Bu bile bizim erkeklerin ne tür askerlik yaptıklarının göstergesidir. En can alıcı sorun ise 10 bin kişilik kışlada benim dışımda üniformasını ütüleyen biri yoktu. Dışarıda görseniz dilenci sanarsınız öyle giyiniyor Türk askerleri mühendis olan askerler vardı giysisini yıkamayı bilmediği için aylarca kirli üniformalarla gezerlerdi. (evet Ankara'da bide) (subay, astsubay hariç) /: ütüsüz üniforma çirkin buruşmuş halde, kep'ler rapci tarzı takılmış, kamuflaj bel düşük yapılmış aman allah'ım Türk askerleri rezalet durumda, istisnası bile yok 10 bin kişinin 9. bin 'i böyle yani. Askerleri aşağıladığımı düşünürseniz ve abartıyosun derseniz, derim ki ; Hiç mi Türk erkeklerini tanımıyosunuz?
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim sana tavsiyem bunlar
1-İğne iplik
2-Telefon kartı
3-Don ve atlet (4 er tane olursa iyi olur)
4-Asma kilit
5-Küçük krem ellerin yüzün çatlamasın soğuktan diye
6-Pudra
7-Islak mendil ve normal selpak
8-Eşofman iç cebi dikili olursa iyi olur bide boynuna asılan cüzdanlardan yinede al
9-kulak tıkayacağı (malum horlayan çok olur orda)
10-ise ziraat banka kartı al ve içinde artık ihtiyaçına göre para ekle hesabına
11-küçük el feneri olabilir (önemsiz sayma çok lazım olur
12-şu dandik cassio 5 lira olan saatinden al
13-ise kitap okumayı seviyorsan kitap al siyasi tarzı kitaplar yasak.
14-şampuan al oranın ki dandik oluyor genelde ve diş macunu diş fırçası.
15-İse sakın hiç bir zaman gönüllü olma bir işe.
16-sigara içiyorsan ne kadar içiyorsan al ( ben kullanmadığım için almadım)
Ayrıcada ne çok uyanık nede çok aptal olma. Kapıda erler çantanı arayıp şu yasak bu yasak deyip indiri gandi yapabilirler komutanı çağırde zaten yasak dediklerini almaz senden. Bide hırsızlık çok oluyor yer değiştirme çok oluyor. Kimseye borc para verme abi tavsiyesi çok uzun oldu ama neyse.
.11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBide son olarak tıraş seti al ama çok pahalı olması nede çok dandik olmasın orta derece bir tıraş seti al
çok pahalı alırsan yürütür orda ki hırsızlar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılacemi birliğin nereye çıktı eğer 3 haftalıksa yemin töreninden sonra çıkış yapacaksın izin kullanacaksan o gün için temiz bir kıyafet olması yeterli ama jandarma, eğitim çavuşluğuna çıkarsa yemin töreninden sonra da birkaç hafta kalıyorsun çarşıya o zaman çıkabileceğin için fazladan temiz kıyafetler olsun ayrıca yanında ne olur ne olmaz diye traş takımını al yedek el yüz banyo havlusu al bunları sana zaten veriyorlar ama yine de yedek al pille çalışan kalem gibi olan tüy temizleme aletleri oluyor ondan al jilet falan al işte ne gerekiyorsa bunun dışında bir şey alma yanına çünkü kayıt işlemin yapıltıktan sonra kıyafetlerin verilecek bununla birlikte atlet çorap vs. hepsini veriyor fazla fazla eşofman takımını pijama vs. hepsini alacaksın ücretsiz diğer taraftan kantinden alacağın bazı şeyler olacak ama onlar için sana zaten birkaç gün müsade ederler kirli çamaşır torbası askerin el kitabı vs. gibi üstünde biraz nakit para bulunsun sigorta yapacaklar nakit sen ödeyeceksin 30, 40 tl atm bazı birliğin içinde oluyor bazılarında farklı oluyor farklı bankanın atmleri her para çekmeye kesinti yapıyor ziraat her yerde olmuyor tavsiyem adam gibi git adam gibi gel komutanların dediğini adam gibi yap oraya vatani görevden ziyade vatanına hizmet etmeye gidiyorsun yeri gelir wc temizlersin yeri gelir çöp toplarsın acemilikte bazı şeyler olacak gözünde askerliği büyütme sağdan soldan duyduğun askerlik efsanelerine bakma adam olana hiç zor gelmiyor ve kimseyle kavga etme Türkiye'nin birçok yerinden insan geliyor cahilide kültürlüsüde serseriside bunlarla ağız dalaşına girme kendi kendine takılsın usta birliğine gidince tertiplerinle takılırsın kısmen devrecilik yapmaya çalışan çıkabilir olması gerekeni yap ben onu yapmam sende yap deyip kötü olma herkes birçok şeyi yaparak o noktaya geliyor kendini akıllı sanıp hiçbir halt yapmadan askerliği bitirenlerden olma gidip geldiğinde kendinle gurur duyacağın şeyler yap bir gün baba olursun çocuğun sorar baba sen ne yaptın askerlikte diye
00 Yorumla
+1 yılKardesim oncelikle hayirli tezkereler sana bende askerim 94/2 devreyim. bende askere gelmeden once senin gibi sormustum ese dosta nette arastirmistim. Tatile gidermis gibi esya getirme sadece ustundeki sivil elbiseyle gel. gelmeden once kol saati. Bot kilidi 2-3 adet. Boyuna asilan cuzdanlardan. Birde ne olur olmaz tras jileti ve tras kopugu al. Digerlerini kantinden alirsin zaten. Jileti getir diyorum cunku sira bekleme alay kantininde iki saat sira bekledigimi bilirim. zaten diger istikaklarini veriyorlar ;)
10 YorumlaÖncelikle bir çarşaf al. Neden dersen böyle ktm tarzı yerlerden nakit olursan ortam fenaydı. İyiki götürmüşüm diyeceksin. Yoksa sabaha kadar uyuyamazsın benden demesi. Banyo havlusu al. Traş takımıda nedir. Orada aysu nihal ebru yok. Ahmet cengiz cenk orkun var. After shave mi kullanacaksın. Şampuan, Jilet ve köpük. Parfüm felan götürme iki dk ziyan olur hiç bir işe de yaramaz. Çorap, iç çamasırı al ama fazlaca değil. Oradan da vereceklerdir büyük olasılıkla. Tırnak makası al çok önemli ha. İplik iğne mutlaka at. Zorluk çekersin sonra terzi bulamazsın zamanında açık değildir v. s v. s. sen burada saçlarını kestir. Orada fabrikasyon olursun sonra. Tavsiye etmem. Millet traş olurken sen rahat olursun. Banyo yapamadan yatarsın veya musluk suyu ile idare de edebilirsin. Burada saç traşı ol.
İyi Teskereler.01 Yorumla- +1 yıl
Bir de asker eğlencesi yapma. Valizini al anne-baba elini öp ağlamaya veya ağlatmaya gerek yok. Saçma işte. Biraz hüzün olur mutlaka ama montajda bunu makasla atarız. Sorun değil. Lütfen arabalarla konvoy yapıp kornaya basıp milleti rahatsız etme gözünü seveyim. Adam gibi git adam gibi gel. Yolda aklına bir şey gelir. Ulan ben almadım diye telaşlanma. Kantin vardır. Bilimum ürünleri satar. Fazla para götürme. Atm kartı veya posta yolu ile para alırsın. Telefon kartı al bulunsun. Sevdiklerinle konuşmak için.
Hayırlı Teskereler.
+1 yıl400 - 600 tl arası nakit geri kalanı banka kartına yükle. Yeşil iç çamaşırı atlet , bolca sıyah uzun çorap, koltuk altı rolon, düş jeli, tırnak makası,3 jiletli tıraş bıçakları, cep telefonu sakın götürme, koltörlü kartlardan al, boyuna asılan ufak cüzdanlardan al, botlarını 1 numara büyük al 44 se ayağın 45 al, botu 3 - 4 gün boyunca ayağınla ez derisi çok sert deriyi esnetmen için, sigara büyük dert, psikolojik baskıya dayanmak için çok arkadaş edin sürekli konuş ya da dinle. kadrolu askerlerle yani usta akerlerle muhattap olma fazla sadece iyi davranan aklıbaşında kadrolu askerlere yüz ver. Allah yolunu açık etsin. Şimdiden iyi teskereler.
20 Yorumla94/3 devreyim ve 7 aylık askerim, acemi birliğine gelirken biraz bozuk para getir, cok fazla kağıt paran varsa hemen kartına at gelmeden, yanında sadece havlu ve iç camasırı getir askeri olsun mümkünse, geriye kalan askeriyede lazım olan hersey acemi birliğinde torbalarda satılıyo 20 tlye, acemi birliğinde kimseye güvenipte para yedirme komando olamazsan usta birliğinde beraber olmucanız, kimseyede güvenme, kendini ezdirme, herseye karısma, yalaka olma komutanlara karsı usta birliğinde sevilmezsin, aksine dışlanırsın, sormak istediğin bişey varsa yardımcı olurum torun.
29 Yorumla- +1 yıl
Askere gel anlıcaksın yapılmıyacağını, ama lise menuzuysan uzman olarak kal, aynı bildiğin askersin fark yok, tel yasak, nöbet var aynı, yani çekilcek bir iş değil, sivilde 1000 tlye calıs kafan rahat etsin.
Bizim bebeler mecbur secti bunu ortaokul mezunu oldukları için uzman olarak kalcaklar,1 senelik sözlesme yapcaklar, yanlış hatırlamıyosam 27 binde tazminat alcaklar.
Velasım kelam, özgürlüğün elinden alıncak, doğuda bir karakola düşersen vay haline torun.
+1 yılcüzdanını boynunda taşısanda işe yaramaz eger uykun ağırsan tabi kndine eşofman takımı ve içlik götür çok marka olan bir traş takımı değilde işi görecek kadar götür çünkü askerde kiii acemi birlikse hırsızlıkla çok karşılaşırsın benm tavsiyem eşofmanın içine cep diktir fermuarlı ve cüzdanını orda taşı gece uykun agır olsada rahat uyursun en azından
76 Yorumla- +1 yıl
Valla bravo 👏👏👏
- +1 yıl
teşekkür ederim sevgilim askerdeyken çok araştırmıştım ordan geliyor bilgilerim :)
- +1 yıl
Hirsizlikmi?
Askeriyede kat-i suretle hirsizlik olmaz arkadaslar onun adi yer degistirmedir ogrenin bunlari :))))
+1 yılÇok kafaya takılacak şeyler değil alacağın şeyler.. alacaksan içlik çorap al. azıcık da para..
askerde psikoloji erozyonu yaşayacaksın. bu korkulacak bir durum Değil. sıkılacaksın. azıcık duygusallık varsa zaman zaman ağlayacaksın. değişik insanlarla karşılaşacaksın. mardinlisi trabzonlusu egelisi bir arada.. köylüsü şehirlisi okumuşu cahili sahtekarı hırsızı otlakçısı bir arada.. uyanık olman gerektiğini bileceksin. herkesle değil bir tane arkadaşın olsun. temiz olsun kafadar olsun.. yüzlerce binlerce askerin içinde yalnızlığın dibine vuracaksın.
Velhasıl akışına bırak. küçük şeylerle eğlenmeye çalış. başka türlü askerlik bitmez. iyi nöbetlr :)00 Yorumla
+1 yılyurtta kaldım ben de benzer şeyler olabilir, daha askere gitmedim :/
iç çamaşırların
havlu
terlik
bardak
diş temizliği için
vucüt temizliği için jilet, sabun, lif , krem vb.
elbiselerin , onları asmak için askı vb
boyna asmak için cüzdan
bir de yavuklunun fotoğrafı :)
https://i.hizliresim.com/pRA8oN.jpg20 Yorumlagötürebildigin en az şeyi götür eziyet olmasın zaten bıçak takımı çorap atlet var bence poşet bile götürsen yeterli ilk günler elde valiz eziyet oluyor yemin törenine ailen gelecekse onlar getirir gerekli kıyafetleri kıyafet namına acemi birliginde üstündekiler yeter bence ama kesinlikle elinde büyük bir valizle gitme rezillik çekersin
10 Yorumla
+1 yılbir traş takımı götür yeter. zaten diğer götürdüklerini girişte alıyorlar. lazım olanları onlar veriyor veya satıyor.
istediğin kadar para götürebilirsin. gidince bölük komutanın fazla parası olan versin der alır, haftanın belli günleri de para günü vardır. 1 gün önce komutana şu kadar para istiyorum der ertesi gün komutan sana verir.00 Yorumlayanına iki üç parça pantol gömlek mont falan al bir çiftde ayakkabı. bir de siyah ayakkabı boyası yeter.
Başka hiç birşey alma.
Orada sana don+çorap+atlet+diş macunu+fırçası+çanta+kamuflaj+bot+terlik+ içlik, vs. vs. kısaca sana lazım olacak herşeyi veriyorlar. dolapların kapakları olmaz. ve dolapların nizami olması için koğuşçular herşeyleri toplarlar. sen içtimadayken onlar dolabını ayıklamakla meşgul olacaklardır. bu kadar.00 Yorumlahavlu, tıraş takımı tırnak makası askılı cüzdan (parfüm (çok lazım olacak) kilit almana gerek yok çünkü o kilitler çabuk kırılıyo imkanın varsa 2 aylık nakit ihtiyacını al çok sıra beklersin bir tane de ziraat hesap kartı olsun sıra beklememen için. a. yapman gereken de 3 maymun emret emredersin emredersiniz efendi olursan rahat edersin
00 Yorumla
+1 yılKardesim sen en iyisi parani banka hesabinda biriktir hesap kartin surekli yaninda olsun sifreni kimse bilmesin en yakinin bile, hic birsey olmaz, her hafta izin gunu lazim olacak kadar abartmadan cekersin :) onun disknda sorun yok gibi gorunuyor askerligi bu konuda oldurmusler baya :D
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 871 cevap paylaştı. valla daha askerlik tecrübem olmadı ama soğuk bir yere gidiyorsan termal atletler var onlardan alabilirsin. birde fazla nakit para taşıma yanında. atm de kullanabileceğin hesap kartın varsa ona at paranı derim. sonuçta daha kimseyi tanımıyorsun nede olsa.
00 Yorumla
+1 yılkantinde herşey çok ucuza satılıyor, acemi birliğinde ne götürürsen götür zaten kullanamıyosun, emanete alıyolar ve orda kalıyor, sana lazım olacakları ordan verecekler, acemi birliğin 3-4 hafta sürüyor, bu sürede tecrübe etmiş olursun, dağıtıma geldiğinde usta birliğine gitmeden önce ihtiyaç duyduklarını alır öyle gidersin. güle güle git gel inşallah, hayırlı teskereler.
21 YorumlaBen askere giderken hiç bir şey götürmedim. Oranın kantini dışarıdan daha ucuzmuş meğer. Isparta çarşılarında askere iyi kazık atıyorlar. Bence gerekli olanı önceden hazırlamak yerine, kışlada geçen ilk 3 gün tespit edip kantinden almak daha mantıklı. Zaten temel ihtiyaçlar istihkak mahiyetinde ücretsiz veriliyor. Geriye genelde kozmetik ve traş malzemesi kalıyor, köpük, sabun şampuan gibi.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yüreğini al git delikanlı bir kaçta sevdiğin ve ailenin fotosunu..
Fazla birşey almana gerek yok herşeyi veriyor askeriye..
Eksiklerini ordaki kantinden tamamlarsın niye yok l*n demez kimse.. Ve orda askeri malzeme satan yer çok uygun dışardaki piyasadan..00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 449 cevap paylaştı. lh6.googleusercontent.com/.../bwAtOASdFzsYtNmmYzlw6HSPJA-w61_Sv9SptpyaNwX8WIsvQoqkgJnwOX9AndHPZMDD96HCcGVXUMUHkOgB3i2L8yS2kTSXKwqK1Ug=w279-h500-nc
Bunu almadan gitme sakın :) hayırlı teskereler00 Yorumla
+1 yıl-1 Adet sivil kıyafet,
- İç çamaşırı,
- çorap,
- 1 veya 2 tane sivil ayakkabı,
- İlaç kullanıyorsan; İlaçlarını,
- Soğuk olan biryere gidiyorsan eğer, içlik al yünlü, alt üst,
- Kendine yetebilecek kadar nakit para,
- Traş malzemesi, etek traşı için jilet veya permatik.00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 562 cevap paylaştı. askere giderken ne götürmeli... Birincisi ne tarafa düştün... Kaç ay acemilik yapcan.. belli değil... soğuk bir yere düşersen içlik götür... diğer tüm ihtiyaclarını ordan karşılayabilirsin... acemi birliğine bişey götürmene gerek yok. ben bir kat elbise ile gitmiştim
00 Yorumlatraş takımı al bot kilidi valiz kilidi diş fırçası ve macunu al ordan verilenler bişeye yaramıyor, iki tane boxer alsan yeterli ordan verdikleri haricindekiler kullanılmıyor dikiş ipi iğne al ve EN ÖNEMLİSİ acemi birliğine gidiyorsan alabildiğin kadar sigara al orda 1 hafta kantine gidemeyebilirsin aklıma geldikce yorum şejkklinde atarım
00 Yorumla
+1 yılOncelikle hayırlı teskereler dilerim Allah sağ salim yapıp dönmenizi nasip eder inşallah, asagidaki saygısızca yorum yapan kisiyide şikayet ettim sizde edin buraya böyle sahte hesapla giren veletler yüzünden canını sıkıyorlar bitmeyecek bunlar ya :) hayırlısı ile gidip gelirsin inşallah kardeşim. ...
01 Yorumla
+1 yılaskere şunu götürüm bunu götürüm diye valizini doldurmayın, zaten o eşyaları size vermezler depoya atarlar, askerde askeri renkli eşyalar geçerli, usta birliği ise gideceğin yere göre özgürlükler vardır, siz aacemi birliğinze kanuni bilgilerinizle gidiniz
00 Yorumla
+1 yılAcemi birliğinde kendine yetecek kadar para al.
1-2 tane sivil kıyafet al çarşıda giymek için. Eşofman üstü altı 1 er adet
Tras takımı
4-5 çift çorap
Şampuan
3-4 tane atlet kilot
Tırnak çakısı
Ayakkabı boyası
Boynuna asacağın cüzdan
Ufak tefek şeyler lazım olur onları oradan alırsın.00 YorumlaParana sahip çık mümkünse eşofmanın içine cep diktir orda sakla paralarını. Kıyafet götürme çünkü acemi birliğinda ihtiyacın olmaz. Yeşil don al yeşil atlet al. Bir sürü çorap al yanına ve tırnak makası, sabun, tıraş takımı götür.
18 Yorumla- +1 yıl
asofmandaki cebi farketmezler mi saniyorshn kilitden baska yolu yok ne uyaniklar var orada biliyormusun sen :D 10bin kisi kaliyor bir askeriyede :D her turden insan var
- +1 yıl
Ona gore kilit kullansin ozaman :D Fazla detaya girerse hepden kaybeder :D Askeriyede ne muhabbetler donuyor disarda yasamadigin kafalari yasamicagin kafayi orda yasatirlar 1 yil askerim zaten biraey olmaz burada kalir deyip neler deneyenler var farkinda olmadan adami yer bitirirler onuda kendine yaptirirlar :D
- +1 yıl
@dogukanyx3 sen nerde yaptin askerligini koç?
Hangi acemi birligiymis o 10000 askerli kilit kullanmaya izin veren?
hiç bişey götürme herşeyini veriyorlar orda. çok beğendiğin kıyafetlerini hemen götürme acemi birliğine tezkereciler giderken depoyu patlatabilir :) küçük bir çanta temiz iç çamaşırı çorap pantolon koy sana yeter ustabirliğine kadar
00 YorumlaBol bol masturbasyon yapacağın için. üç şeyi kesinlikle unutmaman lazım. Sıvı sabun, plavboy dergisi ve eldiven. (eller tahriş olmasın diye)
Ben ıssız bir adaya düşersem yanıma alacağım üç şey bu olurdu.10 Yorumla
+1 yılşampuan çok pahalı falan diyordu abim gittiğinde. bol bol iç çamaşırı ve şampuan sanırım. gerisini ordan temin edebiliyorsun galiba. sigara kullanıyosan daha ucuz oluyormuş sanırım orda onada gerek yok gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kamuflajı giydiğinde askerlik başlıyor işte bunu bil 1 kendini ezdirme 2 ne uyanık ol ne salak ol devrecilik yapanlara haddini bildir. tepkini koy haddini bildir derken bunu söylüyorum sert konuş kavga etme ! ister istemez çekinme geliyor böyle totoşlara..
00 Yorumlakardesım hıc bırsey göturme herseyını oradan verıyorlar yanına sadece bır havlu carsı ıcın sıvıl elbıse bırde oranın sampuanları kullanılmıyor sampuan al harıcınde kalan herseyı ıc camasırlarına kadar oradan verıyorlar
00 Yorumlaelini sallıya sallıya gtsen dahi skıntı çekmezsn herşeyi veriolar aslnda fkat sn gnede jiletini iç çmaşırnı çorabını fzlaca al iğne iplik ve askerlkte en önemli şey olan saati almdan gtme saat çk önemli
Bu arada Allah kurtarsın :)10 Yorumla
+1 yılKardeşim bol bol iç çamaşırı ve çorap öncelikli olarak en çok onlar lazım olacak traş makinası da alırsan çok faydasını görürsün normal koyafetlerinden de azar azar al gerisini boşver. ha bir de atıştırmalık bolca kuruyemiş al.
00 YorumlaOha internetteki listeyi götüreceğime bedelli yaparım one öyle :D Şimdiden hayırlı teskereler yazılanları okudumda bolca iç çamaşırı ve para denmiş ve kitap bence iyi olabilir. Hayırlısıyla git hayırlısıyla gel abi
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey götürme ben bavulsuz gittim ve tek pişman olduğum boş bir bavul götürmeyişimdi onuda aldık askeriyeden.
Götürdüğün herşeyi bulabilirsin boşuna hamallık yapma.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok şey almaya gerek yok aslında. Acemilik denen olay nedeniyle ilk etapta iç çamaşır çorap vb. zaruriler ve mevsime uygun en fazla 2-3 çeşit sivil kıyafet yeterli olur. Acemilik bitince aile ya da arkadaşlar yakınlar tespit ettiğin ihtiyaçlarını sana ulaştırır.
00 Yorumlaseverek gidersen askere nah alırsın teskere.. ben gittim geldim 40 gün oldu allah göstermesin kimseye:D:D kaldırsınlar askerligi mk bişi götürmene gerek yok donunu bile devlet veriyor no sıkıntı.
00 Yorumla
+1 yılgünün sorusu olana kadar askerlik bitmiş olmalı :)
kardeşim götürdüklerini götürdüğüne pişman olmuştu. çamaşır ve para dışında her şey gereksiz gibi.00 Yorumlaeig zaten herşeyi anlatmış xperlerimi almaya geldim :)
zaten askere gitmedim bilmiyorum :D
bu ara da ne temiz bir yüzün var bahtın da güzel olsun hayırlı teskereler01 Yorumla@ercansarmask Sigorta işi merak edilecek bir konu bile degil laf olsun diye sigorta yapiyolar ölürsen ailene 25 bin tl verilir diger turlu zaten ölüsün ikinci gün unutuluyosun falan filan yani sigorta meselesi laf. merak edende ilk defa seni gordum askerlikle ilgili merak edilcek o kadar şey varken :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ya ben şey sandım bu işe girersin sigorta yaparlak ya sgk gibi mi onu sordum hocam:)
Ilk acemilige giderken hic birsey alma orada her ihtiyacin olan sey verilecek. Usta birligine giderken extra alacaklarini alirsin. Acemilikte o goturduklerin sana hep bir kulfet olacak ve kullanamayacaksin
10 Yorumla
+1 yılyedek kıyafetlerini al git, çünkü orda herşeyi veriyorlar, hiçbirşey götürmene gerek yok, ben götürdüm boşuna hamallık yaptım kendime, havlu çorap iç çamaşırı vs herşeyi devlet veriyor zaten
00 YorumlaOrdunun ihtiyac duyduğu şartlarda yedek iç çamaşırı, traş bıçağı, diş fırçası, macun, kalem, zarf, taşıma çantası, cımbız, kulak çöpü, pamuk, şahsi ilaçlar, musil... Ve türevi.
00 Yorumla
+1 yılTıraş takimi götür sade ilk baslarda sıradan alamıyorsun Kesmeyincede fırça kayarlar bide bozuk para metal :) dediğin gibi herşey ucuz :)
Bingöl/Pumalar 4/3
Bingöl Jandarma Komando TB.00 Yorumlayanına cok para bulundurma
çok bir sivil elbise almana gerek yok
ihtiyacın olan her seyi asker kantininden temin edebilirsin dışarıdan ucuz
hayırlı testereler00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey götürme zaten ihtiyacın olanı verecekler sana. Ceketini al ve git. Sadece parana sahip çık gerisi boş kardeşim. Onlar sana bir çanta verecek zaten şaşıracaksın ;)
00 Yorumlabir sürü çorap, atlet, boxer.
traş takımların (sakal için)
parfüm şart.!
arko krem.
tırnak makasları.
pırıl pırıl yapıcaksın askerliğini. salmayacaksın kendini hiç.02 Yorumlaacemi birligine giderken hiç birsey götürme boşu boşuna hammallık yaparsın orada herseyi veriyorlar ve orda verilenleri kullanmak zorundasın
10 Yorumla
+1 yılÇok şey götürme sadece ihtiyacın olduğu kadar götür yoksa çalarlar. Cepli eşofman götür dolabından da çalarlar. Yatarken telefonunu filan cebine koy, paranı yanından asla ayırma.
10 YorumlaKardes bugun gittim subeme durumumu ogrendim 3 aylik muayene kacagi ciktim :D tecil icin gittim acikogretim 2. Sene kaldigim icin tecil olmadi 1. Donem durumum pasif gozuktugu icin bu ulkeye askerlik yapilmaz ulkeyi terk et bnde oyle yapcam.
00 YorumlaCüzdan, içinde yeterli para.
İç çamaşırı.
Tırnak makası.
Bu 3'ü önemli.31 Yorumla
+1 yılEsime alisveris yapmistim ama hic gerek kalmamis aynilarindan askeriye vermis. Sadece boynuna astigi cuzdani iyi ki almisiz dedi.
00 Yorumla
+1 yılIlk giderken yanina para goturme fazla muhakak boynuna takicagin bir cuzdan olsun acemilikte hirsizlik cok olur
01 YorumlaYorumlari okudum ya dondum kaldim ya askelikten suanda cok korkuyorum desem yalan olmaz ne hale getirmisler yaa
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 808 cevap paylaştı.
+1 yılYanında kredi kartı varsa onu ve bir miktar da canlı para götürsen yetiyor. Orda her bişey var ve veriyolarda zaten
00 Yorumla
+1 yılTraş takımı , bol iç çamaşır , bol çorap , havlu , terlik ( 5-6 tane götür hep çalarlar) , banyo için ıvır zıvır acemilikte bu kadar malzeme yeter çarşı yok zaten
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı. orada her şey var. bunu söyleyeyim. 5 don 5 atletle acemiliği bitirirsin :) cebine paranı koy yeterli
00 Yorumla- Devamını Gör (213)
Devamını Gör(258)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem