Arkadaslar bu yeni nesillerin almanya ya gidip kendilerini birsey zannetmesi?

Sinir oluyorum… Ben Almanya’da yaşıyorum, doğma büyüme de burada yetiştim. Ailem de öyle; dedem 60 sene önce işçi olarak buraya gelmiş. Biz Almanya’yı bu kadar övmüyoruz bile. Evet, ekonomik kriz var. Türkiye’yi tenzih ediyorum ama Türkiye’nin durumu da ortada; Almanya’nın ekonomisi de çok iyi değil zaten.

Neyse… Türkiye’den gelen bazı hemşireler var ya, inanılmaz burnu havada oluyorlar. Bizim gibi burada doğup büyüyenler bile bu kadar Almanlara özenmiyor. Türkiye’den bir arkadaş geldi Almanya’ya hemşire olarak, aman Allah’ım… Almanya’yı göklere çıkarıyor, Türkiye’ye kötü diyor. Halbuki kızın ailesinin İzmir’de denize sıfır evi var.

Ben de dedim ki: “Neden Türkiye’yle Almanya’yı kıyaslıyorsun? Almanya’yı Avrupa Birliği’ndeki ülkelerle kıyasla. Ben Türkiye’yi

Afganistan’la kıyaslasam Türkiye cennet çıkar. Böyle kıyas yapmak çok saçma.”

Bir de kız buraya gelir gelmez üç tane sevgili yaptı, hepsi Alman — özellikle Alman seçiyor. Buradaki Türklere ‘yobaz’ diyor, şok oldum.

birde diyordu türkiyedeyien almanya ya geliyp hemen porsche alacam iphone alacam ama hic birini yapmadi daha hey allahim….

Arkadaslar bu yeni nesillerin almanya ya gidip kendilerini birsey zannetmesi?