Evlenince kaynanamla yaşamak istemediğimi belirttim. Kötü gelin miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
7 ayBenim için nedeni önemlidir
Şimdi benim sevgilim olsun diyelim şu an yok hayatımda kimse bu olaya nedenine göre yaklaşım gösteririm
Eğer istememe nedeni uğraşamam öyle büyükler ile vs ise direkr saygılı şekilde ayrılırım
Kendisinden ha eğer şöyle diyorsa
Keyfi bir sebepten dolayı birlikte yaşamak istemem ama zaruri bir durum olursa da elimden geldiğince kendi ailem gibi bakarım lakin dediğim gibi ortada bir neden yokken ben tek başımıza yaşamak isterim
Çünkü
Özel hayatımız olumsuz etkilenir
Ev üstüne ev kurulmaz sürekli birbirimizle olmak hem onun hem de benim sabrımı taşırir ve ister istemez saygı Sevgi azalır tahammül olmaz buda hem bizim ilişkimize hem de aileler arasında olan iletişime olumsuz yansır
Ayrıca kendi evimde rahat etmek isterim
İstediğim gibi giyinmek isterim ama evde olan büyük olduğu için ona olan saygımdan kendi evimde rahat edemem
Ve daha bir sürü neden bu yüzden olmaz bu şekilde
Diyorsa kesinlikle doğru söylüyordur kaldı ki bende bu şekilde düşünüyorum
O yüzden burada önemli olan en azından kendim için konuşuyorum
Neden ve niyet01 Yorumla
Soran7 ayBen de senin gibi düşündüm için istemedim
Ama bir hastalığı olur
Bir sorunu elbetteki önce ben koşarım
İlgilenirim
Ama aynı evin içinde de birlikte düzen kurmak istemem
En İyi Cevaplar
7 ayGayet normal. Elin kadınıyla aynı evde ne işin var? Aynı evde yaşamanın ne anlamı ve gereği var? Bu devirde köylü gibi eşin kök ailesiyle yaşanmaz. Kayınvalide, kayınbaba eldir; anne baba gibi değildir. Neden onlarla yaşasın gelin? İnsan evlenince ailesinden ayrılıp başka birisiyle evlenerek bir aile kurar. Gelin damadın ailesine geçmez. Kök aileyle aynı evde yaşamak saçma. Biraz olgunlaşın çocuk gibi aileyle aynı evde yaşamayın. Gelin kendi evinde prensesken elin evinde hizmetçi olur. Hizmetçi olmasa bile yazık olur. Kendi evinizde kapınızı kapatıp iki dakika nefes almak istersiniz ya… İşte kaynana evinde bu lüks değildir. Kapının arkasından gelen “Yavrum iyi misiniz?” sorusu, bir süre sonra “Kapattın da ne yapıyorsun?” hissine dönüşür. Özel alan mı? O sadece evlilik öncesi hatıralarınızda kalan romantik bir kavramdır. Yemek nasıl yapılır, çamaşır kaç derecede yıkanır, eşinizin nasıl giyinmesi gerekir, siz nasıl konuşmalısınız… Liste bitmez. En büyük uzman her konuda fikri olan kaynanadır. Evlilik iki kişiliktir derler, ama kaynana yanına evlenince üç kişilik bir yapıya dönüşür. Eşinizle aldığınız kararlar çoğu zaman “Anne ne der?” filtresinden geçmek zorunda kalır. Bazen tartışmanız bile kaynananın yorumuna göre şekillenir. Evde ne yaptınız, ne yapmadınız, neden öyle yaptınız… Her davranışınız takip altındadır. Bu “görünmez denetim”, zamanla psikolojik bir baskıya dönüşebilir. İsteseniz de istemeseniz de evin gelini olmakla “nota tabi öğrenci” olmak arasında sadece ince bir çizgi kalır. Ziyaretler, özel günler, akşam sofraları… Hepsinde öncelik kaynana evinin olur. Kendi ailenizi arayıp hal hatır sormak bile bazen gereksiz sorgulara yol açabilir. Böylece yavaşça ama düzenli bir şekilde hayatınızdaki dengeler bozulur. Kaynana yanına evlenmek, dışarıdan bakınca masum bir karar gibi dursa da, içinde büyük bir duygusal ve psikolojik yük barındırabilir. Kendi düzeninizi kurmanızın önüne geçen bu durum, zamanla evliliğinizin dinamiğini değiştirebilir. Geline daha fazla sorumluluk yükler (ev işleri, bakım, uyum sağlama zorunluluğu),
Özel alanı kısıtlar,
Evliliğin ilk yıllarında çiftin bağımsızlık kazanmasını zorlaştırır. Damadın ailesiyle yaşamak gelinin ailesine haksızlık olur. Çünkü kadın kocasının kök ailesiyle daha fazla vakit geçirmiş olur. Bir de kayınvalide el; kaynanayla gelinin ne bağı var ki? Anne kadar değerli ve önemli değil. Eş el değil çünkü hayat arkadaşı ve resmî bağ, nikâh bağı var ama onun annesi el. Kayınvalide anne yerine geçmez. Eşlerin anneleri gelinlere eldir. Bu yüzden de kayınvalideyle aynı evde yaşamak anlamsız. Türkiye’de kaynanalar hep gelinlere kötülük yaptı. Gelin-kaynana kavgaları meşhurdur. Hep gelinlerini ezdiler, gelinlerini kuma; oğullarını kocaları sanıp oğullarını kıskandılar. Hep kötülük yaptılar, hayatlarına karıştılar. O yüzden artık kimse istemez. Devir değişti; artık kanun gibi kimse kaynana yanına evlenmiyor. Kaynana her şeye karışır, yerini bilmez, burnunu sokar. Karı kocanın baş başa kalması zor olur, cinsellik dışında beraber vakit geçirmeleri de zorlaşır. Gericilik ve köylülük olduğu için de doğru değil. Kayınvalideden ayrı geçirilen her vakti kayınvalide merak eder. Kayınvalide evde fazlalıktır. Yaşlı olduğu için hep hizmet bekler, kendisi hiçbir işe el atmaz, gelinini kullanır. Evde hizmet edilmesi gereken, boşuna efor sarf edilen bir fazlalık olmuş olur. Benim annem hep görücü usulü evliliklerde aracılık ediyor. Bugüne kadar çok fazla insanı tanıştırdı. En geleneksel erkekler bile kaynanayla yaşamayı teklif etmiyorlar, ayrı ev tutacaklarını söylüyorlar. Devir artık çoktan değişti. Kimse kaynana çilesi çekmek istemiyor. Eskidendi kaynana yanına evlenmek. Artık kadınlar kendi değerlerini biliyorlar. Bence siz de kızın isteğine saygı göstermelisiniz. Bu devirde çok zor bulunur kaynana yanına evlenecek enayi. Erkek için de ayrı yaşamak daha iyi olur; karısıyla annesi arasında kalmaz. Yani zararı sadece kadına değil, hem kadına hem erkeğe. Kimse kızını kaynana yanına evlendirmez. Herkes kızını düşünür. Herkesin kaynanalarla ilgili duyduğu kötü şeyler var. Herkes kaynana yanına evlenmekten korkar. Benim akrabalarım da kaynanalarından çok çekti. Gelinin yuvasını yıkanlar, gelinini dışarı göndermeyenler, akla gelebilecek her şeye karışanlar, oğluyla seksi gecelikler giyip yatan geliniyle yatmasına izin vermeyenler, oğluyla gelinin kapısını kapatmalarına izin vermeyenler çoook var… Dindar olup sohbetlere katılanları hocalara çok dert yanıyor. Hocalardan da kötü kaynanalar çok duydum. Yani herkes birilerinin kaynana deneyimlerini duyuyor o yüzden herkes kötü bir şey olduğunun farkında. Benim babaannem de iyi bir kadındı değildi, çok çenesi düşüktü. Anneannemi çıldırttı, anneannem ona dili tutulsun diye beddua etti; 12 senedir konuşamıyor. Evlilikte en önemli şey, çiftin kendi düzenini, alışkanlıklarını ve sınırlarını oluşturmasıdır. Evde üçüncü bir yetişkin olunca ister istemez:
kararlar üçe çıkar, gündelik düzen değişir, çiftin bağımsızlığı azalır.
Bu, iyi niyetle bile olsa olur.
Bir evin içinde iki farklı dönemde yetişmiş insan var: kayınvalide eski alışkanlıklarla hareket eder, gelin/çift yeni hayat düzeni ister.
Bu durum kötü niyetten değil, doğal olarak sürtüşme çıkarır.
Gelin-damat yatak odasındayken kaynanadan çekinebilir. Kayınvalide “yardım etmek” isterken bile: odaya izinsiz girebilir, ev işlerine karışabilir, yemek düzeni değiştirebilir, eşinin nasıl yaşaması gerektiğini söyleyebilir.
O, bunu “tecrübe” olarak görür ama gelin için bu özel alan ihlalidir. Aynı evde üçüncü biri varken: çift rahat konuşamaz, tartışamaz, sessizce vakit geçiremez, spontane davranamaz.
Bu da evlilik bağını zamanla zayıflatabilir.
Kayınvalide gelini istemese bile “evin sahibi” enerjisine sahiptir
Evin yıllardır sahibi olan birinin yanında yaşamak: gelini otomatik “misafir” pozisyonuna iter, davranışlarda bir “çekinme” yaratır.
Kayınvalide kötü niyetli olmasa bile ev atmosferi gelinin özgürlüğünü kısıtlar. Kayınvalidenin gözünde oğlu hâlâ “çocuk”tur. Bu da şu durumları doğurur: anne alışkanlıkla oğluna karışır, gelin geri çekilmek zorunda kalır,
erkek arada kalır. Bu da çatışma sebebi olur. Çiftin özgür “aile kurma” süreci sekteye uğrar
Evlilikte amaç kendi düzenini, örfünü, iletişim şeklini oluşturmak. Kayınvalide evdeyken:
çift kendi aile stilini geliştiremez, yeni evlilik yeterince “bağımsız” olamaz. Bu da uzun vadede sorunlara yol açar. Toplumsal baskı, beklenti ve roller yıpratıcıdır
“Kaynana yanına gelin gitti” denildiğinde toplum otomatik olarak: gelinden daha çok iş,
daha çok sabır, daha çok uyum bekler.
Gelin üzerindeki bu görünmez baskı bile yorucudur. Kısaca kayınvalide melek gibi bile olsa onun yanında yaşamak esarettir bağımsızlığı azaltır, mahremiyeti kısıtlar, evlilik dinamiğini değiştirir, doğal çatışmalara yol açar.
Bu yüzden çoğu çift artık ayrı ev tercih eder. Bu bir saygısızlık değil; modern evliliklerin gerekleridir.106 Yorumla- 7 ay
Melek de olsa kayınvalide aynı evde yaşanmaz. Çünkü mesele onun iyi ya da kötü olması değil; mesele iki farklı krallığın aynı çatıda yönetilmeye çalışılmasıdır.
Birincisi, evin gerçek sahibi artık belirsizdir. Evet, kağıt üzerinde senindir; ama bir bakmışsın salonun eşyaları 5 santim sağa kaymış, mutfaktaki bardakların yeri değişmiş, perdeler “daha iyi duruyor” diye senin haberin olmadan yenilenmiş. Melek kayınvalidenin bunu kötü niyetle yaptığını iddia etmiyorsun elbette… Ama ev senin olmaktan çıkar; artık ortak alan olur, ama söz hakkı eşit değildir.
İkincisi, gözlem altındasındır. Kayınvaliden seni yargılamaz, eleştirmez, kötü bir şey söylemez… ama sessizce izler. O sessiz bakıştan sen bin anlam çıkartırsın: Yemek tuzsuz muydu? Çocuğun üstünü iyi giydirmedin mi? Eşin işe geç mi kaldı? Melek olsa bile “anne radarları” çalışır ve sen bunu hissedersin.
Üçüncüsü, eşinle kurduğun o minik özel dünya diye bir şey kalmaz. Çünkü hangi saatte kalktığın, ne yediğin, tartışıp tartışmadığın, hatta bazen ne kadar sessiz kaldığın bile artık “bilinen bilgiler” kategorisine girer. Evde üçüncü bir yetişkin olması, en tatlı anların bile “duyulabilir alan” sınırına takılmasına neden olur.
Dördüncüsü, “Ben müdahale etmiyorum” dese bile farkında olmadan evin dinamiği değişir. Eşin annesini kırmamak için bazı konularda daha farklı davranır, sen de durumu idare etmeye çalışırsın. İki taraf da melek olsa bile ortada görünmez bir gerilim oluşur—kimse suçlu değildir ama herkes yorulur.
Sonuç olarak: Kayınvaliden gerçekten melek, gerçekten iyi niyetli, gerçekten tatlı olabilir; ama iki farklı hayat tarzının, iki farklı alışkanlığın ve iki farklı otoritenin aynı evde kusursuzca işlemesi mucize ister. Ve mucizeler bile bazen günde 24 saat çalışmaz.
O yüzden, melek bile olsa: Kayınvalide ayrı evde daha melek. - 7 ay
Kayınvalideyle yaşamak istemeyen gelin kötü gelin değildir ama gelinle yaşamak isteyen kayınvalide kötü kayınvalidedir, çünkü özel alana saldırmış, haddini ve yerini bilmemiş olur. Kayınvalideler gelinlere elin kızı diyor, madem öyle el kızıyla aynı evde yaşamaya neden meraklılar? Gelinlerini kuma, oğullarını kocaları zanneden sapıklar çünkü onlar. Hiçbir kelimeyi değiştirmeden yazım hatası düzelt.
Soran7 ayKatılıyorum
Bir de ayrı evlerde herkes kendi düzenine göre
Kendi hayatını yaşıyor
Kimse kimse ile atışmıyor
Herkes istediği gibi kendi halinde- 7 ay
Evet öyle
- 6 ay
Teşekkür ederim eic için
Soran6 ayrica ederim
Gizli Üye(30-35)7 ayHayır kaynananla yaşamak istemiyorsun diye kötü gelin falan olmazsın. Bunu sana evli biri olarak, hem de evlendikten 3 sene sonra kaynanayla aynı eve taşınmış ve hâlâ o düzende yaşayan, üstelik 4 çocuklu birisiyim.
İnan bana, kimse kaynanası kötü olduğu için değil. iki kadının aynı çatıda uzun süre huzur içinde yaşaması çok zor olduğu için böyle hisseder.
Ben kaynanayla yaşamaya başladıktan sonra anladım. İyi niyet bile her şeyi çözmüyor. Ev düzeni, çocukların gürültüsü, yemek saati, temizlik anlayışı, misafir alışkanlığı. Hepsi farklı dünyalar. Bazen sabah daha gözümü açmadan “Şunu böyle yapma, bunu niye böyle yaptın?” diyen bir ses duyuyordum. Kötülüğünden değil… yılların alışkanlığı işte. Ama insan yoruluyor. Çocuklar büyüyor, ses artıyor, kaynanan karışmasa bile varlığı üzerindeki baskıyı artırıyor. Öyle günler oldu ki kendi evimde misafir gibiydim.
Kaynana ile yaşamak sabır sınavıdır, karakter testi değil. Kimseye “kötü gelin” olduğun için değil, normal bir kadın olduğun için zor gelir.
Herkes kendi evinde rahat etmek ister. Herkes mahremiyet ister. Herkes kendi düzenini kurmak ister. İster istemez şöyle düşünüyordum:“Keşke biraz kendi başımıza olsak, çocuklar rahat etse, ben de nefes alsam.”
Bu kötü olmak değil bu insan olmak.
O yüzden kaynananla yaşamak istemiyorsan. Bu senin kötü değil, çok normal bir gelin olduğun anlamına gelir. Hatta cesur bile sayılırsın, çoğu kadın bunu söylemeye bile çekinir.
14 Yorumla
Soran6 ayallah sabrını arttırsın
ama bır tane hayatım var bır kere evlılık yapıyorum
ve ıstemedıım düzende yasamak ıstemıyprum
Cevap sahibi6 ayBizde zoraki oldu o yüzden bir sebepten dolayı.
Ve haklısın kaynana ile yaşamak zorunda değilsin
Soran6 ayinşallah ayrılırsınız kaynanadan
Cevap sahibi6 ayAmin
Gizli Üye(18-24)7 ayEvlenip hayatını karartma hayır gelmez onlardan
15 Yorumla
Soran7 ayAyrılayım mı
Cevap sahibi7 ayBir de soruyor musun kaç kurtar kendini
Soran6 ayDoğru
- 6 ay
Karslılar kendıne gelin degıl hızmetcı alır paso çalışıp hızmet edersin köle gıbı. cok fena olur karslılar uzak dur. Benım karslı arkadaşım var kendısını çok severım ama kız evlenınce ıstanbuldan tekırdaga yerlestı sırf kendı aılesınden akrabalarından uzak olmak için, kendı agzıyla dedı bana. tekırdagla hıcbır alakasıda yok bu arada
- 6 ay
Sen nerelısın peki?
Yapay Zeka Cevapladı
Kaynananla aynı evde yaşamak istememen seni asla kötü gelin yapmaz 🌸. Herkesin özel alanına, kendi yaşamına ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Aile olmak, sevgiyi ve saygıyı koruyarak huzurlu bir düzen kurmaktır. Aynı evde olmak, zaman zaman sınırları zorlayabilir ve ilişkileri gereksiz yere yıpratabilir. Bu durumda hislerini açıkça belirtmen ve eşinle bu konuyu anlayışla konuşman çok önemli. Kendi alanına sahip olmak hem senin hem de ailen için daha sağlıklı bir ortam sağlar 🏡. Empati yaparak güzel bir iletişimle bu durumu çözebilirsin 💖.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
115
Cevap
94Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her evlenen koloni kurmak zorunda değil, amaç yuva kurmak. Kendine alan açan kadına kötü denmez. Empati dicektim ama kıtlığı yaşanıyor 😄
48 Yorumla
Soran7 ayİşte istemiyor bizi demeye getiriyorlar
- 6 ay
Vede bizi kıskanıyorrrrrrrrr derler.
Soran6 aybuyuklerın hepsı mı boyle
Soran6 ayaynen oyle
7 ayHayır, bu yüzden kimse kötü gelin olmaz. Sağlıklı olanı odur:) Sonuçta her kadın kendi düzenini ister ve evde mahremiyet çok önemlidir. Aynı evde uzun süre yaşamak çoğu kişi için rahat değildir. Yine de müstakbel eşinin ve kayınvalidenin baştan beri bu konudaki şartlarını dikkate almak gerekir. Eğer kayınvalidenin eşi vefat etmişse, tek başına yaşaması sağlık veya yaşlılık nedeniyle mümkün değilse, o durumda erkeğin annesine destek olmak istemesi de anlaşılabilir hak verilir annesini atandan kimseye hayır gelmez.
03 Yorumla
Soran6 ayannesıne destek olmasına sonuna kadar katılıyorum
ama annesıne destek olacak dıye
ev içinde ev kurmak veya bırının evıne gelın gıtmekte bana mantıklı ve doğru gelmıyor- 6 ay
Yani yapamayacağınızı düşünüyorsanız zaten hiç tercih etmeyin, zorla olmaz bu işler, kimse mağdur olmasın.
Soran6 ayannesıyle evlerımız karsılıklı zaten
ona rağmen
kadın siz ayrı ev nasıl düşünürsünüz dıyor
Afedersiniz arkadaşlar mahrem diyorsunuz da yarın öbür gün çocuklarınız olacak çocuklarınızın önünde de mahremiyetiniz olmiyacak o zaman kendi ananız babanız olsa güle oynaya damat hayır dese o benim ailem diyecek karekterlersiniz yapabilene sen ona annen gibi davranırsan kendi nenemlerden de görüyorum hangi gelinleri onlara iyi davrandıysa hepsini el üstünde tuttular annenize gösterdiğiniz saygıyı kaynanaya göstermeseniz bir zahmet sizi kızı gibi sevmesini beklemeyin ve burdaki tüm kızlara bir not ( siz zaten yanlızlığı seviyorsunuz arada bir cinsellik yaşayabileceğiniz birini bulun kendinize kimsenin hayatını huzurunu da mahvetmeyin ve kesinlikle korunun da sizin saçma türünüz (lavuk ve aπuspularınız gelmesin dünyaya )
07 Yorumla- 7 ay
Saygısızlık değilki yaşamak istetemek kaynanayla, sen karının annesi babasıyla yaşamı ister miydin
- 7 ay
Eskiden bende net senin gibi dusunurdum, valla genel olarak haklısın ama komşumun oğlu iç guveysi aynı evde yasamasa da, anasına babasına hadi ordan cekmis, karısına hizmet ettirir her bayram, birde akrabagimiz var, oğlu aynı evde yasayacak derecede olmasa da iç guveysi oldu diye ağlar durur 20 kusur senedir, eve almaz gelininj falan. Degisik değişik tipler var
- 7 ay
Birde iç guveysi erkeklerde ya bir evin başında durup erkeklik yapma kol kanat gelme dürtüsü oluyor, ya da karım çalışsın ben yiyin kafası gibi. Egwr maddi yetersizlikten dolayı birlikte yaşanıyorsa, ev ev üstüne yapmak tercihse tabi
- 7 ay
'yaşanmiyorsa
- 6 ay
Her kesin kişisel kararı yapacak bir şey yok ve bir soracam niye her kes evliliği şu an bir varış noktası olarak görüyor özellikle kızlar sadece evlilik için çabalıyorlar gibi görünüyorlar neden? Bir ara ben istiyordum yaşıtlarım istemiyordu şimdi her konuştuğum her gördüğüm tek niyetleri evlilik nedir bu evlilik sevdası
Soran6 ayevlerımız karsı karsıya olacaktı
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ayrı düzen düşünüyorsunuz utanın benı bırakıyorsunuz
bır de ev için halı tul perde konuşuyorsunuz demeye basladı
ne olduğunu anlayamadım
Gizli Üye(36-45)7 ayHayır kötü degilsin, Elbette her kimsenin önceden aklında gelecekte kuracağı yuvanın bir hayali vardır. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Arkadaşlar benimde buna benzer sebeple evliliğim bitti. Annem babam olmadığı için eski eşim illede ailemle birlikte yaşayalım diye başımın etini yedi. Ben ona kaynanasiz karisani goruseni olmayan bir hayat sundum. O ise kaosu seçti. Eğer kendinizden taviz vererek yürütmeye çalışıyorsanız en başından boşuna kürek çekmeyin. Nerede trak orada bırak. Yoksa yorulur yaslanirsiniz. Böyle kendi istediklerini dikte eden kisiyle ömür geçmez.
18 Yorumla- 7 ay
Sizin evliliğiniz kaç yıl sürdü?
Soran6 aydırek dedım ben yasamam dıye
alındı kaynana- 6 ay
Soran6 ay@BeyazPapatya001 eşim de ıstemıyor annesı ıle yasamak
- 6 ay
Ozm iyi, eşini yumuşatmaya çalışmasın sakın. Kesin kararlı olsun, mutluluklar size 😊
Soran6 ay@BeyazPapatya001 tsk ederim
Cevap sahibi6 ay@beyazPapatya001 6 yıl, @soran Eşin seninle aynı fikirde olması güzel mümkünse farklı şehirlerde ev kurun.
- 6 ay
@Cevapsahibi: geçmiş olsun 🙁
- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
7 ayKaynanan diğer kaynanalar gibi zorlayıcı bir faktör olmasa dahi, aynı çatı altında kalmak, rahat edememek evliliğin benimsetici unsurlarını eşler arasında pay edememek tanık olunmaması gereken bir durum bence. Evdeki rahatlık her zaman çok önemli bir unsur insan için. Ve bazı insanların kendi ailelerine bile tahammülü yok, kaldı ki kaynana ile kalmak.. bu seni kötü biri yapmaz aksine mantıklı bir istek.
23 Yorumla
Soran6 aykendı duzenımı kurmak ısterım dedım
siz benden ayrı duzen nasıl düşünürsünüz dedi- 6 ay
Saçmalamış resmen göbek bağınız bir mi ne münasebet !
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
Aile & Toplum konusunda 486 cevap paylaştı. Kesinlikle hayır ben bir erkek olarak her ailenin kendine ait bir yaşam alanı olması gerektiğini düşünüyorum bırakın kaynana kendi anne babamın bile yakınında olmak istemiyorum. Yani kısacası evlilik yapan kişiler her iki tarafında ailesinden uzakta yerleşim kurmalı bence
113 Yorumla
Soran7 ayAilelerin hastalığı falan varsa yakın olabilir ama tamamen aynı evde olmak istemiyorum
- 7 ay
Bence çok haklsın herkesin düzeni herkesinin hayatı ne uzak o kadar huzur
- 7 ay
Çokkkk haklısın üç şahız hep müdahale eder sorunlar daha büyür
- 7 ay
Bende evlelerden ailem uzak olmak istiyorum oda
- 7 ay
Ne oyle iç içe arada saygı ne sevdi ne özlem kalıyor
- 7 ay
Hastalık varsa gidesin şimdi bazıları kadınlar için söylüyorum yarın herhangi bir durumda bana yardım ederler çocuk olur bilmem ne kusura bakma ama sen evlenirken kendi sorumlulugunu niye başkasına yüklüyorsun
- 7 ay
Aynen öyle benim çevremde arkadaş, akraba vs çok var o şekilde yaşayan canlı görüyorum yani evin içinde sıkıntı sorun bitmiyor. Resmen gizli bir şeyin kalmıyor ya ! Birde 3. Kişiler vasfı kim olursa olsun çok çabuk laf taşıyor bir bakmışsın alt komşun falanca akraban senin evde olmuş olayı sana 10 misli laf katılmış şekilde geri anlatıyor
- 7 ay
Katılıyorum 👍
Soran7 ayEvet öyle okuyor genel olarak
Ve böyle düşününce de
İnsan istemiyorlar olarak algılanıyor
Soran6 ayhayat kısa
6 aySakın böyle bişey yapma ilk baslarda güzel anlasirsiniz sonra pişman olursun herşeyi sana yaptırır yemek çamaşır bulaşık kendinide sana baktırtır ev alamıyosa erkek arkasın evlenme zaten bu devirde evi olmayanla olmaz onun düşünmesi lazım ne işin var annesiyle diye hiç kimse kusura bakmasın yaşlılar la yaşam olmuyor sakın kabul etme kötü gelin falan olmazsın düşünsene sen kocanla özel bişey konuşmak isticeksin kadın her şeye atlicak üstünüzde sürekli söz sahibi olcak rahat birakmicak seni rahat edemiceksin kendi evin olmadığı için çocukların olsa belki doğru düzgün odaları bile olmicak sakın kaynananla falan yaşama
03 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım- 6 ay
Kiskanmis seni oğlundan bence daha uzakta alsaydiniz evi
Soran6 ayben aıle içinde aıle kurmak ıstemıyorum
kapım evım ocağım ayrı olacaksa gelırım dedım dıye bana bozulmus
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Değilsin sınırları olan , özel hayatı önemseyen birisin ama erkeğin de buna saygisinin olması , evine mahremine değer vermesi lazım. Ben evliliğimde bunu önemsedikce eşim ana kuzusu olmaya daha çok meyletti. Umarim eşin de seninle aynı fikirdedir yoksa sonu boşanma net...
02 Yorumla
Soran6 aykendı aılemle de yasamak ıstemem
Gayet normal bu sen yeni gelinsin kendi özelini istersin kendi yuvanı kuruyorsun sonuçta başka şahıs arada olması baya sıkıntı getirir sana. Ama eğer kaynananın başka çoçukları yoksa ve hasta yaşlı ise o zaman kötüsün derim. ama iyise her şey yolundaysa bu seni kötü gelin yapmaz aksine yuvanı korumuş olursun
01 Yorumla
Soran7 ayKaynanan başka çocuğu yok ama gelecekte yanıma alırım hasta olursa
Ne kötüsü ya kim kayınvalidesi ile yaşamak ister ki
Herkes ayrı bir hayat kuruyor ve eşi ile birlikte bu hayatı kurmalı paylaşmalı sizin özel hayatınız sizin mutluluğunuz önemli
Bu dönemde kayınvalide ile yaşayan dâhi kalmadı
Ailesi ile aran iyi olsun yeter gerisi fazlaya kaçıyor
03 Yorumla
Soran6 aykendı evımıze bakmaya gıttık bıze dedi ki
bız o evde hep beraber yasarız
siz nasıl ayrı düşünürsünüz
benı tek mı bırakmayı düşünüyorsunuz falan fılan
Soran6 ayevleneceğim kişi benim yanımda
ama annesi bana cephe aldı surat yapıyor falan
oğlu ile bana dıyor ki
ayrı eve çıkmak ıstıyorsunuz utanın
Hayır tam tersi evliliğin yolunda gitsin diye çabalamak isteyen normal aklı başında bir gelinsin. Asıl annesiyle beraber yaşamak isteyen erkek bireyselleşememiş kendi kararlarını veremeyen bağımlı bir bireydir. Evlilik için 2 yetişkin gerekir, 1 yetişkin 1 çocuk kalmış kişi olmaz.
05 Yorumla
Soran7 ayNişanlım benle tek yaşamak istiyor
Soran6 ayannesı devamlı benı ıstemıyorsunuz dıyor
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
- Aile & Toplum konusunda 877 cevap paylaştı.
7 ayHayır kaynanan da kaynanası ile yaşamak istenezdi emin ol o yaşıyor mu kim bu devirde kaynanası ile yaşıyor doğrusunu yaoiyisun asla ama asla şüpheye düşme özel hayat kalamz ogljm oğlum diye evde sylenir asla yasmam ben nişanı bozarım düğünü bozarım gerekirse arkadaşlar konu bu derce önemli
03 Yorumla
Soran7 ayBenim kaynana iyi biri gibi duruyordu
Ama bilemedim
Ben de istemedim birlikte yaşamak diye kızdı bana- 7 ay
Asla kararndan vazgeceme
Soran6 aydırek dedım
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evlenme
Yani bunu dediğin için sen kötüysen onların gözünde
Bu saatten sonra ayrı yasiyacak bile olsanız o adamla olmaz ailesinin gözünde kötüsün
Dolaysiyla o adamıda sürekli dolduracaklar onun gözündede kötü olacaksın
3 abim evli 3 de ayrı yaşıyor
Annem benden için kendi diyor bunuda evlendirip ayiracam tamam diyor
Yani senin soylemen gerekeni kocanın soylemesi kaynananın söylemesi gerek onlar söylemiyor bide sen söyleyince kötü gözle bakıyor
O adamdan ayrıl01 Yorumla
Soran7 ayKocam birlikte yaşamak istemiyor
Kaynanam bizle yaşamak istiyor ve kendiliğinden bizle yaşama planları yapıyor
Bence dürüst olmak daima iyidir. Evlenen insanların küçük bile olsa ayrı evi kapısı olmalıdır. Herkes yok kızım gibi falan diyor ama mahremiyet açısından daha uygun böylesi. Eş adayında ona göre davransın. İlla annemle kalalım diyenler lütfen evlenmeyin. Anneniz kötü biri olmayabilir ancak evlilik mahremiyeti bozulunca evlilik yolunda gitmez.
03 Yorumla
Soran7 aySadece cinsel hayat değil ki
Aile ile yaşayınca eşle rahat rahat tartışma bile yaşayamazsın
Soran7 ayBenim aklıma cinsellik geldi direk
7 aySavaş meleği adlı üye kitap yazsaydın o az kalmış bu arada kayınvalidesini elin kadını görecek olan evlenmesin ayrı evler her iki tarafın huzuru için en mantıklı olandır ama evlendiğin kişinin ailesini de el görmek hor görmek ayrıştırmak pekte ahlaklı gelmiyor ayrı görecek olan evlenmemeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayBende yaşamıştım bu durumu ayrı evlerde mi oturacaklar öyle şey mi olur demişlerdi ev ev üstüne olmaz dedim :D sonra ne oldu biliyo musun kızını istemeye geldiler ev ev üstüne olmaz dediler hahah :D yani sakın iyi gelin olcam diye kendinden ödün verme
15 Yorumla
Soran7 ayBen de ev üstüne ev olmaz dedim diye kaynana alındı baya bozuldu
Cevap sahibi7 aykızları yokmu gitsin onlarda kalsın bakalım nasılmış :D
Soran6 ayyok tek oğlu var o da benım eşim
Cevap sahibi6 ayAllah yardımcın olsun
Soran6 ayamın
Gizli Üye(25-29)7 ayBenim kız arkadaşım vardı geçen sene daha doğrusu görücü usulü tanıştığımız o da istemiyordu hatta evim annemin evine yakındı diye yine istemiyordu aynı evde yasamicaktik annemle ama gelinler biraz hassas bu konuda ve net şekilde rahat olmak istiyorlar
08 Yorumla
Soran7 ayBu devirde hiçbir kadin istemez mi
Cevap sahibi7 ayYani onlara da hak veriyorum ayrı ev ben de isterim ki zaten ayrı ev olacaktı kız istemedi aslında aynı binada karşı dairede oturacaktik onunla annem babam da karşı dairede ama o biraz bu konuyu bahane etti ve istemedi
Soran6 ayaile apartmanı gıbı ıse
o da bırlıkte yaşamaya benzıyor
Cevap sahibi6 ayYani işte kabul etmedi zaten evlenemedik belki de o yüzden
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
Cevap sahibi6 ayAman hayırlısı olsun bazen bazı şeyler gecikir hayırlı olmadigi için bence Acele etme akışına bırak biraz iyi düşün sağlam karar ver kardeşim
Cevap sahibi6 ayHayırlısı sen de haklısın
Kötü gelin olmazsın bana göre. Eskilerin dediği bi laf var, "ev ev üstüne olmaz" diye. Bence de doğru. Herkesin bi düzeni olacak sonuçta, evler eğer imkan varsa kesinlikle ayrı olmalı ☺️
110 Yorumla
Soran6 ayevet tek
kocası ölmüş
Soran6 ayhemen karsı karsıya
yanı camdan baksa goruyor
Soran6 aydedik hayır o evde bırlıkte yasayacağız
arada da benım oturduğum evde bırlıkte yasarız
Soran6 ayevet 2 evlerı var
yılın bellı mevsımı bırınde bırlıkte
kalan mevsımı de diğerinde bırlıkte yasarız dıyor
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
7 ayAlakası yok herkes o sorumlulugu almak zorunda değil ben almam şahsen eminim benden bir şeyler bekleyecek ve ben bazen gerçekten kendim için bile bir şeyler yapmaya eriniyor iken kalkıp da yani onun için bir şeyler yapamam.
01 Yorumla
Hayır tabiki de evlilikte bazı sınırların olması şart o durum sınırları ortadan kaldırıyor aile sevgisi başka eş sevgisi başka sonuçta ve aradaki dengenin sağlıklı bir şekilde kurulması mutlu bir birliktelik için şart
03 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
7 ayHayır kesinlikle kötü gelin değilsin. Ev evin üstüne olmaz. Bu doğru değil. Kaynana ve gelin aynı yerde yaşamak doğru değil ne kadar da iyi geçinsenizde sonuçta gelin kaynananın elinden oğlunu alan gözüyle bakacaktır ve sorun daima çıkacaktır.
020 Yorumla
Soran7 ayİşte bunu dedim diye kötü dediler
- 7 ay
Sen kötü gelin değilsin onların istedikleri yanlış
Soran6 aybır de bu devırde yanı
- 6 ay
Refah seviyesi yüksek ve imkanların bol olduğu günümüzde böyle ev ev üstüne gibi iç içe yaşam olmaz.
Soran6 ayve durumları da ıyı yanı
ev yazlık kıslık hepsı var- 6 ay
Maşallah Allah daha çok versin ama sana yapılan bu özel hayatın ihlali çok yanlış bir davranış
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
Bu sözlerden sonra aklıma pek iyi şeyler gelmiyor annesi ile eşinin arasında farklı bir bağ sezdiniz mi hiç. Normal bir anne böyle söylemez. Oğlunu paylaşmak istemeyen söyler bence
kapım evım ocağım ayrı olacaksa gelırım dedım dıye bana bozulmus- 6 ay
Doğru düşünüyor ve doğru söylüyorsunuz aile içinde aile kurmak olmaz çok yorucu ve yıpratıcı olur. Kapın evin ocağın ayrı olacak kesinlikle haklısınız bu konuda. Eşinizin de size destek vermesi gerek sizi seviyorsa eğer. Bırakın bozulsun. Doğru söylene bozulacaksa bozulsun zaten. Evladını seven bu konuda baskı yapmaz. Mutlu olmasını ister. Nerede mutlu olacaksa izin verir orada mutlu olmasına yardım eder.
Soran6 ayeşim de asla annesi ile yaşamak ıstemıyor
ama eşim de arada kalıp üzülüyor- 6 ay
Üzülmesine gerek yok bu talep edilen şey kötü bir şey değil ki herkesin mutluluğu için güzel bir karar
Soran6 ayeşim zaten ayrı yaşamak ıstıyor
kaynanam kızıyor eşime de
bağırıyor
- 6 ay
Kaynananız haksız bu konuda. Böyle bir seçiminizi olumsuz etkilemesine hakkı yok. Eşinize kızmaya bağırmaya sana kızmasına bağırmasına hakkı yok. Siz eşinizle beraber kararınızdan dönmeyin.
Soran6 aykimseye bağlı yaşamak ıstemıyorum ben
kaynana ve türevleri
saygılı olurum ama yan yana oturmak ıstemem
bunu dıyorum dıye kötü gelin oluyorum- 6 ay
Kaynana kayın peder kardeş elti tüm akrabalarınıza saygı gösterin sevginizi gösterin ama dip dibe olmayın illaki sorun çıkar Habil kabil mevzusu gibi. Uzak olun tatlı olsun hayat. Kötü gelin olma geçimsiz olmayın hiç istemeden
Soran6 ayişte ben de bunu demek ıstedım
yanı mesafe olsun ama saygı da olsun- 6 ay
Çok iyi düşünmüşsün eşinde desteklesin seni. Doğru söylüyorsun. Düşüncenin ve söylediklerin sonuna kadar doğru. Arkasında dursun eşin. İnşallah başarırsınız. Ayrı kapı ayrı evde mutlu olursunuz umarım. Mutluluklar dilerim.
Soran6 ayben eşimle yanlız kalmak ıstıyorum
peşimde kuyruk olsun ıstemıyorum- 6 ay
Eşinle yalnız kalmalısın zaten birlikte özel şeyler yapıp yaşayarak farklı duygular tadacaksınız. Aile ile iç içe iken olmaz olmuyor da zaten. Hiç zevki olmuyor. Haz alınmıyor. Tadına varamıyorsun. O yüzden ayrı olmalısınız
Alt üst bile olmaz ☺️.
- Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı.
7 ayHayır aslında olması gereken ayrı evde yaşamak herkesin özel bir yaşamı konfor alanı vardır bu sonradan ister istemez kaynanın psikolojik şiddet ve tacizlerine maruz kalınıyor asla Türkiye'de kaynana ile yaşanmaz ne olursa olsun
07 Yorumla
Soran7 ayBunu deyince kötü gelin oluyorum
- 6 ay
Kötü gelin olduğun yok eğer evlilik gerçekleşmemis ise ayrıl
Soran6 ayhenuz evlenmedık
- 6 ay
Valla evlenme
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
Bunun sonu gelmez evliliğe dahil oluyor bu gün susar yarın içindekileri tekrar yansıtır sonu sen mutsuz bir evlilik yapmış olacaksın eş adayında sen ve anne arasında kaldığı için sorunlar çoğalır
kaynana ve türevleri
bunu dıyorum dıye kötü gelin oluyorum
Tabii ki değilsiniz. Bu devirde böyle saçmasapan beklentileri olan biriyle de asla mutlu olamazsınız. Yol yakınken daha düzgün birini bulun.
31 Yorumla
7 ayEşinle de özel bir şeyler yaşayamazsın ki rahat rahat, bide herkes aile evinden sonra kendine ait bir düzen ister, bide cimriyse eve alınan her şeye karışır, kendisi büyük diye her konuda kendi doğrularını dayatmaya çalışır, hayat zaten yeterince zor.
14 Yorumla- 7 ay
Kendi alanın olsun istiyorsun bu seni kötü gelin yapmaz
benı tek mı bırakmayı düşünüyorsunuz falan fılan- 6 ay
Çok yanlış düşünüyo illa aynı evi paylaşmamak yalnızlığa mahkum olmak değildir, en olmadı orta yolu bulursunuz bi binada altlı üstlü ya da aynı bölgede oturursunuz, gidip gelirsiniz bi ihtiyacı var mı yoklarsınız, Allahtan bi hastalık olmadığı sürece kendi evinde kalır, o da kendine göre düzen kursun, böylesi daha sağlıklı bence, o da olmadı eşi hayatta değilse ya da boşanmışsa yeniden evlenir hayat devam ediyo bi yol arkadaşı olur ona da.
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
Bir evin içinde kiminle yaşamak isteyeceğine karar vermenin veya talep etmenin kötü bir tarafı yok.
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayBu devirde ne kaynanası Allah aşkına. Bu dünyaya gelirken kaynana dediğin kişiye mi zimmetlendinki onunla yaşayasın. Ömür tek, bir ikinci şans yok. Mutlu olun, mutluluğunu bozacak insanlardan uzak durun.
28 Yorumla
Cevap sahibi6 aytek kelime ile cehalet.. ne kadar süredir evlisiniz bilmiyorum ama bu saçmalık ilerde sizi çol üzecek
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
Cevap sahibi6 ayüzüldüm senin için.. kayın valide çok meraklıysa kendine bir köle alsın diyecem ama dünyadan kölelik kalkalı asırlar oldu. Herkesin sadece 1 canı var ve bu dünyaya 1 kez gelme hakkı var…
Cevap sahibi6 aykim bozulmuş. kayınvaliden mi?
Soran6 ayevet
Cevap sahibi6 ayilginç. yaşınız 30 üzeri görünüyor. bu durumda kafaya takmamanız lazım.
Bence ne kadar iyi olsada yaşanması zor eşin yani sevgi için bu zorluğa katlanirim diyorsan senin bilcegin iş bir arada kalmak herşeyin ortada oluyor özel hayatin olmuyor vs kötü gelin degilsn sadece seçimin bu herkes saygı duyar yani diye düşünüyorum
04 Yorumla
kaynana ve türevleri
Soran6 ayhem bu devırde kaldı mı kaynana ıle oturmak
Aşko bu siteyi kullananların büyük bir çoğunluğu kaynana olma yaşı gelmediğinden kaynaklı bu yazdığın yazın da en ufak bir farkındalık oluşturamayacaksın.
01 Yorumla
Soran6 aykaynana olma yası değil zaten
ama gelın gıtme yası
7 ayHiç kötü değilsin herkesin istekleri farklı sen bakma böyle diyenlere bunu diyenler herşeyi kendine mubah görüyor sana gelince çok bile der kendi değerini kendin çoğalt seviyoryorsan şu an maddi durum imkanları buna elverişli değilse 1.02 yıl tamam ama herkesin kendine göre bir evi kendine göre düzeni olması lazım sonuçta nesil nesil farkı diye bir şey var özel hayat diye bir şey var bak öyle olunca sevgi saygı daha da çok azalırtor
09 Yorumla
Sen ne dedin peki
Kaynanan tekmi yaşıyor
Soran6 aytek yasıyor
kocası öldü
şimdi duygu sömürüsü yapıyor
ben de öleyım kurtulun dıye
gebersın
Soran6 aytovbe est günaha da gırmek ıstemıyorum
- 6 ay
Kız deme öyle ama karekteri zorsa Allah kolaylık versin yani öyle kaynanalar herşeye karışır didikler evliğinde geçimsizlik
Soran6 ayaslında basta ıyı gıbı ıdı
ama su an da o dediği bırlıkte yaşama meselesi benı gerdı- 6 ay
Herkes başta iyidir gerilmekte haklısın ama birbirini sayıyorsanız önemli olan bu
- 6 ay
Eş adayın seni seviyorsa annasini görmezden gel
Soran6 aybırlıkte mutluyuz
7 ayHAYİRRRR ASLA VE ASLA KÖTÜ GELİN DEGİLSİN. TAM OLARAK SONUNA KADAR HAKKİN. BİR EVDE İKİ KADIN ASLA OLMAZ. BİR EVDE SADECE BİR KADİN OLUR VE O KADİNİN SÖZÜ GECER. BU KADAR BASİT.
03 Yorumla
Soran7 ayBunu deyince kaynana alındı
- 7 ay
Ay boş ver kizim ya , ne takiyorsun onu sen. Esas olan senin kendi hayatin. Eger kabul edersen tepene binicek, evin düzenine karismak isteyecək, yapacagin yemeye karisicak. Bugun sabah cocugun olunca, ona da karisicak. Hemde evdə rahat takilamican ki, rahat rahat dolasamicaksin
Soran6 ayevet tum bunlardan sebep ıstemıyorum
bır de bu devırde bunu ıma etmesı çok çirkin
Hayır ne alakası var
Ama toplum içinde ve onun ailesi tarafından kötü ilan edilirsin boş ver öncelik sensin senin mutluluğun daha önemli ki ev üstüne ev olmaz
02 Yorumla
Soran7 ayBen bunu söyledim diye alındı
7 ayHayır tabi ki. Bence olması gereken bir durum, çünkü onlar ayrı siz ayrı bir ailesiniz. Ama kocanın durumu yoksa başka bir eve çıkmaya, başlangıçta normaldir kaynananın evinde yaşamanız, han bir süre. Sana tavsiyem sen de bir işe gir çalış eğer çalışmıyorsan; o zaman kiraya çıkabilirsiniz.
03 Yorumla
Soran7 ayDurumumuz var
- 7 ay
O zaman sakin ve anlayışlı bir şekilde eşinle konuşarak bu fikrini dile getirmen lazım empati yaparak yani onun da (eşinin) daha rahat ve özgür ve birbirinize saygılı ve sevgili bir şekilde olabileceğinizi anlatırsan anlayacağını umuyorum.
Size de mutluluklar diliyorum ❤️🌹👍👏🌼🌼🌼
Soran6 ayteşekkür ederim
7 ayYa bu nasıl soru arkadaş. içinde bulunduğun duruma göre değişir. mesela sevdiğin adamın annesi hasta kocası yok başka kardeşi de yok napacaksınız huzur evine mi yollayacaksınız?
He hiçbir sorun yoktur yine de beraber yaşayalım dediler koşarak uzaklaş kadın. işte bu kadar basit.05 Yorumla
Soran7 ayHasta ve kimsesiz olsa
Önce ben sahip çıkarım
Öyle durumda insan tek bırakılır mı- 7 ay
Sakin olun. Ben de aynı şeyi dedim. sadece bu soruya olaylari inceleyerek cevap bulabilirsiniz demek istedim
Soran6 aykalp kırmakta ıstemem hayat kısa ama bırlıkte de oturmak ıstemıyorum
- 6 ay
Vicdan bu yüzden vardır kadın. Olayları akıl süzgecinden geçirip mantıklı olanı seçmek için.
Bu konularda karar vermeden önce empati kurarak düşünmenizi öneririm. burada ağzı olan konuşuyor. Haliyle meselenin iç yüzünü de bilemedikleri için acımasızca ve düşüncesizce konuşabiliyorlar. Bu da sizi etkileyebilir. Siz siz olun sakince düşünün çünküeşiniz sizin artık hayatınızın vaz geçilmez parçası olacak. iyi günler dilerim
Soran6 ayteşeüür ederım
7 ayAslında kötü olduğunu söyleyemem tabii ki her insan aynı evde ortak bir şekilde yaşamayı hiçbir zaman istemez ne derler hatta birinde ev evin üstüne olmaz O yüzden ben de çok tavsiye etmem
07 Yorumla
Soran7 ayBen de bunu dedim diye alındı kaynana
- 7 ay
Ya yine de alttan almaya bak kalbini kırma sonuçta bazen olabiliyor
Soran6 aysınır oldum
- 6 ay
Kendi annem gibi düşünmelisin ve bir gün senin de anne olup aynı durumu düşeceğini unutma
bağırıyor
kocam biz karımla çekirdek aileyiz dedi dıye kocama da bozuldu kızdı alındı- 6 ay
Her evlenen kişi de bu durumlar olabiliyor ne yazık ki umarım en kısa zamanda sorununuzu çözebilirsiniz
kaynana ve türevleri
Aile & Toplum konusunda 651 cevap paylaştı. En iyisini yapmışsın. Baştan kötü olursun. Sonra senden iyisi olmaz görürsün bak
13 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
Soran6 ay@lylyth ben aıle içinde aıle kurmak ıstemıyorum
7 ayeşi, aileyle yaşamaya zorlamak haklı boşanma sebebi. buradan düşünün artık bunu teklif edenin iyi koca olup olmayacağını.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ay1 ay bazı sebeplerden ötürü beraber yaşadık. Ama 1 ömür gibiydi. Baştan söyliyim rahat edemezsin istediğin şekilde hareket edemezsin eşinle özel alanın kalmaz yani berbat bir durum. Kendi kaynanam bile aynı fikirdeydi
11 Yorumla
Soran6 aykaynanaın da rahatı kaçıyor
7 aySenin tercihin sonuçta oğlu ile evleniyorum annesi ile değil
23 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
Kaynanalık yapmaya erkenden başlamış bile 🤭
6 ayGayet normal en doğal hakkın eşinle birlikte yaşamak kaynanasıyla yaşayan mutlu insan hiç görmedim
03 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
Bazen yaşlı insanlar kendilerini terk edilmiş hissedebiliyor onu da anlamak lazım ama düzgünce konuşabilirsiniz bence
6 ayYok. Hatta, ben eşime peşin peşin dmiştim, anamdan uzak dur diye :) uzak da tuttum.
100.000 K ödül var, 6 ay anamla ıssız yaşayana
03 Yorumla
Allah yardım etsin. burada, benzer bi hikaye yaşayan birinin sonu kötü olmuştu, tanrım sizi korusun ona benzemekten
Soran6 ayamin
6 ayNormal aslında
Ama bakıma muhtaç geçim sıkıntısı varsa ozaman yapacak bir şey yok ya ayrılacan ya da yaşayacan
01 Yorumla
Soran6 aydeğil ikisi de
7 ayHayır değilsin, herkes herkesle anlaşamıyor sonuçta ve eğer iyi anlaşamıyacağını düşünüyorsan çok mantıklı bence istememen
03 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
Bence saçmalamış gibime geldi böyle söyleyerek.
- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
7 ayHayir değilsin. Ev ev üstüne olmaz. Kaynana ile yaşamak kolay değildir sırf bu yüzden ayrılan boşanan çok oluyor
01 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
- Aile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı.
7 ayHayır ne alakası var? Kaynana ile ben de yaşamak istemem. Gece attığım çığlıklarla onu cezalandırırsam asıl o zaman kötü gelin olurum hehehehe
09 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
Ne olacaktı aranızda mı yatıracaktınız hahahhahah
kapım evım ocağım ayrı olacaksa gelırım dedım dıye bana bozulmus- 6 ay
Kendi kızı olsa beraber oturtur sanki
bağırıyor
kocam biz karımla çekirdek aileyiz dedi dıye kocama da bozuldu kızdı alındı- 6 ay
Heheheheheheh kocan akıllıymış aferin. Peki kaynatan var mı?
Soran6 ayyok kaynana tek
- 6 ay
Tamam kanka derdi anlaşıldı onun. Dul olduğu için iyice yalnız hissediyor. Siz onu çok da yalnız bırakmayın yazık. Ya da bir koca bulun hahahahah
Soran6 ayherkes gunun sonunda yanlız kalmayacak mı
Ben kendi anne babamla yaşamayı dahi istemem. İnsan rahat rahat ne cilve yapabilir ne kavga edebilir. Ev üstüne ev cidden kurulmaz 🤦🏻♀️
01 Yorumla
Soran7 ayKavga bile ihtiyac
7 ayHerkesin özel bir anını olacak elbet ama saygıda kusur etme Unutma ki ileride Sen de kaynana olabilirsin
02 Yorumla
Soran7 aySaygılı davranıyorum ama beraber yaşamak istemiyorum
- 7 ay
Olabilir
Aile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Sağlık sorunu hariç zati olmamalı herkes kendi evine sağlık sorunu varsa o zaman ayrı umarım musmutlu bir gelecek herkesle olur hoşçakalın 🌺🤗
01 Yorumla
Soran7 aySağlık sorunu yok ama yaşları var ve de yakın oturmayı kabul ettim
Yaşamayı kabul etsen belli bir süre sonra tartışma yaşasanız kötü olursun yaptığın iyilikler görülmez en güzeli kötü Olcaksan en baştan ol
025 Yorumla
Soran7 ayO yüzden nastan dedim
Alındılar
Soran7 ayÖyle dedim zaten
Ona rağmen kötü dediler
Soran7 ayKaynanamın ailesine başka gelin daha varmış
Mesafe koymuş bunlara senelerce konuşmamış
O gelini çok kötülüyorlar
Soran7 ayYok
Soran7 aySurat yapıyor mesela biz birlikte yaşamak istemiyorum deyince
Soran7 ayEşim değil
Kaynana surat yapıyor birlikte oturmak istemiyorum deyince
Soran7 ayO da doğru
Soran7 ay79
Soran7 ayİstemiyorum yanımda
Soran7 ayYok
Kayınvalidemin kardeşinin eşi
Soran7 ayYok hiç
Soran7 ayEşim tek çocuk
Soran7 ayTeşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 327 cevap paylaştı.
7 ayAnneyle hanımını aynı eve sokan adamdan adam madam olmaz
13 Yorumla
Soran7 ayİki kadın aynı evde yapamaz
- 7 ay
Bunu ilk kaynananın bilmesi lazım aslında ama bence kaç kurtul birlik yaşamak kadar iğrenç bir şey yok
Soran6 ayhele de bu devırde
kım kabul eder
Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Asla değilsin cok haklısın eşinin aklına girer her seyi berbat ederler.
02 Yorumla
kaynana ve türevleri
bunu dıyorum dıye kötü gelin oluyorum- 6 ay
Benim ne demek istediğimi anlamıyorsun herhalde Ben de seninle aynı fikirdeyim kötü gelin olmuyorsun böyle yaparak doğrusunu yapıyorsun. Eşinle kendine ait bir evin olsun onunla bir hayatın olsun kaynanayla dip dibi olmak samimiyeti arttırır aranızdaki sorunlara müdahil olmaya başlar aranız açılır Bu sefer eşinle. Saygı da bir yere kadar ama karşı tarafına saygı duymuyorsa o saygıyı Sen de göstermek zorunda değilsin.
- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
6 ayAbartma değilsin tabi, isteye bilirsin tercih meselesi..
01 Yorumla
kaynana ve türevleri
- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
6 ayKötü mü oluyormuşsun? boş ver ol. Aklın varsa kabul etme.
03 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
boş ver. Belli ki kendilerine uşak arıyorlar.
- Aile & Toplum konusunda 996 cevap paylaştı.
6 ayHerkes istemez de. Söylemek cesaret işi
Bence normal012 Yorumla
Soran6 aysöyledım açıkca
- 6 ay
Yani tabi neden insan kaynana ile kalmak istesin ki.
Kendi evimde rahat rahat kalmak varken
Soran6 aybı de bu devırde
- 6 ay
Evlendin mi evlenmek üzere misin
Soran6 aynişanlı
- 6 ay
İyi yapmışsın ne zaman düğün
Soran6 aykarar veremedım evlenmeye
- 6 ay
Bu sebepten dolayı mı
Soran6 ayevet
- 6 ay
Peki çocuk ne diyor. Belki maddi imkanlar kısıtlıyor. Bir süre idare edelim diyordur
Soran6 ayhayır 4 tane evlerı var
maddı slorun yok
eşimde annesı ıle yasamak ıstemıyor- 6 ay
Anladım.. Ama bka eşim diyorsun evlenmek istiyorsun belli ki.
Kaynana sorunu çözülür. Eğer eşin çok anasının sözünde biri değilse
6 ayİstemeyebilirsin onlar da kabul edecek birini bulsunlar
01 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
Gizli Üye(25-29)7 ayAkıllı ve ileri görüşlü bir gelinsin. En doğrusu budur. Çekirdek aile kavramını bir türlü kabullenemiyor bazıları kalabalık aile güzellemesi yapıyorlar da, bizler harala gürele kalabalık ailelerde büyüdük de ne oldu? herkesin ayrı psikolejik sorunları var geçmişe dönük travmalar beraberinde 🙂
01 Yorumla
Soran6 aybız çekirdek aıleyız
evlenen ınsan kendı çekırdek aılesını kurar deyınce kızıyor alınıyor
Gizli Üye(25-29)7 ayHayır degilsin. Herkesin özel hayatı var ve olmak zorunda. Belki kocanla yalnız kalcan? Ne alaka gelsin sana karışsın? ya da belki kafanı dinlemek istiyorsun ne alaka gelsin seninle ugraşsın?
07 Yorumla
Soran7 ayUğrasan biri değils evinle insan rahat edemiyor
Cevap sahibi7 ayMantıksız sakın kabul etme , gece olcak sen nasıl gitcen kocanla yatcan bacım ~~ hay hshshshshs gülmek istemezdim ama komik özür dilerim belki kocanla sevişcen , sevişemezsin jdjdb lan sen nie bana bunu düşündürdün. Hsjsjshshshshddh
Cevap sahibi7 ayAhajaj
Cevap sahibi7 ayGüldürme kalbime sızı giriyor jdjdjd
Soran6 aydoğru valla
Cevap sahibi6 ayKendine saygın olsun.
Soran6 ayaynen
Herkesin özel yaşamı var cinsellik vs yaşamak zorunda değilsin
01 Yorumla
hemen karsı bına
ona rağmen kayınvalıde
ne olduğunu anlayamadım
Değilsin de ekonomik durum problem ise o yüzden yaşanmalı
09 Yorumla
Soran7 ayÖyle bi
Sorunumuz yok
Soran6 aykaynana ılla bunu one attı
Soran6 aybır arada yasamak ıstemıyorum
Soran6 ayevet kocam da ıstemıyor
Soran6 aytamam
7 ayElinde olsa oglunu geri içine sojacak böyle kaynanalar adamdan da ailedende uzak dur bence
03 Yorumla
Soran7 ayBitireyim mi
- 7 ay
Ben diyeceğimi dedim
Böyle erkekler daha göbek bağını kesmemis oluyor sen bilin
Soran6 ayhaklısın
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Değlsin ama işte herkesin kendi tercihi bakma sen.
01 Yorumla
Soran7 ayAlındı kayandan
- Devamını Gör (149)
Devamını Gör(194)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri