Dini inancı olmayanlar güncelleme dışındadır.
Ve elestri vs değildir direkt soru olarak algilayin.
Polemik yaratacaklar soruya yaklasmasin cizzz
Neden evli degilsin
Evlilik anlayışı değişti artık.
Evlilik hayatını bitiren en büyük etmen sosyal medya, görsel medya, özenti, başka evlilik ve hayatları kendi Evliliğin ile kıyaslama.
Onların varda nede bizim yok gibi mesela. Bu konu çok uzun ve bununla alâkalı soru ve bence de yazdım.
Maalesef şunu belirteyim ister katılın isterseniz katılmayın ama herkese de saygı duyarım şimdiden. Yabancı Kadınlar bile Türk erkekleri tanıştıklarında bile mesleğini sormuyorlar. İşçimizin, mavi yakamısın, asgari ücretlimisin diye maddi konularla ilgilenmiyorlar.
Artık ülkemizde hem nesil değişti hem toplum hem de kültürler, gelenekler değişti. Yani kafalar çok değişti.
Öncelik Maddiyat... Ev, araba ve maaş kriteri.
Konu çok uzun yazsam buraya uzar gider.
Kısaca ve özetle şu cümleyi yazayım ve şimdiden adam gibi adam Baba ve erkeklere selam olsun vesselam.
Bir evin yetmi de, öksüz de Babalardır. Yemez, yedirir. Giymez, giydirir. İçmez, içirir. Ç0k Erkeler düzdür. Tek gayeleri evini geçimdirmek. Eşşek gibi çalışırlar ama yine de gocunmazlar.
Hoş kalın, hoşçakalın canlar...
Yaşım 45'e geldi bu yaşıma kadar bir gün bile yalnız kalmayı bekar kalmayı hayal etmedim tam tersine evlenip dünyamı düzene sokacak ahiretimi kurtaracak bir eşim olsun diye senelerce dua ettim senelerce çırpındım etrafındakilerden ailemden yardım istedim ama kimse yardımcı olmadı hiçbir şey de değişmedi ve Bu yaşımda bekarım Allah'a olan inancım korkunç bir yara aldı uzun senelerden beri namaz kılmıyorum dua da etmiyorum Allah'a inanıyor musun diye sorarsan emin değilim Yani kısacası bekar olmayı tercih etmedim korkunç bir mecburiyetin içine düştüm Yalnızlık Gurbet Çaresizlik kimsesizlik açlık hayatı her türlü pisliğini her türlü rezilliğini gördüm neredeyse 4-5 sene boyunca doğru dürüst bir şey yiyemedim sadece salata ile beslendim uzun süre iş bulamadım evimin kirasını ödeyemedim aç kaldım her türlü rezilliği her türlü pisliği gördüm dedim ya Allah'a inanıyor musun diye sorarsan emin değilim diye bu yaşıma kadar hiç zina yapmadım ama böyle olacağını bilseydim Her boku yerdim
Su an nasilsin
Yalnızlıktan boğuluyorum kimseye muhtaç değilim aç değilim işimi işyerindeki ortamı sevmesem de bir işim var. Şükür buna da diyorum en azından kimseye muhtaç değilim. Üniversite lisans mezunuyum memurluk da yaptım bulaşık da yıkadım büfeden ekmek lokantadan yemek de istedim dedim ya hayatın her türlü rezilliğini gördüm yaşadım diye.
Buradan en azından arkadaş edinsen belki iyi gelir
Ben Bu siteyi uzun yıllarda beri kullanıyorum 10 seneden fazla oldu hatta 13 sene oldu galiba buradan bir sürü kişi ile görüştüm konuştum ama hiç yüz yüze buluşma konuşma olmadı yani kısacası ne aradığını hiçbir önemi yok birisi senin karşına çıkarmıyorsa korkunç bir çabayla baş başa kalmanın ötesine geçemiyorsun Bazı insanlar lanet eder heves ettikleri her şey el attıkları her şey kurur
... lanetlidir*...
Öyle düşünmeyin. Her şey de inanın bir hayır var
Belki öyle biri denk gelecek ve sizin tüm yaralarımızı iyi edecek
Bekar kalmanın bir hayrı olduğuna inanmıyorum bekanın dini de eksik imani da eksik. Allah'a olan inancım korkunç bir yara aldı Ben "O"nu kaybettim geriye kadar hiçbir şeyin önemi yok bu vakitten sonra. Ben kaybettim ama O kazandı mı ben böyle rezil rezil sürünunce... Bilmiyorum
Bu vakitten sonra bir şeyin değişeceğine inanmıyorum Elimden gelse Kafama sıkıp defolup gideceğim becerebilsem bunu yapacağım ama beceremiyorum bu vakitten sonra hiçbir şey değişmeyecek
Allah her şeye kadirken bu söylediğiniz tuhaf kalıyor. O her şeye gücü yeten. O yüzden hiçbir şey için geç degil
Masala ihtiyacım yok...
Her şeye kadir ve muktedir. Buna itirazım yok ama ben lanetliyim. Beni görmüyor beni sevmiyor O 😪
Sen bilirsin. Masal degildi
Çünkü evliliğin yaşla, sosyal statü ile, toplum baskısıyla hiç bir alakası yoktur. Evlilik tamamen Allah katında baki olan ve Allah’ın taktir ettiği zaman gerçekleşecek olan bir hadisedir. Bu tip şeylere takılanlar ; yaşım geçiyor, biyolojik saatim geçiyor, çevremde herkes evlendi ben bekar kaldım, cinsellik yaşamak istiyorum, aile baskısından sıkıldım diye evlenen herkes 20 gün sonra adliye koridorlarında boşanmak için gün alıyorlar..
Her önüne gelene aşkım canım balim diyen insanlar bu kelimelerin içeriğini boşaltmıyor mu?

Herkese değil bir kişiye samimi şekilde söyleyene denk duselim
Bence de. 30'un üzerindeyken evlendim. Günümüzde herkes o kadar çok kişiyle ilişki yaşıyor ki kendim gibi birini bulmak zaman aldı.
Bana da dua et, daim olsun
Allah seninle denk birini hayırlısıyla karşına çıkarsın inşallah. Sende bu niyetle kuşlara yem at
Tamamdir teşekkür ederim
Rica ederim kardeşim. Sende bana dua et maddi manevi açıdan daha iyi olmak istiyorum
Tamamdir su an bile ettim. Hep mutlu ol
Sağol canım. Allah gönlüne uygun bir eş versin. İyi ki bekledim dedirtsin inşallah
Yaa çok sağ ol. Aminnn
Nasil buldun
Tabii ki 30 yaş üstü olup bekar kalmak çok normal bir durum 😊. Herkesin hayatında evlilik için doğru zaman farklı olabilir. Toplumdan gelen baskılar bu konuda seni sıkabilir ama unutma, en önemlisi kendi mutluluğun ve hazır hissetmen. Belki kariyerine odaklanmak istiyorsundur, belki doğru kişiyi bulamamışsındır ya da belki evlilik senin için önemli bir seçenek değil. Hepsi kabul edilebilir hayat seçimleri. Kendine karşı dürüst ol ve başkalarının beklentilerini değil, kendi isteklerini öncelikle ❤️.
Cevap
165Cevap
Kader kismet kimi de bilerek evlenmiuor gadası
bekarım
Doğru olduğunu inandığım biri karşıma çıksa evlenmeyi bırak her şeyimi hayatım boyu seve seve adamayı istiyorum fakat yaş geçtikçe düzgün insanlar bulunmaz hala geliyor ve kalanlar sorunlu veya uzak durulması gereken karakterler oluyor maalesef. Umarım yaşım daha da ilerlemeden çocuklarımın anasını bulup güzel bi koca baba eş olabilirim çünkü bundan mahrum kalmaktan veya hayatımı eksik yaşamaktan korkuyorum artık. Başka bi korkum da panikle veya doğru kişi olduğuna yüzde yüz inanmadan evlenip herşeyi daha berbat eden biri olmak olur
30 una kadar evlenmeyenler bu saatten sonra başına bela almamak için evlenmiyorlar bence yani ben öyleyim, yeni bir insana alış, huyunu suyunu ezberle, ailesi ile tanış onlarla kaynaş, ben yeri geliyor kendi kanımdan olanlara katlanamıyorum bir de onunkiler mi :D aman aman aman tü tü tü aman aman aman :D
Çünkü bana hep aynı anda 10 kişiyle yazışanlar, antidepresan kullananlar, dolandırıcılar, 10 cümlesinden 5'i yalan olanlar, her şeyi ağırdan alınca kıymetli olacağını zanneden yorucu tipler, 24 saat ilgi isteyerek insanı boğan ilgi budalaları falan denk geldi.
Başka abuk subuk çeşitler de denk geldi ama şu an sayamadım.
Tüm bunların arasında sadece 1 tanecik normal insana rastlayabilseydim, şu anda evli mutlu çocuklu olacaktım.
Evlenecek durumda değilim. her şey pahalı. Zengin değilim. Hoşlandığım kız olur olmaz şeyler istedi zora soktu evlenmekten soğudum. Yani kısacası evlenmek bizim harcımız değil. Öncelikli olarak gerçek bir sevgi , hoşgörü ve saygıya ayrıca anlayışa ihtiyacım var.
Merhabalar öncelikle. Evlilik aslında tamamıyla kişilerin tercihi bazıları bu isteğe daha erken yaşta erişir bazıları da sosyal hayat ekonomik neden veya eğitim ile alakalı konulardan dolayı geçiştirir bence bu hormonel bir durum olabilir yaş ilerledikçe evlilik kriterleri daha da arttığı için insanlar bekar kalabiliyor
Çünkü param yok, beraber yaşayalım desem sen ne demek istiyorsun derler olmuyor o iş, düğün dernekte çok tutuyor yani tamamen maddi. Güzellik merakım yok, 18-20 yaşında olsun diye bir şey istemedim benden büyük bile olabilir, fakir olabilir, boşanmış çocuklu dahi olabilir yani seçicilik de yapmıyorum. Kuru nikaha tamam diyen de pek yok, bu şartlar altında evlilik hayaldir fakire. 😌
@Bdhdhdb Müslüman mısın? Ee muhtemelen memleketteki çoğunluğa göre öylesin. Peygamberin 9 yaşında çocuğu koynuna sokarken de aynı tepkiyi verdin mi? Reşit olan her birey gençtir, kime çocuk kime genç deneceğini sana soracak halim yok. Okuyan sen hariç diğer arkadaälar gayet net anlamıştır, sen anlamasan büyük bir kayıp olmaz.
@Bdhdhdb hadi sen yavaştan uza velet.
Değil evlilik , sevgili normal arkadaş dahi istemiyorum kendi küçük dünyamda sadece ben olmak istiyorum. İnsanlar beden uzak olsun. Annem babam ile bile iletişimi azalttım. Bu yaştan sonra kimsenin nazını çekemem. 30 dan sonra baba olmakta istemiyorum bu yaşta velet çekecek de enerjim yok.
Evli olmamak bazen tercih bazen de doğru frekansta biri çıkmadığı için olur çünkü herkesle ömür ortaklığı kurulmaz kalbin içgüdüsü tutmadığında da acele evlilik yerine kaliteli yalnızlık seçilir yoksa yaş değil denk gelen enerji belirler evliliği 😉
Türkiye'de sülalesiyle evleniyosun sadece kızla değilki cahil çomar kişilere skmi kaldırmam söner stresten ikincisi evli olan zina yapıyor onlar ne olacak müslüman olduğuna inanmam bu toplumun her pislik var
İlk evliliğim 40 yaşında eşimin vefatı ile bitti
Tekrar evlenmek için arayışlarım oldu ama nasip olmadı
Evlilik için en önemli kriter bence karakter uyumu olmalı
Allah rahmet eylesin

Zamaninda yanlis insana yaptigim yatirim yüzünden ne birine güvenmek ne biriyle iliski yasamaya yanasabilirim.
Bazen doğru kişiyle karşılaşamamış oluyorsun, bazen de kendi hayatına odaklanmak istiyorsun. Evlenmemek illa bir eksiklik değil, sadece zamanlama ve öncelikler meselesi.
Sanırım karşıma hem kafamın uyuşacağı hem anlaşıp seveceğim bir insan çıkmıyor, o yüzden doğru insanı bulma dan evlenmek saçma geliyor, istemekle de olmuyor nasip kısmet olmayınca
Şöyleydi, böyleydi diye bir çok sebep sayılabilir belki. İşin özü nasıl değilmiş demek düşüyor insana. Vaktini bekliyor her şey gibi. Allah iyi insan olmayı ve iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin.
Aminnn
Neden evlenelim mesela. Evlilik dediğin kavramın çocuk dışında ne gibi güzel yanı var? Bende sana soruyorum
Bence huzur
O kadar çok nedeni var ki; sevgilim bile olmadığı için zaman zaman kendimi haksız bulsam da olay tek taraflı değil, insanlar hep yobaz.
Tamamen orantılı olduğunu düşünmüyorum ama arttırdığı kesin
Hayda ben de diyorum ki konu ne zaman bana gelecek. Bu soru geldiğinde sana ne kardeşim diyebilmek ruhuna sahip olduğumdan.
:)) deme kırma kalbimi
Sana demedim gülüm, soruya cevap verdim. 😌
Peki o zaman
Var 🙋ben. Beni taşıyabilecek kültürde ve olgunlukta bir erkek göremediğim için bekarım. Evlendiğime değecek biri olmalı olursa. 🎈🎉
Zor begendigimden ve kararsız bir yapım var yaş 30
Yoksa şimdiye yüz bininci kez evlenmiştim
Hiç olmasını istediğin ama seni sevmeyen oldu mu
Öyle çok istediğim biri olmadı ama istediğim olmuştu evet ama o da geçmişte kaldı sonradan onu da istemedim öyle takılı kaldığım biri yok
hiç bir zaman yakışıklı bulamıcaksınız yaşın 30 a gelmiş 50 yaşındaki dayı evlenirse senle şanslısın :P
Sen neden evinden kaçtın canım dön haydi timarhanedekiler merak eder seni
dfslşsdşs :D
37 yasindayim cocuk sahibi okadar olmak isterdim ki anlatamsm hatta Sevdigim adamdan ama Allah hic dualarimi Kabul etmiyor kibleye dogrumu kilinir?
bir yasdan sonra dualarda Anlamsiz mi Anlamadim gitti
Zaten aklı çalışan insan bu soruyu tam tersi sorar 🤣
Meslek ticari batıslar vs vs derken güncel hayatımın yoğunluğubda evlilik sevgili vs ayırıvak vaktim kalmadıda o yuzden hiç evlenmedim bea
Erkekler çok bozuk ya cinsellik istiyorlar ya anneciler ya çok cimriler. Pasa muamelesi istiyorlar. Tipleri sıfır ama egoları bin beşyüz
Iyyyy
Bazı sebeplerden kafa dengi birini bulamıyorum. Bana yardım etmek isteyenler de anlaşamayacağım kişileri seçiyor. Kendim bulamıyorum.
istemeye gelen kadın olmadı 🙄
Soru gizli olmasaydı , belki uygun bir verebilirdim.
Sorunun gizli olmasının ne önemi var
Başkası ne düşünür bilemem ama benim için var.
Evlenmek kolay da önemli olan onu surdurubilmek düzgün insan bulmak bu konuda benim çok canım yandı geri de kalan arkadaşlara başarılar
Ecel ile evlilik gizlidir.. Belki de nikah yok nasipte. Bilemeyiz..
Ben çabaladım olmadı, yapacak bir şey yok.
evlilik yas alinca degil dogru kisiyi bulunca yapilmasi gereken bir seydir, bir insanada bu soruyu sormak bana cok sacma geliyor
Kadınlar sadakatsiz ve evliliğe yanaşmıyor bu zaman da, yani evlenilecek kadın bulmak çok zor artık
Son 20 yıldır seçenek çok fazla ve insanlar birbirlerini çok çabuk yıpratıyor ve harcayıp bir kalemde silip atabiliyor yenisini bulmak çok kolay bir hâl aldığı için zina yapmak için çok uygun koşullar oluştu, şimdi bir iş yerinde çalışan birini standart tabldot yemek yemeye zorlamakla açık büfe istediği yemeyi yeme seçeneği sunarsan hangisini tercih eder? Tabiki seçeneği bol olanı tercih eder o şekilde de düşünülebilir örnek olarak, yani işin özü seçenek ve imkanlar arttıkça kimse kimseye sadık kalarak evlenemiyor
Yeni 30 oldum evlenmek istediğim kişi beni istemedi bende artık evliliğe dair inancımı ve umudumu yitirdim bu yüzden
Herkesin klasik yalanı doğru insanı bulamamak :)
Aslında doğrudan anladığımız nedir onu bilmek gerekir.
Parasal anlamda evliliğe hazır değilim atanamadım az bir paraya çalışıyorum ayrıca hiç sevgilim olmadı plırsa ne olur bilemiyorum geriliyorum
Bu arada zina yapmamak için maalesef kendimi zor tutuyoruö çünkü bilinç altıö bana yap diyor sütleri
Sürekli
@Girl2021 çok haklısın da ben de cinsel obsesif gibi bişey var karşı cinsle kalabalık ortamlarda yan yana geldim mi aklıma cinsellik geliyor bunu kafamdan atamıyorum bu yüzden bir kere yapmak istiyorum en azından yüzeylsel de olsa
dul olur mu 😂 şaka bi yana 30 dan sonra seçicilik arttığı için zor ilişki kuruluyor oda başarı oranı gördüğün üzere düşük
Sorumluluk alamayan tek eşli yaşamaktan korkan insanlar hala bekar
Çünkü ‘işte bu evleneceğim kişi’ dediğim biri olmadı henüz hayatımda
Yaş 34 evlilik bana göre değil yoksa 50 defa evlenmiştir
Evlenince bişey olmuyor söyleyim bu yaşların tadını çıkarın
Hiç bir kadın bana vermedi. Yalan yok ulaşamadım. Ben de erkek erkeğe ilişkiye girdim.
Zina diye bir şey yok herkes zevkini yaşar gideriz
Anneanneleriniz dedeleriniz 14 yaşında evlendiği yılları geçtik artık.
Çat kapı biriyle 6 ayda evlenirim ama 30’u görmem falan Shshshhs
paramız yetmiyor güzelim boş eve gelin gelir misin kiralarda ömür geçirirmisin
Sevdiği aşkı bulamadığı için ya da ruh ikizini arıyor ondan
Severek aşk evliliği yapmak istiyorum ama henüz kısmet olmadı
Rahatlığımdan vazgeçemiyorum kısıtlar diye korkuyorum sorumluluk birçok sebep
Edep adap arıyorum. Mala mülke değil bana değer verecek insanı arıyorum.
Para yok millette ve 30 u geçince daha zor karar vermek
Ondan sonra kimseyi sevemedim benim nedenim bu
36 yaşındayım hâlâ bekarım hiç sevgilim de olmadı demekki kadınların gözünde yetersizim hiçbir çekiciliğim yok
Evlilikler çok basitleşti sevgi desen sosyal medyadan ibaret olmuş hayatımdan memnunum
biriyle tanışmak kaynaşmak uyum vs etkenler fazla her konuda o yüzden bekarım
Boşandığımdan beri istediğim gibi birini bulamadım bulamıyorum
Gözün korkmuştur kolay kolay istemezsin artık
Çevremdeki birçok kişiye hep derim, bu işler sipariş üzerine olmaz.
Kafama göre bir kadını bulamadım. genelde menfaat düşkünü denk geldi.
Kendim gibi temiz ve iyi birini istiyorum yanımda ama çoğu erkek ağır hasarlı ve kötü kalpli
Üzgünüm ama gerçek bu
Daha otuz olmadı ama az kaldı. Evlenmeyi düşünmüyorum. Evlilik çekici gelmiyor
Anne olma isteği ne duruma
@Youngboss1 sıfır
Neden ki çocukları sevmiyor musun
@Youngboss1 sevmiyorum ve istemiyorum
Anladım sen bilirsin ne diyim
Başaramadım 🙂 başka sebebi yok suclayacagim kimse de
dini iaincım yok inancım yaratıcıya sadece kendi tercihim bekarlık hiç ilişki peşinde fe değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?