Açıkçası Y kuşağı bir bir kadın olarak zaman zaman ben de bu fikre kapılıyorum gerçi benim evlenmeme nedenlerimden birincisi lezbiyen oluşum. İkincisi yanlış evlilik yapıp çocuğum olursa onu mutsuz ederim çekincesi 3. madde felsefi düşüncem 4. madde ise ben hiç bir erkeğe duygusallık beslemedim. Olmadı ilgim hep kadınlara karşı oldu. Mantık için evlilikte nasıl olur bilemiyorum. Anlatın ahali. Dizide dinleyeyim🌸🙏🏼
Hiç evlenmeyecek gibi düşünmüyorum çünkü 30 yaşımda gördüm evliliğin bana göre olmadığını. Bana anlatılan evlilik kavramı ile gerçek hayattaki evlilik kavramının yakından uzaktan alakası yok. Zamanında çok söyledim. Ben bir kadının istediği gibi erkek olmam. Çünkü erkeklik seviyesini geçeli kendi paramı ve kendi hayatımı idame etmeyi , kimseye eywallah demeden yaşamayı öğrendiğimde bitti. Hiç bir şeyi öylesine yapmamaya başladığımda , hiç bir şeyi öylesine söylemeyi bıraktığımda başladı. İnsan kendini tanıyınca , kendiyle arkadaş olabilmesi gerektiğini fark ettiğinde ve akabinde ne istemesi gerektiğini (kendine yakışır şekilde) görünce , her şeyi en doğrusunu yapmaya başlıyor. En yakınlarım bile zamanında ilk başta söylediklerimi işitince benimle dalga geçmişlerdi. Şimdi şimdi bana durup durup nasıl fark edemedik söylediklerini diyorlar. “Herkes bakar ama sadece bir kişi görür.” Diyorum bende. Bu da benim farkım olsun.
Konuya sondan başlamak istiyorum mantık evliliği oldukça mantıklı 😂bir şey evet evet senin için bile mantıklı bir şey
Ayrıca bir avantajin var daha önce hiçbir erkeğe bir şey hissetmemis olman Nasıl bir avantaj mı? Anlatayım Kalbin aklına ve mantığına ve gözüne ket vurmayacak ve hiçbir şekilde ama demeyeceksin Mesela kaba erkek mi sevmiyorsun mantık evliliği içinde evlenecek olduğun kişiyi buna göre seçebilirsin Baktın kaba saba evlenmezsin Ama araya aşk girmiş olsaydı ( belki kalbin aklını kör edecekti) Ve hislerin seni yanıltıp kötü bir evlilik yaptıracakti ( çok şükür sende bu durum yok ) Şimdi devam edelim mantık evliliğine Uzun uzun seneler bir evde birlikte olacağın kişiyle ne yapmak istersin? Diyelim ki film izlemek hobilere zaman ayırmak gezmek tozmak parka gidip pamuk şeker yemek huzur evine gidip kitap okumak gibi birçok şey diyelim senin hayalin olan ya ra yaptığın şeyler Sen bu olası mantık evliliğine kalbin ile bakmadığın için bunları yapanı çok net bulabilirsin Ve diğer konularda da Mesela bir yabancı dil öğrenmek istiyorsun Ya da evinde karaoke yapmak istiyorsun Buralarla alakası olan birisini seçerek çok mutlu olabilirsin Film ise zevkin film Kitap ise kitap Kendi zevkine göre gelecek uzun senelerini daha umutlu ve mutlu geçirmek için aslında oldukça şanslısın Ayrıca birde en azından bence senin zihninde oturmuş standart mutsuz evlilik modeli var Evlilik dediğimiz şey aslında sonuçtur ve bu sonucun nedeni de kişilerin seçimleridir Yanlış yapılan seçimler etrafında çok ise onlar seni olumsuz etkiliyor ise buna şöyle bak Onların seçimi bu sonucu da bu Ama ben onlar gibi olmaz isem seçimlerimi doğru yaparsam oldukça mutlu olurum diye düşündüğünde aslında yanlışların seni doğruya götürecek olan en iyi araçlardan birisi olduğunu da çok net şekilde anlayacak olduğuna eminim
Birincisi lez olman iyi bir neden ve bunun aynisi olmasada benzer nedeni olan erkeklerde olabilir Ikincisi ole bir endisenin olmasi hicbir fikri olmadan bodoslama ureyen insanlardan olmandan daha iyi en azindan sorumluluk sahibi insansin Ucuncusu felsefi gorusunu bilmiyorum Dorduncusu senin gibiler ayni bu sekilde ayni surecte olanlar var hic karsi cinsle yakinlasmayanlar var hemde hemcinse ilgi beslemedigi halde iliskisi olmayanlar bile var. Ve mantik evliligi nasil olur bence kolay olur en azindan ne istedigini biliyorsun benzer biriyle sahane is cikartabilirsin Hatta cocuk yaptigin kisiyle hayalinin otesinde bir ev arkadasligi yurutebilirsin
Evlenmek istemiyorum zaten. Bunu diyince genelde insanlar takılmalık mı arıyorsun kısa ilişki insanı mısın falan diyorlar da hayır abicim bir şey aradığım yok, bunun cevabı basit, ben yalnız kalmak istiyorum bazı şeylerin cevabı basittir illa başka bir alternatiften kaynaklanmasına gerek yok. Neden herkes evlenmek ya da kısa veya bir ilişki içerisinde olmalıymış gibi bir baskı var anlamıyorum, insan böyle şeylere ilgi duymayıp sadece yalnız kalmak isteyebilir.