Zoraki evliliğe katlamalı mi insan?

lütfen oku

sana hayatımin bir kismini anlatmak istiyorum. kucuk yasta babamin zoruyla bir evlilige adim attim istemediğimi biliyordum ama o zmanalr bana destek cikacak kimse yoktu sadece bi kere gücümu toplayip polis çağırmıştım babamdan dayak yememden başka bisey olamdi bizi rezil ettin elaleme demeler. daha sonra evlenmek zorunda kaldim kaderim bu belki dedim boyun eğdim. evliligin ilk yillari ben sessizim hiçbir sorun yok yalnızlık vardi kocaman içimde okuluma öyle hasret kalmıştım ki cantami omuzlarimdan atip beni evlendiren ailem , kardesime dershane tutup onu okutuyorlardi özgürlüğüm elimden alinmis 16 yaşındasın. daha sonra kaynanam denen kadinla aramızda öyle sorunlar cikti ki tahammül edemedim ve diğer tataftan bunalr olurken kendimi mobil oyunlara veriyordum arkadaşlarım oluyordu onlarin hayatina özeniyordum ve bu benim hakkim ayni yaştayiz ama ben istemedigim bir hayati yaşıyorum üstümde bir suru sorumluluk var

. cocugum olmadi ilk yıl kaynanamla da sorun yaşayınca öyle bir psikolojiye girdim ki evi terk edip kaçtım hastane bahanesiyle herşeyi unutup kendime yeni bir hayat kurarım ve o encok istediğim okul hayatıma dönerim diye. kalemi defteri o akdar çok özlemiştim ki direk dersin başına gectim. bu süreçte Teyzemde kaldim bana çok destek oldu derken maddiyat sorunu yaşadım ailemle aram da kırıktı tabi sonucta evden kactim. onlarla konusnaya başladım ve aile evime döndüm ama onları asla affetmemistim. koye geri döndüm beni zorla evlendigim eve götürdüler aracı oldular birileri ve yine böyle devam etti. eskisi gibi olur mu hersey herkesle aram bozuk kocam duygusal acidan beni anlamıyor tamam iyi biri ama ailesinin isteklerini benimkinden önemli tutuyor

. ayri ev istedim kaç ay bu konuyla tartistik sonucta Allah rızası icin bu evliliği evim ayri olur şartıyla yürütebilirim diye dusundum tek basima kaçarak bi yere varmadigimdan. kesinlikle hayır dedi kocam. Kayinvalideyle hala sorunlar öyle öyle derken bi yerde daha patlak verdim ve küsüp annemin yanına gittim simdi ise 20 yasimdayim aklıma birkac sey var ama pisman olurum diye bir türlü adim atamıyorum ve sürekli ailem üzülmesin kafasindan çıkamıyorum

Zoraki evliliğe katlamalı mi insan?