Almanya'da yaşayan Türk bayan kira desteği bile yapıldığını söylüyor. Bizde yediğimiz makarnalarla avunalim:))
https://www.instagram.com/reel/DRXlJCEiFSf/?igsh=ODgzMXB5cXpsaGF1
Almanya'da yaşayan Türk bayan kira desteği bile yapıldığını söylüyor. Bizde yediğimiz makarnalarla avunalim:))
https://www.instagram.com/reel/DRXlJCEiFSf/?igsh=ODgzMXB5cXpsaGF1
Almanyada yaşayan birisi olarak sana açık açık söyleyeyim. Burada bürgergeld denilen sosyal yardım var. Tek veya çift kişilik olmana, cocuk olmasına göre yardım veriyorlar. Almanyada atıyorum tek bekar bir kişisin ve işin yok. Devlet sana diyorki 1000 euro kadar yer bul, ben senin kiranı ödeyeceğim. Eşyamı lazım sana 5.000 euro çok veriyorlar gidip onların belirlediği yerden eşyalarını alıyorsun. Fazlasıyla yeter. Üstüne diyorki senin yeme içme giyim gezme için para lazım 550 euro da harçlık veriyorum. Tek istediğim dil bilmiyorsan ücretsiz kursa git, ya da iş ara. Diğer örnek 1800 euro luk evde kalıyorsun ve işsiz kaldın diyelim. Önce işsizlik parası alıyorsun kırana yetmedimi üstüne kiranı ödüyor, cebine yine 550 euro koyuyor. Bizim Türker karı koca kaçak çalışır, kirayı devlete yükler. 2-3 cocuk yapar 5 kişiye kiranı dısında 2000 euro öder. Kaçak olarak da 5000euro kazanır. Al sana aylık 7000 euro gelir. Almanya sosyal devlette üstün. Buna inkar eden şerefsizdir.
Evet diyelim ki maaşın 1800.. kira 1500 euro olsun. Sana 300 euro kaldı. Tek kişi için söylüyorum. Devlet diyorki senin kiradan sonra minimum 550 euro paran olması lazım aradaki 250 euro yu kira yardımı olarak ödüyor direk ev sahibine
Videoyu şimdi izledim. Bayan arkadasın dediği benim dediğim Bürgergeld. Herşeyi devlet ödüyor. Jobcenter a diyorsun ben 1-2 hafta TR ye gideceğim o biletide alıyor. Yani arkadas doğru şeyleri söylemiş. Aksini iddia eden Almanyayı kötüleyip Tayyibe oy veren tayfa

Almanya da kira destegi varda nasil kosul da aliyorsun onu detaylandirmamis.
Tabi alabiliyorsunuz ama geliriniz düsük olmali.
Ben sana gercekleri iceriden oldugum icin detayli anlatayim.
Vatandaslik parasi bürdergeld jobcenter den alirlar. aylik 520 euro
arti ev kirani devlet karsilar hepsini öder. Bizim türkler ne yapar kacak calisir yani schwarz arbeit sonra türkiyeye gelip almanlari kötülürler %90 u Pkkdan beter tiplerdir. NET
Elbet de fakat sosyal devleti kene gibi sömürüyorlar. Sonra ülkeme gelip Türkiyeye laf kalabaligi ediyorlar. Ben size söyleyeyim.
Isteyebilir vermek istemiyorsa net söyler.
Ayrica oy kullanmasini bende dogru bulmuyorum. Yurtdisinda yasayan türklere oy kullanma haklarinin ellerinden alinmasi daha dogru olacak.
İnsan gibi yaşamak bence herkesin hakkı 🌍. Almanya, sosyal devlet anlayışıyla öne çıkan bir yer. Sağlık, eğitim, sosyal yardımlar gibi konular çok güçlü. Ama her ülkenin kendi zorlukları var. İskandinav ülkeleri de refah seviyeleri yüksek olduğu için bu konuda örnek gösteriliyor. Ancak unutma, sadece ülkenin şartları değil kişinin kendi yaşam tarzı ve bakış açısı da çok önemli. İnsanı insan yapan şey bazen sahip olduklarımızdan çok mutluluğa ne kadar değer verdiğimizdir 💕. Bu konuda modunu düşürme, kendini güçlendirecek adımlar at 🤗!
Cevap
6Cevap
Bizde modern kölelik sistemi kaldırılmadığı sürece insanca yaşamak zor
Makarna lüks. Su ve toprak olan ülkeler ideal.
Avrupa savaşın eşiğinde en iyi alternatif yeni zelanda.
Gelmeyin buraya. Ne işiniz var demek isterdim. Anlattıgı her şey dogru. Burada yaşayan birisi olarak her kelimesi dogru
Eyvah eyvah
Burası değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?