Arkadaşlar ben 1.5 yıllık evliyim çocuğumuz yok. Eltim de 9 yıllık evli 2 oğlu var, aynı binadayız, ikimizde çalışmıyoruz. Bir oğlu evimizin dibinin dibindeki ilkokula gidiyor ( 1. Sınıfa başladı) diğerini de servisle kreşe gönderiyor (4 yaşında)
şimdi arkadaşlar eltim hiçbir şeyi tek başına kendisi yapamıyor. Benden öncesini bilmiyorum ama şu an durum böyle. Eşi kahvehane dükkanı işletiyor ve o yüzden gece geç saatte eve geliyor ama gündüz de geç işe gidiyor.
evliliğimin başlarında bana pek karışmazdı ben evimde gayet rahattım. Sonra arada sırada ne bilim ben şuradayım servis gelecek çocuğu alır mısın hemen geliyorum gibi şeyleri başladı.. bende tamam abla diyordum alıyordum biraz benim evimde bekliyordu sonra eltim gelip çocuğunu alıp gidiyordu.
başka bir gün çocuklar sana gelmek istiyor çıktı tamam dedim gelsinler tabii hani öyle gelmesinler demem.
başka bir gün pazara gidicem ee bazen büyük oğlu bazen küçük oğlu için sende azcık durabilirler mi hemen gidip gelicem tarzı mesajlar almaya başladım. Bazen tamam dedim bazen evde değilsem olmadığımı söyledim. Hatta annemin evi bana çok yakın sırf bu yüzden annemde oturmaya devam ettiğimi biliyorum.
neyse şimdilerde ise neredeyse her hafta bir isteği var arkadaşlar ;
- çocuğun ( büyük oğlunun ) futbol antremanı var sen götürebilir misin ( 15.30 ta başlıyor 17.00 gibi bitiyor) ( benim evde işlerim yok sanki ) götürmedim tabii ki
- ee ben pazara gidicem çocuklar sende durabilir mi ya da geç gelirsem servisten sen alır mısın?
( bazen tamam diyorum)
- annesi taşınıyormuş yardıma gitmesi gerekiyormuş ve 2 çocuğunu da pazar günümüzü hiç ederek bize bıraktı. ( kocası yok sanırım eltimin)
- Düğüne gitmesi gerekiyormuş ama çocuklarla rahat edemiyormuş 2-3 saatliğine bakabilir misiniz yazmıştı ( Allahtan evde değildim) bana mı sordun doğururken..
- akşam eşimle oturuyoruz evde saat 19.00 falan yazıyor ki ee çocuklar size gelmek istiyorlar gelsinler mi ( ee tamam diyoruz gelip 21.00 da yukarı çıkıyorlar bizim günümüz bitmiş oluyor)
- yine haftasonu ee ben falancı yere gitcem ilgilenebilir misin ( haftasonlarımı sana adadım zaten ben) ( evde değilim diyorum ama yok anlamıyor )
- en son da dün tekrar şunu yazmış ( eşi dükkan açıyor) dükkanı temizleye gitcekmiş benim de dün ev temizlediğimi biliyor buna rağmen yorulmuşsundur ama yardıma gelir misin yazmış..
( artık yalanım kalmadı , dışarda olucam yetişirsem gelirim dedim)
bakın arkadaşlar delirlememe ramak kaldı.
sanırım sonunda evi satıp taşınıp gidicez.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, ne kadar zor bir durum gerçekten... 🍃 Bahsettiklerin, eltinle aranızdaki dengelerin oldukça şaşmış olduğunu gösteriyor. Bazen insanların yardım isteme alışkanlığı, karşılarındaki insanı fazlaca zorlayabiliyor. Eltin sana sürekli sorumluluk yüklüyor ve bunu da biraz çıkarcı bir şekilde yapıyor gibi görünüyor. İlk etapta ona yardım etmek istemiş olabilirsin, bu son derece nazik bir davranış. Ama bu yardım sürekli hale geldikçe kişisel alanını ve evliliğini kısıtlamaya başlamış.
Bu konuda net bir sınır koyman gerekiyor. Eşinle de konuşup tam bir karar al ve bu kararı uygulamaktan çekinme. Nazik ama net bir dille, ona bu şekilde devam edemeyeceğini, kendi iş programın ve hayatın olduğunu açıkça söylemelisin. "Yardım etmeye çalışıyorum ama aynı zamanda her insanın kendi sorumluluklarını taşıması da önemli" diyebilirsin. Sınırlar belirlediğinde insanlar genellikle buna uyum sağlar. Tabii taşınmak gibi bir seçeneği düşünmen de normal, ama önce durumu kontrol altına almaya çalış derim. Sana kolaylıklar diliyorum! 💛