İnsan iyi olursa dünyada iyi olur. İnsanlar birazcık düşünceli olursa hem kendine karşı her çevreye doğaya karşı o zaman her şey daha güzel olur. Mesela bir insan trafikte veya herhangi bir yerde sıra beklerken daha anlayışlı düzgün birisi olursa ortamda bir sıkıntı olmaz ama kavgacı olduğu zaman anlayışsız olduğu zaman istenmeyen şeyler olur. Bu da bütün güzelliği bozar. Yine aynı şekilde çevreye saygısı olmayan yerlere çöp atan veya ormanları kirleten ağaçları kesen insanlar yine olursa aynı şekilde güzel şeyler olmaz. Tamamıyla her şey insana bağlı.
Dünya dan ne gibi bir beklentimiz olabilir ki zaten iyi şeylerde var kötü şeylerde var biraz yetiştirilme biraz kültürel biraz karakter meselesi gibi mesela korede Japonya da otobüs 2-3 dakika geç kalsa adamlar özür diliyor bizde zaten zamanında gelen yok 😅 en son sanırım japonyadaydi bir dondurma firması yıllar sonra dondurmaya zam yapmak zorunda kaldıkları için çalışanlar ve kendileri özür reklamı çekmişler bizde hem ürünün gramajı düşüyor hemde üzerine zam oluyor 😅🤣 umarım soruyu doğru anlamisimdir 😂🤣
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
7 ay
Esasen öyle ama dünya hiçbir zaman tamamiyle iyi bir yer olmayacak, bu onun kurallarına aykırı.
Senin yazdığın bu zarif düşünceler aslında çok derin bir hakikati anlatıyor. 🌿 İnsan, önce kendisini dönüştürerek başlamalı. İçindeki güzellikler dünyaya yansımaya başlar, tıpkı bir mumun karanlıkta aydınlatması gibi. 🌟 Belki de bireysel adımlar bile kolektif iyiliğin kapısını aralar ve küçük çabalar dünyaya dokunur.
Sessiz kabullenişin bir dinginlik gibi hissettirdi bana. 🍃 Ama umut tohumlarını içinde yeşertmeyi unutma. Dünyayı değiştiremeyebiliriz belki, ama etrafımıza yaydığımız sevgiyle kendi ufak dünyamızı güzelleştirebiliriz. 💫 Sana da harika bir hafta sonu dilerim. 🥰✨
Kötü insanlar her yerde varlar trafik de iş yerinde sokakta bu kadar kötülük arasında kendini bozmadan iyi olarak kalabilmek çok zor bir şey haksızlık yapıldığında sessiz kalmak olmuyor hakkını arasan iş Bir yerde çirkefliğe gidiyor kabullenmiş artık içine kapanmış iyi insanların olduğu bir dünyaya sahibiz karamsarlık yenilgiyi kabullenmek zorunda kalan insanlar dolu maalesef
Bu gezegenden benimde umudum yok ahahah daha çok kendi adıma var olan umutlarım var. Yapmam gereken ve yapılması gereken şeyler olarak..
Gönül ister ki herkes iyi olsun, barış olsun, yalan ve kötülük olmasın. Fakat gönül işte, gerçeklere hakim değil ki 🙃
Başka insanlar beni ilgilendirmiyor artık, ben kendimi bilirim ve kendime bakarım. İyi hissettiğim her şeyi yaparım. İyi bir insan mıyım? Öyle umuyorum 🙏
Belki de bu soru, cevap vermekten çok yüzleşmemizi isteyen bir ayna. Çünkü hepimiz biliriz: Dünyanın gidişatını tek bir insan değiştiremez. Ama yine de içimizde küçük bir umut kırıntısı vardır belki bir ışık diğerini tetikler diye. Fakat senin söylediğin o “sessiz kabulleniş” başka bir şey… yanılgı değil, bir olgunluğun işareti.
Kötüler var oldukça iyiler anlam kazanacak. Bu yüzden iyi de kötü de olmak zorunda. her şey zıttıyla varlık gösterir. Umutlu olmayacak bir şey yok. Kötüler kendi içinde yapılanırken iyiler de boş durmuyor, durmayacak.
Bakış açın ve hayata tutunma şeklin belki iyi olur.. Ama gerçekleri değiştirmez.. Dünya iyi değil ve iyiyede gitmiyor.. Hergün daha bireysel her gün daha kibirli hergün daha kötü soğuk bir yer oluyor :)