Ben evlenmem dediğim halde ablam her ay birini buluyor. d. d
Sanki marketten çikolata alıyor haberin olsunmuş 😅

Ben evlenmem dediğim halde ablam her ay birini buluyor. d. d
Sanki marketten çikolata alıyor haberin olsunmuş 😅

Evlenmem. Türk halkı çok gerikafalı olduğu için severek evlenmeyi hep çok kötü gösteriyorlar, görücü usulünü dayatıyorlar. Görücü usulü evlenenlerin romanlardaki gibi mutlu olduğunu, severek evlenenlerin düşman olduğunu zannediyorlar. Bi kere görücü usulünde aracılar eş adaylarını ballandıra ballandıra anlatır, aşırı kusursuz gösterirler çünkü evlenmelerini çok isterler. Bu yüzden görücü usulü evlilikte yalan çok yaygındır. Kendileri bulamadıklarından dolayı da görücü usulü tanışanlar eldekini kaçırmamak için evlenene kadar rol yapabilir.
Pısırık, asosyal, kendisi bulamayan, beceriksiz insanlar için en uygun yöntem görücü usulüdür. Ben öyle birisi olmadığım için görücü usulü evlenmem.
Bir de romanlardaki gibi mutlu olacaklarını zannederek evleniyorlar, çünkü görücü usulü çok abartılıyor. Birbirini sevmeden, aşık olmadan, bir şey hissetmeden evlenirlerse ya zamanla eşlerini sevmezlerse? “Zamanla sevilir” diyorlar ama garantisi ne?
Bir de şöyle bir şey var: görücü usulü evlenen erkek aldatır, çünkü sevmediği kadınla seks yapmaktan sıkılır ve sevmediği için ona üzülmez, acımaz; dolayısıyla aldatır. Dindarsa imam nikahıyla, değilse imam nikahı olmadan aldatır.
Aynı zamanda da en tehlikeli yöntem, çünkü görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor, aracılar bile birbirini tanımıyor. Mesela bekâr bir erkek varsa birisi o kişiyi başkasına söylüyor, o da etrafında tanıdığı yoksa başka birine söylüyor. Ağızdan ağıza araştırma yapılarak bulunuyor. Yani sizin sandığınız gibi görücü usulü demek aile çevresinden, ailenin bizzat tanıdığı biriyle evlenmek demek değil. Görücü usulü evliliklerin daha mutlu olduğu da Türk halkı safsatası ve taraflı istatistiklerdir. Neredeyse hepsi mutsuz; erkek karısına en başında âşık olmadığı için eşini çok sevmez ve devamlı kök ailesine ezdirir. Evlenmek için evlendiklerinden dolayı eş olamazlar çoğu; aileler yüzünden ve eşleri anlatıldığı gibi çıkmadığından sorunlar yaşar. Katlanmaya neden olacak bir sevgi ve aşk geçmişi olmadığından dolayı da severek evlenenler gibi sorunları alttan almazlar. Asla eşleriyle anlaşamazlar; birbirlerine alışık olmadıkları iki yabancı oldukları için sevişmeleri de zor olur. Ama severek evlenenler iki yabancı değil; onlar sevdikleri için en başından birbirlerine alışıyorlar ve birbirlerini arzuluyorlar. Bu yüzden severek evlenen kadınlar eşlerinden kaçmıyor. Görücü usulü evlenenlerin boşanmayanları da geleneksel tipler oldukları için boşanmazlar; “Sabredene Allah çok mükâfat verir” diye, “El âlem ne der?”, “Boşanınca geçimsiz derler” diye, aileleri destek olmaz diye boşanmazlar.
Evleneceğin kişiyi başkasının seçmesi ezikliktir. Evlenirken sana da fikrinin sorulması senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilen hakkında karar verirsin. Aile zaten evladına eş seçmez, kendine gelin damat seçer, yani çocuğunun istediği gibi değil, kendi istediği gibi birisini seçer. Bu sebeple de görücü usulü evlenenler mutsuz oluyor.
Tamamen tesadüflere şansa ve başkalarının seçimine bırakılmış bir evlilik mutluluk getirmez.
İki kişinin ömür boyu birlikte yaşayacağı bir ilişki, birkaç sohbetle ya da aracıların aktardığı yüzeysel bilgilerle kurulamaz. Sevgililer kadar uzun, detaylı ve tanımaya yönelik vakit geçirmezler. Bu yöntem, geçmişten kalan alışkanlıkların modern hayatın ihtiyaçlarına uymadığı, hatta çoğu zaman zarar verdiği bir evlilik modelidir. Her şeyden önce görücü usulünde iki taraf birbirini tanımıyor. Aracılar da çoğu zaman gerçekten tanımaz; sadece duyduklarını aktarır. Böyle bir evlilik, insanların birbiriyle uyumlu olup olmadığını öğrenme şansını ortadan kaldırır. Eş seçimi, bir insanın verebileceği en önemli karardır ve bunu başkalarının filtrelerinden geçirerek yapmak hatadır. Bir insan hayat arkadaşını, en yakını olacak insanı, yoldaşını, diğer yarısını seçerken nasıl olur da işini bu kadar şansa bırakabilir?
Aşık olarak evlenmedikleri için birbirlerine tahammülleri de yoktur, çünkü evlenmek için evlenirler. Severek evlenenler gibi eşlerini sevdikleri, onlarla bir yaşam kurmaya ihtiyaç duydukları için, bir hayat arkadaşına ihtiyaç duydukları için değil.
Evlilik, sorunlarla dolu uzun bir yolculuktur; arka planda sevgi ve gönüllü bağlılık olmadığı zaman en ufak problem bile ilişkiyi sarsar. Görücü usulü evliliklerde erkek çoğu zaman eşine yeterince bağlanamaz, çünkü kalbi daha en baştan o ilişki için atmamıştır. Bu nedenle eşini ailesine karşı korumakta zorlanır; gelin çoğu zaman aile baskısı altında kalır. İlişkide eşitlik, saygı ve ortak yaşam kuralları gelişmez; sadece herkesin kendi ailesinin doğruları vardır.
Bir başka problem de cinsellik alanında ortaya çıkar. İki kişinin birbirini tanımaması, duygusal yakınlığı olmaması, bedenlerini de tanımalarını zorlaştırır. Arzu, istek ve çekim zamanla oluşabilir belki ama çoğu durumda oluşmaz. Sonuç: iki yabancının aynı evde, aynı yatakta zoraki birliktelikler yaşaması. Severek evlenen iki yabancı gibi hissetmez ve öyle yaşamaz.
Görücü usulü evlilik, adı hâlâ masum bir “tanıştırma” gibi dursa da özünde bireyin iradesini, özgürlüğünü ve kişisel mutluluğunu hiçe sayan bir düzenin kalıntısıdır. Sert konuşmak gerekirse: İnsan hayatı, iki ailenin pazarlık masasında kararlaştırılacak kadar ucuz değildir.
Her şeyden önce, görücü usulü evlilik insanı bir “projeye” dönüştürür. Seni tanımadan, hayallerini bilmeden, bir ömür ne istediğini anlamadan sadece “uygun” olduğun için birileriyle eşleştirirler. Bu sistemde sevgi yoktur; beklentiler, gelenek baskısı ve “el alem ne der” korkusu vardır. İnsan, eş değil, bir kalıbın içine zorla sokulan nesne hâline gelir.
En tehlikelisi ise görücü usulünün çoğu zaman rıza ile baskı arasındaki çizgiyi belirsizleştirmesidir. “Biz sadece tanıştırıyoruz” cümlesi, çoğu kişide geri adım atma hakkının olmadığı bir psikolojik baskıya dönüşür. İnsan istemediği biriyle hayat kurmak zorunda kalıyorsa bu ne gelenektir ne kültür: Bu düpedüz özgürlüğün gaspıdır.
Evlilik, iki insanın gönüllü, bilinçli ve karşılıklı saygıya dayalı bir birliktelik kurma kararıdır. Görücü usulü evlilik ise bu kararı başkalarına devretmektir. Kendi hayatının kaptanı olman gerekirken seni başkalarının rotasına mahkûm eder.
Zaten İslamcı, pasif, pısırık, asosyal ve beceriksiz olmayanlar bu yönteme başvurmaz ve ihtiyaç duymaz.
Kısacası:
Görücü usulü evlilik yanlış çünkü insanı pasif bir obje hâline getirir, özgürlüğü yok sayar, baskıyı normalleştirir ve kişisel mutluluğu gelenek uğruna feda eder. Bu çağda kimsenin hayatı, başkalarının seçimine teslim edilecek kadar değersiz değildir. Özetle, görücü usulü evlilik modern dünyanın beklentilerine ve insanların duygusal ihtiyaçlarına uymayan, yanlış ve sakıncalı bir yöntemdir. İnsanlar kendi hayat arkadaşlarını kendileri seçmeli; ömürlerini tanımadıkları birine emanet etmemelidir. Evlilik kader değil, iki bilinçli insanın özgür iradeyle aldığı bir karardır; başkalarının yönlendirmesiyle değil.
Bir de senin gibi istemediği hâlde zorla tanıştırılanlar evlendirildiğinde hem mutsuz oluyor hem mutsuz ediyor.
26 yaşında, hâlâ evlenmemiş biri olarak bazen düşünüyorum: Şans bana mı gülümsüyor, yoksa hafifçe teğet mi geçiyor?
Aşkta aradığımı bulmak zor, işte hedeflerim için çabalıyorum, tatillerde nefes alıyorum… Ama içimde bir inanış var: Doğru zaman geldiğinde hayat, olması gerekeni zaten önüme koyacak.
Çalıştığım kurumda , yaşlı teyzelerin beni oğluna, torununa istenmesine maruz kalıyorum bazen , işte öyle ucundan dokunuyor. Tabi ki görücü usulü ile evlemem 🤦🏻
Olumlu bakıyorum buna ama pat evleniyorsun da denmez ya Hu. Bir bakayım içime sindi mi rahatsız mı etti ona göre. İlle de evlenmek zorunda değil sonuçta kimse
Ah ablan tam bir görücü usulü menajeri olmuş! 😅 Ama zorlamalara hiç gerek yok. Kendini hazır hissetmeden veya istemediğin bir insana sırf başkaları istiyor diye bağlanmak doğru değil. Ablanın niyeti iyi, seni mutlu görmek istiyor ama önemli olan senin kararların. Görücü usulüne sıcak bakmıyorsan, bunu ablana net ama nazik bir şekilde anlatarak kendini ifade edebilirsin. Öncelikle kendine kulak ver; hayatını sen yaşayacaksın. 😊
Cevap
14Cevap
Hayır evlenmezdim. şöyle bana da birini bulan bir ablamız olmadı be :D
Buyuk konusmayım ama evlenmem kendim bulup sevip asık olup her haline tahamul edebilceğim biri olmalı bide görücü usulunde tanıma sansında yok işin içinde aileler oldugundan bıkac ayda bı bakmısın nikah masası yanı nasıl desem bu hiçte bana göre değil bea çok tehlikeli iki taraf adınada
Küçük yaşta maalesef ki baba zoruyla evlendim
ama boşandım şükür
Aklı olan görücü usulü evlenmesin
Ha evlenicek se de evleneceği kişiye karşı bir şey hissediyorsa evlensin
Babasını dinleyip babasının illa bu olucak evleniceksin dediği kişiyle değil
Hayatımda bir kere böyle bir yola gireyim dedim boğuluyorum sandım. Herkes her şeyin içindeydi özelimiz denen bir şey kalmadı. Ne konuştunuz, ne dedi, neden olmadı vs vs. Bir daha bulaşmam.
Ben birinin ısmarlamasıyla evlenmem bana da buluyorlar red ediyorum ama bazen cok ısrar ettiklwrinde görüşüyorum... kusura bakma evlilik düâünmüyorum zorla geldim deyip olumsuz diyorum...
bu gidisle oyle olacak yani benim ablam bana bulsa bi cay icelim dicem. benim ciddi iliskilerim rezil rusva oluyo da
Bana ters ya ben gülerim. d
simdi aklima “ben sana asigim farkinda misin” diyen biriyle alakaki soru sormustun o geldi ahshahshshsh
hafizama masallah alirim
gulunmez bu arada. baya zuhal topal’da paravan acilir gibi bi sovla baslamak lazim ciddiyet biraz ya
Hahah evet arada yokluyor buluşmaya çağırıyor deli sjdjd 😅 masallah hafızan iyiymis genç kızın hali baska yavv
tesekkur tesekkur ahshahshs
Hayır evlenmem.
Öyle biri oldu ama kalp atmayınca olmuyor
Evlenmem , bana da geliyorlar ama arkadaşlar ya da biri söylüyormus bana gelip yazan oluyor. Başta benim görmem lazım yoksa yokk.
Görücü usulü daha çok kabul ediyorum sanırım emin değilim ama önümde ki 3 yıl asla evlilik düşünmüyorum
evlen artik daaa kac yasina geldin dugunune cagirirsin bizi de😂
Yav ben 29dum sen 19 ben 31 oldum sen halen 19 sndkdkd evlenmicem bu arada sjdjjd
Hahah hadi bakalım 😂😂😂
Bugün de annem arkadaşının kızının düğününden geldi, "evlen zengin biriyle" diye baskı yaptı tüm gün. Bizi kanser edecekler abi imdat!!!
Yani mamtikli olan kendi buldugumuz gibi tabi ama gorucu usulu de degerlendirilebilir kriterler tutarsa oda
50'şer yıldan dört kişinin 200 yıllık tecrübesine dayanmak isterim
Büyük konuşmayom ama istemezdim görücü usulü
Denedim, olamdı tırt çıktı hepsi. Gene kendi bildiğim usul kazandı
Hayır, evlenmem 🤦🏻♀️
Aman Allah korusun
Öyle düşünmeyin… bende hiç istemiyordum ama evlendim görücü usulü ile oldu.. daha önce kendi tansitiklarim olmadı hepsinden darbe yedim. Böylesi daha iyimiş …
Hayır kendim bulma kafasındaydım hep gelen önerileri hep reddettim
Tabiki hayır 😁
resmim. net/cdn/2025/11/16/jqRohb. png
resmim. net/cdn/2025/11/16/jqRohb. png
Atmıyorum link falan awk sitesi
Asla olmaz demiyorum. Fikirlerim değişti artık. Kendi bulduklarımızdan çok hayır gördük sanki. Kısmetimizin nerde olucağı belli olmaz :D
Ablan biraz kendi kadın olduğu halde kendine değer vermiyor olabilir mi seni evlendiriyoruz vs smxmdmdmmd peki karşıdaki kişi senle neden evlensin
Gorucu usulu evlendim ben hdushs
tanis dediler mirin kirin ettim agiz burun kivirdim aylarca
en sonunda boyun eğdim baskilara
simdi deli divane asigim hdushshsi
Bak bi kere görüş 😀😀😀 pişman olmazsın
Ben evlendim en temizi görücü usulü 😀😀😀
Bazen acaba gorucu usulu mu evlenseydım diyorum, hatta başlık kesselerdı falan belki daha kıymetli olurdum
👁️🗨️ Seni evlendiyoruz haberin olsun (kendinden emin , üstünlük)😂
Görmeme usulü bekar kalsak olmuyor mu ahshs
Olar sjdj
Ben soğuk bakmıyorum olabilir😅
Alla alla 😂
Severek evlenmeyi tercih ederim.
Tanışırım ben
Babam daha kapıya girmeden kovuyor 😂
Ben görücü usulü ile evlendim
Niye olmasin ki
Artık git bıktık diyor 😂 anla sende
Bide görücü usulü en temiz en rahat en güzeli
Yok evlenmem Allah korusun
Yok ben de istemiyorum
Evet. Görücü usulü istiyorum zaten.
Geçti bizden o işler yeni nesil devralsın
Kim gördüyse onun olsun, beni bulaştırmasınlar..
Hayır ama baskı çok.
Muhtemel sonum djd
Evet.
Daha mantıklı bence bu zamanda
Eskiden hep busekilde evlenilmis
Belli olmaz
Asla
Evlenmem
Benlik değil
En sinir olduğun şey
Evet evlenirim
Görücü usulu evlenenler daha mutlu sanki
Bilemiyorum Altan 😂
Evlen nolcak ghvnbnh
Hayır
Bilmem
Hayır
Doğru kişiyle evlenirim sadece
İmkansız
Hayır olmaz
Eskisi gibi değil olabilir
allah korusun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?