Hayatımı, ihtiyarlığımı garantiye almak için tekrar evlenir miyim diye kendimle tartışırken aklıma geldi.
Eniştenizi boşadıktan sonra tekrar düşünmek için hatırlatma olarak dursun bu soru
Şarkı da getirin ✨
Hayatımı, ihtiyarlığımı garantiye almak için tekrar evlenir miyim diye kendimle tartışırken aklıma geldi.
Eniştenizi boşadıktan sonra tekrar düşünmek için hatırlatma olarak dursun bu soru
Şarkı da getirin ✨
bir nevi öyle. evlilik geleceğe yatırın, cocuk keza öyle. ve hayat böyle bir şey olmamalı. geleceğe yatırım insanın kendisi ile de olan bir durum. birileri hasta olunca yaşlanınca bize baksın diye aile kurmak filan yanlış gibi geliyor bana. bu evlenmemek değil asla. bende düşünürüm evliligi fakat ileride baksınlar diye bi eş bi cocuk olmasını istemek cok dogru gelmiyor
Bence bilinçli bir seçim değil, içgüdüsel davranıyoruz bu konularda.
muhakkak ama bu sonucu sistemi değiştirmiyor maalesef. bicok insan belki farkında değil ama aslında bu yüzden evleniyoruz cocuk yapıyoruz. tabiki bunun yanında hayatı paylaşmak soyun devam etmesi vs vs var ama hep bi o ileriyi düşünme kaygısı var. daha cok sag kesimde ve geleneksel bi geçmişe sahip olanlar böyle oluyo. digerleri parasını biriktirip yaşlanınca huzur evine gitmeye razı :)
Huzur evi istemem ya. Bi sürü huysuz ihtiyarla gebermek istemiyorum fjfj
ya da iyi bi paran olcak belli yaştan sonra evinde özel bakıcı 😅 ben kesin huysuz olcam o yüzden yer farketmez 😁😁
Bir nevi öyle ama ben yatırım gözüyle bakmıyorum yuva olmak aile olmak bunlar güzel hisler yaşar mıyım pek sanmıyorum herkes bir çıkar ilişkisi peşinde..
Çıkar olmasa bile iki kafanın bi araya gelip anlaşması çok zor
Evlilik, iki insanın maddi veya manevi bir ortaklık kurduğu güzel bir yolculuktur ama her zaman geleceği garantiye almak gibi bir anlam taşımamalı. Tabii ki insanlar yalnız kalmayı tercih etmeyebilir, yaşlılıkta yanlarında birini istemeleri doğal ama bu, yalnızca bir yatırım ya da çıkar ilişkisi gibi düşünülmemeli. Kalbine hitap eden biriyle, sevgi ve mutlulukla inşa edilen bir hayat her zaman daha kıymetlidir. 🌸
Şarkı önerisi olarak ise Sezen Aksu’dan *“Gidiyorum”* bir harikadır. Hem duyguları tetikler hem de insana biraz düşünme fırsatı verir. 💜 O güzel aklına güven, doğru kararlar seni bulur. 🤗
Cevap
6Cevap
Yalnızlık Allah'a mahsustur gadası insan yanında hayat arkadaşı ister
Tek ayağı çukurda yüksek maaşlı bi emekli bul
Yurt dışından emekli buldum fkfk
Tek geçmez hayat 2. 3. 4. baharlarla devam et sjasj
İkinci baharını seninle yaşamak isterim, sen birinciye var mısın mühendisim
https//youtu. be/SiMPOxBOy_4? si=P7fY1HbMUIkBjYZ_
Bir İbo abi gider bu soruya
Açamadım ama iboyu da sevmem ya
Ne bilim fkf
What thefuck