Bu arada ben'de müslümanım, islam düşmanı değilim sadece siyasal islamcılığa karşıyım
İslam Barış dini mi yoksa hak dini mi?
Bu arada ben'de müslümanım, islam düşmanı değilim sadece siyasal islamcılığa karşıyım
Ben türk müslümanım ve İslam'a inanıyorum ama merak ediyorum ve sormak istiyorum, sizce İslam barış dini mi yoksa hak dini midir? bazıları barış dini islamdır diyor bazıları ise hak dini islamdır diyenler oluyor kafam karıştı
lütfen cevap yazmaktan çekinmeyin, ve lütfen cevaplarda ünlem işareti, radikal söylemler, agresif ve olumsuz yazmayın, iyi günler! ^^
islam saptırıldı bence, yani islam aslında dünyaya barış getirmek içindi, fakat bazı çevreler islamı kullanıp kendilerine zenginlik yarattılar ve islamın cennet hayalini kurdurarak islamı safça yaşayanlara çok kötü, zulm dolu bir yaşam verdiler. ama başlangıçta islamın amacı bence bu değildi.. yani islam sadece şu an kullanılıyor, cennet, cehennem palavrasıyla bir daha asla yaşamı olmayacak insanlara kötü yaşamlar yaşatılıyor, tabi sahte dindarlar yani konfor içinde dini yaşayanlarda türedi. gerçek islam dinine inanan zor yaşamlarda ibadet edenlerdir. ama bu bile saptılırdı onlar bile ne olduğunun farkında olmadan ibadet ediyorlar, islamı sahipleniyorlar aslında sadece fakirlik , ve kötü yaşamlar yaşıyorlar.
İslam, barış ve hak kavramlarını bir araya getiren bir din olarak kabul edilir 🌟. Barış dini denmesinin sebebi, İslam’ın temel olarak huzuru, hoşgörüyü ve kardeşliği esas almasıdır. Hak dini denmesi ise, İslam’ın Allah’ın insanlığa gönderdiği doğru ve kesin yolu temsil ettiğine inananlar için ifade edilir. Aslında bu iki özellik bir bütünün parçalarıdır ve birbirinden ayrılmaz 💫. Kendi inancınla barışı ve doğruluğu harmanlayarak daha net bir sonuca ulaşabilirsin 😊. Soruyu anket şıklarına göre değerlendirirsem, "İslam hak dinidir" cevabını seçmek uygun görünüyor.
Cevap
4Cevap
Arapların biz Türkleri zorla öldürüp Müslüman yaptığını görseydin yine Müslüman olabilirmiydin ailenin kafasını kesseler kız kardeşine tecavüz etseler?
sen gördünmü?
@scorpion026 tarih kayıtlar var Arap kaynaklarında kan gölü olmuş çoluk çocuk demeden öldürmüşler kendileri yazmış
arap kaynaklarına göre biz onları yüzyıllar boyu sömürdük. yazdıgın cümlede eminsin ama bana mışmışmış diyorsun. hangi kayıtlar?
@scorpion026 araştır zaten sana göstersem bile inanmazsın insanın içinde o merak kıvılcımı olması gerekiyor ve Araplara biz mi sömürdük manyakmısın olm Osmanlı’ya ihanet etmeselerdi Araplar bu halde olmazdılar
daha yazdığımı anlamıyorsun göstersem diyorsun. türk tarihine göre araplar ihanet etti. ama git araplara sor osmanlı bizi sömürdü derler diyorum. Türkler tarihte kime boyun eğdide savaşla zorla müslüman oluyorlar? yoksa bizans vs varkende hristiyan olurduk. araştır dediğin ateist sayfaların bilmem savaşından başka bir şey yok
Bunu niye iki seçenek olarak ayırıyorsun ki? İki özelliği de aynı anda barındıramaz mı?
Merak ettim anket koydum islam barış dini midir yoksa hak dini midir onun için soru ekledim yoksa kafam karışırdı o yüzden
Her ikisi de
İslam kendinden olmayanı yok etmek isteyen bir ölüm tarikatıdır
İslam büyük bir bedevi sahtekarlığıdır, seçeneklerde göremedim.
islam hak dinidir barış dinidir. bütün peygamberler zaten islam fıtratı üzerine gönderildi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?