Bence bazı insanlar empati kurmayı bilmiyor ya da bilmek istemiyor. Boşanmış bir kadını küçümseyen zihniyet aslında kendi başına da gelebilecek bir durumu görmezden geliyor. Çünkü onlar sanki benim başıma gelmez diyerek kendilerini üstün bir konuma koyuyorlar. Oysa hayat bu kimse yarın ne yaşayacağını bilemez.
Bir insanın evliliğinin bitmesi, onun başarısız olduğu anlamına gelmez. Aksine bazen en büyük cesaret, yürümeyen bir şeyi bitirebilmektir. Ama o dar kalıplarda düşünen insanlar, bunu anlayacak kadar olgun değiller. Kendi korkularını, yargılarını başkalarına yansıtıyorlar. Bence asıl problem, toplumun hâlâ kadın boşandıysa demek ki bir sorun var gibi ezberlerle düşünmesi. Oysa kimse evlenirken “boşanayım” diye evlenmiyor. Herkes mutlu olma umuduyla yola çıkıyor ama bazen hayat planladığın gibi gitmiyor. Yani kısacası, o küçümseyen bakışlar aslında cehaletin ve empati eksikliğinin bir yansıması. Çünkü gerçekten düşünen, anlayan bir insan benim de başıma gelebilirdi der ve yargılamaz.
Boşanmış erkek ya da kadın? Toplumun en boş ağzı desinler ağzıdır Buna kafayı takar ve bu sese odaklanırsanız bu ses sizi yer bitirir Bunu daha fazla kafanıza takmamaya çalışın Desinler ağzı size göre yaşamıyor Siz kendinize göre yaşayın
Ben takmıyorum ki zerre umrumda degil. Ama artık bir insan olsalar keşke herkes benim gibi gamsiz değil benim hayatım beni ilgilendirir kendimden eminim 2 tane pırlanta gibi çocuk yetistiriyorum hiç bir erkekten destek almadan kendi ayaklarım üzerinde dimdik duruyorum. En zor zamanlarımı Bile tek başına atlattım. Bu yüzden beni böyle iki çapulcuların lafı etkilemez herkes kendin kicindaki kazığa baksin, kaldırsan altlarında bir kürek b. ok
Ama bu sizi etkilemiş ki burada içinizi döküyosunuz İçinizi dökün Evet altlarında bi ton ondan varken insanlar güzel şeyleri bozmakta üstlerine yoktur Savaşmaya devam 🙏
Kadına asırlardır o kadar yük ve sorumluluk yüklenmiş ki , namus temsilcisi olarak kabul edilmiş , boşanirsa kötü kadın oluyor , ama kimse ne çektiğini ya da nelerden vazgeçtiğini bilmiyor , uzaktan yargılamak , en kolayı onlar için, evlense kabahat , boşansa kabahat , hep kadını suçlu ilan etmiş bir zihniyet devrimi var , zihniyet değişmediği sürece bakış açısı da değişmeyecek, Türkiye'de kadının sadece sadece adı var
Ay kesinlikle bu ayıp gibi sanki afedersin genelevinden çıkarmış gibi yüzüne vuran erkeklere ne demeli kadınlar a diyecek lafım yok erkekler de anne kız kardeşleri bosananilir, hiç empati yok bosaninca öyle özgür olmuyorsun herkese şüpheli yaklasiyorsun aşık olup sevemiyorsun güvenemiyorsun tek başına mücadele etmek zorundasın , her kadın bir değil. Yollu olmak isteyen çocukları babasına bırakır hayatına bakar. Ama anne olmak ayrıcalık.
Kesinlikle öyle çok güzel ifade etmişsin gerçekten eline emeğine sağlık 🙏 insanoğlunun başına her şey gelebilir, yargıladıgın ya da ohh çektiğin , güldüğün şeyler yarın senin imtihanın olabilir o yüzden yargılamak yerine destek olmaya çalışmak daha güzel olur , sonra kırdığın yerden kırılırsin
Cile çekip öldürülünce kadın hakkında konuşurlar hâlâ. Adamı yermezler. Toplumun kör olasıca bozuk algılarını bir kenara bırakalım. Evlenmekte boşanmak gibi bir helaldir. Evet Allah'ın bile en az sevdiği helaldir ancak kimse de düşük yere boşanmaz.
Toplumun böyle damgalayıcı tutumları gerçekten çok yıkıcı olabiliyor. Bir insanın yaşadığı bir olay, onun karakterini veya değerini belirlemez. 💔 Boşanma, herkesin başına gelebilecek bir durum, çünkü hayat kontrol edilemeyen dinamiklerle dolu. İnsanların başkalarını anlamadan yargılamasını, empati eksikliğinden kaynaklanan bir durum olarak görüyorum.
Senin gibi farkındalık sahibi insanlar toplumu daha anlayışlı bir yere taşıyor. Kendi hayatına bakan ve empati yapabilen insanların çoğalması dileğiyle... 🌟 Unutma ki, etiketlenmiş yargılar sana değil, onların düşünce yapısına zarar verir!
çünkü o tür kişiler cahildir.. kadın boşanabilir bu çok normaldir. anlaşamamıştır ya da aldatılmıştır boşanması gayet normal. ama bu tür kişiler cahil olduğu için kadını eleştirir yarın bir gün onlarda boşanırlar zaten.
Bunun sebebi ulu orta kendine hakim olamadan boşalanların bilinçsiz üremenin neticeleri aklı selim biri olsa empati Ne bilir , saygısı olur boşananlara artık gözüyle bakmak bu toplumun namus borcu gibi. Utanılacak durum fakat boşanmaktan değil aynı toplumun içinde bulunmaktan utanılacak durum.
Bu toplumun iğrenç düşüncelerini anlamakta çok zorlanıyorum. Boşanmış olunca ne oluyor hayır kadının kocası içkici ve şiddet uyguluyor diyelim kadın boşanmasın da napsın, hadi boşanmadı diyelim adam kadını öldürdü o zaman da ağzınızı kapalı tutabilecek misiniz? Eminim o zaman da "kim bilir karısının nesiyle karşılaştı da öldürmek zorunda kaldı adamcağız" derler.
Evlilik normal oldugu kadar bosanmada normal dir toplumumuza göre erkek her şeyi yapıcak ama kadın susucak evınde oturucak kadınların ayaklarının üstünde durmasını hazmedemeyen bir toplumumuz var o yuzden bosanmıs kadınlara dul damgası vuruyorlar saçmalık
Merhaba! Gercektende bu toplumdan artık utanıyorum desem yeridir kendileri afedersin genel evden çıkmaz elin hayat kadınına binlerce kira öderler sonra gelip boşanmış kadına laf atarlar biz ne zaman böyle olduk bilmiyorum kendimizden utanmamız lazım insan olan kadın zaten ayrılmış yardımcı olmak ister dostluk kurmak ister bizim afedersin namussuzlar nasıl tavlarım ya da afedersin kötü kadın gözüyle bakıyorlar ama bence suç onların değil anneleri demeki öyle başka kadınlara bu gözle bakıyorlar.
Çünkü düşünmeyi bilmeyen cahiller aksine kadının kendi isteğiyle ayrılmak istemesi kendini ifade edebilmesi güzel bir şey toplum onu istediği gibi yargılasın ama biz kadınlar istediğimiz gibi boşanırız istediğim gibi davranırız istediğiniz kadar yargılayabilirsiniz bu sizin cahilliniz
Hiç zihniyetleri esaretine girmedim 😂 insanlar önemsediğimiz kadar varlar. Kendi yaşantısına yaptığı şeylere bakmadan kınarlar yargı dağıtırlar herşeyin en iyisini bilirler falan filan.
Hep diyorum kimden hakkımda ne duyum alsam eğlenirim açıkçası kendileri ne kadar doğru? Benimle aynı hayatı yaşamış olsalar mesela benden neyi farkı yapabilirler? Onlar seyredip konuşsun ben gönlümce yaşamaya devam edeceğim
Zaten toplum geneli kadınları küçümsemek üzerine kurulu gibi, kadın boşanınca dul kocası terk etti o bu şu erkek boşanınca no problem maalesef zihniyetler değişmiyor
Ülkede dul kadına karşı ayrı bir ilgi ve bakış açısı var. Cümbür cemaat kadının ihtiyacını karşılamaya talip olurken bu durumda kadının da rızası olduğuna inanıyorlar.
O kadar haklısın ki kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden yargılıyor boşanmak bir başarısızlık değil bazen en güçlü duruştur Ama toplum hâlâ bunu anlayacak kadar olgunlaşamadı maalesef
oysaki boşanmakta evlenmek kadar doğal bir şey fakat toplum offf bu dul şimdi ihtiyaçları vardır kim bilir kime veriyodur filan die sapık bi düşünceye giriyolar. oysaki erkekde dul oluyo o durumda kimse demiyoki kim bilir nerde fingirdiyodur.
Ya bunu düşünenler de farklı kişiler hani. Anladın mi en son konuşması gereken kişiler. Her ayrılan onun bunun altında geziyor anlamına gelmiyor tek başına çocuklarını yetiştiren kimseye muhtaç olmayan dürüst insanla da var. Çamur at izi kalsın iste aman
bide şu elalem neder kisvesi yokmu deli oluyorum oysaki elalem çokmu düzgünde birilerini eleştiriyo? önce dönsün kendilerine bi baksınlar. bide sağda solsa çok dindarmış geçinen yobazlar var genelde bu eleştiriyi en çok onlar yapıyo ama kapalı kapılar arkasında çevirdikleri filmlerin haddi hesabı yok. neyse sakinim
Evlenmem gibi boşanmakta çok doğal anlaşamayıp sıkıntı çekeceğine boşanıp mutlu olmak daha mantıklı bazı konularda kimin ne dediğinin ne düşündüğünün önemi yok
Son derece haklısın. Bu yanlış zihniyeti bakışı anlayamıyorum. Boşanınca her şey bitti algısı yapıyorlar. Çok çirkin ifadeler diyorlar. Bazen milletin ne dediğine kulak asmamak gerek.
İnsanlar mantıklı olmalı yürümüyorsa ayrılmalı bir birinin dünyasını karartmamalidir. Ayrilmakta doğal şeydir. Kimse kimseyi boşandı diye elestirmemelidir ve kötü gözle bakmamalidir
Asla kucumsemem, bir kadinin gecmisi beni ilgilendirmez, insan anlasamaz ayrilir. Aldatmaya tahammul edemem. Yoksa her insanin basina gelebilir. Ben hic evlenmedim 41 yasindayim Fransa'da yasadim, ve bu yastan sonra bekar-bakire kiz alacak durumda degilim. Insan olsun yeterli.
Bunlara kör zihniyeti diyoruz önceden boşanma olunca direkt ayıplanırdı şimdi ise hem ayıplanıyor hem haklanıyor. Bu yüzden de kendilerinin başına gelmez sanıyorlar
Sizene milletin hayatından. Bir kadın boşandı diye namussuzmu oluyor seninde annen bacın bosanabilir ozaman onlardan uzak dur. Bir siz durustsunuz demi