Merhaba herkese öncelikle 18 yaşındayım 14 yaşından beri çalışıyorum ve şu an güzellik sektöründe ortalama 65 bin tl kazanıyorum yarısıyla birikim yapıyorum 2 yıldır ilişkim var ama ben tek olmayı çok seviyorum huzur buluyorum doğduğumdan beri düzgün bir aile yaşantım yok işim her yerde para getiren bir meslek ve çok düşük miktarlara dükkan açabiliyorsun ama ben direkt dükkan açmak istemiyorum İstanbul’dan İzmir’e taşınmak istiyorum İstanbul’dan bıkan ama İstanbul’dan kopamayan bir insan olarak küçük İstanbul İzmir’e taşınmak istiyorum tek başıma
Aslında erkek arkadaşımla düşünüyoruz ama o hep bu planımı baltalayıp önce İzmir’den ev almalıyız araba almalıyız bide askerlik falan filan derken bu planımı çok sabote ediyor ve erteliyor sizce taşınmak ve tek başına yaşamak için ne kadar bütçe gerekli ve İzmir’de yaşamak için nerelere önerirsiniz
9 ayÖncelikle Tebrik ederim bu yaşta olduğunda daha olgun düşünceye sahip olduğun için. Her insan öncelik kendi değerleri için yaşamalı. Hayatının her alanında en kötü senaryoları düşünki zor zamanlarında elinin uzanabileceği bir yerin olsun sadece senin. İnsanların aslını inkar ederek yaşamaları ve buna en yakınındakileri alet etmelerini de hayretle izliyorum bazen demem o ki içine sinmeyen ne olursa ondan uzaklaş bilki o hissi içine yaradan koyuyor. Burada uzaktan uzağa değilde bu tür sohbetler için fırsat oluşturup yan yana konuşuyorsanız anlarım ama uzaktan seni nasıl manipüle ettiğini bilemez ve mimikleri ne anlatıyor bilemezsin. Hayatının baharında biri olarak sana ilerisi için kendine güzel hedefler belirle ve bunları erişirken yanında olanları dost edin. Önünde uzun zaman var hani diyorlar ya babanın oğluna bile güvenme o sebeple on kere düşün bir kere karar ver. Konu yaşama gelince eğer kişisel ev ihtiyaçlarını karşılayıp bi takım ev işlerini aşabilirsen bu miktara yasayabilirsin burada hassas durman gereken konular var eğer sosyal biriyim diyorsan da temkinli olmalısın attığın her adımı hesaplı atmalısın onun haricinde bazı feragat edeceğin durumlar olaçaktır bunları da yapmaya gayretin gerekli dilerim bu güzel adımların lehine güzel taçlanır
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. Ayda 65 Bin TL'yi İzmir'de kazanabilecek misin? Bunu hesaplayarak hareket et. İzmir'de Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri, İstanbuk ile yarışır bu konuda. Hayat pahalıdır ama İstanbul'da ki gibi maaş vermezler, kendi işini yapacaksan ve müşteri çevrem hazır diyorsan o zaman rahat yaşayabilirsin.
Ev almak daha mantıklı bu arada, ama rezerv alan yasasını iyi araştır, senin olan evi bile elinden alabiliyorlar bugün maalesef.
İzmir'in gerçekten İzmir'de yaşıyorum diyebileceğin yerlerinde ev fiyatları ve kiralar oldukça yüksektir, en az 30 bin'i hatta 40 bin i kiraya gider.Bir de İzmir git gide susuzlukla boğuşan bir şehir halini alıyor, yağmur, kar hiç bir şey yağmıyor, haftanın 3 - 4 gecesi su kesintileri var, yağmur yağmamaya devam ederse suya ulaşım çok zor olacak.
Şehir çok pis onu da söyleyeyim ve özellikle yaz aylarında her yerde dev gibi hamam böcekleri geziyor.
Yazın sıcağını ya da kışın anlamsız kuru soğunu nasıl anlatabileceğimi bile bilmiyorum...
İyi yönü ise eğer gerçek İzmir olan bölgede yaşayabilirsen hoşgörü İstanbul'dan çok daha yüksektir, çok daha güvenli bir şehirdir tabi burada da kötü olaylar olabiliyor ama İstanbul kadar çok değil.
Bütün bunları, özellikle işten kazanacağın parayı çok iyi araştır, çünkü İzmirli iş veren çok pinti ve bencildir, çok komik rakamlarla karşılaşabilirsin.10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 626 cevap paylaştı.
9 ayPek inandırıcı gelmedi bana özel sektörde çoğunlukla pek fazla maaş vermezler çoğunluk asgari ücret tutarıdır yani bilmiyorum kamu görevlisi değilsin bir şey değilsin bir işte emlakçılar vesaire alıyor o kadar özel sektör olsa bile ama onlar ayrı mesele ayrıca kendine ait işletmeleri var çok helal yoldan olduğunu düşünmüyorum ama önemli olan parayı kazanmaktan çok parayı yönetmektir yaşının 18 olduğunu düşünürsek yani kimse kimseyi direkt o maaştan başlatmaz 14 yaşından beri çalış fark etmiyor daha vasfı statüsü yüksek meslekler var yani uzun lafın kısası pek inandırıcı bir soru değil ama sana ait bir işletme vesaire olsaydı bu o zaman belki derdim elalem yıllarını veriyor kamu da iş için özel de kimse kimseye o kadar maaş vermez ayrıca olduğun sektör de yetki kısıtlaması var bazı alanlarda sadece tıbbi görevliler ve uzman doktorlar yapabiliyor bunun içinde diploma lazım her halükarda yani imkansız o kadar kazanman
116 Yorumla- 9 ay
Ama İstanbul’da böyle bir departmanda çalışan bir arkadaşım var 40.000 TL alıyor yani bu sektörde değil de danışmanlık mı yapıyor neydi hani 40.000 TL alıyorum diyordu 40.000 TL alıyordu
Soran9 aySelamlar güzellik okulu bitirdim lisede ve şu an yurtdışına çıkış belgem bile mevcut ustalık kalfalık ve usta öğreticilik olmak üzere
Güzellik sektörüyle pek bir bilginiz yok sanırım protez tırnak yapıyorum ve %50 çalışıyorum ve bu heryerde bu şekilde biraz araştırın derim soruyu gizliden soruyorum neden yalan söyleyeyim primli olduğumuz için maaşım yeri geliyor 70-80 bile bulabiliyor mantık olarak bir müşteriden ortalama 1000-1400 tl para alıyoruz ve günde 5-8müşteri alıyoruz ve bu heryerde bu şekilde ayrıca uzun yıllar kuaförde çalıştım erkek kuaförler aylık en az 150 bin kazanıyor bilginiz olsun :))- 9 ay
@Geologicalengineer imkansız yemin edebilirim vasıfı düşük elalem yıllarını veriyor iyi yerlere gelmek için 18 yaş daha üniversiteye yeni başlayan bir kızdır ayrıca yasal olarak 14 yaşında çalışmak yasaktır 15 yaş kısmi yasaldır 4 yıldır çalışsa bile imkansız diploma farkı var o zaman herkes bu sektöre girsin çalışsın elalem boşuna mı tıp diş hekimliği hukuk mühendislik hemşirelik fizyoterapi ebelik iktisadi bilimler vesaire falan okuyor ayrıca zaten bununla alakalı düzenleme var diploma istiyor çoğu kimse 18 yaşında kıza 65 bin tl maaş vermez kafayı peynir ekmekle mi yedi işverenler zaten özel sektör maaşları düşüktür İstanbul bile olsa 21 bin 35 bin civarının ortalamasını alsak 28 bin tl net kazancı olur yani imkansız yetki sınırı var kardeşim bunda sadece doktorlar veya sağlık görevlileri bazı işlemleri yapabiliyor burada diğer işler ise zaten maaşı düşük
Soran9 ay65 bin çokmu para size göre çok komik gerçekten 😦 beyfendi 14 yaş lise 1 e başladığım ve kuaförlük okuluna başlayıp ilk yıldan staja başlamamdı ve yasal araştırın birazda sosyal medyada protez tırnak uzmanı ilanlarına bakın sonrasında gelip burada yorum yapın ben düzgün bir şekilde bu ücretle nasıl geçinirim diye sordum
- 9 ay
@ErenEngin22
- 9 ay
Yine de imkansız benim yorumum saygı duymak zorundasınız ayrıca lise diploması ile bir cacık olmaz kendi egonuzu boş yere sergilemeyiniz saygılar
- 9 ay
Size bişey sorucam
Soran9 ayEren bey mesem 4 yıllık kuaför okulunu araştırın chat gbt sorabilirsiniz bir işe yarıyormuymus yaramıyormuymuş
- 9 ay
Kardeş sen ne anlatıyorsun kaç saatir 18 yaşındasın çalışmaya başlama yaşı resmi olarak 15 sen 14 demişsin bu bile imkansız bari hukuka uygun at atacaksın belli kurgu kurmuşsun kafanda bari iyi yap şu senaryoyu yapay zekaya sordum zaten imkansız diyor
Soran9 ayNe güzel insanların inanamayacağı hayatlara sahip olmak teşekkür ederim bu hissiyatı bana yaşattığınız için kendimle daha fazla gururlandım
- 9 ay
Boş egonu tatmin etmeye devam et başkasının yorumu ile ilgilen benim değil
- 9 ay
@cglakinin sende kafayı peynir ekmekle yemisşin hiç bir özel sektörü işvereni çalışanına bu miktarı vermez imkansız orası holding şirketler falan mı kardeşim ayrıca bir sürü şey lazım lisans diploması mesela çeşitli uzmanlık olanakları vesaire imkansız diyorum öyle bir şey olsa insanlar kendini yırtar mı tıp diş hekimliği veterinerlik hukuk psikoloji mühendislik hemşirelik diyetisyenlik ebelik fizyoterapistlik vesaire için ne kadar saçma bir mantık gir o zaman bu sektöre al bu parayı çık kız akıllı da bunları okuyan mı aptal
Aile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. İstanbul hibi metropol şehirlerde yaşam zordur
Aktif 15 yıldır Ticaret işi ile uğraşan iş İnsanıyım Piyasa bir çöküyor bir çıkıyor bunu kenara bırakalım ve evim kira değil evim var almıştım zamanında yoksa işte o zaman zorluk seviyesi hardcore moduna giriyor
Validemin köyüne karadenize gittiğimde hep bir şey fark ediyorum minimal tutarlar ile bir tutam da olsa geçiniyorsun Ama işte iş mesele iş bulmak zor, yol gitmek yorucu, şehir merkezi uzakta sonuçta ama yaşam güzel temiz hava vesaire
Demem şu ki Çok gevezelik yaptım özür bu arada İzmire de gitsen yine aynı olacak orada da yaşayan aile büyüklerim var en iyisi İşinizin gereği yurt dışı bence çünkü daha da kötü durumlar.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Öncelikle seni tebrik ederim, daha genç yaşta ne istediğini bilip bu kadar azimli şekilde çalışıyor olman gerçekten harika! 🌟 İzmir'e taşınıp yeni bir hayat kurma fikrin de çok güzel, çünkü orası yaşanabilirlik açısından birçok kişiyi cezbediyor. İzmir gibi bir şehirde tek başına yaşamak tabii ki bütçeye bağlı. Konumuna göre değişir ama ortalama bir semtte kira 8-15 bin TL civarında olabilir. Bunun yanında günlük temel masrafların ve kişisel harcamaların da eklenebilir. Bütçe açısından hazırlıklı olmalısın.
Erkek arkadaşının bu süreçteki tutumuyla ilgili şunu da söyleyebilirim: Hayat senin hayatın ve ne istediğine karar vermekte özgürsün. Partnerlerin fikirleri önemli, evet ama sürekli planlarını sabote eden ya da seni ertelemeye iten yaklaşımlar genelde sağlıklı değildir. Eğer bu hayalini gerçekten gerçekleştirmek istiyorsan, biraz risk almak gerekebilir. İzmir'de daha sakin semtleri tercih edebilirsin. Karşıyaka veya Bornova başlangıç için uygun olabilir. Planninglerini iyi yapıp motive kal, çünkü sen kendi ayaklarının üzerinde durmayı çoktan başarmışsın! 💪✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u 9 ayharcamana bağlı
00 Yorumla Nee Güzellikmi Nolur Banada 1-2 Seans Kadar Lazerle Leke Açma Falan Uygulayalım Valla Para Yok Neyse Konuya Gelelim Şimdi Sadece Galiba Kendin İçin Harcama Yapmıyosun Dükkanın Varsa Onun Maliyeyi Falan Yok Bacım 500 K Kazansan Şu Ülkede Yine Yetmez Vallahi Yetmez 130 Kazanan Akrabam Var Yine Etraftan Borç İstiyo
00 YorumlaCanım yaşın kaç bilmiyorum ama erkek arkadaşının hayallerini baltalamasına izin verme. Büyük ihtimalle kazandığın parayı bildiği için ev araba hayaline dalmış beyefendi. Sakın paranı da yedirtme. Zaten bir erkek normalde kadının parasına bakmaz eğer medet umuyorsa seni sevmiyor demektir. Bir İzmirlilerin olarak da İzmire beklerim. İstanbula göre kira fiyatları gayet iyi burada. İstanbul kadar kalabalık olmasa da nüfus her geçen gün artıyor. Size iş hayatınızda başarılar diliyorum 🙂
00 YorumlaBu ülkede asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan var. Gayet iyi para 65 bence. dediğiniz gibi yatırımla bir şeyler yapılabilecek bir para. Gerçi kişinin yaşam şekli de önemli. Zevki harcamalar önemliyse birikim zor olur. İşyeri açma fikri güzel ama riskli. Hedeflenilen yerle ilgili fizibilite çalışması yapmak veya bir bilene yaptırmak önemli. Başarılar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
9 ayVallahi sorunlu Sonuna kadar okudum Buradaki en büyük Sorun ne biliyor musun İstanbul'dan kopabilmek lanet olası şehirden bir türlü kopamıyoruz 65 bin lira ile geçinebilir miyim dersen tek başına geçinirsin ama ne kadar konforlu olursun onu da bilemiyorum bir ara işsiz kalırsan sendeleyebilirsin böyle bir risk de var kolay iş bulabilir misin aynı maaşları bulabilir misin bunlar hep problem
00 Yorumla
9 ayKesinlikle ilişkini hayat planlarının önüne koyma ilişki bitebilir evlilik bitebilir ama öncelik sen ve senin yaşam kaliten olmalı benden sana nacizane abla tavsiyesi kuzum kendi hayatını kur yanında olmak isteyen bir şekilde olur
00 Yorumla
9 ay65 bin lira ile çok rahat yaşarsın Türkiyem nin her yerinde. Tabi ilk ev tutacağında komisyon depozito vs ile bi 100 bin civarı ödemen gerekecek. Kazancın da sabit 65 bin olarak hesap ediyorum her yerde rahat yaşarsın. Korkma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 630 cevap paylaştı.
9 ayTürkiye şartlarına göre iyi para ev kirası ödemiyorsan, ve ayrıca sakın bir erkeğe güvenip para kaptırasın, çünkü çok haberlerde gördüm kız sevgilisine bütün parasını kaptırmış falan yani emeğine yazık olur dikkat et bu konuda
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. 25 bine yepyeni bir binada 1+1 tutsan, kalan 40 binle gayet rahat geçinirsin.
Sonuçta tek başınasın. Bu paranın yarısıyla aile geçindirenler var.00 Yorumla
9 ayBuraya soracağına, açlık sınırı ve yoksulluk sınırına baksaydın keşke!! Ama bir dakika, yoksa maaşınla nasıl hava atacaktın? Doğru ya!
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Para cebinizde
Bunun hesabını siz yapıcaksınız ?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
9 ayYani 65 e yaşarsın belki de birikim yapamazsın ama çok zor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 ayBen bunun yarısından biraz daha aziyla tek başıma yaşıyorum
00 Yorumla
9 ayŞu anlık kendi planlarına sadık kalmanı tavsiye ederim, ilişkiye göre şekillendirme hayatını
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
9 ayAnnen ve babanda aynı iş yerinde çalışsa parayı biriktirip yersiniz
00 Yorumla
9 ay65 Bin TL ile İstanbul'da geçinebiliyorsan İzmir'de de geçinirsin merak etme.
00 Yorumla
9 ayBu yaşta erkek arkadaşa önem vermek🤣o hayalleri unut bence
00 Yorumla
9 ayGayet yeterli bence hayat standartlarını bilmeden söylemek mantıklı olmasa da gene de yeterli bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayTek başına yaşamak için yeterli olabilir ama ciddi düşünüp hayatını ertelemek için de yaşın çok küçük. O yaşta zaten evlenilmez ve hayatını baltalıyorsa da o kişiden ayrılmak tek mantıklı çözümdür.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayKendi dükkanınız mı var bu yaşta maşallah diyelim. Ayrıca bu sektör bitikleri oynuyor birçok şehirde. bende bu işi yapıyorum yıllardır ama dükkan açmaya cesaret edemem. sizin yaş 18 bide yani garip
11 Yorumla
Soran9 ayKendi dükkanımız yok
Güzel bir kendine ek gelir getireçek kadar sermaye yap mesela 500bin TL ye güzel para kazandıraçak yerden dükkan tut veya kafe aç bildiğin bir iş olsun
00 Yorumla
9 ayolabilir neden olmasın. beklentiyi düşük tutarsan, bir de ayağını yorganına göre uzatırsan çok rahat geçinirsin. 30 bin alıp geçinmeye çalışanlar var tek başına.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayNormalmiş maaşın bence geçinirsin ya çok masraf yapmadan.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBence o erkek arkadaşına çok takılma sen ikinizin hayalleri çok farklı hep bahane eder simdi o askerlık sonra çalışma derken seni terk eder falan yani küçük yasta neden bu kadar yordun bu kadar okusaydın keske
02 Yorumla
Soran9 ayAile işi maalesef bide anne baba küçük yaşta ayrıldı babaanneyle yaşıyordum maddi destek yokdu hiç mecbur kaldım
Cevap sahibi9 ay😢😢üzüldüm
65bin lira ile geçinebilirsin. Aşk çok önemli ama senin kariyerin daha önemli. Güzellik salonu üzerine çok guzel kariyer yapabilrisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aybenle sen ayniyiz ama benim ayliğim senin gibi sabit değil min 30 maks 90 a na kadar gordum lakın nedense artik eve cikmak istiyorum ailem ise evlendirme derdinde saka gibi
00 Yorumla
9 ay1 1 ev tutarsın 15 e eşyaları komple spottan 120 bine bulursun 200 bin sana çok rahat yeterli olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayİzmir güzeldir gittim 1 kere yeni evliyken balayına menemene tasincsktik ama iş bulamadık oradan iptal oldu sonra
00 Yorumlaİzmir güzel bir şehir değil
17 Yorumla- 9 ay
Bende İzmiri sevmiyorum o kadar ballandıra ballandıra anlatıp övüyorlar
- 9 ay
Hayir ama 1 yıl falan yaşadım orada şahsen beğenmiyorum bir kutunun içinde gibi hissediyorum çevresi dağlar ile çevrili die heralde yolları yokuş asfalt yok
- 9 ay
Aynen 2 ay önce oradaydım boğuldum geldim kendi yaşadığım şehire uyku tutmuyordu nefes alamıyordum kaçtım en son
- 9 ay
👍👍
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
9 ayAntalya ya taşın
Kazancın artar
00 Yorumla
9 ayTek başına gayet yeterli..
00 Yorumla
9 ayKoca arıyo musun İzmir'de yaşıyorum kdkfmdöldld
00 YorumlaHocam tarım işine gir!
00 Yorumla
9 ayGüzellik merkezinde mi çalışıyor sun?
00 Yorumla
9 ayNe yapıyorsun bulunduğun sektörde?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
9 ayYeterli bir bütçeye sahipsin işte
00 Yorumla
9 ay40 yeter 25 de yatırım
00 Yorumla
9 ayTek yaşamak için 65 yeter
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Yani sosyal yaşantında ki durumlara bağlı
00 Yorumla1 milyon tl kazansan da bu tiple yetmez sana
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayburçlarınız ne merak ettim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayÖnce kendini düşün sonra başkası eşin bile olsa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayNe iş yapıyorsun canım
00 Yorumlatebrikler ort üst güzel
00 YorumlaBilmiyorum ama zor
00 YorumlaYeter
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 698 cevap paylaştı.
9 ay65 bin gayet yeterli
00 Yorumla 90 falan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı.
9 ayOrtalama yaşarsın
00 Yorumla Yeterli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayGayet yeterli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayAskerligi sanami odetecek?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayEvlenelim mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayManikür pedikürmü
00 YorumlaGuzel para
00 YorumlaBen 45 bin
00 Yorumla
9 ayYeterli
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?