Amen 🙏🙏
Evleneceğiniz kişi size son anda Hristiyan olduğunu söylese evlenmekten vazgeçer misiniz?
Amen 🙏🙏
ya da Hinduizm'e inanıp ineklere taptığını? 🐄🐄🐄🐮
Peki Ateist olsa birsey degisir mi?

Böyle bir şeyi son anda öğrenmek elbette insanı sarsar ama benim için asıl mesele inancın ne olduğu değil, o inancın insana ne kattığıdır. Eğer o kişi inancıyla bana saygı duyuyorsa, beni değiştirmeye çalışmıyorsa, kendi yolunda temiz bir kalple yürüyorsa, bu fark bizi ayırmaz. Çünkü gerçek bağ, aynı dine değil, aynı vicdana sahip olmaktan geçer. İnanç farklılığı değil, kalp uyuşmazlığıdır bir ilişkiyi bitiren şey.
evet dediğine katılıyorum ama düşün ki örneğin o hinduizme inanıyor ve bayram geldiğinde sen kurban kesmek isteyeceksin o ise inancı gereği bunu yapmana izin vermeyecek 😅🤣
ya da doğacak çocukları düşün ve yaşayacakları ikilemi
Inek de yemeyiverim diyorsun 😝
şaka bi yana, dediklerine katılıyorum tabiki; her şeyi karşılıklı anlayışa ve saygiya bağli 🥰🙏
🙏🥰🥰
Son ana kadar o söylemese bile ben de anlayamadıgima göre neye inanırsa inansın dinle pek alakası yok demektir. Bu durumda benim için de bir önemi yok. Eğer dini yaşamak isteyen birisiyse zaten müslüman olsa da sıkıntı yaşarız. Benim için önemli olan dini değil dinle ne kadar alâkadar olduğu.
Hayirli cimalar haci kadar olsa yeter sana😅
Önceliğim kalbindeki iyiliği ve temizliğidir. İnancı samimi ve içtense takdir ederim. Kuşkusuz ki hoşgörü elbisesini giyerek ona hürmet ederim. İsa Mesih bizdendir, onun getirdiğie içtenlikle uyan da bizim Dostumuzdur. Mesele İsa Mesih’in getirdiğine kalbin kilitli olması ve anlayamamaktır
Waoow cok güzel ve akıcı açıklamışım teşekkürler 🙏
peki Hinduizm inancında olan biri olsa ve ineklere tapsa da aynı saygıyı gösterebilir misin?
😇😇😇
Evet vazgeçerim. Son anda söylemesi ihanettir ve ihanetin affı olmaz. Doğru bulmuyorum bunu hatta baya yanlış buluyorum saklamasını niye yani 🤦♀️
ama düşün ki çok aşıksın, deli gibi, onsuz nefes alamıyorsun
Bu nası aşk ya ahahah son anda söylemesi olmaz ya soğutur. Yalandır bu ki, evlenene kadar kaç yıl geçirmişizdir beraber ve bende o yalanı yakalamadıysam profesyonel yalancıdır 🤦♀️
O da dogru yaa 😄🙃
İnanış farkı çok kişisel bir mesele. Din ya da inanç farklılıkları evliliği etkileyecek seviyede büyük bir ayrım yaratabilir, ama bu tamamen iki insanın birbirine ve inançlarına gösterdiği saygıyla alakalıdır. Eğer sevdiğin kişiyle aranda derin bir bağ, sevgi ve anlayış varsa, onun farklı bir inanca sahip olması büyük bir problem olmak zorunda değil.
Evlilikte esas olan paylaşmak ve saygı. Eğer kendi inançlarına sınır koyulmadığını hissediyorsan ve onun inanışlarına da saygı duyabiliyorsan, bu farklılık zenginlik bile katabilir. Ama aynı zamanda bu konuda katı sınırların varsa ve bu seni rahatsız edecekse, dürüst olmak da önemli. Her şey açık konuşmak ve ortak bir yol bulabilmek için ❤️.
Cevap
50Cevap
Valla şunu söyleyebilirim.
Bir Müslüman kadın için sadece Müslüman bir erkekle evlenme şartı vardır. (Dinimizde böyle bir durum vardır)
Bana denk gelse, büyük konuşmayayım ama Allah korkusu olmayınca istediği kadar dürüst olsun, Dünya için Ahiretimi yakamam.
Tanrı korkusu varsa?
Hayır vazgeçmezdim. biz tanıştığımızda o müslüman, ben agnostiktim. sevgili olduktan sonra "sen müslüman bile değilsin" demişti. ona aşık olduğum için müslüman olmuştum. onunla evlenmeyi önceden düşünüyordum ama düşünmüyorum artık. dinden dolayı değil , evlilik aslında istemediğimi fark ettim.
Wayy cok ilginc bir hikaye hakkaten 😊😊
umarım doğru karar olmuştur
Gerçekten insan bazen şaşırıyor; ortada bir mantık yok. Hristiyan biriyle evlenmem diye ahkâm kesenlerin çoğunun tek derdi pasaport, vize, rahat hayat. Ama konu Hristiyan olunca birden ‘iman’ perdesi çekiliyor. Sanırsın her biri beş vakit namazında, çarşaflı, iffet timsali! Ne büyük ikiyüzlülük! Hem Batı’nın her şeyine özen, hem de Hristiyan biriyle evlenmeye gelince ‘dinden çıkarım’ bahanesi. Komedi değil de nedir bu?
Yoo, ben nasıl müslüman bir kişiye sen nasıl böyle saçma bir şeye inanırsın bu çok mantıksız demiyorsam o da benim inancıma karışmamalı ama tabi ki küçük yaşta insanlara dayatılanlar sağolsun adam oruç tutmaz, namaz kılmaz her türlü haltı eder, dine gelince ben müslümanım der 😄
hristiyan sorun değil ehli kitap sonuçta bişey değiştirmez.
ateist veya putperestle olmaz kendi inancım izin vermediğinden normalde umurumda olmaz ama evliliğim benim inancımda geçersiz kalır.
Himm. Mantikli
Sevdiysem vazgeçmem. Ayrıca herkesin dini kendisine benimle ne ilgisi var ki. Sonuçta önemli olan ben kendim. İnancıma göre ben kendim yargılanacağım onunla beraber yargılamayacağım ki. Huyu ahlakı güzel olsun bana değer versin yeter.
Ama ya cocuklar dogdugunda ne olacakk? asıl karmaşa o zaman başlamaz mı? . düşün sen kurbanda et kesmek isteyeceksin, o inegime dokundurtmam cocuguma yedirtmem haram dicek 😅😝
Anlaşırız bir şekilde 😂
Ahaha 🤣😝
Saygı duyarım ama ineğe tapmayalım durduk yere yaa önce pişirip sonra yerken tapalım o lezzetle aşkla 😂🤣
Dimi ama dimi 😁😋😋
İneğe yedikten sonra tapılır Rabbim ne güzel şeyler veriyor diye minnet duyup 😂🤣
Ahaha dimi verdigi nimete sukretmek lazim.😇🙏
😬😬
Alıpta yiyemeyen var kokusunda kalıp hiç dayanamam hemen pay ederim pişmiş çiğ fark etmez bana en güzel zenginlik 😌🙏
Ateist ve hristiyana saygı gösterebilirim belki ama ineğe tapan bir aptalla evleneceğimi düşünmüyorum kaldı ki günde 3 öğün et yiyen insanım ben 😂
Hahah katiliyorum.😅🤣
Evet vazgeçerim her şeyden beni o zamana kadar kandırmış oluyor öyle bir anda ona olan tüm güvenim kaybolurdu geri dönüşü olmazdı
Kandirma degil belki ama hic konusu gecmemis ve dolayisi ile soylememis olabilir 🙄
Ne olursa olsun söylemesi gerekiyor ben o da müslüman diye onunla evlenmeye kalkıyorum
Evet haklisin 😇😇
Eski erkek arkadaşım deistti onu düzeltmek isterken o beni yamulttu. Yamuk yamuk kalsın bundan sonra umrum dışı süperwoman değilim ben de sonuçta 😂😂
Evet bir de oyle bir etki olabilir dimi 😅
Hıhı yamuk olana yamuklarıyla mutluluklar 😂😂
😆😅🙃
😊😊
İslama bir musluman kazandiririz evelallah😊
Wuhuu 😇🙏
O duruma gelene kadar bişey anlamadiysa bu evlenen aldatılsa falan ruhu duymaz ben şimdi buna takıldım
Ahahaha güzel bir bakış açısı 😉🤣
Valla
Umurumda mı
Sadece aktroll olmasın
Satanist olsun ama akapeli olmasın
😆😅🤣👏
Atatürk düşmanı ağzına ampul sokan bir yaratıkla tövbe allahım
Aynı kaldırımda yürüyemiyorum
Onların pis bir lağım kokusu var
ömür geçmez öylesiyle🤦🏻♀️
Allahın belası sülalemle 5dk birarada duramam
Vazgeçerim. Mesele dini değil, beni kandırmış olması.
e atlamış işte canım söylemeyi🤣😝
Bende onu atlarım işte 😂
😆🤣😝
Sonradan söylemesine gerek yok, zaten en başta anlaşılır. Bunda saklanacak ya da utanılacak bir şey yok. İnanç, kişi ile Tanrı arasında olan bir bağdır. Benim onun dinine karışmaya hakkım yok; bana düşen, sadece saygı duymaktır.
Son anda söylemesi şu an asıl problem gibi geldi bana
Evet dogru
İnancından dolayı değil böyle önemli bir şeyi son ana kadar sakladığı için vaz geçerim
Saklama degil belki ama hic konusu gecmemis ve dolayisi ile soylememis olabilir 🙃🙄
Onca süreçtenkonusınun geçmesini beklememk gerek
🤣🤣
Haklisin
👍
Bir erkek olarak vazgeçmem. Ben onu imana getiririm.😇
Tut ki tersi oldu, o seni inege tapmaya ikna etti 😄🙃
Öyle bir şey olmaz şekerim. Erkek tarafı daima egemendir. Ayrıca bizimkisi ineğe tapmaktan daha mantıklı.😘
Sen daha o. seytan kadinlarla karsilasmamisin demek beybiisi😉😈😈
Bunu son dk öğrenecek kadar mi ben 😃 daha neler
😅🤣🙃
Hayır değişmez. Ama hinduizm biraz sıkıntı ben et seviyorum çünkü 😂😂
Ahahah bence de 😝
Onun dışında sorun olmaz
Bunu son dakika öğrenen bana da yazıklar olsun kdfj
Ahahah 😅🤣😝
Mecbur evlenecez napcaz ya iş işten geçmiş olmadı boşanırız, ekşın olur djf
Ahaha mecbur dio bide 🙃
tam manyak yahuu 😝
🥲 başa gelen çekilir dmfk
Mecbur 😝
Kendi inancımdan birini tercih ederdim o yüzden evet (müslüman değilim hemen linçlemeyin)
hayır, zaten soru farklı bir dine mensup birini tercih eder misin; ornegin adam hindu olsa ve ineklere tapsa?
Son ana neden saklanır ki bu kadar güçlü duyguların ifadesi?
sürpriz yapacak belki😅🎉🎊
Son anda açıklanan, ortaya çıkan şeylerin arkasında bir pislik vardır muhakkak
😅🤣
Helo hi, benim için fark etmeyeceğini biliyorsunuz efenim...
Ivit efemm, o yüzden size hemen bir sevgili yanında da bir adet inek paket yapıyoruz 😬🎁
İnek niyeee :D Budist mi yoksa. D
E soruyu okumadin mi yahu 😅🤣
hem o Budizm degil Hinduizm oluyor cicim.🫢😝
Hee ben agnostizm sanmıstım :D
sen de her gün yeni bir şey çıkartıyorsun başıma 🤣🤦🏻♀️
Eheheheh
Hayır etkisi olmaz lakin dininden bağımsız olarak aşırı görüşleri olan biri olmamalı
evet dini duygularinda çok yogun olması iliskiye zarar verebilir
Dinden ziyade son anda söylemesi yani yalancı olması daha önemli
Bence de
İneklere de tapmasın yaa :/ adamın tanrısını yemem hoşuna gitmez bence :/
Ahaha bence de, bosanma sebebi 😆😝
:)))
Ben Müslüman bir kadın olarak bu konuda hassas biriyim evlenmeden önceki süreçte dini inancını mutlaka öğrenmiş olurum, sadece Müslüman erkekle evlenirim zaten bu konu kırmızı çizgim cidden
Evet. Çünkü bu konuda çok çatışırdım ve sorunlar çıkardı. Çok anlayışlı birisiyim, fakat din ince çizgim
Neye inanırsa inansın ama fanatiği olmasın.
Beni kendi yönüne çevirmeye çalışmasın. Darlamasın.
Dini, ırkı, vs. önemli değil. İnsani duyguları önemli, karakteri, kişiliği. Bu yüzden evleniyorumdur ya zaten.
O ana geldiysek biliyor olmalıyım bilmiyorsamda o partnerimin değil benim ayıbımdır
ehli kitapsa farketmez onun dışında olursa olmaz çok saldım öyle inanç uymadığı için.
Bende agnostiğim inancın hiçbir önemi yok, ne olursa olsun yine gelsin. 😅
Evet son ana kadar beklediği için de biraz ağzına sıçarırım oe lığa gerek yok başta söylesin
Tok vazgrçmem kendi kararı kendi dini ben kendisini seviyorum sonuçta
Zor bir tercih yaaa gerçekten kimsenin başına gelmez böyle bir seçim yapma zorunluluğu
Evet çünkü Müslüman kadın Hristiyan erkekle evlenemez
Benim için değişen bir şey olmaz. Kimseyi dinine göre değerlendirmem.
Prensim sercansa evlenridim yine onla çünkü onu çok seviyorum ve hiçkimseyi sevemiyorum ben zaten
Müslüman olmayacaksa vazgeçerim elbette, yani mevcutta evliyim ama varsayım olarak yorumlayayım :D
Hayır canım kesinlikle vazgeçmem ben ona dini için sevmiyorum ki kalbimle seviyorum
Dini kendisini ilgilendirir. Birbirimize saygı duyarsak yeterli. Ateist olmasını istemezdim
evlenen cok var hristiyanlarla iliskiye giren de
Merhaba. Evlenmeyi düşünmeyen bir Alevi olarak Hristiyanlarla bir problemim yok ama dini inancını daha önceden söyleyebilirmiş.
Hayır çünkü bende o inançtayım
Hinduizme inansa peki, ineklere tapsa yani?
Vazgeçmem gerçekten seviyorsa dinini değişir zaten
ya o da senin için aynı şeyi düşünürse😁
Bilemedim şimdi
İnadına evlenip karşında inek eti yerim
Ahaha 🤣
👅
Fark etmez nefes alsın yetiyor 😉😉
Ahaha manyak 🤪🤪
Insan az secici olur kriter miter koyar 😅
Sana cekmisim
🤫🤫🤫
Seçtim seni
Pikachu muyum ben ayol 🤣
Yok raycu
Benim için engel teşkil etmez...
😇🥰
Ahahaha çok çıkmazlı bir denklem gibi oldu😆😅🙃
Sorun yok canım anladim 😇
Hayır. Bana ne neye inanıyorsa inansın.
Restoran isini ne yaptin haci 🤪
Şaka mısınız siz ya 😂Ne restoranı iki oldu sorup duruyorlar
Ahaha o kisi bendim yaa, seni gorunce hatirladim tekrar 😅🤣
Kizma.🫣🫣
Yok başka biri daha çıktı ondan 😂
O gizli bendim iste, 3 gun onceki sorudaki
Tamam açıktan da biri demişti benzer bişi onu diyorum 😂 sonunda zorla restoran açacağım
Ahaha ac hadi ac. Ilk musterin ben olurum 😅😝
Esnaf olmaz benden ya. Anca küçük çay ocağı açarım
küçük şirin bir kafe olsun hadi ☺️☺️🥰
Olur 😂
Heyy bak buldum o dedigim kişiyi 🙃🙃
https://www.kizlarsoruyor.com/uye/costantinnn
Yazmamış bile Costatin yazmış. Demek beni bununla karıştırıyorlar hep 😂
Ama sana yaş bile aynı 😅
*Ama baksana yas bile ayni
Bilmiyorum dikkat etmedim incelemedim. Profile yazcam hiç bir ilgim yoktur diye 😂😂
Bak yaa askolsun, ben o kadar senin icin buluom ediom gonderiom, adam acip bakmiyor bile 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Yok baktım da incelemedim 😂
Müslüman olmayanla olmam aslaaa
Benim için sorun olmaz
Ben de Hristiyanım
ben agnostiğim biraz da ateistlik var
Senin dinin sana benim dinim bana
Sebebini sorarım ve ikna ederim
Dinde yalan mı olur vazgeçerim tabiki ksakkas
Evet çünkü nikah düşmüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?