hristiyan biriyle, müslüman olmayı kabul etmicek evlenir misiniz? ben yabancı sayılırım anneannemler göçmen ve hristiyan bende hristiyanım eskiden sadece kağıt üstünde diye düşünürdüm artık inancıma önem vermeye başladım. türkiyede evlenmek benim için çok büyük bir sorun olacak diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılElhamdulillah muslumanim.. Musluman olmayan biriyle asla evlenmem isterse dunyanin en iyi insani olsun ben dogacak cocuklarimi islamiyet disindaki seylerle yetistirmem bu dunyamida oteki dunyamida bos seylerle karartamam Hem dinimiz (bizim dinimiz) geregi boyledir bizim zeki insanlarimiz anlamiyo muslumanlar icin konusuyorum MUSLUMANIN MUSLUMANDAN BASKA DOSTU YOKTUR!! Iyki muslumanim Allahima sukurler olsun..
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKesinlikle evlenirim.. Musevide olabilir.. Yeterki kendi kendine olsun.. Zorlayıcı olmasın.. Kalkıpda 4 kadınla evlencem ben demesin.. Kalkıpda beni kendinden üstün görmesin..
114 Yorumla- +1 yıl
Bende evlenirim yeterki aklı başında mantıklı anlayışlı insan olsun.
- +1 yıl
Matildaya kurban ol emi
- +1 yıl
Tamam da eğer sen Müslüman ise islam dininde Müslüman kadınların diğer dinden erkeklerle evlenmesi caiz olmadığını biliyormusun?
maalesef evrensel ve hoşgörü dini olan islamiyeti hoşgörüden yoksun bağnaz yobaz rezillerin yansıttığı rezalet olarak gösteriyolar. buanlamda güzel ülkemde işin zor maalesef. şekilci gösterişçi biçoğu... islamiyet ilk başta hoşgörülü olmayı gerektirir. ötekine saygılı olmayı emreder.
evlencek noktaya kadar gelmişsem din konusu önemli olmaz.00 Yorumla
+1 yılİnanç özgür bir kavramdır. Elbette İslam'ı kabul etmemek çok büyük bir günah evet. Ama herkesin kendi amel defteri. Karakterli insan olmak en önemlisi bence. "Tavuklar yememiz için yaratıldı" deyip hayvanı boğazlayan birine, sokak köpeklerini besleyen bir ateist kadar saygı duyamayabilirsin. Bu bence en başta din değil, karakter meselesi.
06 Yorumla
Soran+1 yılama insanlar karaktere bakmadan önce dinine bakıyor. malesef. sırf hristiyan olduğum için genelevde çalıştığım bile idda edildi düşün :)
- +1 yıl
bunu iddia eden bir kişi kendine müslüman diyordu ama dimi? :D sen müslüman olmadığın için bunu diyordu. ben hep söylüyorum. biz müslüman bir ülke DEĞİLİZ. biz sözde müslüman bir ülkeyiz.
Soran+1 yılbence haksızlık etmeyelim çok iyi müslümanlar tanıdım harika insanlardı. 20 yaşındayım 20 yıldır müslümanlarla iç içeyim benim inancıma saygı duyan çoktu ama bana hakaret edende çoktu
- +1 yıl
Gerçek müslümanlar elbette var. Ama çoğu değil maalesef. Sıkma canını sen :)
Soran+1 yılteşekkür ederim. umarım bulurum beni böyle kabul eden birini
- +1 yıl
Uzun süre Doğu Avrupa'da yaşadım ben yalnız başıma. Orada da benzer sorunlar görülüyordu ama emin ol. Yalnız hissetme. :) Elbette bulursun birisini. Dedim ya, önce iyi insan olmak en önemlisi.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
70
Cevap
105Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslüman bir bayanın başka bir dinden olan bir erkekle evlenmesi haram. Ha müslüman değilse ona birsey diyemem. Müslüman Erkek ise semavi dinler dışında başka bir dinden mesela budist biri ile evlenemez. Buna rağmen Erkek olarak ben evlenmek istemem. Çünkü cocuk büyütme de yaşantı da sıkıntılar çıkar. Dinden taviz verilmez. Öncelik dinimiz olmalı
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. ben ıtalyan bır kızla evlenecktım kendısı turkıyeye geldı aılesı ıle begendıler hatta ama aılesı kızın musluman olmasına karsı cıkınca vazgectım sonucta zorlama ıle ınanc olmaz ve sartlar onu gerektırdıgı ıcın ayrıldım
01 Yorumla
+1 yılTürkiye de hristiyan birini bulabilirsin doğuştan hristiyan ya da sonradan hristiyan olmuş mesela bende kendimden örnek vereyim hemen hemen aynı durum yazdığınız ile lütfen herkes hoşgörülü olsun herkesin dini kendine yorum yaparken dikkat edin kalp kırmaya degmez
10 Yorumla
+1 yılislam inancına göre müslüman bir erkek semavi dinlere mensup bir kadınla evlenebilir.. ama müslüman kadın evlenemez... şayet inançlarımıza müdahele etmemeye ve hoşgörülü olmaya kesin bir şekilde karar verilmiş ise ben evlenirdim..
03 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman yapmak şartı ile çocuğunuda müslüman yetiştirmek şartı ile evlenbilir. kadınlar bu konuda güçsüz diye yasaktır.
- +1 yıl
o şartları bilmiyorum ama dediğim gibi erkeğin evlenebileceğini biliyorum...
Soran+1 yılşartlar var :) çocuk hristiyan olursa günah oluyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman bir kadın başka dinden biriyle evlenirse dinden çıkar. Çünkü bu haram kılınmıştır.
Müslüman olmayan kimseyle evlenmem.60 Yorumlahiçbir problem olmaz hatta ilerde çocuklarımız bile olsa eğer ilerde eşim çocuklarımızı kendi inancına göre yetiştirmek isterse ki müsaade ederim inancı ne olursa olsun iyi insan olsun yeterki
02 Yorumla
Soran+1 yılCok guzel
Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluhu
81 Yorumla- +1 yıl
Budur.
+1 yılAsla olmaz benim bir inancım var ibadetlerimi yerine getirirken elin erkeği için kendimi riske atamam !
10 YorumlaDin, mezhep vs boş.
2 tür insan vardır, iyi ve kötü.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlduğun yerde evlen sende. ya da ülkede hristiyan çok. Bunlardan birisi denk gelir illaki
18 Yorumla
Soran+1 yılben zaten türküm arkadaşım okuma yazmanız yok mu ben sırpça bile bilmiyorum
- +1 yıl
Hayda. Ben türk değilsin demedim ki!!!
Soran+1 yılOldugun yerde evlen diyorsun turkiyedeyim zaten? Sen kendi yazdiklarini okusuna nolur
- +1 yıl
Bak güzelim. Hemen hemen her ilde hristiyan insanlar yaşıyor. Hangi ilden olduğunu bilmediğim için öyle söyledim. Senin anlama kapasiten çok düşük herhalde!!!
Soran+1 yılO zaman duzgunce yaz. ayrica butun illerde yok karadenizin batisinda İstanbul'da izmirde aydinda antalyada var baska yok
Soran+1 yılBirde cumleni tekrar okursak. Oldugun yerde evlen ya da ulkemizde hristiyan cok.
Yine tek anlam var sen yurtdisindasin demek
Soran+1 yılTamam yazma artik. Sıkıldım su hristiyansan cavursun muhabettinden
- +1 yıl
Hayal gücüne hayran kaldım. Beynin fena senaryo üretiyor. Helal valla :D
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılevlenmem.
müslümanım ve dinimi önemsiyorum yani olmaz.50 Yorumla Ne alakası var ya ne olursa olsun ama öncelikle gerçekten insan olsun.. O zaman ne din ne dil ne de ırk önemli değil bence ;)
00 YorumlaBeni sevip saygı duyduktan sonra en onemlisi din dil ırk renk ayrımı yapmıyorsa evlenirim insan degilmi kalpler bir olsun ya
00 Yorumla
+1 yılDini inancı, tabiyeti beni ilgilendirmez. Dürüst ahlaklı he kadın ilgi alanımdadır...
06 Yorumla
Soran+1 yılahlaktan kastın cinsellikse bende zina yapmam
- +1 yıl
Ahlaklı geniş bir kavram. Ben sadece yanımda değil ben yokken de oturmasını kalkmasını, nerede nasıl konuşacağını bilen aklı başında birini isterim. Cinselliği beraber istediğimiz gibi yaşarız ama sadakat yoksa ahlak dibe vurmuşsa o kişi eşim sevgilim değil yatak arkadaşım olur.
Soran+1 yılsen evlenmeden yaptın mı? oha
- +1 yıl
37 yaşıma kadar evde oturup yüksük mü oynayacaktım :))
Soran+1 yılama günah :)
- +1 yıl
Bir çok şey günah. Kim kurallara göre yaşıyor? Bari günah sevdiğim ya da istediğimle yaşadığım cinsellik olsun.
Aliskanliklardan vazgecmek cok zor hele inanctan cok cok zor abim hristiyan bir ispanyolla evli gercekten inaniyorsan kendine arastirmani yap islama gec
Aksi turlu hem sana hem esine cok zor olur01 Yorumla
Soran+1 yılhayır. dinimden asla asla asla vazgeçmem. asla
+1 yılNe alaka? Hristiyan olunca ne değişiyor? Biz insanız da o insan olmuyor mu?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 642 cevap paylaştı. Dini, ırkı falan beni ilgilendirmez. Benim için mühim olan insanlığı, karakteri, kalbi. Gerisi boş. Yani sorunun cevabına gelirsek; evet evlenirim.
24 Yorumla- +1 yıl
Ama Müslüman isen bu şekilde düşünemezsin
- +1 yıl
Dinden çıkmış oluyorsun bunu yaptığın zaman
Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı. Müslüman olmayı kabul etmicekse bende onu kabul etmem..
14 Yorumla
Soran+1 yılama senin için dinini değiştiren bir başka kadın içinde başka bir şeyini değiştirir
Soran+1 yılsadece söyledim bil diye :) demekki tanrı ister allah olsun isterse eşek umrumda değil der o adam. kaç yıldır hristiyan olup islamı araştırıp müslüman olmayan seninle mi gerçekten müslüman olacak
+1 yılEvlenirim seversem müslüman olmasına gerek yok zorla evlenmek için müslümanlığı şart koymam
10 Yorumla
+1 yılBende hristiyanim evlenirim :)) ama bir Müslüman ile asla evlenme deist ateist olur evlenirim ama bir Müslüman ve Protestan ile asla evlenmem
00 Yorumla
+1 yılAslında evlenilmesinde bir sorun yok neden evlnmim ki
muhim olan ortak paydada buluşabilmek00 YorumlaHayir evlenmem Allah-u teala yasaklamis musluman bir insan diger dinden olan biriylen evlenemez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBenim için inancı degıl sevgisi önemli tabikide evlenirim
00 Yorumla
+1 yılYeter ki sevgi olsun ve anlaşabileyim. Dinin, dilin, ırkın önemi yoktur. Ayrıca Hristiyanlığı ve Hristiyanları severim. Kilise müziklerini çok seviyorum.
00 Yorumla
+1 yılKarakteri ve din benim için birinci sırada gelir. Çünkü ben müslümanım esimde müslüman olmalı. Ondan doğacak çocukları. da benim dinim üzere yetişmeli din önemli bir konu
11 Yorumla- +1 yıl
Uzun lafın kısası evlenmezdim.
Ben kabul ederim ama ailem nasıl karşılar bilmiyorum :D
10 YorumlaEvlenmem. Bir ömür geçiçek fikir ayrılıkları olsun istemem hristoyanlar bizim inancımıza ibadetlerimizi alay edebiliyorlar
00 YorumlaTürkiyede bir sürü dinsiz var rahat ol. Ben pek evlilik düşünmüyorum ama 15 seneye birini bulamazsan hala. Gel beni bul :)
00 Yorumlakızların 15 hayır demiş geri kalan evet demiş
erkeklerin 14 tanesi hayır demiş bazıları cevapları net değil00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHz. Muhammed'in ümmetiyim demediğin müddetçe nikah kıyılmaz.!
32 Yorumla- +1 yıl
sakin ol gizli
+1 yılhristiyan da musevide allahin kullari kultur farki cikabilir cocuklarin dini ne olacak busorunlar asilirsa olur tabikid bende yurtdisindayim gelecekte neyin ne olacagin bilemeyizi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek olsam evlenirdim ama dinime saygı durmasını da beklerdim bende onun dinine saygı duyardım kadın olduğum için hayır çünkü dinimce yasak
00 Yorumla
+1 yılDin ayrımı yapılmamalı eğer seviyorsan zaten yapılır türkiyede her dinden her ırkdan insan var bu konuda tek siz değilsiniz buna emin olabilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiyede hristiyanda bir hayli var. Müslüman olarak dinen bir hristiyan kadınla evlenmenin bir engeli yok ama kültür farkı en büyük zorluk.
00 Yorumla delik olsun diyen erkekler hiç kaçırmazda, çubuk olsun yeter diyen bayanları bilemicem...
00 Yorumlamüslüman olan bir kadın farklı dinden biriyle evlenemez
00 Yorumla
+1 yılBen evlensem de dinim kabul etmez ki zaten evlenmem
10 Yorumla
+1 yılİnsanlığı olsun yeter.. Dini dili ırkı önemli değil..
00 Yorumladin senle yukarsı arasında o seni ilgilendirir tabikide evet
10 Yorumlaben kabul ederim hiç sorun olmaz. yalnız benim görüşümün bir değeri olmaz sanırım.
00 Yorumla
+1 yılböyle bir durumda müslüman kişinin dinden çıktığı yazılıodu tam olarak bilmiorm ama böyle olmasa da evlenmem yani.
10 Yorumla
+1 yılYabancıysan niye müslümanları gözüne kestiriyosun ki? Git hristiyanla evlen
02 Yorumla
Soran+1 yılyabancı değilimki yani ailem göçmen. türkiyedeki hristiyanların çoğu yaşlı. zorla müslüman oldu gençler hiç bulamıyorum ve aşıkta olmak istiyorum bu yüzden karşıma hep müslüman çıkıyor
- +1 yıl
Yani benim öyle biriyle evlenmem için çok çok aşık olmam gerekiyo
Hayır olmaz küçük ayrıntılara takılma o kadar Hıristiyanlar evlenen varki benim gibi
01 Yorumla
Soran+1 yıleşin hristiyan mı
Ben evlendim budizm di dini 7 ay evli kaldık boşandık
08 Yorumla
Soran+1 yılbuddha tanrısı ha :) garip ve güzel
Soran+1 yılstorm o hinduinlerde :) cahil
Soran+1 yılstorm budizm ne demek gerçkten biliyor musun? hani eski türklerin dini olan budizm bu. türki şahlar, göktürkler, uygurlar, tuvalar budisttir senin ataların budistti
İslam dinine göre, müslüman olmayan bir kadın ya da erkekle evlenilmek için o kişinin öncelikle müslümanlığa geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde İslam bu şekilde yapılan bir evliliği uygun görmüyor.
00 Yorumla
+1 yılİnsani dini görüsüne göre değerlendirenler gidip beride oynasın.
00 YorumlaHiçbir sorun olmaz benim için. Senin için de olmamalı
00 YorumlaBen şahsen evlenmezdim. Yani dışladığımdan filan değil tabiki ama..
00 YorumlaAhlak önemli dini görüşü değil bence evlenirim yani
10 YorumlaDinen evlenilebilir. Büyük konuuşmayayım da bekar olsam ben evlenmek istemezdim.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır.
Müslüman olmadığı sürece evlenmem kimseyle.00 Yorumla
+1 yılEvlenirim yeterki şu başı kapalı her haltı yiyenlerden daha sağlam olsun yeter
10 Yorumla
+1 yılBuyuk konuşmak gibi olmasında bana kalırsa evlenmem
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben evlenmem ama evlenecek çok insan çıkar. hiç sorun olmaz emin ol
00 YorumlaBenim için özel soruymuş çağırdılar geldim :) Seversem elbette evlenirim.
00 Yorumla
+1 yılevet evlenirim yeter ki seveyim o da beni sevsin zaten hristiyan bir kıza aşığım :)
00 YorumlaKendim Museviyim , karışık evliliklere karşıyım. Herkes kendi kültüründen biriyle evlenmeli bence.
00 Yorumla
+1 yılKız arkadaşım hristiyan zaten kafa lar uyusursa neden olmasin
00 Yorumlaİslam Hoş görü dinidir.
Yani öyle ayırmam Hristiyan o bu şu seviyorsam evlenirim :)00 Yorumla
+1 yılben aşka inanıyorum
tanımak önemli belki çok iyi anlaşacağım00 Yorumla- Devamını Gör (115)
Devamını Gör(160)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası