Bu çocuğun amacı nedir ve neden bana adım atmıyor neden benimle konuşmuyor?(önceki sorunun detaylı hali)?

lisede geçmişim olan bir çocuk vardı benimle lisede baya uğraşırdı (konuşmasam bile sürekli benimle sohbet etmeye çalışırdı) hatta ona baya küfür bile ettim bana hiç küsmedi zor zamanlarımda da bana yardım etmişti ama onunla çok tartışırdım lisede çünkü beni sinir ederdi. şu an onunla aynı üniversitedeyiz. ilk başta bayağı keskin bakışlar attı ama ben onunla konuşmadım ilk başta (eski kırgınlıklarımdan dolayı ve onun özür dileme huyu yok) ve yürürken bana bilerek omuz atıp gülüp kaçtı sonra duruyorum kenara kayıyorum o da yanıma doğru kayıyordu. sonra cesaretimi topladım ona selam verdim ancak boş konuştu ve "seni tanıyamadım" dedi ve bende ona yaklaşıp "şimdi tanıdın mı?" dedim sonra bakıştık ve konuşma bitti. o konuşmadan sonra bir kez de kafede karşılaştık yanımda arkadaşım vardı bir baktım karşı masamda arkadaşlarıyla oturuyor sonra uzaklaşıp arka masaya geçtim (gerildiğim için) arkadaşımla daha sonra o bilerek tek başına yanımdan geçti ben göz teması kurmadım (göz teması kuramıyorum utanıyorum) ama arkadaşım geçerken onun bana güldüğünü söyledi. sonra görmezden gelmeye devam ettim. o da geliyor ama aynı zamanda sürekli beni izliyor ve yanında kızlar varken bilerek bağırarak konuşuyor yanımdan geçerken ve bilerek yanımdan geçiyor. ama asla benimle konuşmuyor. ben dışardayken beni camdan izlediğini gördüm. otobüsteyiz (sadece ikimiz) benimle konuşmaya fırsatı var ama o telefonuna bakıyormuş gibi yapıyor ve ben inceğim zaman kafasını kaldırıp bana baktı yan gözle. o da benle konuşsun istiyom ama adım atmıyor neden? her şey ego tatmini mi yoksa hoşlanıyor mu?(1,5 yıl oldu onunla aynı üniversiteye gideli lisedede 1 yıl geçmişimiz var) Not: bu çocuk sosyal birisi ve kız çevreside çok sosyal olduğu için ancak bir tek bana böyle davranıyor benimle rahat konuşamıyor ve yanımda geriliyor benimle konuşurken ses tonu heyecanlı çıkıyor ve çok kıskanç birisi.

Bu çocuğun amacı nedir ve neden bana adım atmıyor neden benimle konuşmuyor?(önceki sorunun detaylı hali)?