Ailesinin şartları beni çok yoruyor… sizce haksız mıyım?

Merhaba, bir konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Uzun süredir bir ilişkim var ve partnerimle birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. Fakat ailesiyle ilgili bazı konular beni artık çok yoruyor ve kafam çok karıştı.
Sevgilimin ailesi Süleymancı cemaatine bağlı. Benim ailem ise daha açık, modern ve kimseyi dış görünüşüne veya ibadet şekline göre yargılamayan bir aile. Biz de Müslümanız ama daha sade, daha içten yaşıyoruz. Ben kendimi hiçbir zaman “yeterince dindar değilmişim” gibi hissetmedim… ta ki sevgilimin ailesiyle tanışma süreci başlayana kadar.
Geçenlerde annesiyle bir konuşmamız oldu ve beni çok üzdü. Bana açık açık, eğer oğluyla evlenmek istiyorsam başımı örtmem gerektiğini, daha kapalı giyinmem gerektiğini ve hatta kendi köpek dostumla ilgili bile rahatsızlıklarını söyledi. Beni hiç tanımadan, karakterimi bilmeden, değerlerimi bilmeden sadece dış görünüşüm üzerinden yargılandığımı hissettim.
Ben kimsenin inancına, yaşam tarzına karışmam. Herkes kendi yolunda mutlu olsun isterim. Ama beni tanımadan bu kadar şart koşmaları, beni beğenmemeleri, beni oğullarına uygun görmemeleri beni çok kırdı. Sevgilimin ise durumu biraz “idare etmeye” çalıştığını hissediyorum. Ailesi ile beni aynı anda memnun edemediği için sürekli sıkışmış bir halde.
Ben de şunu sorgulamaya başladım:

Bir insan sevdiği için kendinden bu kadar ödün vermeli mi? Bu talepler normal mi? Ben mi çok hassas davranıyorum? Yoksa bunlar ileride daha büyük sorunlara dönüşür mü?
Hem kültürel hem dini anlamda farklarımız var ama ben yine de sevgi ve saygıyla her şeyin çözülebileceğine inanıyorum. Fakat ailesinin bana bakış açısı beni artık duygusal olarak çok yıpratıyor.
Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı?

Ben mi abartıyorum, yoksa gerçekten zor bir durum mu?

Benzer bir tecrübesi olan varsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim. ❤️

Ailesinin şartları beni çok yoruyor… sizce haksız mıyım?