Not: Yüzdeler, raporlama sırasında bekar (evli olmayan) olan yetişkin nüfusun oranını temsil eder. Veriler kaynağa göre değişir ve yüzdeler, her ülkenin anketlerinde kullanılan farklı kriterler nedeniyle biraz dalgalanabilir.
Kaynaklar:
1. OECD - Çeşitli ülkelerdeki sosyal eğilimler, aile yapıları ve evlilik oranları hakkında kapsamlı istatistikler sunar. 2. Eurostat - Avrupa Birliği'nin Avrupa'daki medeni durum, bekar nüfuslar ve hane halkı tipleri hakkında veri derleyen istatistik ofisi. 3. Birleşmiş Milletler Nüfus Bölümü - Dünya çapında evlilik, boşanma ve aile hayatıyla ilgili demografik ve sosyal istatistikler sunar. 4. Dünya Bankası 5. Ulusal Nüfus Sayımı Verileri
Ben evlenirim ilerde öyle bekar takılıyım kafam yok kendi tahminim gelişmiş ülkelerde bireysellik çokda daha fazla eşim çocuklarım için ailem için ülkem için vs vs yok ben var sadece bu böyle olmayada bilir ama benim bir kadınla münasebetim olması için evlilik şart sadece fiziksel değil ruhen kalbende insanım netice de
Kardeşim şu an bir düğün 5 milyondan aşağı değil millet kız için bilmem kaç gram altın istiyor başlık parası yok diyorlar ama bence hala var şimdi gençler nasıl evlensin bu ekonomi şartlarda Adam alıyor ayda 22 bin lira o parayla kendini geçindiremiyor bir de düğün mü yapacak saçmalık
Bu konuda oldukça farklı bakış açıları var aslında. İnsanlar evlenmeyi tercih etmeyebilir ya da toplumsal bir değişim süreci içinde olabiliriz. Türkiye’de aile yapısı halen güçlü. Bu yüzden bekar oranı düşük görünüyor. Ancak bireysel özgürlükler, ekonomik koşullar ve yaşam tarzlarındaki değişimler bekar kalma oranını zamanla artırabilir.
Simge Sağın'ın dediği gibi, bu durum illa kötü bir şey olmak zorunda değil. Evlenmek kişisel bir seçim ve mutluluğu yalnızken de bulmak gayet mümkün. Herkesin kendi kararına saygı duymak gerekiyor. 🙂💖
Bu işler gelenekten ibaret çünkü, insanlar özgün düşünebilmeye başladığında sorgulayabildiğinde tercih etmeleri için neden kalmıyor evliliği ve üremeyi. Sadece geri kalmış toplumlar bu aptal gelenekleri sorgusuz sürdürürler, şaşmaz