LGBT bireyi arkadaslarima sorum. İlk ne zaman fark ettiniz?

LGBT bireyi arkadaslarima sorum. İlk ne zaman fark ettiniz?
Hayır.
Doğuştan derken, bunun bir varoluş olduğu söylenmek istenir. Yani "ben hep böyleydim" diye.
Bu konuda makaleleri inceledim. Özellikle erkek eşcinselliği üzerinde yoğunlaştım.
Birincisi, erkek eşcinselliğinde doğum sorasında birtakım hormonal anomali söz konusu olabiliyor. Prolaktin hprmonu (kadında süt verme işini sağlayan hormon) ile ilgili bir kpmplikasyon, eşcinsel eğilimlere neden olabiliyor.
Onun dışında, ve bence daha önemlisi, çocukluk döneminde cinsel istismar yaşan erkek çovuklarda eşcinsel eğilimler çok daha fazla.
Eşcinselliğin evrimsel işlevi (üreyip genlerini aktaramaz) üzerine de bana kalırsa zorlama çalışmalar var. Ama hipotezden öteye gitmiyor.
Eşcinselliğin doğada da olduğuna yönelik biçimsel "kanıt" sunmaya çalışıyorlar, ama hiç tatmin edici değil. Hayvanlardaki eşcinsel davranışların HİÇBİRİ sürekli bir cinsel ilişkiyi işaret etmiyor. Daha çok üreme dışı sosyoseksüel davranışlardan ibaret (bizim bir arkadaşı gördüğümüzde sarılmamızın muadili).
Şu sonuçlara varıyorum şahsen.
1) eşcinsellik vardır.
2) bir anomalidir. Yani, travmatik bir geçmişe dayanan psikolojik ve kalıcı bir tepki.
3) doğadaki eşcinsellik ile, bugğn savunulan lgbt saçmalığının hiç bir ilgisi yok.
2500 yıl önceki eşcinsellik, oğlancılık. İki kişinin rızası değil, efendi-köle ilişkisidir.
Bi tarafın rızası derken, diğerinin başka şansı yok. Platon oğlan köle s... kiyodu.
Abicim, kadınları incelemedim. Ama erkek eşcinselliğinde doğal bir şey yok. Bir anomali
Miyop da anomalidir. Bunun normal olduğunu kabul edebilir miyiz?
Eşcinseller %1 ya vardır ya yoktur. Miyoplar daha fazla, ama o kadar lafı edilmiyor.
Bu ideolojik bir şey
Değil, bir anomali eşcinsellik. Evrimsel olarak anomali bir kere. Genlerini aktaramayacak bir mekanizma geliştirmez evrim
Ama bunu eşcinsel olmayan biri olarak sizin de benim de anlamam kolay olmayabilir. Mesela siz hetero sunuz ve seks dışında bir erkekle öpüşmek istemezsiniz, ten uyumunuz olmaz. Aynı sekilde bir erkekle öpüşmek istemeyen , sizinle aynı hisseden bir kadın da olabiliyor. Bir erkek gördüğünde siz ne hissediyorsanız ya da hissetmiyorsaniz o da onu hissediyor ya da hissetmiyor
Üniversitede fark ettim ama aslında beş yaşından beri vardı.
Evet. Beste diye bir arkadaşım vardı mesela lisede. O kızı sevgilisinden çok kıskanırdım. Hep kızla ilgili romantik hayaller kurardım
Bence de doğuştan gelen bir şey ama insanlar toplum baskısı ile kendilerini daha geç yaşlarda fark edebiliyorlar. Fakat ne kadar geç olursa olsun, geriye dönüp bakınca geçmişten de izler bulabiliyorlar sanıyorum. Bu arada teşekkürler katkınız için. Tek düzgün cevap veren sizsiniz
Evet. Ben hala bile kabul etmiyorum lezbiyenliğe meyilim olduğunu, çünkü çok dışlanacağımı biliyorum. Sırf hava atmak için, farklı görünmek için lez olduğunu iddia eden arkadaşım vardı. Ben hep sakladım, çünkü gerçekten hoşlandığım kız arkadaşlarıma çok ilgili davranıyordum, anlaşılır diye çok korkuyordum
Ben çocukken fark ettim 8 9 yaşlarindaydim
Çok doğru. Burada bile anlamadan ve bilmeden konuşan çok var. Ben değilim ama olmasam da anlamayacagim, empati kuramayacagim anlamına gelmiyor. Şöyle düşünüyorum, bir erkek olarak ben bir erkekle öpüşemem, aynı şekilde bir kadın da benim gibi düşünebilir ve bir erkekle ten uyumu saglayamayabilir. Ya da ikisi ile de sağlayabilir
Cinsel yönelim ve kimlik, kişiden kişiye değişen çok bireysel bir deneyimdir. LGBT+ bireylerin bir kısmı bunun doğuştan geldiğini hissederken, bazıları zamanla farkına varabilir. Kimine göre çocuklukta, kimine göre ergenlikte veya daha sonraki bir dönemde bu farkındalık oluşabilir. 🌈 Her bireyin bu süreçte kendi hikayesi ve deneyimi vardır. Fark etmek ya da kabul etmek için kişinin kendini dinlemesi önemli. 💛 Unutma, sevgi ve anlayış her şeyin temelidir. 😊
Cevap
7Cevap
Doğuştan filan değildir. Kendilerine dini eğitim almalarını ve psikolojik destek almalarını öneririm.
Allah'a havale ediyorum. Allah bilir işini. Çünkü lgbt sapıklıktır.
Allah bilir işini.
İlaveten ben havale meleği değilim. Ancak sırıtarak yorum yapmanız sizin hakkınızda iyi bir izlenim bırakmaz.
Lgbt doğuştan gelen bir şey değil.
İster kabul edin istemezseniz kabul etmeyin. Kimse lgbt şakşakçılığı yapmasın.
Lut kavmini ve nasıl helak edildiklerini iyi öğren.
@oorrooss Asıl uyduran sensin.
@oorrooss Lût kavmi var.
@oorrooss İnkarcılarla işim yok.
Size öyle gelmiş Baleman
Mesela tek yumurta ikizleri sen birisi escinselse diğerinin de eşcinsel olma ihtimali %50 oluyor. Gay lerin beyin yapısı ile kadın beyin yapısı birbirine çok yakın ama erkeklere daha uzak gayler de erkek olmasına rağmen. Dünya Saglik Örgütü de doğuştan geldiğini söylüyor LGBT nin. LGBT uyelerinin çoğu 6-7 yaşlarında fark etmişler kendi farkliliklarini. Bir çocuk o yaşta karar veremez eğer bu bir sonradan işlenen bir suç olsaydı. Artı olarak bu bir seçenek olsaydı kimse travesti olmazdı çünkü çok zor bir hayatlari var
Allah herkesi ıslah etsin.
@oorrooss "İnkarcılarla işim yok." Böyle bir söz söylememeliydim. Bu sözden dolayı özür dilerim. Hakkınızı helal edin.
Ben de bu sözden dolayı tövbe ediyorum.
bir şey bilmeden bizim adımıza konuşanlar defolsun gitsin. bir gay olarak ben 8 yaşından beri farkındayım yani evet doğuştan geliyor
Doğuştan olduğunu düşünmüyorum
İlk ilk okulda civarında farketmiştim
değil doğuştan
Kimse ilgilenmiyor artik bu tutmadi
Evet aşko evet kuşko
Değildir bence
Top musun lan sen
Sus lan top
Toplara konuşma hakkı verilmedi, lgbt mitinglerine katıl lubunya
Hetero muyum bisex miyim sorguluyorum bazen
doğuş marka olan mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?