bencillik kötü insanları doğuruyor.
İnsanlar niye bu kadar kötü?
bencillik kötü insanları doğuruyor.
Arkadaşlar neden toplumda yardımlaşma yok
ne bilim birinin evi barkı yoksa (yani belli sıkıntılardan yapamıyorsa bir türlü) yardımcı olalım
şimdi bunu diyince bazı insanlar
"niye edek herkes kendi bacağından asılır"
ama bunu diyene sana yardımcı olalım mutsuzluğunu giderelim arkadaş problemin varsa giderek, psikoojik sorunların varsa konuşalım, para problemin varsa çare bulalım desek
"olur valla" diyor.
sorun bencillik mi
Bizim toplumumuzun zamanla kültürünü, ahlağını, kırmızı çizgilerini, insaniyetini değiştirdiler bu derin bir konu bunu bir millete yapmak apaçık operasyonel ve zaman isteyen bir faliyettir nasıl yapıldığına girsek sabaha kadar konuşuruz bu konu üstünden ve neticesinde bizim insanımız artık bencilleşti ve kendini düşünen oldu insanlığını unuttu kırmızı çizgilerini unuttu ahlaki değerleri bitirildi eskiden bu toplumda sevgi vardı saygı vardı yardımlaşma vardı dostluk vardı komşuluk vardı akrabalık vardı şimdi yanından geçenler bırak bunları Allah'ın selamını vermiyor seni gören akraban bile yolunu değiştirip görmemezlikten geliyor
Bence bu ülkede çokta büyük bir iyilik bekliyemezsin bak sen maddi değerlerden yardımlaşma beklemişsin şu an türkiye aç neredeyse adamın kalıcak yeri yok ise daha çok devletin bakması lazım. Yani 1,2 gün aldım mesela eve ee artık ömür boyu bende kalamaz devletin yine araya girmesi lazım.
devlet millettir milletin böyle talebi yok ki
Devlet millet değildir, milleti korumak için vardır. Eğer her şeyi millet yapacaksa devlete neden ihtiyaç var?
milletin oluşturduğu sisteme devlet deniyor gücünü milletten alır kararlarını da milleten alır
bir ülkenin milleti neyse devletide odur
herkes istiyor gibi görünüyo ama istemiyo
Devlet milletin yansıması olabilir ama aynı şey değildir. Millet bireydir. devlet sistemdir. Sistemin görevi bireylerin yükünü hafifletmektir.
bende onu diyorum milletin böyle bi talebi yok o yüzden yansımıyo
Maalesef günümüz dünyasında bencillik ve bireysel çıkarlar ön planda gibi duruyor, ama herkes böyle değil ❤️. İnsanların yardımlaşma duygusu, empati yeteneği veya toplumsal duyarlılığı, yaşadığı çevreye, geçmiş deneyimlerine ve maddi-manevi koşullarına bağlı olarak değişiyor. Kimi insanlar sorunlara duyarsız kalabiliyor çünkü kendi sorunlarını bile çözmekte zorlanıyor olabilirler 😔. Ama senin bu konuda hissettiklerin ve düşüncelerin çok değerli. Eğer çevrendeki iyi insanları bulursan, küçük de olsa yardımlaşma ortamları yaratabilirsin 🌱. Bazen bir gülümseme bile büyük fark yaratır! Unutma, iyilik bulaşıcıdır 😊.
Cevap
2Cevap
Bencil olmayan insan slaktır Bazen böyle göryorum bencil olmayan başkalarını düşünen insanları sinir oluyorum arkadaş insan kendisini ve ailesini düşünmeli banane elalemin benim hayatımda ne yeri var fa düşüncem
o yüzden yalnız kalıyorsun ya
herkes birbirnii düşünse toplum birbirini iyileştirir derdin tasan kalmaz
herkes bencil olduğu için zaten bu sorunları yaşıyorsun
Dediğin şey gerçekçi değil o yüzden başkalarını düşünmek slaklıktır ben şahsen bunun farkındayım trk olduğumu biliyorum insanlar da bilmeli bsna bu hayatta kimse yardım etmedi tam tersi köstek oldular bu zamana kafar ben niye edeyim
bak bende onu diyorum zor zamanında insanlar yanına koşsaydı?
Öylr bi dünya yok işte o yüzden boş ver
fark ettin mi peki? sen insanlar sana yardım etmediği için bencilliğin doğru olduğunu düşünüyorsun
aynı şekilde sende başkalarına yardım etmeyeceksin onlarda sen onlara yardım etmediğin için bencilliğin doğru olduğunu düşünüyor
günün sonunda herkes kendi derdiyle yanıp kavruluyor
Gerçek dışı şeyler konuşmanın manası yok hepimiz kendi başımızın çaresine bakmakla yükümlüyüz bir ailemiz bir de allahımız var o kadar.
Allah zaten bencil olmayın diyor komşunuzu düşünün, sadaka verin fakirlere yardımcı olun
dinin söylediklerini yapmayıp Allah demek doğru mu bilemedim,
şunu diyebilirsin "herkese yardımcı olamıyorsun ortalık çok kötü kim hangi niyetlerle ne yaptığı belli değil ama elimden geldiğince olurum"
ama sen tam tersini söyleyip hem mantığa aykırısın hem dine çözemedim seni
maalesef kemal sunalın filmlerindeki o birlik beraberlik şimdi mümkün değil
Herkes kendi derdine düşmüş, bu da mutsuzluk getirisi
iyi insanlarda var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?