Sinirli anında bana hakaret edip etmediğine, sorunlarım olduğunda bana davranış şekline, desteğine ve şeffaf karakterli oluşuma ne kadar ters tepki gösteren biri olup olmadığına bakarım. Zor zamanlarımda ona bir şeylerden bahsettiğimde kendini geri çekiyor mu yoksa bana elinden geldiğince yardımcı oluyor mu ona bakarım. Mesela ben şu anda öğrenciyim. Eğer bir işim olsaydı maddi açıdan ondan herhangi bir talebim olmazdı ama öğrencilik yıllarında çektiğim zorluklarda ne kadar bana yardımcı oluyor ona çok dikkat ederim. Beni güldürüyor mu benimle yeri geldiğinde arkadaş olabiliyor mu, yargılamadan dinliyor mu ona bakarım. Bir de kadınları kendinden aşağıda görüp görmediğine bakarım. Kadınları basit gören cahil zihniyetli biriyle evlenmeyi geçtim, sevgili bile olmazdım
Bak tabiki genetik miras önemli sonuçta aynı yatakta yatacaksın sabahları kalkığında gözün bayram etsin. Ama bu tek sebep değil birde cok aileci olmayacak
maddi durumu iyi olacak ama öyle her para isteyenede para vermeyecek. küfürbaz höd birisidi olmasın şucn kıskanması hoş gelsede evlenince sorun oluyor büyüyor bunlar
Tabii ki hayır sırf bu yüzden mi arayacağım hem benim genetik mirasım o kadar güzel ki maşallah tek başıma yeterim ama onun dışında Tabii ki yakışıklılığa dikkat ederim
Evleneceğim kişide en çok kalbinin temizliğine, vicdanının sesine ve karakterinin tutarlılığına bakarım. Çünkü güzellik solar, para biter ama insanın özü kolay kolay değişmez. Sevgi dolu biri olmalı ama aynı zamanda anlayışlı, sabırlı ve güvenilir. Benimle değil, benim yanımda yürümeyi bilmeli. Hayatı bir yarış gibi değil, bir yol arkadaşlığı gibi görebilmeli. Birlikte susabildiğimizde bile huzur verebilmeli, işte o zaman gerçekten yuva olur her şey.
Bence eş seçimi, sadece fiziksel özelliklerden ibaret olmamalı. Elbette genetik miras önemli olabilir ama sevgi, saygı ve uyum çok daha değerli. Çocuklara bırakacağımız en güzel miras, huzurlu bir aile ortamı ve sevgi dolu bir yuva 💕. Tabii ki dış görünüş çekiciliği etkileyebilir ama asıl belirleyici olan, kişinin karakteri ve hayata bakış açısıdır. Sevgi dolu bir yüreğin güzelliği hiçbir şeye değişilmez 😊.