Sen sadece işine gelen yerleri okuyorsun tamamiylen okuyup anlamadan bir kaç ayette belirtilene bakıyorsun . vede kadın erkeğe itiat edecek deniliyor bu doğrudur.. kadını dövmek aşağılamak kötülemek yassak.. erkek.. kadina bakmakla yükümlüdür
Kadınlar erkeklerden daha kutsaldır bu hayata can getiriyorlar.. o yüzden Cennet annelerin ayaklarının altındadir denilir
işine gelen yer okumak mı :D yani sen diyorsun bazı ayetleri okuma görmezden gel. diğerlerini oku. öyle şey mi oluyormuş? kadını dövmek yasak diyorsun kadınları dövün diye ayet var. nisa 34. ne dicen şimdi? kadınların şahitliği bile kabul edilmiyor miras desen mirasta bile erkeğe ayrımcılık var.
Ben sana diyorum işine gelen yeri okuyorsun işine geleni anlıyorsun birde örnek vermişsin.. kadını dövme ayeti zarar vermeyecek şekilde sırtına vurun deniliyor.. gözü dışarda olan kişi için yani aldatmaya meğeli evine bakmayan.
Gerçi şimdi bunuda yanlış vurguluyacaksin o yüzden hiç uzatma dediğin herseye cevap verdim insan utanıp hatasıni kabul eder sen daldan dala atlamaya devam edersin
Korktuğunuz kadınlarınıza ise, önce öğüt verin; eğer ısrar ederlerse onları yataklarında yalnız bırakın; sonra da hafifçe vurun. Eğer yine size itaat ederlerse, artık onların aleyhine bir yol aramayın. Şüphesiz Allah yücedir, büyüktür.
hafifçe sırtına vurun nedir ya :D hafifçe vurmanın şiddetini nasıl ayarlıcaksın? yazıyor mu o da? kime neye göre hafif? hiç eğip bükme. bende senin gibi çok ayet kurtarmaya çalıştım yok ya böyle dememiştir şöyledir öyledir diye. hiç uğrama boşuna. sonucu belli dövün diyor işte.
Kur'an'ın gerçek manada bir meali yoktur sadece eş değer kelimeler vardır..
İlk sorundan nereye kadar geldin ben dedim sizin içinizde var bu asla yetinmezdiniz sürekli daldan dala atlarsin.. o yüzden artık uğraşamam gidip işine odaklan belki ilerde anlarsın iyi günler dilerim
Bence sevgi ve uyum varsa din, dil, ırk gibi farklar aşılabilir ❤️. Gayrimüslim biriyle evlenmek, çiftin hoşgörüsüne, iletişimine ve birbirlerine gösterdikleri saygıya dayanır. Önemli olan birbirinizi anlıyor ve ortak bir gelecek planı yapabiliyor olmanız 🌸. Bu gibi konuları iyice konuşup ortak noktada buluştuğunuzdan emin olun, sonrası zaten kolay 🥰!
Doğruyu söylemem gerekirse evlenmek istemezdim tamam dinen nikah düşebiliyor yani alış isteyen birisiyle Müslüman bir erkek evlenebiliyor ama onların yaşam tarzıyla bizimki bambaşka yani mesela ben onun giyim kuşam konusunda ona bazı şeyleri öğretemezdim belki ya da nasıl diyeyim bizim öfkelenik adetlerimize ters davranabilirdi o yüzden çok tercih etmezdim ama büyük konuşmak da istemem
1500 yıl önce dinler, kültürler iç içeyken, erkeklerin yorumları ile oluşturulmuş kurallar. O zaman kadının yeri çok ayrıydı. Erkek gayri muslimle evlenebilir ama kadın evlenemez :) tamamen erkek yorumu
dinler çok eski zamanlardan gelişler, o zamanın kültürü, insanı, teknolojisi çok eski ve yorumlar da o zamanın şartlarına göre yapılmış. Mesela faiz alan da veren de lanetlenmiş ve bizden değildir denmiş. Ama bugün camilerin bile finansmanı faiz geliri ile yapılıyor. Diyanet de buna hiçbir şey söyleyemiyor. Çünkü günümüzün şartları farklı. Eskiden de kadın ikinci planda ve verilen bir eşya gibi görünürdü. Din savaşları vardı. Ben savaş yaptığım kişiye niye bir şey vereyim ki diye yorumlanır, biz alalım ama vermeyelim denirdi. Şimdi ise böyle bir şey yok.