2 ayHayır, evlenmem. Hayat tarzlarımız uymaz. Muhafazakarları ikinci sınıf, saçma ve aptal insanlar olarak görüyorum. İslam insanların hayatına çok müdahale ettiği için muhafazakarlar baskıcı olur. Hep onlar için sekülerliğimden ödün vermem gerekir. Ailesi terbiyesiz olur. Her şeyden önce kapanmamı ister, kızımız olursa onu da kapatmak ister. Ama ben tesettüre karşıyım. Tesettür özgürlük değil. Yerine göre giyinmemek özgürlük değil, hadsizlik; bir kadının kendini değerini düşürmesi, saçmalaması, objeleşmesi, çirkinleşmesi; kadın-erkek adaletine aykırı giyinmesi, fıtratını bastırıp Allah korkusundan fıtratına göre giyinememesi özgürlük değildir ve saygı duyulacak bir şey değildir. En değerli, asil kadınlar örtünmez. Elit yerlerde Bebek’te, Nişantaşı’nda, Suadiye’de kadınlar yarı çıplak gezerken Kanarya, Bağcılar, Esenler gibi muhafazakar ve tehlikeli yerlerde kadınlar saklıdır. Muhafazakarların yaşadığı yerlerin de değeri düşüktür. Muhafazakarlar saçma ve yanlış dini kurallara uyarlar. Biz onlarla anlaşamayız. Allah korkusundan dolayı dindeki her yanlışı doğru gibi gösterirler. Ben kendimi prenses gibi görmek isterim, o yüzden örtünmem. Halk arasında da hep statüsü düşük kadınlar örtünürler. Kraliçelerin ve prenseslerin kapalı giyindikleri birkaç fotoğrafını paylaşıp hiç açık giyinmezler diye algı yaratıyorlar; saflar da buna inanıyor. Ama kendilerini teşhir ettikleri çok fotoğraf var, bu algıya kanan İslamcılara atmak için telefonumda bir sürü kayıtlı. Kapıcılar, temizlikçiler, hizmetçiler yani elitlerin ve açıkların emrinde olanlar, çingeneler, dilenciler, fakirler dindar olmasalar bile tesettürlüdür. Ben hayatımda sadece 1 tane başı açık dilenci gördüm. Uzun eteği çingeneler giyer; bütün dilenciler ve çingeneler başlarını örterler, örtmeyen de asla açık giyinmez. Muhafazakarlık alt tabaka olmaktır. Sermaye elitleri de örtünmezler. En güzel ve en değerli mücevherler vitrinlerde teşhir edilirken defolu mücevherler en altlarda saklanırlar. Nefis, İslamcıların sandığı gibi insandan ayrı, insana kötülük yaptıran bir canlı değildir. Nefis demek lügatta insanın fıtratı, kendisi, özü anlamlarına gelir. Tesettür kadın fıtratına aykırı olduğu için hiçbir kadın örtünmek istemez. Kadınlar kapanmakta zorlanırlar; sadece Allah’tan ve tehditlerinden korkan kadınlar kapanırlar. Allah’tan çok korktukları için devamlı tesettürün çok gerekli bir şey olduğuna kendilerini inandırırlar ve herkesi inandırmaya çalışırlar. Fıtrata aykırı olduğundan dolayı kadınlar kapanmak istemez ama Allah’tan korktukları için kendilerini tesettüre zorlarlar. Allah zorladığı için onlar da kendilerini zorlar; kadınlık içgüdülerini, fıtratlarını bastırırlar ve zamanla yavaş yavaş fıtratları bozulur. Artık başörtüsünü çok severler, başörtüsüz sokağa çıkmak onlara korkunç gelir. Mücevher vitrinlerde teşhir edilirken erotik shoplar ürünlerini asla teşhir etmezler; seks objesi olan seks oyuncakları saklıdır, sadece müşterileri onları görebilir. Kadının daha ilgi çekici olduğu için örtünmesi adaletsizliktir, kadın-erkek adaletine aykırıdır. Kadın sanki erkeği günaha sokarmış gibi saklanmamalı. İlgi çekici olmak saklanacak bir şey değil. Eğer tesettür korusaydı tesettürlüler istismara uğramazdı. Teşhircilik tehlikeli olsaydı kimse yarı çıplak gezmezdi. Tesettür gerekli olsaydı herkes veya çoğunluk kapanırdı ama sadece Allah’tan korkanlar kapanıyor. Mesele sadece tesettür değil; sekülerlerin özgürce yaptığı ve insani olan şeylere muhafazakarlar karşıdır ve yapmazlar. Her şeyden önce ben eşimin kaliteli birisi olmasını isterim; öyle olursa zaten muhafazakar da olmaz. Hümanistler her ne kadar muhafazakarları çok iyi gösterse de gerçekler öyle değil. İslam dini baskıcı olduğu için muhafazakarlar esir yaşar, hayatın ve yazın tadını bizim gibi doyasıya çıkaramıyorlar.
Laiklikte disiplin, düzen, ciddiyet ve eşitlik için dini kıyafet kurallarını yasaklamak laikliğe aykırı değildir; çünkü laiklikte kıyafet kuralları koymaya izin vardır ve inançlıyla inançsız laiklikte eşir olduğu için başörtülüye inancı gereği başını dinsiz yerlerde örtmesine izin vermek zorunlu değildir. Laiklikte herkesin dini inancını yaşamaya izin olması demek, dindarlara ayrıcalık tanımak demek değildir. Başörtüsü dini inanç gereği kullanılıyor diye laiklik yersiz kullanılmasına izin vermez. Laiklikte başörtüsünü insanlar özel hayatlarında kullanabilirler ama laiklik bazı yerlerde kullanılmasını kısıtlayabilir. Açık birinin camiye girerken ortama uymak için başını açması gerekiyorsa, kapalı birinin de üniversiteye, devlet dairesine, törene girerken ortama uymak için başını açması gerekir. O ortama uyum sağlamak ve kurallara saygı duymak için başörtüsüyle girilmemeli.
Devlet kurumları, okullar ve diğer kamu hizmetlerinde tarafsızlık esastır. Kamu görevlilerinin veya öğrencilerin belirli bir dini sembol taşıması, kamusal alanda dini bir mesaj iletmeye yol açabilir. Başörtüsü yasağı, bu tarafsızlığı sağlamak için getirilmiş bir düzenlemedir ve bireysel inanç özgürlüğünü değil, kamu alanındaki tarafsızlığı korur. Laiklik, devletin din karşısında tarafsızlığını ve tüm vatandaşların eşit muamelesini güvence altına alır. Kamu alanında belirli bir dini kıyafetin serbestçe kullanılması, devletin dini tarafsızlık ilkesine zarar verebilir. Dolayısıyla başörtüsü yasağı, laikliğe aykırı değil, tam tersine laiklik ilkesinin uygulanmasını sağlar. Özgürlüklerin ihlali söz konusu değildir. Başörtüsü yasağı, kişilerin kendi özel yaşamlarında ve ibadet alanlarında dini kıyafet kullanmasını engellemez. Yasak yalnızca kamusal alanla sınırlıdır, yani bireylerin özel hayatına müdahale edilmez. Bu nedenle, yasağın özgürlükleri kısıtladığı iddiası yanlış bir yorumdur. Sonuç: Başörtüsü yasağı, bireysel hakları ihlal eden bir kısıtlama değil, kamusal alanlarda laikliği ve tarafsızlığı koruyan bir düzenlemedir. Laik toplum düzeninin sürdürülebilmesi için bu tür sınırlamalar gereklidir ve özgürlük karşıtı bir uygulama olarak görülmemelidir.
Başörtüsü dini bir kıyafet olduğu için sadece dini ortamlarda ve ibadet esnasında kullanılmalı. Toplu taşıma ibadet yeri değil, o yüzden başı örtmek de doğru değil. Üniversitede başörtüsü olmaz; üniversiteler dinsiz kurumlardır, orada Allah kanunları yoktur, orada ibadet edilmez. Dinsiz yerde din kıyafetinin işi ne? Önemli birinin yanına giderken pijama giymemek gerekiyorsa, spor sütyeni spor salonu için uygunsa, saygıdan dolayı ve yerine göre giyinmek gerektiğinden dolayı dinsiz yerlerde dini kıyafet giymemek gerekir. Önemli birinin yanına pijamayla gitmek saygısızlıksa, başörtüsüyle dinsiz bir yere gitmek, başörtüsünün yasak olduğu bir yere gitmek saygısızlıktır; kendini zorla kabullendirmeye çalışmak tahakküm kurmak ve diktatörlüktür.
Nereye gidersen git kıyafet kuralları var; askeriyedeki kıyafet kuralları insan hak ve özgürlüğünü ihlal değilse okulda, devlet kurumunda, sokakta, dinsiz olan herhangi bir yerde dini kıyafetin yasak olması insan hak ve özgürlüklerinin ihlali olmamalı. Kapalı birisinin dinsiz yere girerken başını açmayıp açıkların dini yere girerken kapanmaları insan hak ve özgürlüklerine saldırı, diktatörlük, İslamcılığın hükümranlığıdır; laikliğe aykırıdır. İş yeri ve okullarda disiplin, ciddiyet, eşitlik, düzen için koyulan kıyafet kurallarına yine bunlar için başörtüsü yasağı kuralı da konmalıdır. Bir öğrencinin sınıf içinde şapka takması yasakken başörtüsü takması dindarlara ayrıcalık tanımaktır, laikliğe aykırıdır. Laiklikte herkes eşittir. Başı açıkların dini yerlere girerken ortama uyum sağlamak için başlarını örtmesi özgürlük kısıtlanması değilse, dinsiz yere girerken başörtülülerin başlarını o ortama uymak için açması özgürlük kısıtlanması değildir. Sekülerlere kılık kıyafet yasağı koyup dindarlara inançları gereği koymamak laikliğe aykırıdır çünkü laiklikte sekülerler ve dindarlar eşittir.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)2 ayGerçekten muhafazakar biri ise benim imana olan tutkumu tekrar ateşleyebilir tabi dinine bağlı görünüp zina etmiş olanlar var üstüne üstlük sevdiğini kandıran var sevgilisi olmuş olan filan ancak hayatında kimse olmamışsa durum değişir çünkü çevremden duyuyorum yani bağlayıcı diyenler gerçekten bağlayıcı olmuyor önceden birine gönlünü kaptırıp ta birlikte olup ta beğenmeyip ayrılıp ta sonra beni seçmiş te umurumda bile değil ben onu bir şekilde mutlu ederim evde yiyip içip yatsa bile yeterli olur o derece yeter ki benim beklentilerimi karşılasın
03 Yorumla- 2 ay
Aynı şekilde karşı cinsde zina yapmamış olmalı herşeyi yapıp muhafazakar oşsun evde oturmasını isteyemeyiz tabi seven insan sevdiğini eve kapatmaz sadece benim isteklerimi yerine getirsin diyemez bana göre
Cevap sahibi2 ay@Ssevimliii yok eve kapatmıyorum yani hayatı nasıl yaşamak isterse öyle yaşasın diyorum anlamadın yani yiyip içip yatsa da çalışsa da benim için sorun olmaz bunu diyordum
- 2 ay
Hm anladım iyi o zaman 👍🏻
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Evlenebilirim ama tek başına muhafazakâr olması yetmez. Saygılı, anlayışlı, baskıcı olmayan ve hayatı birlikte yürüyebileceğim biri olması daha önemli. İnancı ya da yaşam tarzı başka olabilir ama bunu ilişkiye yük gibi koyuyorsa bana uymaz. Benim için evlilikte asıl mesele kafa uyumu, huzur ve birbirini olduğu gibi kabul edebilmek.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kedi görseli tam sorunun hissi işte, düşünme modu açılmış 😹 Şöyle söyleyeyim; bana göre mesele “muhafazakâr” ya da “değil”den çok, sınır koyma şekliyle ilgili. İnancına, değerlerine saygı duyarım ama beni kısıtlıyorsa, kıyafetime, arkadaşlarıma, hayat tarzıma karışıyorsa evlilik zor 🥲 Peki sen, farklı yaşam tarzına ne kadar tahammül edebilirsin? 💭✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
2 ayHayır aşırı kısıtlayıcı oluyorlar..
32 Yorumla- 2 ay
Mesela
- 2 ay
@Leylişleyliş erkeklere bakmak yasak
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
2 ayAnlaşıyorsak tabikide evlenirim
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 260,5b cevap paylaştı.
u 2 aykafa olarak anlaşıyorsak beni seviyorsa evet evlenirim.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
2 ayİlişkide önemli şey, güven ve saygı.
Kararlarıma saygı duyup, güvenmeyecekse isterse Victoria Secret mankeni olsun, isterse en dindar kişi.
Bir önemi yok. Karşılıklı güven, sadakat, sevgi, saygı, itaatkarlık mihenk taşıdır.00 Yorumla
2 ayEvlilikte en önemli kriterim dünya görüşü benzerliği. Eğer hayata bakış açılarımız ve alışkanlıklarımız çok farklıysa, muhafazakâr biriyle yürütmek zor olabilir.
00 Yorumla
2 ayKendine muhafazakarsa neden olmasın, yobaz kafasıyla biriyle evlenmem tabi ki, insanları zorla kendi cennetine götürmek isteyen biriyle evlenilir mi?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
2 ayBir zamanlar düşünmüştüm evet. Öyle birine çok aşıktım çünkü. Hatta 2 yıl önce Müslüman olmama bile o sebep olmuştu😄 ama şimdi düşününce kimseyle evlenmek istemiyorum evet😅
02 Yorumla- 2 ay
Müslüman olmana bile sebep olabilecek kadar seni ruhen olumlu etkilemis birisi ne oldu da seni evlilikten illallah ettirmiş olabilir ki
- 2 ay
İlk gördüğüm anda etkilendiğim tek erkek oydu. ikimizde sanki daha önce birbirimizi tanıyor hissi vardı bu ondada oldu. Daha sonra çok aşık oldum ona.2 sene ayrıl barış bir ilişkimiz oldu ama onu çok sevdim. Bana 2 sene önce dedi ki "ama sen Müslüman bile değilsin " . bu lafı beni çok etkiledi ve inançlı olması... O düzenli namaz vs kılar ve biraz dindar. Öyle hacı hoca tarzı bir adam değil tabii.😅Saygı duydum ve bir gün heyecanla onu aradım ve dedim ki "Emre ben Müslüman oldum" hahah
"Namaz öğrendin mi " dedi. Yok hâla öğrenmedim bak ama istiyorum öğrenmek 🙂 iyi birşeye sebep oldu evet ben inançsızdım. Dinlere inanmıyordum.
Evlilik konusuna gelirsek aslında en başta o da evlenmeyi benim aklıma soktu. Evlenelim dedi sonra vazgeçti. Sonra bir gün ben ona evlenme teklifi ettim jffjhfjj "Evlen benimle Emre " dedim pat diye.
Sen iyi birisin , ben iyi biriyim. ziyan olmayalım dedim. Zamanımı alma beni al dedim😂ailem seni istemeyecek ama zamanla sevgime saygı duyacak dedim. Kabul edecekler. seni ezdirmem aileni ezdirmem. sanada ailenede saygı duyarım dedim.
Sonra sinirlendi jfjj kraliyet ailesinden misiniz falan dedi. Bir dahada evlenme teklifi etmedim. ayrıldık. Sonra yine barıştık. ben evlilik vs bahsetmedim. Sonra kalbimi başka birşeyden dolayı çok derinden yaraladı. ben ona en ihtiyaç duyduğum bir anda beni yalnız bıraktı , sustu. Dönüşü olmayan bir ayrılığa girdik, sustum ve gittim. onunla evlenmek istedim sadece ama artık kimseyle gerçekten istemiyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
2 ayben kendimde muhafazakarım zaten kendim gibi biri olmalı
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
2 ayEvet öyle birisi istiyorum zaten. Başkalarına karışıyorsa kesinlikle istemem ama
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayHayır tabi ki. İnsan kendi içinde muhafazakar olabilir kalpte olan muhafazakarlık iyidir ama bu bizim ülkede din bekçiliği gibi yaşanılıyor bu yüzden istemem. Dışa gösterilen hiçbir ideoloji hoşuma gitmez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 890 cevap paylaştı.
2 ayAnlayışlı biriyse, yani birbirimizi anlayacaz.
Anlayışın olduğu yerde sevgi , aşk , saygı ve evlilik olur10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 760 cevap paylaştı. Başka bir yerde yazmıştım. evlilikte TAT önemli. Ten, Aşk, Tin uyumu. olmalı , Muhafazakar biriyle evlenilebilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayBen kendim tesetrürlü biriyim ancak bir şeylere körü körüne inanan biri değilim. Muhafazakar ya da değil her şeye körü körüne inanan fazla baskıcı, mesleğime saygısiz bir insanı istemem.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı. Evet, özellikle muhafazakar olmasını isterim.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayİstemeyerek kapanan bir kızım. İçki meraklısı falan değilim, yalnızca başımı açmak istiyorum. Muhafazakar biriyle yapamam beni boğar. şu an bile ailem muhafazakar diye mutsuzum zaten.
26 Yorumla- 2 ay
İstemiyorsan neden kapanıyorsun ki?
Cevap sahibi2 ayAile zoru
- 2 ay
Gelirin var mı peki?
Cevap sahibi2 ayNeden sordun
- 2 ay
Çünkü bir birey olmanın şartı ekonomik bağımsızlıktan geçer.
Ve Birey olan birine zorla kimse bir şey yaptıramaz o yüzden sordum
Cevap sahibi2 ayTek başına yetmiyor bazen gelir
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
2 ayNEden olmasın anlamını tam bilmiyorum ama dinci mi oluyor
01 Yorumla- 2 ay
Her sey gunah oluyor
- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
2 ayElbette
https://voca.ro/1hK8EeTxDFEf01 Yorumla
2 ayOlabilir neden olmasın Gerçekten muhafazakar kendini bilen nefislerini törpüleyebilen insan sayısı artık nadir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. evlenmem. muhafazakar insanlarla ortak değerlerimiz ve hayat görüşümüz aynı olmazdı muhtemelen.
00 Yorumla
2 ayBen nedem olmasın öyle bir kız bulmuşum da ne isterim ki ya Rabbi ilişkiye girsem hadi bir rahatlasanda başka bir şey gerek yok
00 YorumlaEminim asla anlaşamazdık. İlk aylarda herkes mükemmel ama sonrasında fikir ayrılıklarının verdiği bir huzursuzluk doğar.
00 YorumlaHayır evlenmem sevgili olmam arkadaşta olmam dinden konuşulmasından tartışmasından nefret ederim inananlara saygılıyım eleştirmem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
2 ayİnsan olması yeterli
Bir insanı sırf inancı yüzünden evlenilir ya da evlenilmez diye ayırmak yalnıştır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayEvlenirdim Allahtan korkan namazında merhametli şefkatli dinini yaşarken bana sürekli Rabbimi hatırlatan salih bir eş off of, nerde kalmadı ki böyle biri
76 Yorumla- 2 ay
Ben kaldım benden çok da vardır.
Cevap sahibi2 ayBana denk gelmiyor
- 2 ay
burada mısın tanışmak ister misin?
Cevap sahibi2 ayİstemem burayı güvenli bulmuyorum tanışmak için
- 2 ay
Denk geliyorda yanlış zaman diyelim o zaman
Cevap sahibi2 ayNe iş yapıyorsun
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
2 ayBaşka bir seçenek düşünmüyorum zaten..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
2 ayEvlenmezdim sanırım. Neyin muhafazakarligi. Neyi muhafaza ediyormuş 😂
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 341 cevap paylaştı.
2 ayKendini, nefsini muhafaza ediyorsa neden olmasın
00 Yorumla
2 ayHiç gelemem gitsin kendi gibi birini bulsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 652 cevap paylaştı.
2 ayYobazsa uzak dursun inançlı ama yobaz değilse olur
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
2 ayİsteğimiz o zaten ama muhafazakar olandan darbe yiyiyoruz sıkıntı orada
00 Yorumla
2 ayBen muhafazakar istiyorum evlenirim tabi kide daha iyisini mi bulacağım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayMerhaba. Hangi dinin muhafazakârı oluyor; muhafazakâr Hristiyan mı, muhafazakâr Yahudi mi, muhafazakâr Müslüman mı yoksa atıyorum muhafazakâr Zerdüşt mü?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 14,2b cevap paylaştı.
m 2 ayKismwt bu işler sırf o diye değil bir kişinin. İnsanlığına bakarım kalıp ya da giyimine degil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
2 ayYani şahsen 4999 sene boyunca evlilik düşünmeyen biriyim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayBenim dövmelerim var , namazda düzenli kılmıyom Allah affetsin.. hani ben isterimde o beni istemez bence. Üzerim ben onu çok gibime geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayBana karışmadığı sürece ne olduğuyla ilgilenmiyorum, aşık olmam yeter.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayBen Yapamam
çok rahat bir hayat yaşamıyorum ama yine de davul bile dengi dengine.
00 Yorumla
2 aysigara alkol kullanan bir insanım bilmiyorum eğer gerçekten aşık olduysam kötü alışkanlıklarımı da bırakırdım daha önce bıraktığım gibi değecek biri olsun yeter ki
01 Yorumla- 2 ay
evlenirdim
Ya bana çok zor olur gibime geliyor ben biraz kendimi kontrol edemiyorum kahkaha atıyorum birden yüksek sesli konuşma cilve falan dkdkdkd muhafazakar derken biraz dışarıya kapalı anlamında anladım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayEvet tabi ama sen muhafazakar değilsen hep sorun yaşarsın
00 Yorumla
2 ayTabii ki Kafalar uyarsa evlenebilirsin öbür türlü sıkıntı yaşarsın Mesela sana alkol içiyorsundur o içmez yani farklılıkları gözetmek lazım
00 Yorumla
2 ayHayır, muhafazakarlar cahil, yobaz oluyor. Hayatımı cehenneme çevirmek istemem, kör kütük aşık olmuş olmam lazım evlenmek için ancak.
00 YorumlaAllah düşürmesin de cidden korkuyorum sadece bir kesimden değil böyle düşünüp seküler takılanlardan da korkuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayÖylr birine keske denk gelsem
43 Yorumla- 2 ay
Adam ml misin
- 2 ay
Ben varım
selam evet evlenirim benim gibi olacaksa ben ne yapıyorsam yapacak benle beraber
10 Yorumla
2 aybana karismadigi sürece sorun yok kendi istedigi gibi dini ritüellerini yerine getirebilir
12 Yorumla- 2 ay
Dini ritürllerinde sana karışmak da var dmfjdmmf
Kesinlikle dua ediyorum hergün tabi öyle birini istiyorsam onun gibi olmam lazim
00 Yorumla
2 ayMuhafazakar kime göre neye göre⁉️ çoğu kişi muhafazakar olmayı araplaşma sanıyor.
00 YorumlaBence abartmadigi sürece guzel
10 YorumlaMuhafazakar birisi beni istemez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 650 cevap paylaştı.
2 ayaksiyle evlenmem zaten muhafazakar olsun tabi
10 Yorumla
2 ayAynı fikirdeyse evet, değilse hayır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 363 cevap paylaştı. Olur ama şu ara kimseyle evlenesim yok 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
2 ayEvlenirim. Neden olmasın.
00 Yorumla Çok iyi olurdu gizemli ve muhafazakar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 421 cevap paylaştı.
2 ayMümkünse öncelikli tercihim olur
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
2 ayHayır ya denedim ama olmuyor yapmayın
01 Yorumla- 2 ay
Peki en çok hangi konuda anlaşamadın
- Aşk İlişkileri konusunda 598 cevap paylaştı.
2 ayEvet en iyisi bu zaten.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 503 cevap paylaştı.
2 ayEvet hatta bana da öğretsin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
2 ayEvlenirim tabi ki insan olsun kafi
00 Yorumla - Devamını Gör (115)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne