Yemek ve temizlik gibi şeyler yapan erkekler bana hep çokkk seksi geliyor. Ama çoğu kız böyle erkeği sevmek bir yana dursun, onlara "kılıbık" gözüyle bakıyor. Sizce de böyle mi?
Yemek ve temizlik yapan erkek "kılıbık" erkek midir?
Ben eşimle birlikte yemek yapıyorum. Genelde baharatlı deneysel yemekleri et yemeklerini ben yapıyorum. Eşim pilav gibi her zaman aynı şekilde olması gereken şeyleri yapıyor. Temizliği de birlikte yapıyoruz. Tabi biz evde yardımcı çalıştırıyoruz. Her işin angaryasını yardımcıya yaptırıyoruz. Biz birlikte çalışırız birlikte para kazanıyoruz, parayı paylaşıyoruz. Herkesin kendi bütçesi var. Kadın… Kadın benim donumu yıkaması gereken ev kölesi değil. Benim yoldaşım. Kadın varsa güçlüyüm ama kadın yoksada 5 yaşındaki çocuk gibi yemek beklemem aç kalmam temizliğimi yapabilirim. Ben karşıyım ana kuzusu erkeklere de onlara analık yapan kadınlara da.
Hayır, değildir. Bulunduğu yeri temiz tutmak ve karnını doyurmak için yemek yapmak insanca bir durumdur. Her şeyi sevdiğimizden veya annemizden bekleyemeyiz; onlar de yoruluyorlar ve onlara yardımcı olmalıyız.. ayrıca, sadece bununla ilgili de değil; hayatta yalnız kalacağımız anlar olacak, kimse gelip bizim evimizi temizlemeyecek, bize yemek yapmayacak, kimseye de gidip ”bana yemek yapar mısın? Evimi temizler misin?” diyecek halimiz yok.. dışarıdan yemek yemek ve hizmetçi tutmak da alternatif olabilir ama sürekli dışarıdan yemek ne kadar faydalı? o yüzden insan ilk önce kendine bakabilmeli. Yemek yapmanın ve bulunduğu alanı temiz tutmanın cinsiyetle bir ilgisi yok; aksine bunlar son derece normal şeyler. Hayatın ne getireceği belli olmuyor, o nedenle de kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenin; yemek yapmaktan ve ev işi yapmaktan utanmayın.
Yemek, çamaşır, bulaşık, ütü, temizlik, dikiş dikmekten diğer tüm işlere hepsini yaparım, çokta iyi yaparım. Sarma, dolma, mantı vs vs. her yemeği yaparım. Bunlar beni kılıbık değil kendi kendine yeten, kimseye ihtiyacı olmayan güçlü bir birey yapar. Fazlasıyla maskülen, eril biriyim. Olması gerektiği gibi. Yemek temizliği kendi istediği için yapan erkekte bir sorun yoktur. Eşine yardım etmekten de gocunmamalı bir erkek. Kılıbık kadın sözünden çıkmayan, kendi düşünceleri olmayan, hiçbir ağırlığı olmayan, yemeği temizliği kendi istediği için değilde kadın yap dedi diye yapan, kısaca korkak erkeğe denir.
Valla 17 yaşından beri yalnız yaşıyorum. 15 yaşında babam aldı öğretti. Bizim ailede yemekleri babam yapardı.. Ve ona kılıbık diyecek insan çıkamaz :)).. Bende yaparım hatta kışlık hazırlarım turşu basarım zeytin kurarım.. Bunların erkek ya da kadın olmakla alakası yok. Kılıbık olmaklada.. Bana rutin geliyor.. Hiç bir ilişkimde de kılıbık olmadım.. :))
Ayrica aklıma geldi.. Kendi temizliğini evinin temizliğini bile yapamayan.. Anası ya da eşi olmadan kendini douytamayan muhtaç kalan erkek daha kılıbık değil mi? :))
Ülkedeki çoğu evli kadın, eşlerinin hiçbir ev işinde kendine yardım etmediğinden yakınır. Fakat arka planda da bekar olan kısım, bunları yapanları kılıbık görür. Doğal ve doğru olan zaten evlilikte veya sevgili döneminde (eğer aynı evi paylaşan bir çift ise) bu işlerde yardımlaşmadır.
Değil, kadınlaeı anlamak ferçekten güç, duygusal diye prenses, ev işi ve yemek yapana duygusal diyorlar. Sonra da bütün erkekler duygusuz odun ve insan bile olduları şüpheli diyor garip şekilde
10 yılı aşkın süredir tek yaşıyorum herşeyi ben yaparım bazen aşırı durumlar oldugunda temizlikci abla gelir yardım eder temiz evde oturmak bana keyif veriyor iyi hissettiriyor dünyanın en iyi aşçıları erkektir. Bana laf edecek adamlar ya da kadınlar emin ol gtunu yikamsini bile bilmiyorlardir..
hayır yemek ve temizlik her insanın yapması gereken şeyler artık şu algıdan çıkılsın bir erkeğin kendi karnını doyuramaması kendi alanını temizleyememesi acınası bence
Ben ev işi yapan mutfakla ilgilenen temizlik yapan ve tek başıma hayatta kalmaya çalışan birisiyim. Kılıbık diyen kılıbık desin umrumda değil. Ama şöyle bir gerçek var ki ben hanımcı birisiyim hshdnwndns
Neden kılıbık olsun ya bunlar son derece temel yaşam gereksinimleri. Temizliğine dikkat etmeyen, kedi karnını doyuramayan insanla ben bir beraberlik düşünmem