Ev işi yapan erkekleri bu devirde normal görsek de bazen kılıbık olarak değerlendirdikleri de oluyor, aramızda da vardır... Peki sizce evde ütüden yer silmeye, bulaşık yıkamaktan çamaşır asmaya kadar ev işlerini yapan erkekler kılıbık mıdır?
Çoook çok öncelerden kadınların yapabileceği iş sayısı çok azdı. Okutulmuyordu bile kız çocukları. Bundan dolayı evlilikte eşitliği sağlamak adına kadın evde çalışırdı, erkek te dışarıda çalışıp evin maddi geçimini sağlardı.
Günümüzde kız çocukları okutuluyor, kadınların iş bulma olanağı da fazla. Ev işleri kadına ait bir görev değil. Fakat geçmişte öyle olduğu için, günümüze kadar erkeğin çalışmasını, kadının ev işiyle ilgilenmesini adet olarak kabul ettiler. Evli kadın çalışmaz ev işlerini yapar, kadının görevidir o ve kadına yardım eden erkek te kılıbıktır fikrini benimseyenlerin sayısı da hala az değil. Artık bu algıları yıkalım. Eğer kadın çalışmıyorsa ev işleri kadından sorulur. Eğer erkek çalışmıyorsa ev işleri erkekten sorulur. İkisi de çalışıyorsa ikisinden de sorulur. Şayet buna katılmıyorsanız, eşitlikten yana değilseniz, eşinize saygı ve sevgi gösteremeyecekseniz hiç evlenip te yazık etmeyin ikinize de. Ayrıca ev işi yapan erkek karısından korktuğu için değil, o evde yaşadığı için yapar. Kılıbıklık değildir bu.
Ev işi kadının görevi değildir, dolayısıyla erkek kılıbık sayılamaz. Kadın evin işini tek yaparak hergün ikramda bulunuyor aslında bunu sadece kadının vazifesiymiş gibi göstermeyi kesin. Ev ortak yaşam alanıdır mantıken kim çalışmıyorsa evdeki görevler ona düşer ama çalışmasına rağmen erkekte kadına yardımcı olabilir. Ayrıca kadında çalışıyorsa evdeki işler ortak yapılmalıdır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ev işi yapan erkek kılıbık olabilir olmayabilir kılıbıklık bununla ölçülmez o içte olan bir şey. Ki ben demiyorum ki ev işi yapmasınlar yapsınlar tabii mümkün oluyorsa. Bu çok hoş bir davranıştır yardımcı olmak erkeklerin görevidir ve severek en azından saygı göstererek yapmalı. Evlilik bir bütündür ayrı gayrı değil o kadar...
Bu işleri yapan erkeklerin bir çoğu mecburiyetten yapar. Evliyse ya hatunu hastadır, ya da çocuklara bakıyordur. Bir şekilde evi çevirmesi gerekir. Ya da bekardır ailesinde ayrı yaşıyordur. Fakat herhangi bir maruzat söz konusu değilse ''temizlik benim işim programındaki Kadir gibi bir tipse'' yine de yapıyorsa sorunludur. Herkesin işi ayrı. Abartmamak gerek..
@FireandFire temizliği de, ütüyü de, çeşit çeşit yemek yapmayı da çoğu kızdan iyi bilirim, çünkü tek başına yaşayabilmek bunları gerektirir, ileride bu işler için vasıfsız bir kezbana ya da ''ben kariyer yapıyorum çalışıyorum ev işi ile uğraşamam'' kisvesinin arkasına saklanan bir kokanaya muhtaç olmamak için her erkeğin bunları bilmesi ve uygulayabilmesi şart... zaten bunları yapabilen bir erkeğin; evliliğe de, kadına da ihtiyacı kalmıyor, hayatını bekar olarak sürdürmekte de bir sakınca görmüyor...
Kılıbık Diyenler Cahildir Bu kadar Basit Ne Yani Erkek Adam Ev işi yapamaz mı? Yani aslında erkeğin ev işi yapması iyi neden mi çünkü ev işi yaparak evde kendi işlerini halledebilir tek başına yaşıyorsa ev işini bilmeyen erkek bekarsa tek başınaysa nasıl baksın kendine yemek yapmayı Bilmiyor sürekli parayla dışardan yiyemezsin kendin için Öğreneceksin ev işini kendine bakmak için evlendiğin zaman da ev işi yapabilir sin bazı akıl yoksunlari diyor ki evli adam karısı dururken hiç ev işi yaparmıymis da lafa bak ne kadar mantıksız cahilce erkeğin ev işi yapması eşine karısına yardımcı olması demektir buda çok güzel bir şey seven erkek karısına yardımcı olur onun yorulmasını istemez
Kesinlikle değildir. Düşüncelidir, yardımseverdir, merhametlidir ve fedakardır. Ev işi yapmak veya ev işi yapan anneye, kardeşe, eşe yardım etmek insanı onurdan veya şereften düşürmez bunu bir erkek gerçekten yapıyorsa ancak ve ancak ona gıpta ile bakılır bu davranış ne kadar güzel bir insan olduğunu ve fedakarca bir yetiştirme, büyüme şekli almış olduğunun göstergesidir.
kilibik ne alaka. rahmetli esime mesela pazar sabahlari supriz yapardim bazen. sonra esim kanser oldugundada cogu zaman hem yemek hem bulasik temizlik camasir utu ne varsa yardik ediyordum. cunku ilaclardan dolayi hemen yoruluyordu. hemde beraber yaparken bir suru espiri yapiyorduk birbirimize.
Bu sorunun sorulması ve %11 kişinin evet demesi bile ülkede hala dar görüşlü insanların olduğunun göstergesidir. Ev işi sadece kadına ait değildir, ortaktır ve ben ev hanımı olmak için 7 yıl üni okumuyorum annem de eminim ki elin oğlunun arkasını toparlamam için doğurmadı beni. Bunlar çok eskidendi artık o aradığınızı zor bulursunuz anca Doğu’da felan. Ayrıca hayır ev işine yardım eden erkek kılıbık felan değildir, her kızın rüyasıdır.
Yıllar önceki düşüncem, eşler ikisi de çalışıyor ise ev işleri müşterek yapılır, şayet erkek çalışıyor ise ev işlerine genel ağırlık kadın bakar diye düşünüyordum. Hâlen de öyle düşünüyorum. Evlenmek, bir yönüyle herşeyi paylaşmak, yardımlaşmaktır... Hayatı kolay kılmanın, aklın yoludur...
Hayir... Yalniz yaşiyorum ve evimin işini kimse yapmaz. Ama her zaman derli topludur. Rahat olur insan... Yatak bile dağınık olduğunda rahatsız olan biriyim. Ha eğer evliyse erkek... Hayat müşterektir... Bazen eylenceli bile olur... ev işi ve ya yemek yapmak gibi şeyleri kadına kitlemek kadın işi kategorisine koymak adil değil bence... Nacizane düşüncem...
Evine yuvana eşim dediğin değer verdiğin insana yardım etmek veya iş yükünü hafifletmek kılıbıklık olarak tanımlanıyorsa ben kılıbık olmaktan gurur duyarım.. Hırt konuşarak emir veren üslup takınarak adam olunmaz adam olmak kadına eşine sevdiğine değer verip ona kıyamayıp onun elini tutmaktır.. Kılıbık olmak adam olmak demektir ❤️
şimdi işimden dolayı ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum apartta yapamadım rahat olmuyor çamaşır sırası felan beklemak bana göre değil artı otomobil aparttın önünnde anca cizerler zarar görür misafirim gelse ona göre olur bende ev tuttum haliye ev işleri oluyor annemi kız kardeşimi çağırsam ona göre oluyor birde yalnız yaşamaya alışmışım iş başa düşünce hepisini yapmam gerekiyor mecburen
8 yıl kadar ailemden ayrı yaşadım. Ben ütümü temizliğimi yemeği bulaşığı yıllarca kendim yaptım. Pis olanları ayırt edin çünkü erkek dediğin her koşulda kendisine bakmayı bilendir. Kılıbıklık değildir.
Hayır çünkü kendi kendine yetebilen erkektir. Belirli tabuları aşmış. Bir şeylerin "sadece" kadın veya "sadece" erkek işi olmadığının aydınlanmasını yaşamış akıllı insanlardır. İşin erkeği kadını yoktur. Beynin gelişmişi gelişmemişi vardır.
Bence değildir bir evin içinde kadında üstüne düşen görevi yapacak, erkekte her anlamda evin işlerini yapabilir ayrıcada evlenmeyen insanlarda var yani illa ki bu durumu evli çiftler bakımından düşünmemek gerekir.
Hayır tabi ki. Neden ev işi yapan kadına bir sıfat takılmıyorken erkeğe yapıştırıyorlar ben anlamıyorum. Hayat müşterek ya. Tabi ki eşler birbirlerine yardımcı olmalılar. Herkes her işi yapabilir. Keyifli geceler.
Kadınları anlamak güç gerçekten;yapsan, iyi davransan, değer versen, iyi tanısan, sevdiklerini bilsen, memnun etsende yaranamıyorsun, yapmasan öküz oluyorsun yapsan kılıbık. Kadınlar ne istediklerini bilmiyor bence.
Ne alaka bulaşıkta yıkarım perde de asarım mutfakta vakit geçirmeye de bayılırım. ben Kadın işi erkek işi diye bir şey olduğuna da inanmıyorum. Cinsiyetçi yaklaşımlara karşıyım bir kadın da bir erkekte her işi yapabilir.
Hayatta hersey eşittir bir bayan elinden geldiği kadar eşine yardımcı olmalı eşide ona yardımcı olmalı ayrıca bayanlar dünyanın en kutsal mesleğini icra ediyor bence her anlamda bize destek olmalısınız sayın erkekler 😉😊
Tabi ki değildirrr. Ailesine gerçekten değer veren ve onlarla olan yuvalarını beraber "ev" yapmaya uğraşan çok tatlı ve kadınların hayalinde ki eş adaylarıııdırrr. :* En azından benim için öyle ehuehuehe hem arkadaş, hem koca, hem de mükemmel baba
Ev işleri ya da çalışıp ev bütçesine katkıda bulunmak tek bi cinsiyete ait bir görev değildir. Hem sevdiğin insanla kaynata kaynata yemek yapmak, yaşadığınız evi beraber temizlemek oldukça keyifli..
Kılıbık olmakla alakası yok tabii ki ev işlerine yardım edecek. Hem iki taraf yaparsa işler daha çabuk biter kalan zamanla bol bol aşk yaşanır işte ne güzel.
Yahu bu kadın milletine yaranılmıyor kardeş iş yaparsın Light Deliler bilmem ne dediler yapmazsın kıro derler derler Vallahi atalarımız boşa dememiş kadının karnından sıpayı sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin
Bekarım ve ailemden ayrı yaşıyorum her işimi kendim görüyorum yemek yapmaktan çamaşır yıkamasına kadar bunları yapmanın kılıbıklıkla bi alakası olduğunu düşünmüyorum.
bekar evinde tabii ki kendisi yapacak, adamsa evlendikten sonra karısı hiç bu konulara girmeden yapar, adam değilse erkek tüm işleri yapsa dahi kadına batacaktır
Kadın çalışmıyorsa erkek çalışıyorsa kadın yapmalıdır.(Erkekte yardımcı olmalı ufak tefek nüanslara.) İkiside çalışıyorsa birbirleriyle yardımlaşarak yapılmalıdır.
Abimle yazları birlikte halı yıkıyoruz terasta 🤣hiçte kılıbıklık degil aksine çok güzel iş yapıyorlar... İşte kadın erkek ayrımı yoktur kendi evlerine çıksalar kim yapacak
Hayır çünkü eşine değer veriyordur, değişen kadın erkek rollerinin de farkındadır. Ayrıca sürekli bir kadına bağımlı olarak yaşamsı gerekmediği için özsaygı vardır