Hocam, tam benim duygularım bunlar :)
Yaşım 33, iş hayatım çok karmaşık, eğitim hayatım da bir o kadar çok çok çok karmaşık. İnsanlar diyorlar ki, "Neden bu kadar iş-okul arasında gidip geldin? Birinden devam et!" bunları deneme tecrübe etme şansın var ama, evlilik veya ilişkide çok çok çok çoktan da düşünmen gereken şeyler var. Bizde insanlar evliliği öpüşüp koklaşma, vs. olarak anlıyorlar. Ya da benim gözlemim daha büyüyemedikleri için yaşları kaç olursa olsun, kararları bile aileleri alıyor. Birey olamamış milyonlarımız var bizim :) adam bana akıl veriyor, 40'ından önce veya 35'in önce evlen diye :D :D :D Hayat öyle bir şey değil işte. Aynı bu yazdığım yazı gibi karışık!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani değil de şöyle düşün. evlenmedin hadi yerine ne koycan. alternatifi ne. bekarlık dicen. değil. insanlar çift yaratılmıstır. güzel bişey bence evlilik. ha pardon evlenmeden aşkı bulmusundur beraber yasarsın sevgili olursun o zaman ok. hani yanlız kalmadıkca bence sorun yok.
ayrıca kızlar için evlenmek daha mantıklı. hukuki koruma oluyor. sosyal korumada.
evlenmek ayrıca zor. düzgün insan bulmak mesele. bu devirde insanlar eskisi gibi değil artık. sanırım senin tecrübelerin sogutmus evlilikten. sui misal misal değildir. diye söz var.
bence tüm erkekleri bir tutma o kadar kaliteli düzgün adamlar var ki. evlenmek isteyen. bekar.
02 Yorumla
Soran8 ayIste o kaliteli erkeklerle karsilasamiyorum
Kendi aciz pasifliklerini bekar insanları küçümseyerek nefsine hakaret ederek tahrik eden cahil yobaz insanlar bende yaşadım anladığı dilden cvp vermek gerekir susar hepsi takıldığım biri var hergün başka biriyle ilişkiye giriyorum vs anlat ben öyleydim gerçekten demedikleri kalmadı bekar olduğum için tel konuşsam merak ediyorlar böyle insanlar 🤣 mesleğimde var evimde var bu bile onlar için ezik olmasına sebep hatta birine evli kadınla muhabbetim var dedim bozuldu vs vs işte iftira bile attılae yani o kadar aşağılıklsrki bahane bulmak için fırsat kolluyorlar evlileride gördük duydum şahit oldum
00 Yorumla
Gerçekten bazen etrafımda aşırı güzel ilişkisi olan insanlar oluyor onlara özeniyorum Ama hiç hayatımda ilişkisi olmayan bir insana acımadım çünkü ilişkisi çok güzel olan insanlar nadir oluyor Yani kısmetin çıkmadıysa veya yanlış ortamdaysan senin suçun değil ki herkes evlenmek zorunda değil bir sürü mutsuz çift var
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biliyorsun, toplumda evlilikle ilgili pek çok beklenti ve baskı var. 30'lu yaşlarda herkesin evlenmiş, aile kurmuş olması gerektiğine dair yanlış bir algı var. Ama bir imza atmak yetmiyor dediğin gibi. O evliliği anlamlı ve mutlu kılmak, büyük özveri ve doğru eş seçimini gerektiriyor. Mutsuz bir evlilikte ömür geçirmek yerine, yalnız ama huzurlu olmak çok daha kıymetli bence. 🌸
Arkadaşlarının ilişkilerinden etkilendiğin belli ama bunlar senin yoluna yön verecek örnekler değil. İyi insanlar her zaman var, belki doğru zaman veya yerde karşılaşmadınız. Bence kendine odaklan, değerlerini bil ve içinden gelen güçle huzurla yol al. Hayatını mutlu şekilde devam ettirmek için evlenmek bir zorunluluk değil. En önemlisi, nasıl bir yaşam sürmek istiyorsan ona göre seçimler yapmak.✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı. üremek, sözüm ona yuva kurmak vs vs toplum genelince hayatın metası olarak görüldüğü için.
toplum da şöyle bi sıralama var sırasıyla doğ, büyü, okula başla, okulu bitir, işe başla, evlen, çocuk yap büyüt, emekli ol, torunun olsun, öl.
bu sıralamaya göre gitmeyen kişileri görünce de kendi kolektivist doğrularına uymayınca garipsiyorlar.
e dediğim gibi hayatın metası üremek, karşı cinse ne kadar çekici geldiğini bir kadın veya erkek olarak değerini ölçme derecesi olarak görüyorlar e bu sefer de hayatında biri olmayınca başarısız görünüyorsun dışarıdan bakan göze.
ayrıca bizim toplumda kimse çuvaldızı kendine batırmaz, kimse kendi gözünün önünde ki çöpü görmez. kafalarında iyi ya da kötü biriyle değilsen yalnızsındır diye bi önyargı var yapacak pek bir şey de yok buna karşı, sana böyle davrananlarla görüşmemek haricinde çünkü toplumsal ön kabullerin değişmesi çok değil çok çok uzun zaman alır eğer değişirse Kİ evliliğe verilen anlamın bu kadar sorgulanabilir olması bile M. S 2000 li yılları buldu.
32 YorumlaEvliyim ve evliliklerin çoğunun mış gibi olduğunu üzülerek görüyorum. Çok yakın çevremde durmadan sosyal medya paylasimi yapipi eşiyle çocuğunu paylaşan birinin evliliğinin berbat olduğunu gördüm. Evlilik evli olmak için değil birlikte gelişmek için olmalı. Bekarsın diye kıskanıyor da olabilirler. Bekarlığın tadını çıkar ve gerçekten birlikte aynı pencereden bakacağın biriyle denk gelince evlen. Evlenmeden önce nişanlılık döneminde de her şeyini huyunu suyunu öğren. Evlenince değişir kafasına girme. 30yillik huy edep ahlak çok ciddi bir istek olsa bile kolay kolay değişmez.
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Bence üzülerek bakıyormuş gibi yapıyorlar, hepsi değil ama bir çoğu da özgürlüğümüzü içlerinden kıskanıyorlar, "keşke ben de bekar kalsaydım" diye kafalarından geçiriyorlar.
Bence genel anlamda altında ki mantık şu; "ben evlendim başımı derde soktum, onun da başını derde sokmalıyım" türü bir kıskançlık, ben çekiyorsam herkes çeksin gibi...
Ama az da olsa evliliği iyi gittiği için bekar olmayı kötü bir şey zannedip iyi niyetli bir şekilde üzülüyor olabilir ama en fazla bir kaç kişidir bu şekilde dürüstçe düşünen.
10 Yorumla
8 aySorduğun sorunun cevabı, insanlar konuya bencil ve programlı yaklaşıyorlar. 30 yaş sonrası kadın için geç, biyolojik saat vs bu sebepler. Bencil olan kısmı üzülerek bakma, acıma duygusu falan . İçinde bulunduğun durumu sen anlatmadan bilemezler, ama tabii anlatsan da bir manası olmayabilir.
Anlattıkların gayet gerçekçi. İyi gözlem yapmışsın. Farkında olmadan problemi de tanımlamışsın. Çevre faktörü... İyi bir insan çevrende yok. Gözlem kabiliyetin iyi. İyi bir insan nerelerde takılır, düşün. Çözümün oralarda olmak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Geçilen ülkelerde (Güney Kore, Japonya, Kanada vs) evlilik yaşı 30 ila 35'le başlıyor. Zaten çoğu da evlenmiyor bile. Normal olanda o aslında. Akıl yaşın yerine geliyor ve emin oluyorsun neyi sevip sevmediğinden vs. Bakan baksın. Herkes kendi arkasına dönüp, gülsün.
20 YorumlaEvliliğin nesi güzel ya. Çoğu kadın kendini kandırıyor. Sorumluluk almak ve hep afedersin cinsellik yaşamak zorunda olmak bana göre değil sıkıcı. Çocuk bakmak da işkence. O çocuğun bana bir faydası bile yokki yani. Hem üstünede aldatılıyosun. Evlilik kadını yıpratan bir kurum
25 Yorumla- 8 ay
kesinlikle öyle, zorunlu cinsellik yaşıyorsun, napsan yaranamıyorsun, eşinin ailesine hizmet etmek zorundasın, çocuk zaten çok büyük sorumluluk, resmen kendinden vazgeçmen gerekiyor
- 8 ay
kesinlikle erkeklerin 100/ 90 ı aldatıyor zaten, kadını aileside kabul etmeyimce kalıyor öyle
- 8 ay
aynen öyle canım
8 ay39 yaşımdayım, hiç evlenmedim. Evlilik mutlu olmak için alınan ömürlük bir karar benim için. Çevremdeki insanlara baktığımda onlardan çok daha mutlu olduğumu görüyorum. Bu durumda evlenmek olmak için evlenmek bana mantıksız geliyor. Evlenince yeni sorunlar, yeni dertler olacak elbet. Ama bu sorunları açıkçası benimle aynı sorumluluk bilincine hakim, karşılıklı sevgi saygı duyacağım bir insanla paylaşmak isterim. Öbür türlüsü kaos, geçimsiz, mutsuz bir evlilikten öteye geçemiyor.
13 Yorumla- 8 ay
haklısınız bende 25 yaşında bekarım, ya istediğim anlayabilceğim biri olsun ya da olmsın gçzüyle bakıyorm, ruh eşini bulmadan evlenmek için evlenmiş olanlae pişman
- 8 ay
Aynen öyle. Zorla mutluluk olmuyor hele ki bu zamanda. İçine kalbine aklına sinecek biri olacaksa olsun yoksa tek başına da huzurlu zaten insan.
- 8 ay
öyle, içime sinmeyen biriyle ömür boyu kafam karışık mutsuz olcağına yalnızlığı tercih ederim, benim hayatımı insanlae yaşamayacak o yüzden dinlemiyorum bile onları, kalbim ne derse onu yapıyorum, insanlar olmayan aklını vermeye çalışıyor işte 😀
Çünkü 30lu yaşlar artık insanın düzenini oturttuğu yaşlar. Fizyolojik ve psikolojik ergenlik sürecinin sonuna gelmiş, olgunluk hayatına adım atmış bulunuyoruz o yaşta. Buna rağmen kendimizin eşini bulamamış olmamız hem neslin geleceği için olumsuz düşünceye sebep oluyor hem de yalnızlık başlıca üzücü bir konu olduğu için istemsiz o bakışlar dışarı yansıyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
8 ayBence tüm evliler bekarların da bir an önce evlenmesini istiyor.
Ancak kişisel tecrübelerime göre "Evlen sen de benim gibi mutlu ol" diye bunu isteyenlerin oranı %10 bile değil. Daha çok "Evlen ve sen de gününü gör. Biz özgür hayat yaşayamazken sen nasıl böyle yaşayabiliyorsun, bu kabul edilemez..." bakışı ve isteği bu.Yemezler. ;-)
00 Yorumla
8 ayİnsanlar karşındaki kişinin ayakları üstünde duran birisi olduğunu bilse merak etme diyemez. Adam mühendis karşısına bi çıkıyor evi var, arabası var, kılık kıyafet aynı şekilde mükemmel. Bu insana hangi insan kötü biri kafasıyla bakar. O yüzden o insanların şartları gereği değişir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
m 8 ayMerhaba! Kessinlikle haklısın insanlar gerçekten pusulasını şaşırmış durumda dediğin gibş imza atmak kolay ama o imza ile üzerine resmen bir yük devriliyor ve evlendiğin kişi ile bir birinizi sevmiyor ya da aranızda kopukluk var ise iş dahada zorlaşır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayEvde kalmış birine üzülerek değil de sevinçle bakmak dalga geçmek gibi olmaz mı? Sonuçta kız 30'lu yaşlarına gelmiş ve hala koca bulamamış ve hayatta var olma sebebi olan anneliği tatma ihtimali azalmış bir kıza üzülmeden bakmak nasıl mümkün olabilir ki. Ortada son derece acıklı bşr durum var sonuçta kız bu benim tercihim filan diyerek kendini kandırmaya çalışıyorsa aslında durumu daha da vahim kılıyor
03 Yorumla
Soran8 ayAma gercekten kendi tercihi olabilir
Cevap sahibi8 ayKendisi öyle zannediyordur
Soran8 ayNe alakasi var kardesim. Kimse olmasa bir suru gorucu geliyor. Onlardan birine evet desek maksimum 6 ayda evli olurum.
Gizli Üye(25-29)8 ayİnsanlıklarını keybetmiş oluyorlar. Pazar günü birinin atan gögüsünde uyanmıyorlar. Hayatı birileriyle paylaşamadan toprak olup gidicekleri için üzülünüyor sadece. Birinin gülümsemesi size de yansır ya bu tarz şeyler yaşanmadan çürüyüp gittiklerinden üzülür ebebeyinler ve akrabalar. harici insanlar daha çok yazık hayatını yaşamıyor der genel anlamda.
02 Yorumla
Soran8 ayEvliler pazar gunu birinin atan gogsunde mi uyaniyorlar sizce. Uyanir uyanmaz soylenmeler kavgalar basliyor cogunlukla. Evliligin ilk iki yilinda cocuk falan olmadan oluyor o dedikleriniz.
Cevap sahibi8 ayÇocuk bir extra... Emin ol dediğimi yapan çiftler var tanıyorum hatta bunu bira içerek konuştuğum çiftler oldu. Yani sadece mutluluğu keşfetmekten korkuyor insanlar sosyal medyanın diretmelerini baz alıyor.
Gizli Üye(30-35)8 aySonuna kadar katılıyorum. Şu an cinsellik de evlilik dışı yaşanabiliyor kadın için de aynı zamanda kendi paranı da kazanıyorsun yani evliliğe mecbur olacağın bir durum yok. Ha birini çok seversin ve evlenmek istersin o başka evlenilebilir ama onun dışında evlenmek için evlenmek çok saçma. Bu birtek bizim memlekette var. Milletin işine bu kadar burun sokmak. Sorsan herkes sıcakkanlı. Bu sıcakkanlılık değil sınır ihlali.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayÇocuk konusunda da çoğunluk yaptık madem modunda. Yine olsa yine yapardım diyen görmedim. Ki deseler zekalarından şüphe ederdim. Haklısın 30 üstü evlilik muhabbeti konusunda. İstemediği için evlenmeyen çok.
Genel algı, alıcıları yok veya kusurları var şeklinde ama ben buna katılmıyorum. Bazıları evlenmek istemiyor, bazılarına uygun kişi denk gelmemiş, bazılarıysa cidden kusurlu. Yani cidden kişiye göre değişiyor durum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayÇok güzel yazmışsınız gerçekten tebrik ederim. O üzülerek bakanlar hâla insanları, evliliği, anlayışları eskisi gibi xannediyor bence o yüzden. Herkes tâbi ki evlenmek zorunda değildir. Yani evlilik mutsuz olacaksa bekar kalmak bence de bin kat daha mantıklı ve doğru. Bir imza atıyoruz bir şey bitiyor belki ama bin şey başlıyor işte asıl şey o imzadan sonrasında başlıyor dediğiniz gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayBazı aveller de yaşım dolmak üzere bari mantık evliliği yapim da çocuğum olsun diyor, mantık evliliği dediğin gibi mutsuz nesillerin yetişmesine yol açıyor, mantık evliliği yapsam adamı sevmeyecem sadece çocuk yapmak için evlenmiş olacam bu çocuk ne kadar düzgün yetişebilir acaba
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yuva kurmanızı istiyorlar, iyi niyeti yanlış anlamayın.
Hele gazlıyorlar, kimseye ihtiyacım yok, ben bana yeterim, çekemem, v. b.
Öbür türlü acınası yanlızlık, boş yatak, yaşlı veya evcil havyanlı yaşam.
04 Yorumla
Soran8 ayBu iyi niyetli bir yaklasim degilki bence. Beni hergun asagilayan bir erkekle yasamak daha zor degil mi
- 8 ay
Bir gün psik. Dr. bana dedi ki, sen dedi:
çerçeve asmak için çivin var çekicin yok ama, daha karşı komşunun zili çalmadan bile, işte vermez bana, sevmez beni, olsa da vermez gibi triplerdesin dedi.
Sen yuva kurmayı HERGÜN AŞAĞILANMA gibi görüyorsun.. (işin doğası bu değil)
Çık o kafadan hemen
kapını çalan olursa bi kahve iç, belki gönlüne olmadık sevgi düüşüverir
Soran8 ayYok mesela biriyle konusuyorum evlilik niyetiyle afedersin kici basi ayri oynuyor, beni asagiliyor mesela. Bir de ben dikkatli bir insanim. Sadece bana nasil davrandigina bakmam. Kendisinden alt statude insanlara nasil davraniyor ya da diger insanlar hakkinda nasil konusuyor diye de bakiyorum. Cunku benimle bir anlasmazlik yasadiginda bana da onlara davrandigi gibi davranacak.
Sistem beyinlerini uyuşturmuş. Herkesin belli aşamalardan geçip aynı şeyleri yapmasını bekliyorlar yapmayanlarda aykırı olarak görülüyor.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayHer evli mutsuz değil bekarım yalnızım çok zor geliyor çünkü yanığım ama evlilik güzel bir şey evliler istedikleri zaman büyük muz tatlı şeftali yiyorlar bir de o kadar yenmiyor diye yalan söylüyorlar elinin altında işte yersin sürekli…Hayat yalnız geçmiyor…
12 Yorumla- 8 ay
Dimi
- 8 ay
sirf dedigin sey icin evlenmek cok zavallica bence
8 ay32 yaşındayım kimsenin bana üzülerek baktığını görmedim çünkü maddi olarak ayaklarımın üzerinde duruyorum kimseye hele bir erkeğe ihtiyacım yok. Evlenmek için evlenilmez bu zamanda da kimseye güvenilmez
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Yalnızlık Allah'a mahsus diye boşa dememişler...
Her canlı çift yaratılmış
Tek olunca insan hep yarım
Evlenmemek bir tercih ama lüx değil kendine zulüm ve tembellik
12 Yorumla
Soran8 ayO zaman niye yalniz dogup yalniz oluyoruz
Evlendim boşandım 34 yaşındayım zamnedersin öldüm yani bunu duyan insanlar vah vahh ne yapacaksın diye kahroluyor asla nedenini bilmiyorum
23 Yorumla
Soran8 ayBir de bunlar var. Bence bosanmak mutsuz bir evliligin icinde olmaktan daha iyi. Mutsuz evlilik insani hasta eder.
8 aySeni ayakta alkışlıyorum ama şöyle bir durum da var iyi bir insan bulcam diye bazıları bokunu çıkarıp önüne gelenle çıktığı için benimde artık midem kaldırmıyor haklısın ama böyle tarafı da var dozu kaçıyor ve kaçırılıyor
00 Yorumla
8 ayBen de böyle düşünüyorum ben de o yüzden 28 yaşına kadar evlenmedim hatta çok uzun bir süredir ciddi ilişkim de yok yani ne yapayım evlenmek için evlenmek istemiyorum ben de istediğim gibi birisi olursa evlenmek istiyorum Ben de
01 Yorumla- 8 ay
Merhaba kriterleriniz neler?
- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
8 ayAltına imzamı atıyorum.. bugün bir çocuk AVM'de bağıra bağıra geziniyordu anası da zavallim susturmaya ikna etmeye çalışıyordu... birine uzulecekse evliler kendine üzülsün bence
01 Yorumla
Soran8 ayCocuk bu aglar. Ben bu durumu o kadar kotu birsey gibi gormuyorum. Ama yetiskin birinin esinin seni aşağılamasi, siddet uygulamasi cok buyuk problemdir.
8 aybana öyle pek bakan olmadı kadınları bilemem ben 30+ gruba bakmıyorum bakan bir erkek bulup sorman lazım :)
00 YorumlaBekar kalmak kötü evlilikten iyidir iyi evlilik bekar kalmaktan iyi nasıl biriyle evleneceğin de nasip şans işi evlilik en Büyük kumar bence ne çıkarsa şansına evleneceğin kişi pazardan aldığın karpuz gibi eve gelince öğrenirsin anca
00 Yorumla
8 ayMilletimiz evlenmeye çok meraklı oldukları,
ve evlenmeyi bir başarı sandıklarından dolayı
ne yazık ki evde kalmış gözüyle bakılıyor
20 Yorumla
8 ayAmaan evlenipte çekirdek citleyip kocamdan yakinacagima bekar kalırım daha iyi doğru insan daha çıkmamış olabilir veya çıksın da istemeyebilirsin evlilik çocuk sahipi olmak sorumluluk gerektirir taşımak istemeyen evlenmez hem depresif özgüvensiz mutsuz çocuklar doğmaz hemde siz özgür olursunuz basit yani
00 Yorumla
8 ayÇünkü toplum hâlâ evlenmeyi bir başarı sanıyor oysa bazı insanlar kendini geç buluyor bazıları da yanlış birine denk gelmektense yalnız kalmayı seçiyor bu üzülünecek değil saygı duyulacak bir şey
00 Yorumla
8 ayEvlilikten korkmuşsun iyice. Evlilik istiyorsan kriterlerini gözden geçirip cesaretle adım atacaksın. Yoksa bu düşüncelerle değil bir adım bir milimetre bile ilerlemekte zorlanırsın.
01 Yorumla- 8 ay
Her erkek kötü değil ama her kadın da iyi değil.
Üzülerek bakmaları doğal değil mi? Düşünsene 30 geçmişin kız yüzü görmemişsin. Ataman yok. Maaşın düşük. Yaşam koşulları boş. Oturup okumuşsun. Hayat boş. Asgari ücrete kölelik. Niye üzülmesinler ki? İntihar ya da otenaz uygulanması gereken kesim. 40 dan sonra yaşamak boş
00 Yorumla
8 ayİnsanlar sığ, dar görüşlü ve aklı kıt, çoğu kişi kendi gibi her bireyinde evlenmek istedigini zannediyo, bizim türk milletinde herkesi kendi gibi zannetme gibi bi problem var
01 Yorumla- 8 ay
evlenmeyenlerde bi çoğu evli insandan daha mutlu oysaki😂😂
8 ayHiç üzülmüyorum kendi halime başkasının da takdir etmesine güzellemesine ihtiyacım yok. Evlilik ruh eşini bulma meselesidir, çocuk yapmak için evlenilmez, boşta kalmamak için evlenilmez.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı.
8 ayİnsanların sana üzülerek bakması evlenince sonlanacak bir şey değil. Mesela kısa bir erkekle evlensen bu sefer de kocası uzun olanlar sana üzülerek bakar eheheheheh
00 Yorumla Çoğu insanın evlenmemesinin ya da hayatına birini almamasının asıl sebebi daha kendine bakmaktan acizken başkasının, hele de bir çocuğun, sorumluluğunu almaya üşenmesi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 692 cevap paylaştı. Kimse evlenmek zorunda değil. Kim ne derse desin kim nasıl düşünürse düşünsün. Senin hayatın ve senin kararların. Günümüz şartları var mesela...
O yüzden çok takmamak lazım ya.00 Yorumla
8 ayHala bi yuva kuramamış, ne zaman kuracakta çocuğu olacak
02 Yorumla
Soran8 ayHerkesin cocugu olacak diye bir kural mi var. Bir de bu devirde kim kimin gercekten iyi olmasini istiyor ki.
- 8 ay
Herkesin çocuğu olacak diye bi kural yok ama yuvayı sağlamlaştıran ve ayakta tutan çocuk
İnsanlar on yıl sonraki hallerini görüyor olabilir.
02 Yorumla
Soran8 ayNasil yani?
- Aile & Toplum konusunda 934 cevap paylaştı.
8 aySevgilin varsa gene bı nebze de besbekar ultra promax mekarsan öyle bir durum oluyor
02 Yorumla
Soran8 ayUltra promax bekar 😂 cok begendim bu terimi 😂
- 8 ay
O benim için geçerli sen olsa olsa en fazla promax bekar olabilirsin 😂😂
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
8 ayBence evlenenler kendilerine üzülmeli ajsjsjjsks çocuk, eş, ev geçindirme derdi, X2 stresli hayat derken ömürlerini yiyorlar
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 8 ayKötü evliliktense bekarlık daha iyidir kesinlikle katılıyorum. Eşin iyiyse dünyada cenneti yaşıyorsun ama o da şans...
00 Yorumla
8 ayİnsan aşk evliliği yapacaksa evlenmeli, doğru kişiye denk gelene dek icabında yalnızlık bile tercih edilir böylesi daha iyi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
8 ayŞahsen kimsenin ne dediğine milim kadar aldırış etmiyorum kim ne derse desin kulağımı tıkıyorum yalnızlık çok güzel 😊
00 Yorumla
8 ayBende bekarım napim aşık olmadım gerçekten sevmeden evlenmek de gereksiz birde güven önemli birine güvenmek bu zaman da imkansız gibi bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ay30'lu yaşlardaki bekarla üzülerek bakan kişiler,30'lu yaşlarında olup, mutsuz evliliği olan ve bolca aldatılanlardan çıkıyor zaten. Aldatılırken üzülürek bakılacağına, bekarlığıma üzülerek bakılmasını seçerdim😂
01 Yorumla
Cevap sahibi8 ay*bekarlara
İşte rezil yobaz kafalı insanlar bende bıktım bunlara laf anlatilmaz
20 YorumlaEvlenme boş ver anın tadını çıkar ömür kısa doğru kişiyi bulana kadar bekarlık en güzeli
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Bi' insan o yaşa kadar evlenmemişse bence büyük başarı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayCidden aynı düşüncede olduğumuz için kahkaha attım o kadar acınacak haldeki bu millet evlenmişler mutsuz yok kocam bana ne dedi yok sorunlar oldu ailesini arıyor sıkıntısını anlatıyor bazısı baba evine dönüyor sonra gecıp bekar insanlara laf ediyorlar evlenin gidin lan grızekalı mal insanlar siz evlendiniz mutsuzsunuz diye biz belki ıyısını bekliyoruz niye hased ediyorsunuz ki zırlayıp dursunlar umursamıyorum hiç sende umursama 😂
13 Yorumla
Cevap sahibi8 ayBunları. Hepsı kıskançlıktan kardeşim 😉
Cevap sahibi8 ayOe ları sanki kendileri gibi olmamızı bekliyorlar cok beklerler
Cevap sahibi8 ayBizimle uğrasana kadar gitsinler mutsuz haliyle ugrassınlar😃
8 ayBu yazının altına imzamı atarım. Tamamen hepsi doğru
00 YorumlaOnların hayattaki tek başarıları evlenip çocuk yapmak. O yüzden evlenmeyeni başarırız görüyorlar
00 Yorumla
8 ayŞans ya kısmet bılmıyorsun kı nerden cıkar nasıl bırı tamamen kumar gibi
00 Yorumla
8 ayGerçekten bu çok ilginç, komik ve saçma değil mi ya? Bir yandan da can sıkıcı hatta rahatsız edici.
00 Yorumla
8 ayErkek için bekarlık çokta güzel bir durum değil.
02 Yorumla- 8 ay
Niye aq
- 8 ay
@tuanaadmrts erkek evliliğe muhtaç bir şekilde yaratilmış sanırım. En başında çift halinde yaratildiğimiza göre evliliğin elbet var bu kerameti
8 ayKim bana üzülerek bakıyo aklını alırım onların he
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 559 cevap paylaştı. Herkes evlenmek zorunda değil ayrıca evleneceksen hem eşini hem ailesini iyi tanı sonra sorun oluyor kumar oynamayın yani
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
8 ayHaklısın da yine de üzülerek bakan çıkıyor az da olsa. Benim 42 doldu bekarım.
00 Yorumla
8 ayAktif seks hayatı yok diye üzülüyor insanlar genelde
01 Yorumla- 8 ay
Bu üzülecek bir şey değil saçmalık
- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası