Anneler neden böyle?

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Eşim birkaç gün önce ailesiyle ciddi bir tartışma yaşamış. Tartışmanın konusu, aile içinde maddi konularda bir kardeşe öncelik tanındığı düşüncesiymiş. Bu olayı bana anlattı ama kimseye bahsetmememi özellikle rica etti.

Ben de sadece anneme anlattım ve kimseye söylememesini tembihledim. Fakat annem hafta sonu abimler ve yengemle birlikteyken, olayı direkt anlatmamış ama eşimin kardeşi hakkında “her şey zaten o kardeşin üzerine” tarzında bir cümle kurmuş.

Daha sonra yengem, bu sözü eşime aktarmış. Eşim de doğal olarak, “Benim ailemle paylaştığım şeyi senin ailene sen mi anlattın?” diye düşünmüş. Ben ise olayı “denk gelmiş, tesadüf olmuş” diyerek geçiştirdim ama içimden annemin farkında olmadan boşboğazlık yaptığını düşünüyorum.

Annemle konuşup, “Bu konunun yengemi ilgilendiren bir tarafı yoktu. Üstelik böyle bir sözü duyan eşim, yaşadığı tartışmanın üzerine haliyle durumu böyle anlayabilir.” dedim. Fakat annem bunu kabul etmedi, ben detaylı bahsetmedim dedi. Evime gelme diyerek bana ağır sözler söyledi ve olayı büyüttü.

Ben aslında hesap sormak istememiştim, sadece böyle bir yanlışın nelere yol açabileceğini anlatmak istemiştim. Ama şimdi tamamen tersine döndü, annem beni suçluyor. Olayları büyütüyorsun diyor. Gafil muhbirliği kabul etmiyor. Kendisini baskıladığımı düşünüyor.

Sizce bu durumda haksız olan kim?
Anneme tepki göstermem hata mıydı?
Yoksa artık bazı şeyleri paylaşmamayı mı öğrenmeliyim?
Eşim mi büyütmüş?

Anneler neden böyle?