Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Yabancı biriyle evlenebilirdim, çünkü kalbin dili milliyet tanımaz. Önemli olan aynı kültürü değil, aynı duyguyu paylaşabilmek. Sevgi samimiyse, anlayış varsa mesafeler anlamını yitirir. Elbette zorlukları olur, farklılıklar bazen çatışma yaratır ama sevgi çabayı hak eder. Aynı dili konuşmak değil, birbirini kalpten anlayabilmek değerlidir. Gerçek bağ, ait hissettiren bir ruhla kurulur, o ruh hangi milletten olursa olsun.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)7 ayTürk erkeğine asla sevgi ilgi vermezler (bizde çabalamiyoruz orası ayrı) ama sırf zenci diye büyük diye onlara bir sürü yardım ediyorlar ilişki konusunda sonra da yok o aslında çok iyi insan ben ondan dolayı seviyorum diyorlar ya bırakın bu ayakları açık açık söyle ben zenci seviyorum he olabilir o yüzden türk erkeklerine ilgi göstermiyorsundur ama yalan söylemeyin
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Müslüman bir kadın gayrı müslim bir erkekle evlenebilir. Hocalar dini ataerkil zihniyetlerinin tekelinde anlatmasınlar da doğru düzgün iş yapsınlar.
Ehli kitap olanla hem kadın hem de erkek evlenebilir. Olmayanla ikisi de evlenemez. Ateistle evlenen erkeklere bir şey demeyen hocalar kadınların evliliğine takmış! slam kitaba göre yaşanır, kişilerin saçma geleneklerine göre değil.
02 Yorumla- 7 ay
Dinsiz kadınla mümin erkek de evlenemez zaten ama ehli kitap erkekle evlenebilir saçmalığını kim uydurdu? Ayette yasak.
7 ayEğer sevdiysem dinin, ırkın ne önemi var ki? İnsan değil mi? Müslüman olmam gayr-i müslim biriyle evlenmeme, flört etmeme engel değil ! Önemli olan karşılık saygı ve sevgi.
Engel olarak gören varsa bilsin ki; ben ne engeller aştım ;)
01 Yorumla- 7 ay
Evlenmene engel.
Yapay Zeka Cevapladı
Herkesin evlilik anlayışı ve dinî inançları farklı tabii ki. Yabancı biriyle evlenmek, hem kültürel hem de dinî açıdan uyum gerektiren bir durum. Böyle bir karar alırken, inançlarını, yaşam tarzını ve ortak gelecek planlarını iyi düşünmen lazım. 😊
Müslüman bir kadının gayrimüslim biriyle evlenmesi, dinî açıdan tartışma konusu olabilir. Ama şunu bil ki, evlilik bir inanç kadar sevgi, saygı ve empatiyi de içeriyor. İnsanlar farklı olabilir, hayat tarzları değişik olabilir, önemli olan karşılıklı sevgiyi ve bu farklılıklarla mutlu bir şekilde yaşayabilmeyi başarabilmek. 👰♀️🤵♂️
Eğer böyle bir durum seni rahatsız ediyorsa, bu durum farklı açıdan nasıl algılanır diye empati kurarak değerlendirmek daha faydalı olabilir. Herkesin hayatı kendine, önemli olan saygıyı ve sevgiyi unutmamak. ❤️02 Yorumla- 7 ay
Müslüman bir kadının gayrimüslim biriyle evlenmesi tartışma konusu değildir! Direkt haramdır!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
7 ayBelki de rahatsız olduğunuz, dinî hassasiyetinizden çok ırkçılıktan kaynaklanıyordur? Siyahi diye gayrimüslim olmuyor bir insan. Çevremde tanıdığım çok insan var ve farklı ülkelerden (Gana, Kenya gibi Afrika ülkelerinden) olmalarına rağmen müslümanlar. Bence bu bakış açısının sınırıyla alakalı. Ve asıl tartışılması gereken gayrimüslim kadınlarla evlenebilen erkekler olmalı. Kadınların "müslüman yabancı erkeklerle" evlenmesi dinen sakıncalı bir durım değilken bu kadar konuşulması ve göze batması da garip.
Ben rahatsız olmuyorum ve yabamcı biriyle eevlenebilirim de. Hatta gerçek bir Türk bile olabilir bu (Türkmenistan, doğu türkistan, kırgızistan var mesela) küçük düşünen dünyayı kendi ülkesinden ve kendinden ibaret sanan "Türkler" de benim inanılmaz canımk sıkıyor mesela. Ki yabancılara bu kadar olumlu bakılmasının sebebi de bu, gelişimden değişimden bu denli kaçan bir millet olmamız. Şahsen bu kuyuya düşeceğim diye ödüm kopuyor.
15 Yorumla- 7 ay
Cok guzel aciklamisin, aynen katiliyorum 👏
Bu gorselde beni de rahatsiz eden bir durum yok, rahatsiz olanlari da acikcasi irkci gozuyle goruyorum 😡
iki insan birbirini sevdikten sonra din dil ırk fark etmiyor bana gore. Tabi ki ayni dinden olmalari daha iyi olacaktir, ama tersi durumlarda da anlasan cok cift gordum ❤️ - 7 ay
@wkertenkele arkadaşlar detayı okuyun.
- 7 ay
Evet okudum "Bu tarz fotoğraflar beni rahatsız ediyor" demisin.
Ben de tersine beni etmiyor diyorum. iki insan birbirini sevdikten sonra ten rengi önemsiz diyorum 🤍🖤. sevgilin önüne bir şey geçemez - 7 ay
*Sevginin önüne
- 7 ay
@wkertenkele teşekkür ederim 🧚♀️✨ @__MütefekkirSeyyah zaten soruyu "her detayıyla" okuduğum için böyle bir görüş bildirdim. Sizden de aynı dikkati göstererek cevabımı okumanızı isterdim.
Söyleyeceklerim belki hayal ürünü ya da delilik gibi gelebilir fakat gerçek, araştırabilirsiniz, bazı sayfalar var sosyal medyada. Afrikalı ve Asyalı erkeklerle Türk kadınlarını evliliğe özendiren. 2 kıta 1 aile gibi sevimli isimler seçerek bunu yapıyorlar. Ne hikmetse de hep bu malum partili ablalar Koreli, Tayvanlı, Afrikalı erkeklerle evleniyorlar. Ülkenin demografik yapısını bozmak için sistematik bir şekilde yapılıyor bunların hepsi..
12 Yorumla- 7 ay
İhtimal
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu iki güzelliğin (görseldekiler) videosunun altında yorumum dahi var. Evlenirdim. Yabancı arkadaşım baya var. Çok kaliteli insanlar da. Neden olmasın ki 😊
34 Yorumla- 7 ay
Müslüman değilse
- 7 ay
He öyle kolaydı :)
- Aile & Toplum konusunda 990 cevap paylaştı.
7 ayMüslüman olmaması önemli değil benim için Türk olması önemli o yüzden evlenmem gibi. Ve günahı kendilerine bunun farkındadırlar herhalde istedikerini yapmakta özgür insanlar
22 Yorumla- 7 ay
Farkında mı değil mi oni soruyorum ben. Günahlarının peşinde değilim
- 7 ay
Herkes her şeyin gayet farkında ve öyle yaşamak istiyor bu kadar basit
7 ayya sizene kardesim siz ruslari getirince rus kadinlar soyle iyi boyle guzel deyip ustune tc kizlari eziklerken iyi de kadinlar yabanci damat getirince mi problem
11 Yorumla- 7 ay
İkisini de onaylamiyorum ki
7 ayErkekler de kitap ehli olmadığı sürece alamıyor ama alanlar var ona bakarsak.
Sorunun cevabına gelirsek Müslüman olursa neden olmasın?21 Yorumla- 7 ay
Güzel 👍
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 7 ayFotoğraftaki erkek Müslüman olabilir bu arada. Ama ben Türk harici istemezdim, tamamen kültürel sebeplerle
11 Yorumla- 7 ay
Müslüman zaten
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Önemli olan dinine Imanina, ailesine ve tüm sevdiklerine, vatanina ve millete hayirli ve sevgi saygi dolu olsun. Dili nerden gelmezsi önemli değil cünkü Türkiye ici bile kültür farki var... Önemli olan dinimizi yaşayip yaşatmak Allahin izniyle
00 Yorumla
7 ayGayrimüslim biriyle din izin vermiyor. Olmaz.
11 Yorumla- 7 ay
👍
Aile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. Sadece kadınlar için mi geçerli Müslüman bir erkek gayr-i müslim bir kadınla evlenebilir mi?
17 Yorumla- 7 ay
Evet. Ama erkekler de dinsiz bir kadınla evlenemez
- 7 ay
Tam aksine. Daha fazla yük yükler İslâm erkeğe.. Sorumluluk yükler. Hangi erkeğin ayağına Cennet serilmiş mesela? Ya da hangi bahane namazdan ve oruçtan muaf tutar erkeği?
İslâm kadına pozitif ayrımcılık yapar. - 7 ay
Bildiğim için söylüyorum zaten. :) Gerçek bu
- 7 ay
Boşuna uğraşmış olursun.. :) Güneş balçıkla sıvanmaz çünkü :)
7 ayBilmiyorum hayat başa neler getiriyor da insan ne seçimler yapıyor
13 Yorumla- 7 ay
Mevzu senin ne düşündüğün
- 7 ay
İstemem kendinden olanın verdiği rahatlık başka eskiden farketmez diyordum da son zamanlarda benzerlerimle daha rahat ve huzurlu hissettiğimi farkettim
- 7 ay
👍👍
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
7 ayMüslümansa hiç sakıncası yok. Beni rahatsız etmiyor. Fakat ben kendi ırkımdan olmayan biriyle evlenmek istemedim.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
7 aydinsel inançtan çok kültürel ihtiyaçlara bakarım ben onun kültürünü oda benim kültürümü kaldırabilecek mi diye
10 Yorumla Evlenmem ben turk geleneklerini seviyorum baska yere uyum sağlamak istemiyorum
10 Yorumla
7 ayGayrimüslime kız vermenin haram olduğunu biliyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı.
7 ayMüslüman olması şartıyla benim için ırk fark etmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayBeni rahatsız etmiyor. Fotoda ki zenci eğer Müslüman ise dinen yanlış bir durum da yok. Ha kadınlar kâfir erkeklerle evlenirse de beni rahatsız etmez kendi hayatları kendi imtihanları 🤷🏻
10 Yorumla
7 ayBüyük konuşmak istemiyorum ama hayır evlenmem
23 Yorumla- 7 ay
Neden
- 7 ay
Hem din hem kültür olarak olmaz
- 7 ay
Güzel 👍
- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
7 ayKardeşim istediğimde evlenirim... neden kadınların yabancıyla evlenmesi günah da erkeklerin sevap ya
112 Yorumla- 7 ay
Müslümansan durum böyle. Bu dini ben getirmedim ya
- 7 ay
Mantık yok sistem var yani...
- 7 ay
Mantık da var ama siz kabul etmiyorsunuz. Sizi ikna etmek zorunda değilim, İslâm da değil
- 7 ay
İkna etmek zorunda değilsin tabi... ikna cumlende yapmazsan ceheneme gidersin yuyillardir Ortadoğu başta olmak üzere kadınlara her mantıksız şeyi böyle ikna ettirmeye çalıştınız
- 7 ay
Bu dinin kuralları vardır. Ortada ve apaçıktır. Aksini uygulayanlar da hüsrana uğramıştir..
Kadının fıtratı da erkeğin fıtrati da farklıdır ve din bu fıtrata en uygunudur.
Siz isteseniz de istemeseniz de ataerkil de deseniz de farklı da deseniz de bunların tek izahı bilmemenizdir. Bu yüzden de itiraz etmenizdir. - 7 ay
Sence ben bunu bilmiyor muyum😅
- 7 ay
Bilen itiraz mı eder
- 7 ay
Yani sizin gerçekten mantiginiz gerçekten yok...
- 7 ay
İnan seninle bunu tartışmak istemiyorum. İster uy ister uyma. Akıl da var irade de.
- 7 ay
Akıl yok inanç var... çünkü bir durumu bile aciklamayip sadece fıtrat böyle emir böyle diyorsunuz... aslında inandığımız şeye sadece inanıyorsunuz anlamıyorsunuz bile
- 7 ay
Anlıyorum da siz kabul etmiyorsunuz!
İzah edeyim madem.
Kadınlar, evliyken bir erkeğe üstünlük kurup dininden fikrinden kolay kolay döndüremez.. Erkek ise bunu kolaylıkla yapar.
Dinsiz bir adamla evlenen ya da gayrimüslim bir erkekle evlenen mumin bir kadın, erkeğini İslam'a davet etmekte zorlanacağı gibi kendi hassasiyetlerine dikkat etmesini de bekleyemez.
Binde bir ihtimal olsa da istisnalar kaideyi bozmaz. İslâm da buna istinaden bunu şart koşmuştur..
Şimdi buna itiraz etmeni bekliyorum, Saçma da bulacaksın çünkü feminist damarlarınız bunu kabul etmekte zorlanıyor. Feminizm de bu yüzden fıtrattan uzaktır. - 7 ay
Kadınlar erkekleri dininden çıkarmaya zorlayacak kadar zorba değil evet bu erkeklere has bir kötü ozellik... siz inandığımız dini insanlara zorla baskıyla bu dini srcmezsen seninle evlenmem bosarim diye zorladiginiz için yaydiginizi düşünüyorsunuz da.. etrafiniza bir bakın inandığımız dine inandigini söyleyip hiç de inanmış gibi durmayan kitleyen bakın bu bu zorbalıkla dine geçmiş olanlar...
Gizli Üye(25-29)7 ayAlevi sünniye Sünni aleviye kız vermez ama kızlarını zenciye çinliye hemen verirler örnekleri de var
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayEvet ben Tengriciyim, gök tanrı dinine mensunum ve benim dinimde yasak değil, Yunan bir erkekle sevgiliyim ve umarım evleneceğiz
21 Yorumla- 7 ay
Müslüman değilsen zaten sorun yok
Bu adam yabancı diye Müslüman değil mi yani
02 Yorumla- 7 ay
Detay okuyun
Gizli Üye(25-29)7 ayKimsenin umrunda degil. Bazi Anneler babalar zaten pisligin onde gideni. Ben yapamadim kizim yapsin mantigi ile kiz iyice fah/işeye dönüsüyor bu yinede kimsenin umrunda degil. Allah sonumuzu hayr eylesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayİhtimaller dahilinde özellikle yurt dışında gidebilmek adına iyi bir fırsat sunabilir
10 Yorumla
7 ayTunceli alevisiyle evlencem ben ndndnndnd
26 Yorumla- 7 ay
Alevi olabilir sonuçta müslüman
- 7 ay
Ben de öyle diyom ama bizimkiler onlar namazı falan kabul etmiyor diyorlar
- 7 ay
Öyle arızaları varsa zaten müslüman olmuyor
- 7 ay
Var ama Allah a peygambere inanıyorlar
- 7 ay
Ona iman etmişse ama namaz kılmıyorsa günahkar olurlar. Fakat namazı inkar peygamberi inkar haşa hz aliyi de peygamber sayiyorlarsa o zaman müslüman olduğunu iddia edemez
- 7 ay
Hayır ya Allah Muhammed Ya Ali diyorlar
7 ayYabancı olabilir ama müslüman olmalı.
11 Yorumla- 7 ay
👍
7 ayBilemiyorum büyük konuşunca başıma gelebilir çünkü
13 Yorumla- 7 ay
Gönlünden geçen ne
- 7 ay
Yabancı olamaması
- 7 ay
👍
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 7 ayMüslüman oluyorlardir belki
12 Yorumla- 7 ay
Olanlar var. Ya olmayanlar?
Peki sen? - 7 ay
Peki ben ne?
Olamayanlar da evlenenin umurunda değil diye düşünürüm zaten dikkat eden Müslüman olmayan biriyle evlenmemesi gerektiğini bilir
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
7 ayYabancı ama müslüman biriyle olabilir
13 Yorumla- 7 ay
Neden illa yabancı
- 7 ay
İlla diye bir şey demedim ki 🤷🏻♀️ olacaksa müslüman olabilir diyorum
- 7 ay
Pardon ben yanlış anlamışım :)
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
7 ayYok ya ben ırkımla bile geçinemiyorum
11 Yorumla- 7 ay
:))
Gizli Üye(25-29)7 ayBenim anlamadığım erkekler 4 tane alabiliyor, gavur in cin fark etmiyor. Ama kadınlara neden tek seçenek sunuluyor 🤨
06 Yorumla- 7 ay
Kadınlarda sayı sınırı belirtilmemiş öyle düşün😅😅😅
Cevap sahibi7 ay@Ayabasanmaymun sen 2 kere evlen bakalım ne oluyor 😂
- 7 ay
Bana 1 tane yeter 🙃
Cevap sahibi7 ay@Ayabasanmaymun 2. yi al bakalım ne oluyor. Sıkıysa yetmesin 😄 aksi halde sonra show tvden ve Müge anlıdan izleriz seni 😱
- 7 ay
İki takıldık gülelim dedik olayı nereye getirdin neyse öyle olsun hadi😊
Cevap sahibi7 ay@Ayabasanmaymun bende takılıyorum 😂
Gizli Üye(18-24)7 ayKıskanmayın yabancı erkekleri sizden çok daha iyiler evlenirim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayTürk yerine yabancı ile evlenmek daha mantıklı bence
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
7 ayGeçti artık aldık bikere
13 Yorumla- 7 ay
Neyi aldın
- 7 ay
Yabancı biriyle evlenemem Türkle evliyim onu kastettim
- 7 ay
En temizi :)
7 aySeversim her türlü
32 Yorumla- 7 ay
Müslüman değilse
- 7 ay
Fark etmez
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Büyük konuşmamak lazım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayEvlenirim benim için sorun olmaz
10 Yorumla
7 ayEğer Müslüman olursa neden olmasın?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
7 ayTürk olması önceliğim.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayAlevi kızına alevi erkeği yakışır
18 Yorumla- 7 ay
Zzzzzz he ne demezsin😏
- 7 ay
@Napolyonun_Görümcesi pardon?
- 7 ay
Benim sevdiğim alevi ben sunniyim yivrimm
- 7 ay
@Napolyonun_Görümcesi oluru budur her gerçek Alevi bunun böyle olduğunu bilir ;)
- 7 ay
Komedi
- 7 ay
Bunu Sünni biri dese alevileri dışlıyorlar dersiniz
- 7 ay
@Napolyonun_Görümcesi senin kadar komik değil boş yapma bilmediğin şey hakkinda bide dersimli sana bakar mı sence hahaha yazık sana
- 7 ay
Kızım sizi istemiyoruz beynin aliyo mu bak açık açık diyorum sizde bana olacağına hiç olmasin ağla
Müslüman kadın gavurla evlenemez bu doğru
10 YorumlaMüslüman ise evet, değilse hayır.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 428 cevap paylaştı.
7 ayHayır.
25 Yorumla- 7 ay
Neden
- 7 ay
Kültür farkları
- 7 ay
Dini?
- 7 ay
Dini yönden Müslüman olursa neyse ama olmazsa da sıkıntı.
- 7 ay
Güzel 👍
Hayır
21 Yorumla- 7 ay
Neden
Yok ben istemem ya
21 Yorumla- 7 ay
Neden
7 ayEvlenmem
11 Yorumla- 7 ay
Neden
7 ayEvet olabilir
12 Yorumla- 7 ay
Müslüman değilse
- 7 ay
Bilmiyorum o anki duruma bağlı
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Tercihim olmaz.
12 Yorumla- 7 ay
Sen Türkle de evlenmiyon ki :)
7 ayÖyle yapacam zaten evlenirsem
14 Yorumla- 7 ay
Ne yapican
- 7 ay
Yabancı erkekle evlenecem
- 7 ay
Müslüman değilse
- 7 ay
Sorun değil
- Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı.
7 ayEvet neden olmasın
11 Yorumla- 7 ay
Müslüman değilse
Hayır
11 Yorumla- 7 ay
Neden
Bence kızlarda zenci isteği var
02 Yorumla- 7 ay
Sorum bu değil
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayEvet
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Olabülü
10 Yorumla
7 ayHayır
10 YorumlaEvlenirdim
220 Yorumla- 7 ay
Müslüman değilse
- 7 ay
Risk :)
- 7 ay
Kadın erkek üstünde hakimiyeti yok denecek kadar az olduğu için bu yüzden kadına müsade yok gayri muslime
- 7 ay
Bu dünya üzerinde kabul gören bir durum. Erkekler kadın üzerinde hakimdir. İslamla alakalı bir durum değil
- 7 ay
Bilimden uzak durmamanı öneririm.
- 7 ay
Sen Müslüman mısın?
- 7 ay
O zaman İslâm sana diyor ki gayrimüslim biriyle evlenemezsin diyor. Çünkü sen onu İslam'a davet edemezsin. Ama erkeğe bu müsade var. O kadını İslam'a davet edebilir. Bunu ben demiyorum İslâm diyor.
- 7 ay
Dinde zorlama yoktur. Ayet.
Kabul etmezse ya da senin gönlün olsun diye müslüman oldum derse yine olmaz - 7 ay
Güzel 👍
Bazen yabancı bin dostan iyi çıkar
00 Yorumlayok.
11 Yorumla- 7 ay
Neden
m 7 ayZaten öyle yapacağım
11 Yorumla- 7 ay
Neden
Evlenirdim
07 Yorumla- 7 ay
Allah, insanı iddiasından vurur. :)
- 7 ay
Orasını bilemem. Ya zamanı vardır ya da nasibin yoktur..
- 7 ay
Allah'a inanmak nasiptir. Herkese nasip olmaz.
- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat