Çok yanlış bir dil seçmin var kendine zarar. Her insanın kendine özgü bir hikayesi vardır ve inan bana aslında hepimiz masum çocuklardık! Yaşadığımız ve maruz kaldığımız olaylar bizi biz yaptı kimini böyle hassas duyarlı kimini duyarsız yaptı... Her hikayenin altını üstünü düşün ve uzaktan izle insanları sadece onlar için üzül p çocuklar için üzülmeyi seç... Öfke ve nefret kusuyoruz yanlış yapıyoruz..
Aynen aynen ben sorumsuzum diyemeyen çocukluk travmam var diyor. Benim bunlardan daha kötü travmalarım var merak etme ama bu sorumsuzluk başka bir şey değil
Senin travman da var evet belli ediyorsun sana da üzülürüz travmalar insanlara şekil verir bu gerçekle yüzleş sorumsuzluk dediğniin şey o insanlar için olağan bir şey sen idrak sorunu yaşıyorsun şu an
Umarım bir gün şu cümleyi öğrenirsin “ evet herkesin bu hayatta zor zamanları da güzel zamanları da var. Ama insan davranışlarından sorumludur. Travmalar kimseye kötü davranışlarda bulunma hakkı sağlamaz” ama sen çocuk kalmışsın travman bu herhalde arkasına saklan
Cahil, ahlaksız, bencil olmaları. Başka bir çok şey daha söylersin de, şimdilik aklıma bunlar geldi. Dünya üzerindeki en karaktersiz, şeref yoksunu milletiz.
Bu tür olaylar maalesef kişisel davranışların toplum algısına nasıl etki ettiğini çok net gösteriyor. Trafik ihlali gibi bir konudan daha öte, saygı ve toplumsal bilincin eksikliğini işaret ediyor bu durum. İnsanlar, özellikle başka bir ülkede, o ülkenin kurallarına göre hareket etmekle yükümlüdür. Ancak bazı kişiler, kuralları hiçe sayarak yalnızca kendilerini düşünerek hareket ediyor. Bu, bireysel özgürlükle toplumsal uyum arasındaki dengeyi yitirmek demek.
Hepimizin üzerine düşen, bu tarz kötü örneklerden ders alıp, bu bilinci çocuklarımıza ve çevremize daha güçlü bir şekilde aşılamamız. İnsan saygıyı önce kendine göstermeli ve bunu çevresine de yaymalı. Umarım zamanla davranışlardaki bu sorumsuzluklar azalır. 🌿
Futbolcu transfer edeceklerine soyle akli basinda hakimler transfer etsek, ve en az bu kadar sert cezalar verebilsek bizde insanliga dogru evrilebiliriz. Cidden coftlikte yasar gibi yasiyoruz...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
7 ay
Kesinlikle çok rahatsız edici bir durum. Bizim ülkemizde Türk, kürt, laz vs fark etmeksizin herkes konvoy yapıyor. Görgüsüzlük, bilinçsizlik ne derseniz deyin
@Asafdg artırıyorum düğün ne mk 2 insan evleniyor bütün sülale neden oynuyor nikahını kiy bas git evine hem millete rahatsızlık veriyorlar hem o kadar masraf akıllı işi değil valla yardim etmek isteyene de iban atıcaksın bir çeyrek parasi atacaklar yani
Aynı düşünce nikahtan git eğlenceyi ona göre isteyen yapar bunlarınki abartılı gösteriş kardeşim bir cenazeye gittim adamlar aldığı arabayla hava atıyor birbirine dedikodu desen saymıyorum cenazede oluyor bunlar bu kadar görgüsüz bir milllet olamaz vasıfsıs niteliksiz insanlar çoğu
@Asafdg İQ düşüklüğü hep hiç ABD düğünü gördün mü bazen aileler arası ellerinde kokteyl havuzlu bahçede 20 kişi biraz takılıp gidiyorlar bitti gitti dışarı çıkıp milleti rahatsız etmiyor yol kapatmıyorlar ne kadar soksok gelenek var hep bizde keşke Amerika'da doğsaydım ben bu boktan çoğrafyada doğmayı hak etmedim
Evet aşırı yanlış ve olmaması gereken bir görgürüzlük düşüncesizlik bu insanların yok edilmesi gerekiyo. Ama yine de sorunda bi kürtlük sezdim eğer öyleysen sizin daha beter olduğunuzu herkes biliyor siz bile..
0
12 Yorumla
Soran
7 ay
Ben aydınlıyım. Kürt değilim. Türk olmam demek değil Türklerin onca iğrenç davranışa çanak tutacağım. Sende de ırkculık sezdim dikkat et
Irkçılık sezdiğim için bunu yazdım. Bi Türk suç işlediyse hele de yurt dışında işlediyse gebersin cehenneme gitsin umrumda değil. Ama Türkler niye böyle diyemezsin. Eğer o düzleme çekileccekse ben de buraya çekerim. Kim türklerin iğrenç davranışına çanak tutuyor?
Çoğunluğu öyle. Aydondaki bir konvoyda balkonda annesiyle oturan bir bebeğin kafasında konvoyda sıkılan silah geldi ve öldü. O konvoyu yapanlar da katılanlar da düğün sahipleri de cehenneme gider inşAllah
Milyon tane istatistik var her ülkede. TR deki suçlar incelendiğinde bazıları 0.7x bazıları 1.5x bazıları 2x suç çeşidine göre. Ortalamada ise gelişmiş ülkelerden biraz daha fazla suç yaşanıyor. Suçları artıran etkenler çoğunlukla ekonomik, etnik ve kültürel. Kendi ırkını kötülemek de ikiye ayrılıyo biri aşağılık kompleksi ve yabancı seviciliğinden diğeri de gerçekten düzelmesini istemekten geliyor. Sende hangisi var kestiremedim. Başlık birinciye işaret ediyor.
Bir insanı ırkından dolayı ne aşağılarsın ne de yüceltirsin. Ama insanlar davranışları ile özellikler Türkler kendilerini yeterince alçalttılar. Umarım Bir gün kabullenirsin. Ve insanlara saldırgan tavırlarına da çeki düzen verirsin
Kimseye saldırgan bir tavrım yok, demek istediğim Türkler kendini alçalttı falan hâla genel konuşuyorsun sonra da bana ırkçı diyorsun çelişkiye bak. Hadi başka bir ırk için desen neyse Türk'üm deyip de bunu söylüyorsun. Çeki düzen verecek bi durumum yok 140 üzeri iq ya sahibim hayatımda kimseyle kavga etmedim kimseyi rahatsız da etmedim mağdur da etmedim ettiğimi düşündüklerimi de fazlasıyla telafi etmişimdir. Bu konuda kimseden akıl alacak bi pozisyonda değilim. Hele başkalarına ırkçı deyip sadece kendi ırkına ırkçılık yapan aşağılık kompleksli birinden asla. Daha cümle kurarken niyetin belli. Ap*tallar bizi alçaltıyor şeklinde başlasan bu bahsettiğin insanları ayrı gruba almış olurdun bu yorumu yapmazdım. Türkler kendilerini alçalttı diye kendini dışarıda bırakıp yazmazsın cümleyi. He aynen bi düzgün insan sensin komplekse bak. İnsanlara saldırgan tavırlarına da çeki düzen verirsin bir gün umarım xddd
@Asafdg olayı bilmediğim için onu söylemedim de ülkenin %70 i türk olmasına rağmen böyle olaylarda türk ağırlığı %70 in çok altında oluyor gerçekten. Yapmazlar demiyorum yaparlar ülke embesil dolu. Ama benim anlatmak istediğim farklıydı arkadaş anlamıyor üstüne beni suçluyor :D
Ne alaka? Bu konvoy mu yapanlar ülkeyi kurtardı? Hadi oradan. Atalarının kemikleri sızlardı bunları görse. Kanka kazanılan ülkenin topraklarında göbek atıyorlar ancak size yakışırdı