+1 yılArkadaşım ben iki sene ateistlerle yaşadım. Hayat felsefeleri, zekaları falan gerçekten etkileyici. Ben müslümanım. Ateistler sayesinde yüzeysel bakış açısını aştım. Bu yönden onlara müteşekkirim. Ancak artık şunu da anlamaya başladım ki -yanlış anlama- ateistlerin de büyük bir çoğu kendi dünyalarında sadece yüzeysel olarak bakabiliyor. Öncelikle bu soruyu neden açtığını irdelemek istiyorum. Üslubundan ve kullandığın kelimelerden anladığım kadarıyla fikir alışverişi yapmak üzere açmamışsın. Mutlak doğru üzerine olduğunu düşünüyorsun ve bu yüzden diğerlerinin inançlarını aşağılamak istiyorsun. Dürüst ol, tanıştığım çoğu ateistte aynı güdü vardı. Hoşgörü olayına gelince. Dini inananlardan öğrenmedim. Kutsal Metinleri Kronolojik sıraya göre ve geliş amaçlarına göre inceleyince gerçekten olumlu birşeyler başarma amacı olduğunu gördüm.. Dinin hoşgörüsü vardır. Ancak inananların yoktur. Hoşgörüsüzlüğe genelde örnek olarak peygamberin Kabe'deki putları parçalaması gösterilir. Ancak o iş hacı hocaların anlattığı gibi değildir. Kabe o zamanlar ticaret merkeziydi. Din ticareti.. Ve insanlar ticaretin devamı için saçma inançların devamını sağlamak zorundaydı. Peygamberin putları yıkmasının sebebi budur. Din ticaretini yıkmak. Yoksa insanların inançlarını zorla değiştirmek değil. Zira isteyen yine putlarını evinde tutabiliyor ve onlara tapabiliyordu. Ancak bugün baktığında o zaman yapılan ticaretin aynısını bugün de görürsün. Din kapitalizme alet edilmekte. Bu yüzden inançlar üzerinden para kazanılan obje, belgelerin (putların) yeniden yok edilmesi gerek (her ne kadar yeniden hoşgörüsüzlük olarak nitelendirilecek olsa da..) Diğer yorumlarında cihat'ı örnek göstermişsin.. Cihat, din engellendiğinde, dünyada haksız yere kan döküldüğünde ve birisi size savaş açıp topraklarınızı işgale yeltendiğinde haktır. Onun dışında bütün savaş ve katliamlar ''CİHAT'' adı altında cinayetlerden ibarettir. Saygılarımla...
51 Yorumla
En İyi Cevaplar
hoşgörüüğü kalmadı artık. milletin tipine bakarak terörist tacizci sapık gözüyle bakmaları beni sinirlendiriyo bu hoşgörü mü şimdi?
13 Yorumla- +1 yıl
ben ateist değilim Allah'a inanırım dine saygım vardır. ateist arkadaşlarım da var deist arkadaşlarım da var ben hiç takmıyorum naparsa yapsın haa dinime küfür ederse işler değişir. ayrıca dürüst olmak gerekirse ateistlerden gördüğüm hoşgörünün 1 gramını dindarlardan görmedim onlar hep itti hep ezdi
+1 yılİslam tabi ki hoşgörü dini
sen cevap verenlere göre dini yargılama
şçyle bir sohbet izlemiştim sana faydası olur;
'' yeni bir araba alsanız o arabanın iyi mi kötü mü olduğunu anlamak için çok iyi bir şoförün sürmesi gerekir çünkü acemi biri düzgün kullanamaz ve arabanın iyi olup olmadığını anlayamazsınız ama çok iyi bir şoför kullanırsa bunu gayet net anlarsınız. öyleyse İslam'ın nasıl bir din olduğunu anlamak istiyorsanız onu dini bizim gibi acemi şoförlerden izlemeyin Peygamber Efendimiz (sav) den izleyin. o İslam'ı en uygun şekilde yaşayandır''
o yüzden İslam ı bizim gibi acemi şoförlerden gördüklerin sanma gerçek İslam Hz. Muhammed (sav) in yaşadığı gibidir00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 884 cevap paylaştı. İslam hoşgörü dini insanların dört dörtlük müslüman olamaması bu durumu değiştirnez
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılOoo en sevdiğim.. Alırım bir dal.
İnanırmısın hristiyanlarda aynı şeyi söylüyor. ''Bu din hoşgörü dini, müslümanlar teröristtir!'' :)
Ne güzeldir ki benim dinim iyilik. Hoşgörüyü bir kitaptan öğrenecek kadar aciz, insanlara sevap kazanmak için iyilik yapacak kadar da aciz değilim.
Bu din işini aşalım artık. Din kapitalizmin en iyi toplumları uyutma aracıdır :)17 Yorumla- +1 yıl
Cümleyi yanlış kurmuşum sinirimden. Ordan kaybettim varsayalım. ''yapacak kadar da samimiyetsiz değilim'' yazacaktım :)
Neyse kardeşim, biz buralardan pek sonuca ulaşamayız. Hele ki günümüz şartlarında, günümüz yaşantısında. Dini aracı edip, 2 makarnaya onurunu satanlar bana islamiyetten hakdan hukukdan bahsetmesin. Komik... :) - +1 yıl
Adamlar sistemin şemasını çizmiş. Toplumları etkilemenin en önemli yollarında zirveyi çekiyor bu melet. Gerçeği öğrenememek ne acı, öldüklerinde bak tanrı yok gördün mü? demeyi çok isterdim :)))
- +1 yıl
Hilton müslüman oldu! :))
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. İnanıyorum diyip kitaplarını açıp yahu ne anlatmış bu kitap diye okuyup merak etmeyen insanlardan ne bekliyoruz ki? Başka zaman Allah kelamı bu Allah'ın sözleri derler ama değer verip ya Allah ne demiş diye açıp okumazlar bile Türkçesini. Bırak Tefsir okumayı meal okuyan yok ülkede.
07 Yorumla- +1 yıl
Ülke buram buram cehalet kokuyor.
- +1 yıl
Diyorum ya sürü psikolojisi var bu millette inanmış olmak için inanıyorlar. Hiç sorgulamıyorlar. Ki doğuda cehalet oldukça yaygın.
- +1 yıl
''Diyorum ya sürü psikolojisi var bu millette inanmış olmak için inanıyorlar. Hiç sorgulamıyorlar. Ki doğuda cehalet oldukça yaygın.''
Bu da hoşgörüsü olmayan bir toplum yapıyor. Ben İslamda Hoşgörüye tahammül yok demiyorum. Çoğunluğu müslüman olan toplumların ikliminde hoşgörü yok.
@agrresifkızz - +1 yıl
Aynı fikirdeyiz zaten. Müslümanlar hoşgörülü değil.
+1 yılCihat etmek adamların ülkesine gidip müslüman oluyormusunuz? hayır mı hmm ok diyip adamları kılıçlara geçirmek değildir.
İslamı yaymak, birinin müslüman olmasını sağlamaktan iyi bir şey ne olabilir? o kişiyi sonsuz mutluluğa götürüyorsun.
Işıdçiler münafık diyr geçiyor bizde. İslam hoşgörü dinidir.04 Yorumla- +1 yıl
İslamın temeli Kur'andır. Hadislerin çoğu sonradan uydurulmuş. recm yok. çıkanı öldürmek yok. Buhari çoğu hadisi sahih mi değil mi bakmadan geçirmiş.
Kadın erkek tabi ki eşit değil. Günümüzdede öyle. Kadınlara pozitif ayrımcılık vardır :)
Cennet annelerin ayağının altında deriz.
Dünyadaki en kötü şey kara cahillikmiş onu tekrar gördüm - +1 yıl
Borç, maddiyat konusunda 2 kadın şahit ya da 1 erkek şahit?
Sorun ne anlamadım? Kadınlarmı genelde maddiyat üzerinde iyidir erkekler mi?
Diğer konularda eşitler. Ayrıca yazma üslübun tipik liseli-inci sözlük yazarı tarzında.
İslamı herkes hakkıyla yaşamıyor. İslamın adını kirleten nice insanlar var. Ben müslümanım seni hoş görüyorum arkadaşım. Kimseyi takma sen.
11 Yorumlaevet ispatı
https://www.youtube.com/watch?v=ZNI5n4w1Qb411 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam dini hoşgörü dinidir ben herkese saygı duyarım ancak bana yapılan saygısızlığa tahammülüm yok biliyorum bunu yapmamalıyım ama nefsime hiçbir zaman hakim olamıyorum, ben Hz. Muhammed'in ümmetinden biriyim ve o İslamı en iyi anlatan bir örnek günümüzde görünenlerse İslam adı altında insanlara zorlamayı, silahlanmayı ve daha bir çok saçma sapan şeyleri yaparak gösteren varlıklar, ben sana saygı duyarım neden duymayayım sen bana kötü söz söylemezsen bende sana saygı duyarım bu kadar
113 Yorumla- +1 yıl
enfal-65 'ey peygamber inanları savaşa teşvik et. eğer içinizden sabırlı yirmi kişi bulunursa onların ikiyüzüne galip gelir. ve eğer sizden yüzkişi olursa, kafirlerin binini yener. cünkü onlar hicbir şeyden anlamaz guruhturlar.' bak gercek islam onların ki peygambere savaş için allah emir veriyo
Cevap sahibi+1 yılBak dostum sana neler dersem diyeyim sen bildiğini okursun sen bana neler dersen de bende bildiğimi okur o yolda giderim ben sana görüşümü fikrimi düşüncemi söyledim mi? söyledim o zaman gerisi teferruattır benim için
Cevap sahibi+1 yılhayır sen dediklerimi çok farklı anlıyorsun
Cevap sahibi+1 yılsana oturup tefsir dersi vermek isterdim ama yine bildiğini okuyacaksın o yüzden sen ne düşünmek istersen düşünebilirsin
Cevap sahibi+1 yılboşuna kürek çekmenin manası yok tefsirini anlattıktan sonra hala aynı düşüncelere sahip olacağını biliyorum neyse bana saygı duyan herkese saygım sonsuz
Cevap sahibi+1 yılinansaydın okuduğun sureleri ayetleri mealinden okumakla kalmaz tamamen araştırırdın gerçekten burada böylemi diyor aslında burada ne anlatılıyor derdin
Cevap sahibi+1 yıleğer ki doğru yerden doğru kişilerden öğrenseydin burada bu soruyu sormazdın ya yine ateist olur ama etliye sütlüye karışmaz yaşamına devam ederdin ya da dini bütün bir Müslüman olurdun
- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılöyledir.. örnegin kafa kesme... ya da diger insanların inançlarına saygı göstermeme (:
11 Yorumla İslam hoşgörü ve merhamet dinidir. Peygamber efendimiz merhametli bir insandı. hoşgörülü ve anlayışlııydı. Cihat konusuna bakınca islamiyet yayılmasın diye Müslümanlara karşı açıldı ve islam dinini yaymak için bu gerekiyordu.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Ben var diye biliyordum ama müslümanlığı kimseye bırakmayanları gördükçe fikir im değişmeye başladı.
03 YorumlaHoşgörü yü sen sapkınlık sanıyorsun sanırım, dinimizdeki yasaklar bosuna degil.
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhoşgörü değil düşmana nefret, cihat ve zorluklar dini
21 Yorumlaislam bence hoşgörü dini haksızlara bile kendi düzeninde cezası var...
07 Yorumla- +1 yıl
her neyse bu sosyal bir deneydir istersen dene, 2 zina durumu olsun bunlardan biri doğru diğeri iftira olsun, bir yerde şahit olmuş iki erkek olsun diğer yanda şahit iki bayan olmuş olsun, bunlardan hangisi iftira olabilir diye sorulsa muhtemelen herkes 2 kadının şahitlik ettiği diyecektir, bu kadını küçümsemek değersizleştirmek değildir, bu ayeti bu manaya getirmek büyük bir çarpıtma ile olur, bu yalana yatkınlık ile olur , buradan çıkarılacak sonuç sadece "kadınların yaptığı şahitlik daha az güvenilir oluyor" dur. buradan feministlere malzeme çıkmaz boşuna uğraşma
Ateistsen git az ötede yaşa. Islam dinine leke sürmeye calisma. Kafirun suresinde: sizin dininiz size, benim dinim banadir buyuruluyor. Daha ne uzatiyorsunuz anlamis degilim
05 Yorumla
+1 yılİslam hoşgörü dini lakin müslümanlar hoşgörülü değil. Bu yüzden suçu dinde değil insanlarda arayın.
07 Yorumla- +1 yıl
Hayır. İslam'da şöyle ol, böyle güzellik yap denilmiş ancak insanlar buna uymuyor. O yüzden suçlu insanlar.
- +1 yıl
Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahil yenemedim demişler. Ne doğru demişler.
- +1 yıl
Ateist olmaya devam et çocuğum. Sakın doğru yola gelme. Bak diğerleri müslüman etmeye çalışır ben tam tersini isterim.
inanıyorum, islamı saptıranlar yanlış tanıtıyor dünyaya
21 Yorumla
+1 yılİslam Hoşgörü dini ama müslümanların bir çoğu hoşgörüden mahrum.
17 Yorumla- +1 yıl
Cihat günümüzde IŞİD gibi örgütlerin yaptığı değil. Bunu bir bilelim. Cihat denen şey silahla yapılmaz sadece. Her devrin cihadı vardır. Günümüzde cihat eğitimle olandır. Okumak ile olandır. Bilgili olup bilgilerini başkalarına anlatmakla olandır. İslamı anlatmakla olandır. Geçmişte haçlılar ile olan savaşlar da İslam dinin silahlı cihadı idi. Ki bu gerekli olan bir şey. İslam bu zamanda silahla inanları öldürerek yayılamaz. Bunada şu zamanda cihat denmez.
- +1 yıl
"Hem İslâmiyet, sair dinlere kıyas edilmez. Bir müslüman İslâmiyetten çıksa ve dinini terketse, daha hiçbir peygamberi kabul edemez; belki Cenab-ı Hakk'ı dahi ikrar edemez ve belki hiçbir mukaddes şey'i tanımaz; belki kendinde kemalâta medar olacak bir vicdan bulunmaz, tefessüh eder. Onun için İslâmiyet nazarında, harbî kâfirin hakk-ı hayatı var. Hariçte olsa musalaha etse, dâhilde olsa cizye verse; İslâmiyetçe hayatı mahfuzdur. Fakat mürtedin hakk-ı hayatı yoktur. Çünki vicdanı tefessüh eder, hayat-ı içtimaiyeye bir zehir hükmüne geçer. Halbuki Hristiyanın bir dinsizi, yine hayat-ı içtimaiyeye nâfi' bir vaziyette kalabilir. Bazı mukaddesatı kabul eder ve bazı peygamberlere inanabilir ve Cenab-ı Hakk'ı bir cihette tasdik edebilir." (Mektubat)
- +1 yıl
Bunu bir oku bakalım anlayamazsan danış bana. Aklında ki soruları giderir. Anlamaya çalışarak okumanı tavsiye ederim. Risale-i Nur dan aldım. Evvel zamanda benimde aklıma takılmıştı ve seninde şüpheni gidereceğine inanıyorum. Sırayla aklına takılanları sana cevap olarak verebilirim.
- +1 yıl
Nur cemaati mensubuyum. Bediüzzamanın bu konuda yazdığı makaleyi okumuştum evvelde. Ezberimden yazamazdım ve yanlış bilgi vermemek için sana bu makaleyi okumanı tavsiye ettim. Aklında ki soruları gidermek için bir çaban varsa araştır ve oku. Önce risale oku. Niyetin gerçekten öğrenmekse eğer.
Gizli Üye(30-35)+1 yılIslam hosgorulu ama biz muslumanlar barbariz dibe battikca batiyoruz
10 Yorumla
+1 yılislam beyni yıkananların dini dostum
16 Yorumla- +1 yıl
nediyosun l*n sen :-))
https://www.youtube.com/watch?v=uakRIZ43hnQ - +1 yıl
herkes gerçeği görseydi yönetilecek kısım kalmazdı sistem böyle işliyor
- +1 yıl
ateizm ve tanrı olmama düşüncesi 200-300 yıl önce evrenin ve maddenin sonsuz olduğu düşüncesi ile yaygınlık kazandı ama malesef geçen yüzyıl bigbang bulundu ve maddenin ve evrenimizin yaşı bulundu, ateizmin en olası teorisi çöktü ama buna rağmen aynı argümanları kullanıyorsunuz :D peki sizin beyniniz mi yıkanıyor bizim mi? Sizin içinizden hangi babayiğit ateizmin bigbang ile çöktüğünü kabul edecek?
- +1 yıl
ateizim çökmez dostum çünkü bir uydurma değil :)
+1 yılşu günlerde hoşgörü görmemen çok doğal ama sen İslam'ı sorgulamışsın insanları değil
04 Yorumla- +1 yıl
yorumunu okudum haklısın kimse doğru düzgün değil
- +1 yıl
dinimizi kötü gösteren insanlar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAteistler tarafından bile kabul edilen tek din İslamdır :))
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet, şayet aksi olmuş olsaydı, bunu sorup tartışmaya açmamazdınız, zira olmayan birşey tartışılmaz :)
Hatta cevaplarınızı da okudum, Bakara suresine kadar öğrenmişsiniz... :))
Cevap sahibi+1 yılİyi biliyor olsaydın şayet, ateist olmazdın, sen maalesef yüzeysel öğrenmişsin ama İlahi gücün o muhteşem maneviyatını kavrayamamışsın... :((
Aslında senin gibiler de çok bilip inanmayanlar, bunun en büyük müssebibide malesef, İslamiyetin hakkını veremeyen biz acizlerden kaynaklanıyor...
Cevap sahibi+1 yılİlerde düşüncelerinin değişeceğini ümit ediyorum...
Cevap sahibi+1 yılPeki.
+1 yılHosgorulu bir din oldugu dogru ama gercek din realien dinidir
00 Yorumla
+1 yılinanıyorum... ama inanmayanların verdiği örneklere de hak veriyorum
09 Yorumla- +1 yıl
çünkü inanıyorum gerçek islamdan bahsediyorum, ama şimdi sen yok mısırda yok iranda recm edeilen kadınlar yok şöle böle diyeceksin ve onlarda gerçekler ama gerçek islam bu değil önce gerçek islamın ne olduğunu araştırmanı tavsiye ederim boş kafayla bilgi yoksunu olarak bu sorunun cevabını alamazsın
- +1 yıl
at gözlükleriyle bakarsan bunu görürsün orda koca bir paragraf var bütünün al yapıştır ne demek istediğini anlaycağını umuyorum
- +1 yıl
orda söylenmek istenen kafirler ile savaş sırasında inen bir ayettir o ve savaştan kaçmayın ve alaha sığının allah sizinledir diyor allah doğrusunu biliyor
ama sen ateist olduğun için bakış açın çok farklı ve allah bazılarının kalplerini mühürlemiştir onlara ap açık delillerde sunsan inanmazlar ve bu kuran akıl sahipleri için inmiştir - +1 yıl
allah hidayet nasip etsin sana
Ikisini yan yana yazman bile hata
13 YorumlaDinde zorlama yoktur herkes kendi ameli ile besaba cekilecek
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanıyorum fakat islamı doğru yaşamıyoruz o yüzden ne saygı ne hoşgörü kalıyor
04 Yorumla
+1 yılislamı bilmeden bildiğini sanan araştırmayan, didik didik etmeyen insanların yüzünden bu haldeyiz
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılateistler neden İslama saldırır biliyormusun. Hak dinin İslamiyet olduğunu bildikleri için !!!
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılya adama böyle kapağı kapatırlar. he he he
Cevap sahibi+1 yılhoşgörü dini olan İslam müslümanların hepsi değil
+1 yıltabiki inanıyorum.
Müslüman olan herkes gerçektn Müslümanlığı bilse bu soru sorulmazdı
diye düşünüyorum.111 Yorumla- +1 yıl
? ? ?
- +1 yıl
anlamıyorum :/
- +1 yıl
- +1 yıl
İnşallah :) görüşüme katılıyor musun?
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İslam ve Kur'an , hoşgörüyü öğütler
015 Yorumla- +1 yıl
gel tartışalım koçum yiyorsa, ama bana bakara 282 falan getirirsen kıçımla gülerim haberin olsun, ben o kitabın türkçesini yalayıp yuttum 4-5 sene önce ateist forumlarda senden fazla takıldım göster kafana ne takılıyorsa anlatayım, tek şartım bana oradan buradan bulduğun rivayetleri getirme, bir de Kur'anda kesin olan bir ayet getir, Kur'anda olmayan ayet getiren arkadaş inanki çok oluyor baştan uyarayım küfretmezsen sevinirim, hani sizin ateistler de çok hoş görülü değil bilirsin hep anabacı
- +1 yıl
Tevbe 5'i adım gibi biliyorum o çeviriyi nereden buldun bilmiyorum, onun adı hürmetli ay değil haram aylardır, haram ayların ne olduğunu araştır, tevbe suresinin önceki ve sonraki ayetlerine bak, müşriklerle bir savaş varsa bile haram aylarda savaşılmaz, haram aylar bittiğinde müşriklerle tekrar savaşılır
- +1 yıl
mesela bunları forumdan toplamış gibisin Kur'anı okuyan adam tevbe 4 'ü okuduktan sonra tevbe 5'in ne demek istediğini anlar ama sen koyun ateistsin, bunlar sana ait şeyler bile değil, bir başkasının bulduğunu sandığı şeyleri paylaşıyorsun al bak tevbe 4'te ne demiş Kur'an, tevbe 5'te hangi müşrikleri öldürüyor. "Ancak antlaşma yaptığınız müşriklerden daha sonra antlaşmalarında hiçbir eksiklik yapmamış ve aleyhinizde hiçbir kimseye arka çıkmamış olanlar başka. Bunlarla yaptığınız antlaşmayı süresine kadar tamamen yerine getirin. Allah, her halde sakınanları sever."
- +1 yıl
Nisa 89'da kimden bahsettiği Nisa 88'de yeterince açık sanırım, o münafıklar kendileri gibi insanları müşrik yapmaya çalışmışlardır, bunu da müslüman kisvesi altında yapmıştır, Halbuki müşriklerle arasında ittifak vardır , Allah onları kendi arasında anlaşmazlığa düşürüp münafık olduklarını ortaya çıkardı ve bunlar gibileri öldürmelerini istedi, bu ayetten bugünkü ateistlere bile pay çıkartıyorsunuz ya aklım almıyor, Kur'anda söylediği bütün öldürme emirleri savaşta verilmiş emirlerdir , kimisi hicretten önce kimisi uhud kimisi hendek, lütfen daha dikkatli ol bunlar zaten yazıyor, Türkçe de biliyorsun zaten :D
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. evet doğrusu öyle ama uygulananı o değil
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı. inansam ne değişcek ?
inanmasam ne değişecek?02 Yorumla
+1 yılBirşeylere inanmak zorunda değiliz :3
01 Yorumlaİslam hoş görü dini de insanlar hoş görülü değil
07 Yorumla- +1 yıl
Niye insanoğlu okadar mi aciz sürekli kurtarıcı beklesin. kendi sorgulayıcı aklıyla doğru yolu bulur. İnsana bir kere doğru yolu gösterirsin ikinci üçüncüye ihtiyac duyuyorsa o hala çocuk büyümemiş demektir ya da büyümek istemiyordur gerçeklerden kaçmak ona daha kolay geliyordur.
+1 yılhayır.
01 Yorumla
+1 yılbeni ilgilendirmiyor
10 Yorumlaartık bilmiyorum :)
00 Yorumladeğil
00 Yorumlayaşın 20mi?
00 YorumlaElbette inanıyorum.
02 YorumlaEvet inanıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?