Bunu öneren Gerçekten Nasıl Bir Dangalak Askerlik Erkeğin görevi dir zor Tehlikeli bir görev olduğundan kadına uygun olmaz Umarım Kadınlara gelmez bu saçma sapan yasa önerenin aklına edeyim
Saçmalık
Mantıklı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkiyede kadınların zorunlu askerlik yapması önerildi ne düşünüyorsunuz?
Kadının askerde ne işi var? Ya general yaparlar ya da er-erbaş olsun diye çabalarlar. Kadın her zaman orduda fitnedir. Düşman eline esir düştüğünde o düşman savaş hukukunu falan tanımıyorsa o kadın askerin başına gelecekleri düşünmek bile istemiyorum.
90larda terörün en azılı olduğu zamanda babam yine astsubayken anneme hiç değilse tabanca ve g3, g41 veya m16 bırakırdı. O zamanlar askerlerin eşlerini ve evlatlarını bu şekilde koruması TSK tarafından serbestti Allah'tan. Niye biliyor musun? Çünkü terörist eve baskın yaparsa anneme ve iki yaşındaki bana yapacaklarının yanında ölüm hiçbir şey kalıyor. Babam anneme şöyle derdi o zamanlar aylar süren göreve gitmeden önce "Terörist eve girerse bir kurşunu oğluma bir kurşunu kendine sık..."
Bazı şeylerin saçmalaşmaması gerekiyor. Bizim kadınlar askerliği çok farklı hayal ediyorlar, hepsi bir ağızdan yaparız ederiz bedelliye de gerek yok falan diyorlar. Ancak esas askerliğin hayal ettiklerinden çok farklı bir şey olduğunu bir türlü anlayamadılar. Şuandaki kadınlar oraya ayak uyduramaz, mümkün değil. O yüzden böyle saçma bir karara gerek yok.
Kadınların askerlik yapabileceğini pek sanmıyorum yapanlar çok var elbette ama onlar askeri okullardan yetişme yıllarını vermişler. Ben Hakkari'nin dağlarında 15 ay askerlik yaptım her türlü seyi gördüm bir kızın dayanabileceği yerler değil oralar