Tesettür neden azaldi ve en önemlisi neden ne ara bu kadar nefretlik bir şey oldu?

Ya bak bundan karantina öncesine kadar hem kapali sayisi fazlaydi hem de bu şekilde bi şeyim olmuyordu benim bildiğim. Ben kapaliyiö yillardir disarida okul da vs kendimi bu kadar yalniz hissetmiyordum dogrusu. Yalnizlik dediğim şey direkt bana o gözle bakilip bunu hissettirmeleri. Ama genç kiz kapali pek kalmadi o da var. Ben şu an burada duyar kasmak için yazmiyroum nedenini merak ettim. Sosyal medya kullanan biri değilim bu bi iki hafta kullandim karsima sürekli beyaz yakada iş verilmemeleri gibi durumlar burada calisacaksan acilacaksin sonra işte tt de video önceden ailesi kapatmis ama şimdi ailesine bikinili resim çektirmeyi kabul ettirmiş bu yüzden övünen binlerce yorum içerik var. Aynisi yapmaya hevesli o kadar insan yetişiyor ki. Tamam bu gerçek hayatta çevremde de fark ettim. Kızlar toplumda dislanmis farkli olarak hissetmemek için başörtüsü çok agir geldi sorun da bu ya zaten. İşte erkekler neymiş kapali diye o kiza kardeşim demiş kapalisin olmaz güzelsin niye kapalisin demiş vs vs. Ya da en güzel ben olucam resimde cirkin cikarsam begenilmezsem en güzeli ben olmaliyim gibi egoyla karisik algilarla mutluluk araniyor. Ama o mutluluk sokakta bi tik daha açık güzel bi kiz görünce yerle bir oluyor. Özgürlük diye beynimize kaziniyor ama çoğumuz artik topluma uyumu sağlayamamaktan korkuyoruz bunu görebilen var mi? Ben su an kendi isteğimle kapaliyim ama yarin için söz veremiyorum çünkü algıyi öyle bi beynimize kaziyorlar ki cidden fark etmek zorlasiyor. Hepsi sözde Müslüman ama içlerinde zerre alalhin varligina dair inanç yok.

Tesettür neden azaldi ve en önemlisi neden ne ara bu kadar nefretlik bir şey oldu?