- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 8 ayBu ülkede ister inanın ister inanmayın, ahlaksızlaştırma çalışması var 100 yıldır. Sonunda bence gayet başarılılar. Kadınlarda daha yargılayıcı hala bu olay. Aslında kadınla erkeğin ne farkı var ki
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
8 ayErkek paralı olmalı, erkek evini geçindirmeli, erkek ilgi göstermeli, peşinden koşmalı, erkek güçlü olmalı, ağlamamalı vs vs.
Kadın namuslu olmalı, anaç olmalı vb vb
İş bölümü gibi düşün. Doğru değil ama ataerkil düzenin kadınlara uslu durmaları karşılığında verdiği ''iyi, zarif, narin, sevgi dolu gibi gibi imkanların karşılığı bu00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuda haklısın, bu durum ne yazık ki toplumumuzda var olan köklü bir sorun 😔. Namus kavramı, genellikle cinsiyetle ilişkilendirilip kadın üzerine yüklenmiş bir sorumluluk gibi görülüyor. Oysa değerler ve ahlak anlayışı cinsiyet fark etmeksizin herkesi kapsamalı. Bu baskının sebebi genelde ataerkil kültür ve geçmişten gelen alışkanlıklar. Ancak bu algıları sorgulamak ve değiştirmek için farkındalık yaratmak çok önemli 🌿. Senin gibi sorgulayan ve çözüm arayan insanlar bu değişime öncülük edecek 🧡. Toplumda eşitliğin ve adaletin sağlanması umuduyla, eleştirel düşüncelerden vazgeçme 💪.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. Ademi bile yoldan çıkaran kadın değil mi bir erkekler kendi başımıza hiç problem yaşamazken ortama bir kadın girdiğinde her şey karışıyor
038 Yorumla- 8 ay
Bir de kılma bile dokundurmam. Kimse bana hiçbir şey yapamaz. Konu bambaşka bir şey sen bunu anlayacak kadar daha ahlaki gelişimini tamamlamamışsın hala kadınlar bizi baştan çıkartıyor gibi muhabbetler ediyorsun. Yaratıcı sadece kadınlara ait de bu arada şey yapmıyor indirmiyor. Kur'an okuduysan orada kadına namus olduğu kadar erkeğe de namus olduğu yazıyor.
- 8 ay
Ama ben ne kadar zorluk yaşıyorum biliyor musun sen tacize de uğradım abuk subuk ithamlara da ulaştırdım. Kaç kere cinsellik istemediğim için yarı yolda da bırakıldım. Daha neler oldu anlatayım mı? Ama konu bu değil ben sokağın ortasında tecavüze uğramak istemiyorum Bu ülkede. Ya da bir erkek her boku yapıyor yarın öbür gün bir hata yaptığında yargılanmak istemiyorum erkekler yargılanıyor mu? Öğretim görevlileri gencecik kızlara sahip oluyorlar ondan sonra da hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam ettiriyorlar kaç tane dosya söylerim sana bunlar normal mi ya bir erkek olarak bunu vicdanın alıyor mu kız kardeşini aynı şeyler yapılsa vicdanın alıyor mu? Rojin'e yapılan şeyler mesela aklına geliyor mu yani Bir babanın yerine koy kendini normal mi abiciğim normal mi? Rojin mezara gitti hala iki kişi yok belki de içimizde geziyorlar bunlar bir erkek bütün erkekler böyledir demiyorum ama namus kadına da varsa erkeğe de var
Neden tek kadın yargılanıyor diyorum - 8 ay
Sen kendinden pay biç saydıklarını yaşamana rağmen ne öğretmeninle yattın ne intihar ettin insanlar tercih yaparlar sonuçları olur kimse işler iyi giderken bu saydıklarını düşünmez ne zamanki işler kötüye gider o zaman erkekler kötü tu kaka madem erkekler bu kadar kötü onlarla olan kadınların suçu bu tacizden tecavüzden isteği dışında yapılan şeylerden bahsetmiyorum o ayrımı iyi yap konumuz kendi isteğiyle yapılan şeylerin sonuçlarına katlanmak
- 8 ay
Hocam şöyle düşün yapmadığımı nereden biliyorsun yani psikolojim saçma sapan bir yere gitti bir dönem ama bunları yapan bir erkekti hatta erkeklerdi konu bu değil Ben neden kendimi bu ülkede savunmak zorunda bırakılıyor Ben neden aşk yaşarken bile yaşayamıyorum yani diyorum ki bu bana zarar verecek mi kendimi koruma psikolojisine giriyorum
Şöyle düşün bunlara maruz kalan bir kız intihar etti diye biz onu kötü yolla mı bakabiliriz. Ve bu arada genellikle O yatan öğretmen erkek öğretmenler sana birçok örnek gösterebilirim şu an görevde bir yarısından çoğu. Kızlar nerede mezarda genellikle de devlet büyükleri de kapatır çünkü adamlarıdır normalleştiriyorsan sen de vicdanını susturuyorsundur - 8 ay
Hayır şöyle diyelim ki kendi bedeniyle erkek birliktelik olabiliyor değil mi çünkü erkek yapabilir zaten belli de olmuyor genelevi de gidebilir. Ve kadın da kendi isteğiyle olabilir değil mi birliktelik ama ilişki bitseyinde neden kadın yargılanıyor ve orada burada lafını eden genellikle erkekler oluyor. Bu hoş bir şey mi senin de kardeşin var bunların hiçbiri normal mi gerçekten soruyorum. Evli kocaman adamlar aldatıyor kadınlar da aldatıyor Bu arada da metresi olan kızlar var evet suçlular ama erkekler hiç mi suçsuz. Genellikle metres olana kötü olarak bakılır. Ama genellikle O adam evliliğe devam eder hatta uzun yıllar sürer o evlilik eşi kabul eder bunlar normal mi sadece tek taraflı yargılamak
- 8 ay
Hocam hayır ben insanca yaşamaktan bahsediyorum ben insanca insanların yargılanmadığı bir şekilde yaşamalarını söylüyorum Bir erkek bunu hak ediyorsa sadece bir cinsel organı farklı diye bir erkek böyle kabadayı gibi davranıyorsa bir kadın da bunu yüzünden öldürülmemeli Tanrı ve onun arasında damgalanmamalı. Erkekler her boku yapıyor bir bakıyorsun doğru yolu buluyor hani deniliyor ya o zamanında çok şey yapıp da ama doğru yolu buldu bunu yapıyorsa öbürleri de yapabilir insanların geçmişi tarafından yargılanmasına nefret ediyorum özellikle kadınların namusları abuk subuk erkeklerin ağızlarında olmasından nefret ediyorum benim derdim bu
- 8 ay
Emin ol o kadınlar çok daha fazlasını yapıyor senin bu tavrın o kadınları yeterince tanımadığın için kimse kendi halinde yaşayan kadınlara laf etmiyor daldan dala konup kucak kucak gezen kadınlar yokmuş gibi konuşuyorsun bunlar var ve bu lafları hak ediyorlar senin asıl kızman gereken hepinizi öyle göstern hemcinslerin ben erkekler sütten çıkmış ak kaşık demiyorum ama bahsettiğin olay dünya genelinde böyle markette alışveriş yaparken bile ağzı açık ürünü almıyor insan onca ilişki yaşayan kendini korumayan zevki için yaşayan kadınlara laf edilmesi niye garip geliyor - 8 ay
Hocam emin ol kadınları o kadar iyi tanıyorum ki ve okuduğum bölümden dolayı da sahi o kadar iyi biliyorum ki dosyaları o kadar iyi biliyorum ki bence ataerkil ve ezberlediğiniz konuları tekrar tekrar aynı şekilde söylemenize gerek yok bazı gerçeklere de yüzleşmeniz gerekir erkek zevk için her boku yapıyorsa kadın da yapabilir neden kadına bu kadar absürt olarak görüyorsunuz kendi cinsinizle de bir oturup konuşuyor musunuz acaba hani biz de şunları yapıyoruz diyemiyorsunuz çünkü veren razı alan razı diyorsunuz ama oturup bir şöyle Ben ne yapıyorum dediğinizde diyorsunuz ki kadınlarda bozuldu e siz düzgün olsaydınız
- 8 ay
Ama abiciğim zevki için yaşayan onca erkek de var hatta ya yemin ederim geneleve gitmeyen çok az erkek vardır yani bir de ben çok iyi biliyorum iyi aile kızları ile birlikte bir şeyler yaşayıp ortada bırakan çoğu erkek var ya ağzımı açtırma benim gerçekten araştırma ya neden şu an toplumdaki kadınlar da erkeklere benzediği için böyle bir kızlarda bozuldu şey var ki bunu Zaten yıllardır erkekler kadınlara yapıyordu bunu ben de tasvir etmiyorum Bu arada ama bu doğru
- 8 ay
Kadınlar hakkında neler düşündüğümü profilime girip paylaşımlarımda görebilirsin benim bahsettiğim şey bu ülkede onlyfans hesabından ayda 4 milyon kazanan kadınların da olduğu sen başarısız olanları görüyorsun ben onların başaramadığı başaranlara ulaşmaya çalıştıklarından bahsediyorum ataerkil olmamızla böyle yaşayıp görmemizle alakası yok açıkçası kimin ne yaptığı da zerre umrumda değil kadın kendi değerini korumak zorunda kendi korkmuyorsa kimin ne dediğine de takılmayacak herkesi aynı kefeye koymuyorum çünkü herkese o laflar söylenmiyor sende bunu bal gibi biliyorsun
- 8 ay
Dedim ya kimin ne yaptığıyla ilgilenmiyorum namus kavramı laftan ibaret hatta din kavramı bile gösterişte yapılan şeyler sana dinin beşiği Arabistan daki ülkelerin 14 15 yaşında erkek çocuklarına neler yaptığından da bahsedebilirim kadını hükmü altına aldıktan sonra yeni şeylerin peşine düğmelerinden
ya da ünlü refah farelerinden ve 315. Günden sonra olanlardan da bahsedebilirim ama şunu anlaman lazım bu kavramların cinsiyeti yok sadece insan faktörü yarın tüm güç kadınların eline geçsin bu sefer erkeklere yapılanlardan konuşmaya başlarız - 8 ay
Ya kusura bakma ama bu ülkeyi bu hale getiren de kadınlar değil mi mesela şunu düşün erkeği doğuran da büyüten de yetiştiren eğiten de kadın değil mi kızına aman onu yapma bunu giyme şunla gezme demeyi biliyor da erkek çocuğuna kadına saygılı olmayı ona özen göstermeyi koruyup kollamayı öğretemiyor mu erkek yapar aslan oğlum paşam diye yetiştiren de kadın değil mi bu sorunun kaynağı zaten kadın bahsettiğin o erkekleri düzgün yetiştirseydi o zaman o kadınlar
- 8 ay
Evet kabul ediyorum ama gerçekten o kadınlara da ayrı bir gıcığım zaten ama şöyle bir şey var neden yetiştirmek kelimesini Biz kadınlara kullanıyoruz erkekler nerede erkekleri de rol model olarak görmüyorlar mı yani neden çocuk sadece kadınımmış gibi davranıyoruz ama haklısın bu konuda buna ben de hak veriyorum zaten en büyük düşman da kadının kadına yaptığı düşmanlık
- 8 ay
Ülkeden temizlenmeleri zor neden dersen bilgili kültürlü kendini yetiştirmiş insanlar evlilikten uzaklaştı evlenenlerin ya çocuk yapma düşüncesi yok ya da 1 çocuk yapıp konuyu kapıyorlar bahsettiğn kesimlerse hunharca evleniyor üçer beşer çocuk yapıyor sürekli çoğalıyor buda onların çoğunluk olduğu bir toplum haline gelmemize sebep oluyor tersine evrim gibi bişey
- 8 ay
Alakası yok çok iyi arkadaşlarım var ve benim gibi düşünüyor erkek arkadaşlarımda arada farklı düşünüyoruz ama saygı duyuyoruz birbirimize Ben özel hayatı konusunda bu arada dosyalara takılıp sadece bu konulara bakmıyorum sosyolojik ve psikolojik alandaki tüm çalışmalara incelemeye çalışıyorum hem de okuduğum bölümden dolayı ve böyle bir insan olduğum için de kendimle gurur duyuyorum.
- 8 ay
Ama insanız bazen insan hocam güvenmek istiyor ama güveni kırılınca hiç kimseye güvenmek istemiyor nefret ediyor garip bir şey yani insanlık gerçekten garip bir şey ve bu devirde yaşamak ayrı bir garip bir şey bilmiyorum ama bugüne şükür olsun ve yani tekrar tekrar dünyaya gelsem yine aynı kişi olmak ve aynı düşüncelere sahip olmak isterdim o yüzden şükredecek şeyler ve olumlu pozitif bakacak şeylerde tabii ki hayatınızda olmalı kısa ve öz iyi geceler
8 ayErkeklerin çoğu namusuz zaten kızlara gelince öyleler ama farkında olan erkekler kendisi gibi kadınları isterler
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10,3b cevap paylaştı.
8 ayKadın yapınca alkış tutulur gülerler meşrulaştırırlar.
Erkek yapınca yuhlanır sapık ilan edilip linçlenir.03 Yorumla- 8 ay
Mağaradan çıksan mı reis
8 ayo kadar haklsıın kı, erkekler de namuslu olmalı asırı kotu bır sey, basına geldı mı hıc yargılanma
13 Yorumla- 8 ay
Bakın konunun alakası yok namussuz erkekler kadına kıza her şeye bakan öküz erkekler çocuklara tecavüz edebilecek kapasitede olan erkekler bana gelip namus derdi yapamaz. Evet şu an ortam çok kötü bunu kabul ediyorum ama bunu iğrençleştiren herkes karşılıklı olarak obje olarak gözükmesidir. Bunu daha çok erkekler yapıyor
- 8 ay
aynen oyle o kadar haklsıın kı, bılıyo musun bırebır aynı dsuncedeyız, ankaradansanız cok ıyı gelırım sıze
Namus kadında var ama namuslu kadın sayısı genç nesilde bir elin parmaklarını geçmez
09 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
8 ayNamus beyindedir bacakta. Bahseden adileri allah helak etsin
06 Yorumla- 8 ay
Şu dandik herifi ciddiye alma kızım cahil ile konuşulmaz
8 ayYok. Onların namusu anası, bacısı, karısı onlara göre.
05 Yorumla- 8 ay
Maalesef ki onlara göre namusu değil ki başkasının namusuna da göz dikiyor O çok bilmiş erkekler genelde gizliden gizliye
- 8 ay
Ne gizlisi bacım? Bazısı alenen göz dikiyor.
- 8 ay
Tabii ki de o lafın gelişi üstelik rahatsız ediyorlar tecavüz ediyorlar istediklerini yapabilirler çünkü onlar erkek sadece bir organ farklılığımız var ve şöyle bir şey var birleşimde bile o kadar beceriksiz derken 13 tane spermleri gerekiyor hani çocuk doğmasında bile fizyolojik olarak bile
- 8 ay
Dur, bir tane de ben ekleyeyim. Yüz vermeyince çirkinleşiyorlar.
- 8 ay
Dur ben de bir tane ekleyeyim yalvarıyorlar yatağa atmak için ilgi veriyorlar veriyorlar veriyorlar neyse ki ben akıllı bir kız olduğum için yemiyorum jxjcjxjxj sonra elde edince de gidiyorlar çünkü onlar için namus önemli değil onların vücudu meta hali gelmesi önemli değil çünkü o erkek duruyor yapa yapa öğrenecek ablası jcjxjx
8 ayÇünkü çoğunlukla kadınlar toplumun ahlakını bozuyor
020 Yorumla- 8 ay
Ama söylediğinde haklısın ona lafım yok
- 8 ay
Kadınlar mı toplumun ahlakını bozuyor erkekler mi bir düşünelim genellikle televizyonlarda falan gördüğümüzde birçoğunun sebebi erkekler sana canlı örnekler ve dosyalarda getirebilirim bence bu konuda haksızsın toplumu kadınlar bozmuyor erkekler bozuyor şu an erkekler neden rahatsız onlar gibi kadınlar da çoğaldı erkekler yaparken iyiydi Bir de kadınlar yapsın bakalım meydan kadınların
- 8 ay
Erkek erkekle yaptı dimi bu zamana kadar siz melektiniz Bi halt yapmadınız tnaga ile sokağa çıkıp gezin laiklik diyin baş örtüsü ne dini terim kudurun vallahi ne yapsan da bana Bi zararın olmaz Allaha da olmaz ahirette hesap verecez herkes kendinden mesul ama topluma karşı duyarlı olmak ahlak seviyesini korumak gerekir
- 8 ay
Şimdi Allah'a namus bekçiliği yapacaksan burada konuşursak siz zararlı çıkarsınız. Damacanaya tecavüz etmiş bir cinsiniz bak benim ağzıma açtırtma sen böyle olmayabilirsin üstüne alınma ama yani erkeklerin neler yaptığı ortada. Bu arada kadınlarında da bozukluk var bunu ben düşünüyorum. Ama bir bez parçasını gördün diye de azma yani sonra Allah beni böyle yarattı deme yani bahanelere yatma
- 8 ay
Ata köpeğe veren de erkek değil mi oraniza buranıza nimeti sokan siz sizin bide bunları söyleyin lütfen
- 8 ay
Hani sen dedin ya senin cinsin damacanaya şey yaptı diye senin cinsinden nimeti öyle kullanıyor aç bak gelip te kimseye ahlak dersi vermeye kalkma
- 8 ay
Sonra yok şöyle yok böyle laf ebeliği yapma herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor maalesef toplumumuzun ahlak seviyesi bizim karakterimizi yansıtıyor ve maalesef biz bu dersten kaldık ve kalmaya devam ediyoruz Allah senide bizide böyle insan demeye uyandığımız varlıklardan korusun
- 8 ay
Evlilik dışı her türlü cinsel sevisme doğru bulmuyorum dinimiz de yasaklamış isalama inanmıyorsan da her istediğini yapmaya özgürsün sonuçta Allah hesap soracak hepimizden ama bu günaha bulsama derim karar senin seçim senin inancın senin
- 8 ay
Hayır ben şunu düşünüyorum herkesin yol geçen hanı gibi vücudunu sergilemesi hoş değil benim derdim din de değil insan olabilmek yani nasıl desem burada kimseyi yargılamak da bana düşmez benim derdim sadece hep etrafımda kadınlar yargılanıyor bu doğru değil diyorum hiçbir şey olmuyor erkeklere bak gerçekten hiçbir şey olmuyor iktidar destekliyor ya bugün aile seminerinin kadına şiddet uygulamış birisi tarafından verildiğini duydum ya bu normal mi ya gerçekten normal mi
- 8 ay
Ya benim derdim gerçekten şey de değil yani erkekler de değil sadece yapılan haksızlıklar yani namus sadece kadınlara özelmiş gibi davranalım kadınların yargılanması kadınların insan yerine konmaması belki Allah'tan tövbe etti o konu üzerine ama kadına kötü kadın denmesi gibi gibi bir sürü konu var benim derdim sadece bu erkeği hiçbir şey olmuyor ya genel eve giden erkek rahatlıkça söylüyor yani gerçekten ama
- 8 ay
Başta belirtim sana söylediğinde haklılık payı var ama kadın özel bir varlık sen ve senin cinsin bunun çok farkında değilsiniz hak veriyorum erkeklerin bazıları da kadına bir mal gözü ile bakıyor maalesef
- 8 ay
Kadın calisiyor ise güzel bir maaşı var ise baş tacı yoksa Bi hayvan kadar değeri yok maalesef toplumun hali kısacası Allah yardımcınız olsun cidden iyi insanlarla denk gelmenizi isterim
- 8 ay
Hayır ben özel olduğumu biliyorum çünkü ben dünyaya bir çocuk getirebiliyorum ve bu dünyayı değiştirebileceğimi de biliyorum çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ü de bir anne dünyaya getirdi bunu farkındayım ama şöyle bir şey var bir babayı da çocuk rol model alıyor. Benim demek istediğim şey bambaşka bir şey bak gerçekten bir hafta önce bir şey yaşadım etrafımda bir olay yaşadım ve o kadar sinirliyim ki bu konuya zaten okuduğum bölümde benim derdim sadece insanca yaşamak ya gerçekten
- 8 ay
Hz Muhammed (sav) varken aristo varken newton varken Farabi varken cezeri varken edison pastör gibi bilim insanları varken bu Atatürk ne yaptı insanlığa Atatürk büyük bir komutan ama sadece bu başka bir şey değil bırakın bu işleri artık
- 8 ay
Hocam putlaştırılmış hiçbir şeyi sevmem herkesin insan olduğunu ve hata yapabileceğini biliyorum Ben sadece örnek verdim zira siz bu örnekten rahatsız oluyorsunuz O da sizin yaraniz Atatürk'ün ne mi yaptı şurada Bu konu hakkında bir destan yazsam da birçok şey yazabilirim ama tabii ki Atatürk bunu tek başına yapmadı ama şu anki halimizde bir Atatürk lazım diye düşünüyorum ülke b** yerine doğru gidiyor siyaset konusuna da girmek istemiyorum yeterince bu konularda tartıştım bugün kotamı doldurdum belki bir başka hikayede de bu konuyu tartışır jfjfjdjdu
- 8 ay
Milli mücadele yi başlatan bu cumhuriyeti var olma ve yikilmama sebebi ve cidden ülkeyi uçurumun kenarından çekip alan kazım karabekir dir Atatürkun var olma sebebi o güzel insan olmasa Atatürkun esamesi okunmazdi aç tarihi bak teyit edebilirsin
- 8 ay
Atatürk güçlü bir lider ama başarılı bir komutan saygı duyuyorum ama bir devlet kurdu mu hayır bilme veya teknoloji gibi bir eseri var mı hayır Atatürk Osmanlı subayı idi ve askeri idi yoktan Bi ülke inşaa etmedi ama dediğim gibi güçlü bir lider Di
- 8 ay
Ama asıl kahraman bu ülkenin kaderini yazan kazım karabekir dır
- 8 ay
Kazım karabekir'de tabii ki de benim komutanım Atatürk de tabii ki de çok değerliler. Onlar sayesinde Biz buradayız şu an ve ayrışmayı saygı duymayı p abuk subuk şeyler söylemek bize düşmez. Bu yediğin tabağı pislemek gibi bir şey o yüzden bazı konularda katılıyorum bazı konularda katılamıyorum ama şu an gerçekten yoruldum Yeter bu kadar hdnfnc
- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
8 ay2025 te olmamıza rağmen Türkiye yüzyılı şaşırtmıyor de mi? biz hala kadın namusu cart curt
05 Yorumla- 8 ay
Çünkü ataerkil bı ülke burası kanka insanlar her ne kadar gelissede anca bu kadar olur söylesene erkeklerin cinsel organına düğün yapan toplumdan ne bekliyorsun beyin yoksunlari iste
- 8 ay
Aynen öyle biz gelismeyiz ki baksana ne haldeyiz hala birde utanmadan Rus kadinlarini tercih ediyorlar çünkü cinsellik onların ülkesinde bir tabu değil gayet rahatlar çok küçük yaşlarda bunu öğreniyorlar onlarla takılmayı biliyorlar aynı şeyi türk kızı yapsa orqusbu diyorlar
- 8 ay
Hayır onlar ne yapar biliyor musun daldan dala daldan dala atlarlar ve sonra derler ki cinsellikte ama şunları istiyoruz bunlar olmazsa evlilik olmaz. Sonra derler ki namuslu kız olayım sonra aklları cinselliğe karar ve aldatırlar çünkü onlar erkek çünkü onların nefisi var çünkü tek erkeklere Allah böyle yaratmış
Gizli Üye(18-24)8 ayÇünkü annesi babası oğlum yapar o erkek yapar diye küçüklükten yetiştiriyor çoçuk okulda kavga ediyor aslan oğlum diyen bi toplumda yaşıyoruz
01 Yorumlaİki tarafa da var aslında ama nasıl söylenir cehaletten dolayı yani kadın eskiden değer verilmiyordu biliyorsunuz kadının sadece görevi yemek doğum bulaşık çamaşır falan filan bunlar olduğu için değersiz di yani
08 Yorumla- 8 ay
Evet buna katılıyorum ama konun bununla alakası yok. Şarkılarda bile kadını 2 incilleştiren ve günümüzdeki özgürlük adında dinlenilen şarkılarda bile kadını aşağılayan abuk subuk belaltı muhabbetlerle yapılan bir kültür var. Ve kimse kimsenin sınırını bilmiyor herkes herkesin hayatına b** atabiliyor ve özellikle kadınlar ne olursa olsun yargılanır erkekler hiçbir zaman yargılanmaz yıllardır böyle ama gün olacak devran dönecek
- 8 ay
Vallahi burada kusura bakmayın o adamların şarkılarını İnan ki erkeklerden çok kızlar dinliyor hatta erkekler o şarkıları kızları düşürmek için dinlediğini şahit oldum yani o yüzden hem bunu hem bunu isteyemezsiniz genel olarak kızların bir duruşu olursa erkekler bunları yapamaz
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
8 aykadın annedir o neyse çocuklar da o olur
01 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
8 ayErkeklerin çoğunda namus kalmamış
015 Yorumla- 8 ay
Eski erkekler iyiydi kadına değer veriyordu erkekler bozuldu şu an çok bundan 20 sene önce adamakıllı erkekler harbi erkekler vardı yani
- 8 ay
Eskiden yaşamıyoruz. Ama maalesef ki şu anki toplamı inşa edenler de eskilerdi eskilerin tohumları değil miyiz biz. Sistem hep bozuktu. Sadece bu kadar görünür olması sosyal medya ve tüketme çağında olduğumuz için bizim gözümüze batıyor. Kitaplarda okunuyor musunuz her dönem bu konularda neler yazılmış
- 8 ay
Bilmiyorum evet vardı kötü insanlar ama yine bu kadar değildi sanki eskiden ağrı abi abilerimiz vardı delikanlı olurlardı şimdi herkes psikopat
- 8 ay
Dizilerde değil vardı öyle insanlar birisi düştüğünde kaldıran sokaka bir bayana el kalktığında müdahale eden kişiler vardı bundan bir on beş yirmi sene öncesinde
- 8 ay
Sen o döneme yetismemis olabilirsin ya da küçük olabilirsin
- 8 ay
Vardı böyle erkeklerimiz şimdi piyasada kalmadılar
- 8 ay
Ben hala insanlara yardım ediyorum hala insanlara elimden ne geliyorsa yardım ediyorum ya Bu kadar negatif olduğuma bakmayın umutluyum iyi insanlar vardır var diye ne bileyim bazı şeylerin hala değişmemesi ve hala kötüye gitmesi hatta insanın kanına dokunuyor benim derdim bu. Pırıl pırıl akıllar abuk subuk şeylere çalışması derdim
- 8 ay
Karışık donemler her zaman oldu ama toplum olarak bu kadar bozuk değildik toplumsal çöküş yaşıyoruz bir yirmi sene öncesi bu kadar bozuk değildi insanlar yine vardı ama bu kadar değil
- 8 ay
Bir bayana el kalktığında artık eskisi gibi erkekler müdahale etmiyor maalesef eskiden böyle değildi ama bu ağır abi dediğim tipler sahip çıkardı kızlara kadınlara adalet sisteminin bozuk olmasından kaynaklı da maalesef kimse kimseye bulasmiyor ve birisi düşse kimse dönüp bakmaz başıma bir iş gelecek diye kimsenin umrunda değil
- 8 ay
Peki bu dönemin en önemli faktörü neden böyleyiz neden bence her şeyi tükettik o yüzden sevgiyi de tükettik saygıyla tükettik hakları da tükettik bir kere en önemlisi hukuk devletinde hukuk bile yok ya polis devletine doğru gidiyoruz ya gerçekten sinirim bozuluyor artık. Hala namus diyoruz hala kadınlara atılıyor ya yemin ederim diri diri kadınları yakıyoruz artık. Ama erkekler her zaman kral gibi geziyor ya vallahi çıldırasım geliyor bu hak mı
- 8 ay
Çünkü bence susturulduk artık gerçekten erkekler de korkuyor mesela Kadir şekerci olayı gerçekten bazıları cellatına aşık oluyor ve o olayda boşu boşuna ceza yedi. Daha birçok olayda maalesef ki sokakta çeteleşmeler olduğu için insanlar korkuyor ses çıkardığında ya da bir şey yaptığında koruma altına aldığında diyor ki ya benim başıma kalırsa vicdanını susturuyor herkes artık farkındaysan aman kızım sakın polis çağırma bizden bilirler gibi sözleri ben kendi ailemden bile duyuyorum. İnsanlar korkuyor artık çünkü hukuk yok adalet yok. Dün rojin'in ailesiyle konuşurken sinir krizi geçirecektim ya 2 tane sperm örneği var üzerinde bir Allah'ın kulu da demiyor ki Bu kız intihar etmedi mecliste neler olduğunu hepimiz görüyoruz yani gerçekten ülke saçma sapan bir yere gidiyor kadın kıyımı var ya sokaklarda kadını geçtim artık çocuklar bile öldürülüyor çeteler tarafından gerçekten alamet değil ya. Uğur mumcu'nun kitaplarını okuyorum 90'ları çok iyi anlatıyor terör güçlerinin neler yaptığını devletin neler yaptığını ama gerçekten şimdiki durum daha vahim gibi geliyor
- 8 ay
Evet kadir sekerci olayından sonra da bir travma oldu
8 ayNamus erkeğede kadınada lazım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı. Namus iki taraflı
03 YorumlaAile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı. Ataerkil duzen ondan
014 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
8 ayBu konu çok farklı
07 Yorumla- 8 ay
Ben seninde sevişmen taraftarı yımn
- 8 ay
Peki ne
- 8 ay
Namus ne sence
8 ayTabiki var
00 YorumlaErkek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayelbette var
03 Yorumla
Cevap sahibi8 ayhangi kadından söz ediyorsun? iftiraya lüzum yok :)
8 ayEşit tabiki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne