8 ayMerhaba, eşin değişmedi aslında, ikinci seçenek yani sen gerçek halini gördün. 5 yıllık evliliğin sadece 2 yılı senin hayallerindeki evlilik olarak yaşanmış, son 3 yılın ise değersizlestirilme üzerine devam etmiş. İstediğini alması, yerirmesi, içirmesi sana değer verdiğini göstermez, sana ilgi göstermiyor, senin düşüncelerini umursamıyorsa, deger veriyor demek doğru olmaz. Oyun bağımlısı olması ayrı bir handikap, kaç yaşında bilmiyorum tabi ama, kendisini kontrol edemeyen biri, hatta böyle olduğunu kabul etmeyen biri, haliyle tedavi olacak bir sorun da görmez. Dolayısıyla profesyonel bir destek almaya yanaşmaz. Ve sürekli sen konuyu açtıkça gerilir, sorun olmadığı halde sorun yarattığını düşünür, söyler ve agresifleşir, sonucu malum zaten ;kavga. Yaşadığın türde evliliği yaşayan, yaşamak zorunda olduğunu hisseden binlerce kadın var, bundan emin ol. Gelelim ne yapabilirsin aşamasına; sen de kendi alanını yarat evde, çocuğunla kaliteli vakit geçirebilmek adına ihtiyaç duyduğun her ne varsa temin et. Eşine olan ilgini, ondan beklediğin ilgiyi ona hissettirme, söyleme, ondan bir beklentin yokmuş gibi davran. Seni görmezden gelen bir eşi, sende görmezden gelebileceğini ona hissettir. Kendisini değersiz hissettirebilecek şekilde davran.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Şunu da söyleyeyim; kimse bu kadar ilgisiz bir ilişkiyi normal görmek zorunda değil. Sen sadece biraz ilgi, biraz paylaşım istiyorsun. Bu bir lüks değil, evliliğin en temel kısmı.
Ama belli ki eşin kendi konforuna sıkışmış, değişmem moduna geçmiş. Böyle bir durumda da senin yapabileceğin tek şey onunla aynı döngüye girmemek. Ne kadar söylersen söyle, o istemediği sürece değişmeyecek. Senin yapman gereken bence şu; biraz kendine dön. Hayatını sadece onun varlığına göre kurma. Oyun oynarken sen çocuğunla dışarı çık, kendine küçük kaçışlar yarat. Kendi enerjini toparlamadan, o duruma yeniden güçle bakamazsın. Zamanla ya o fark eder bir şeylerin değiştiğini, ya da sen artık bu böyle gitmez diyebilecek güce ulaşırsın. Yani sadece ilgisiz birinin yanında yıllardır çırpınmışsın.00 Yorumla
8 ayAslında şöyle söyleyeyim evlendikten sonra birçok erkek böyle oluyor yani asosyallik mi desem artık para harcamaya mı korkuyorlar desem ya da işte ipin ucunu kaçırırsam geçim sıkıntısı olur mu diye düşünüyorlar desem bilemedim ama birçok kişi bu durum yaşıyor mesela benim babam 60 yaşında Benim babamda da var bu durum evden dışarı çıkmaz önceden çok çıkardı bilemiyorum belki de ekonomik durumunu düşünüyor
00 Yorumla
8 ayOnu sosyalleştirmeyi sen istiyosun diye öyle olmalı gibi empoze edersen daha beter geri itersin, bu gibi durumlarda yap denilen ısrarla yapılmak istenmez çünkü. Sen çık çocuğunla, bikaç arkadaşınla orada neler yaptığınızı anlat, anlık fotoğraf çekip ona gönder ne bileyim güzelle yani, bilinçaltına o şekil yerleştir ama ısrarcı olma. Biraz da dişiliğini kullanırsan olur diye düşünüyorum. Sonuçta ilk zamanlar böyle değilmiş sonradan olmuş bunu düzeltebilirsiniz.
010 Yorumla- 8 ay
Durum içler acısı. 29 tane kadın yorumunda piskoloji denilen şeyi bilen 1 kişi. Empati bile yapamıyorlar zihinlerinde. Diğerleri direk eleştirmeyi ve aşağlamayı tercih etmiş. Geri kalan kızların işleri zor hayatta çok zor bir şeyleri yaparlar.
Soran8 ayZaten dışarıda gezme istediğini kardeşinle kız arkadaşlarınla törlüle diyor ben kardeşimle çıksam arkadaşlarımla çıksam o hoşnut olur bana bulaşmaz ne güzel diye inanin her yolu denemiş bir kadın olarak buraya yazdım
- 8 ay
@ZodyakBeyi teşekkür ederim🙂
- 8 ay
Bence iş hayatı zorlu geçiyor olmalı. Tek sebep bunu görebilirim. Bir insan eve çekiliyorsa , dışarı çıkmıyorsa. Dışarda hayatını zorlayan darlayan piskolojik gerilim oluşturan bir şey vardır.
- 8 ay
Dediğini yap o halde bir hoşnut olur iki hoşnut olur, çoğu erkek evde düzenden, nizamdan hoşlanır; bir gün dışarda olduğun için yemek olmasın, ikinci gün işten geldiğinde seni evde bulmasın ne bileyim diğer gün en bakımlı halini görsün arkadaşlarınla çıkarken vs vs.. Bu kadarına duyarsız kalmayıp seni yanında isteyeceğini düşünüyorum. Şahsi fikrim
Soran8 ayTeşekkür ederim fikirleriniz ve yorumlarınız için
- 8 ay
@Gercegimsanri Normalden farklı frekanslar verirse eşi bir şeyler düşünebilir. Ne düşündüğü kültürden kültüre değişir. Denemekten zarar gelmez. Farklı şeyler farklı tepkiler getirir iyi ya da kötü tepki alır en azından 😄
- 8 ay
Rica ederim..
- 8 ay
@ZodyakBeyi işe yarayacağını düşünüyorum
- 8 ay
@Gercegimsanri Denemeli diye düşünüyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Asosyal bir eşle birlikte olmak, özellikle senin gibi hayat dolu bir insan için zorlayıcı olabilir. Çocuğunuzla beraber enerjinizi paylaşmak istiyorsun ama eşinin bu hali seni yalnız ve değer görmeyen biri gibi hissettiriyor, bunu çok iyi anlıyorum. 💔
Oyun bağımlılığı konusunu dile getirmek önemli. Onunla sakin bir zamanda konuşmayı dene ve duygularını açıkça ifade et. “Bizi ihmal ettiğini düşünüyorum” gibi suçlayıcı cümleler yerine “Beraber daha fazla zaman geçirsek çok mutlu olurum” demek çok daha etkili olabilir. 🍀
Çözüm sürecinde uzman desteği almak da faydalı olur. Aile içi terapiler, bu tip iletişim kopukluklarında çok işe yarıyor. 🌿 Sen de çocuğunla birlikte keyif alacağınız aktiviteler bulmaya çalış. Enerjini kaybetme ve umudunu yitirme. Unutma, sorun paylaşıldıkça çözülür! ❤️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
8 ayBöyle bir problem var günümüzde
Ben de çocukluğumda çok oyun oynamış hatta konsol oyunlarda çok üst seviyede oynamış ödülleri olan biriyim çok yaşlara bıraktık konser şunla alakalı biraz
önümüzdeki evliliklerde şu moda çok fazla oluyor:
Erkek işe gidiyor ve evde oyun oynuyor onun haricinde hiçbir sorumluluk almıyor kadın ister istemez ilişkide birtık anaç bir rol olmak zorunda kalıyor
Adam oyun falan oynamaz diyeceğim abartı olacak ama
anlatmaya çalıştığım şey aslında, erkeklerin genel olarak karakter eğitimine daha fazla odaklanması gerekiyor. Senin de yapman gereken aslında bu kalpte eğitimi ile alakalı olan kısmı halletmek
- şu da ama bir gerçek bu sana öz eleştiri olarak söylemem gerekiyor, genelde de bence sanki şöyle bir şeyde oluyor birkaç sene geçiyor sıkıldım yani yani bu çok da mükemmel değilmiş yani bazı şeyin kıymetini bilmeme de olabiliyor bazen.
- çünkü sonuçta son senelerde mutsuz değildiniz ve çok mutluyuz ve bu durum farklı değildi aslında, şu an senin bakış açın değiştiği için biraz daha hayatında oluyorsun, tabii ki bu karşı taraf haklı anlamına gelmiyor bana göre işin dediğim gibi kendini bazı noktalarda geliştirmediği için bu nokta şey uğraşıyorsun ama, seninle alakalı da şunu noktayı da bakman gerekiyor irdelemen gerekiyor: yani iyi giden şeylerden sıkılmak olmamalı bu da diyelim halloldu başka bir şey belki başka bir şey gözüne batacak ya biraz sıkılganlık olmamalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayYok bundan yuva yıkılmaz evet yorucu kabul ama çözümsüz de değil. Ablamın eşi de tam böyle. Eşi çok girişken ve konuşkan biridir ama gel gör, iş harici asla dışarı çıkmayı sevmez. Hafta sonları, akşamları hep evde geçirir ama ablama verdiği değer de sevgi de göklerdedir sadakati de o şekilde. Bazı erkekler işinde çok yorulur veya aşırı mobbing dolu ortamda çalışır ve kendini istemeden de olsa dışarıya kapatır. Eşin madem gezmeyi sevmiyor sen de çocuğunla kendine alan açarsın ve gezersin ablam da öyle yapıyor zamanla aştı ve eşini de böyle kabullendi. Ama ben tahammül edemem bu adamla ömür geçmez dersen ayrılmak da hakkın.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayKocam oyun bağımlısı değil ama bizde de durum bu. Polis olduğu dönemde de aynıydı. Arkadaşlarıyla gider ama bize gelince yorgunum vaktim yok der. Bizimle gidip gelmek işkence geliyor ona. Annenlere götüreyim kardeşinle git diyor ama ben her şeyi ailemle yapacaksam neden evlenip 2 çocuğu ayak bağı yaptım kendime? Kocamla vakit geçirmiyorsam eğer ne anlamı var evliliğin? Boşansam boşanamıyorum, küssem olmuyor aynı evde illaki barışıyorsun ama uzun süre mesafe koymak işe yarıyor. Mesele yemeği kendine göre yap, gündüz ona haber vermeden dışarı çık git gez. Tek çocukla her yere gidilir kendine eziyet etme evde durarak. Benim tek çocuğum olsaydı ben yine her yere giderdim eskisi gibi. Onu beklemesen gez dolaş ve hikaye at sosyal medya hesaplarından. Onsuz gidip gezebildiğini görünce belki bir şeyler dank eder. Muhatap olma hiç uğraşma
16 Yorumla
Soran8 ayBana özelden yazma şansın var mı
Cevap sahibi8 ayHesabın gizli yazamıyorum maalesef ancak sen bana yazabilirsin gizliden çıkarsam
Soran8 ayOlur
Cevap sahibi8 ayBurada mısın
Soran8 ayHesabını normal yapar mısın istek atacağım
Cevap sahibi8 ayİstek atabilirsin
Gizli Üye(30-35)8 ayBenim arkadaşımın kocası da böyle, 2 yıllık evliler daha ama adam akşam işten gelir telefonu eline alır bütün gün oyun oynar. Arkadaşım hep der nişanlıyken böyle değildi evlenince gerçek hallerini gösteriyor erkekler diye. Bence yapıcak pek bir şey yok. Madem iyi biri diyosun, bu devirde iyi birini bulmak da ayrı mesele o yüzden ya oynadığı oyuna sen de kaydol al eline telefonunu kocanla beraber aynı oyunu beraber oynayın. Ya da kocanı kendi haline bırakıcaksın, sen kendine aktiviteler bulucaksın. Ne biliyim pastacılık kursu tarzında yerlere gidip vakit geçiriceksin. Çocuğunu alıp avm'ye gidip geziceksin. Sadece senin kocan böyle değil yani bunu da bil
11 Yorumla
Soran8 ayBenimle oyun oynamaz
- Aile & Toplum konusunda 700 cevap paylaştı.
8 ayÇok zorlanırsın, çok ağlarsın, şikayet edersin ama geçmez muhtemelen ikinci çocuk da yaparsın daha çok ağlarsın, sonra kendine bir uğraş bulursun eşinle ilişkiniz tamamen ihtiyaç karsilama ilişkisine döner, sogursun zamanla ne yapsa umrunda olmaz ama bir türlü boşanmazsın çocukları düşünür durursun ya da tek başıma nasıl bakacağım kaygısı yüzünden boşanmayı hep ertelersin.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. zor bir durum ama maalesef konuşarak düzelmez. Bunun için bir strateji belirleyip onu maruz bırakmanız gerekir. Eşinizi tanımadan klasik ve standart cevap verenlere güvenmeyin. Sizinle konuşup, bilgi alıp, eşinizin durumuna göre plan hazırlayan birisi faydalı olur
00 Yorumlaİnsanoğlu bir şeyler elindeyken kıymetini bilmez kaybettiğinde kıymetini bil biraz kendinizi özletin ama uzun sürmesin
Ailenizin yanına veya başka bir yere gidebilirsin kısa süreliğine yokluğunuzda kıymetinizi anlayacaktır
İnsanoğlu bir şeyleri kaybedince kıymetini anlıyor00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
8 ayÖmür gecmez.
Dışarı cıkın birlikte.
Hiç degilse yürüyüşe gidin.
İki sandalye atıp kahvenizi için.
Bazı şeyleri restoran ya da cafede yapmaya gerek yok.
Evde film izleyin. Birlikte cocugu bi kaç saatliğine kaynana ya da annene bırakıp kendinize zamanlar ayırın.
03 Yorumla
Soran8 ayHiç yapmaz böyle şeyler ben zaten restoran cafe illa paralı şeyler istemem parayla işim yok benim güzel vakit geçirmek amacım ama bir markete bile zor gider
- 8 ay
Ohoo valla durumu kabul etmekten baska care yok Eger cocuk olmasaydı baska sonuclar elde etmek çok zor olmazdı
Soran8 ayKesinlikle
Gizli Üye(25-29)8 ayTüm yorumları okudum evli değilim fikir vermek bana düşmez söyleyeceğim tek bir şey olur anneni babanı kardeşleri abileri eve çağırıp davet eder gibi çağır yani dışarı çıkar gibi plan yapın önceden bir süre yapın kocanız zamanla sizi çocuğunuzu mutlugu görecektir oda anlayacak asosyalle bir alakası yok tamamen sıkıntı hastalık dediğimi yapın anlar o sizi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. Sıkıntılı bir durum gerçekten anladığım kadarıyla diyaloğa kapalı biri değil ama diyalog kendi lehine olduğu sürece seninle iletisime geçiyor yani ama ise gidiyor degilmi bir işi var sadece akşamları ya da izin günlerinde bu oyun bağımlılığı var?
053 Yorumla
Soran8 ayİşe gidiyor tabi eve gelince alır eline oyunu uyuyana kadar haftasonu da birsey yapmayız hep evdeyiz full oyun
Soran8 ayOyunu seviyor diye ps5 aldım en azından beraber oynayalım beraber vakit geçirelim diye benimle oynamaya dayamiyor yavaş oynadığım için bazen karışmıyorum hani bakalım ne zaman fark edecek beni diye karışmadığı da daha da yüz buluyor saat koyuyorum uymuyor yani saymakla bitiremem bir insanın elinden ne gelirse emin olabilirsiniz en en fazlasını yapmışımdır
- 8 ay
Yani yorumlarindan onu sevdiğin değer verdigin asikar hiç birşeyin değilse bile çocuğunun babası sıfatı var ama herşeyinde bir yeri ve zamanı var bunu bilmeyecek kadar eğitimsiz birimi yoksa artık bunları göremeyecek kadar körmü önce bunu bilmek lazım sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun bu aşikar kavga ediyoruz küsuyoruz falan dedin bu gibi durumlarda barışmak için bir adım vs atiyormu?
Soran8 ayBen onu seviyorum oda beni seviyor bunda bir problem yok bu konu hakkında gelir gönlümü alır ama bazen yetmiyor çünkü ben sabahtan akşama kadar evdeyim canımın sıkılması o kadar normal ki yani eşimle bir şey yapamayacaksam kiminle yapacağım ama bende böyle bir insanım elimden bir şey gelmiyor diyor bu bir huy değişmez diyor ama diğer taraftan da ben öteleniyorum karmakarışık bir durum çıkılmıyor işin içinden
Soran8 ayİlk başta bir şey demez yavaş yavaş kavgaya dönüşür öyle bir şey yapsam geçmiş zamanlar da sakladığım oldu yenisini alırım diye tehdit eder beni ki alır da
- 8 ay
Himm o zaman tam bağımlı yani dahada kötüsü bu bağımlılığı dahada artarak devam edecek gibi görünüyor şimdi seninle diyalog kuruyor konuşuyor vs ileride bunlarda olmayacak peki çocuğu ile zaman gecirirmi iletişimi var mı ya da çocuğu ile diyeceğim ama eşiyle vakit geçirmeyen çocuğu ile gecirirmi diyede düşünüyorum
Soran8 ayÇocukla da öyle çok bir zaman geçirmez ailesinden kimseyi dinlemez onlarda alıştığı için ses etmiyorlar artık
Soran8 ay1 ay küstüğüm bile oldu bir işe yaramıyor çünkü evlisin cocuk var mecbur barışıyorsun
Soran8 ayKendi diliyle bile söylüyor istersen 1 yıl konuşma bu durumla alış bu böyle olacak hep diyor sen bana ayak uydur sende oyna ayrı ayrı vakitler geçirelim evliyiz diye herşeyi birlikte yapmak zorunda değiliz diyip duruyor yani 5 yıl bir yaşanmışlık var hangi birisini aktarayım buraya
- 8 ay
Sen evliliğini kurtarmak istiyorsan ne kadar küs kalman gerekiyorsa o kadar küs kalman gerek sonuçta onunda ihtiyaçları var yemek yemeli üstünün basının yıkanması gerek dimi temel ihtiyaçlarından yoksun bırak ve dozu her geçen gün arttır yani özetle şunu demek istiyorum gücü kendi eline almadığın sürece onun için hiç fark etmez 1 ay küs kaldım diyorsun nasıl küs kaldın onun her türlü ihtiyacını gördün sadece konuşmadinmi eğer öyleyse bunun adı küs kalmak değil bunu sende biliyorsun
Soran8 ayBen direkt kendisini bırakıp gittim var mı ötesi
- 8 ay
Tabi bu yorumu onu seviyorum dedigin için yaptım yani ben böyle evliliği surduremem bunun adı evlilik değil daha çok arkadaşlık gibi diyorsanda yollarinizi ayiracaksiniz tabi ben ayrılığı en son radde olarak görürüm sonuçta ortada bir çocuk var olan ona olacak ama şimdiki durumdada çocuğun hayatinda bir baba figürü yok gibi bir şey
Soran8 ayİnan bir evliliği bitirmek kolay değil maddi güç çok önemli o yoksa hiçbir şey yapamazsın hele de çocuk varsa çocuğuna bakacak kimse yoksa bakacak birisi olsa mesleğim var gider çalışırım ben bunların hepsini düşünüyorum ama çıkar yolu bulamıyorum
- 8 ay
Bende zaten onu dedim birşeyi yapmak zor yıkmak kolaydır yolları ayirmak en son aşama bence ama şimdi içinde bulunduğun durumun adı sence karı koca iliskisimi yoksa iki arkadaş iliskisimi sorulmasi gereken soru bu keza karşındaki insan ben böyleyim bunu alisacaksin diye sana şart koşuyor ve umursamiyorsa
Soran8 ayArkadaşlık zaten ben kendisine de diyorum herkes böyle diyor herseye var onun bir cevabı
Soran8 ayNe sözler verdi hemde geldi aldı bir süre verdiği sözleri tuttu iyiydik sonra tekrar böyle oldu tekrar gittim tekrar sözler yeminler oda bir işe yaramadı bir süre sonra alışkanlık haline geliyordu çünkü
- 8 ay
Şunu netlestirelim sen bu kişiyi gerçekten sevdiğin icinmi döndün geri yoksa evliliğini yıkmak istemediğin icinmi yani bir gelecek kaygısı içinde olduğun icinmi geri döndün hani az önce yaptığın şu yorum beni böyle düşünmeye itti evliliği bitirmek kolay değil maddi güç çocuk faktörü çocuğa bakicak çalışılacak vs gibi konular
Soran8 ayHem sevdiğim için hemde maddi güç tek başıma o sorumlulugu alamam destek verecek kimse yok yanımda anne baba vs
Soran8 aySeviyor
- 8 ay
O zaman bir terslik var oyun bağımlısı oyun yüzünden gözü çocuğunu bile görmüyor bunu alisacaksin diye sana şart koşuyor daha bir çok etken varken ortada sevdiği fikrine nasıl ulaştın ya da seni sevdiğini düşündüğün biriyse senin şikayetin tam olarak nedir aslında sorunun cevabını ikimizde biliyoruz belki kabullenmek istemiyorsun
- 8 ay
Ben şöyle düşünüyorum senin çekip gidemeyecegini gitsen bile geri döneceğini biliyor çünkü seni bir şekilde ikna ediyor onda tam olarak bunun rahatlığı var ve o yüzden içinde bulunduğun durumu önemsemiyor az önce o sorumluluğu alamam dedin bunu oda biliyor ortada sevgi namına onda bir şey yok seninmide tükenmek üzere belkide tükendi dedim ya kabul etmek istemiyor olabilirsin doğrumu
Soran8 ayBelki de bilemiyorum
Soran8 ayBu hayat kadınlar için zor hele de anneysen baba boşanir keyfine bakar canı ister gider başkasıyla evlenir ama kadin bunu yapamıyor yapamaz çok zor maddi güç yok yanında kimse yok çocukla bir başınasın nereye gideceksin ne yapacaksın calisamazsin çocuğum babadan mahrum kalacak her baba cocuk gördüğünde ağlayacak akrabaları onu zorbalayacak bunları o düşünmüyor ama ben düşünmek zorundayım
- 8 ay
İşte tamda demek istediğim bu önünde iki seçenek olduğunu biliyorsun ya kendi ayaklarin üzerinde durmayı öğreneceksiniz ya da bu durumu evliliğin boyunca çekeceksin ikinci seçenek seni mental olarak çok yipratacak ruhen çöküş aşamasina getirecek tabi çocuğunda bu durumdan nasibini alacak
Soran8 ayMental olarak bitik durumdayım zaten
- 8 ay
Tabiki sen annesin düşünmek zorundasın önceliğin çocuğun olacak ama şunu soruyorum hangisi daha iyi bu durumu evliliğin boyunca cekmekmi yoksa kendi ayaklarin üzerinde durmayı denemekmi yani şuda var onda en ufak bir ışık görmüyorsun görsen gene onu düzeltmek için çaba gosterecegine hiç şüphem yok ama o ışıkta yok
Soran8 ayBu soruna cevap bulabilseydim buraya sormazdim zaten
- 8 ay
Bende sana diyorum ki işte o adımı atabilecek cesaretin var mı kendinde o gücü kudreti goruyormusun şimdi hayatında eşin var yarın oldu ki terk etti gitti örnek veriyorum o zaman ne yapacaksın ya da birşeyler yapmaya çalışırsan bunu mecburiyettenmi yaparsin yoksa kendinde o gücü gördüğün icinmi yaparsın
Soran8 ayVefat ettiler
Soran8 ayTeşekkür ederim
Soran8 ayYok kapatti uyudu
Soran8 ayBenimde alnıma yazılan bu demek ki kul kaderini çeker ha kolay değil burada yazmak bile kolay değil birde ben yaşıyorum evde kendimi süs eşyasi gibi görmekten yoruldum ama gidecek yolum yok Rabbim yardım edecek bunu da biliyorum bir kapı açılacak bana hayırlı bir şekilde ama sabır etmem gerekiyor nasıl edeceğimi de bilmiyorum ama en azından kendim için değil de çocuğum için yapmam lazım
- 8 ay
Ama ben olaya şöyle bakıyorum insan kaderi yazılmıştır yönlendirmek tamamen kişiye bırakılmistir sen kaderini onun ellerine vermişsin senin olan ona geçmiş ondan al kaderini kendin yonlendir biliyorum kolay değil ama az öncede dedim önemli olan o ilk adımı atmak çünkü kaybedecek hiç birşeyin yok zaten dibi görmüşsün daha ne kadar dibe gidebilirsin enazindan denedim başarısız oldum diyebilirsin yani hiç denememek yerine denemek daha mantıklı değilmi
Soran8 ayBilmiyorum teşekkür ederim dinlediğiniz içinde fikirleriniz içinde teşekkür ederim
Soran8 ayBazen elinden birsey gelmeyince kaçmak en iyisi evli ve çocuğu olmayan birisi bunu anlayamaz hele de kadın ve kimsesi yoksa bekar bir insana eş boşamak gerçekten kolay geliyor
- 8 ay
İyide kactigin yerde sorunlar senden önce orada seni bekliyor olacak yani bunca zamandır kaçtın çözüm buldu mu hayır bundan sonra sonra çözüm olacakmı gene hayır keza ben aile faktörünü göz önüne alıp sana öyle bir teklif yapmıştım ama ailen olmamasi büyük etken bastada dedim sana yapmak zor yıkmak kolaydır ortada o kadar yaşanmışlık var çocuk var daha bir çok etken var bütün bunları göz önüne alarak bir adım atmak zor bunuda farkındayım ama sen hiç bir adım atmayayim diyorsun ve kaçmayı tercih ediyorsun sadece bunu belirttim
Soran8 ayBen her yolu denemiş birisi olarak yazdım buraya kimse kimsenin yaşantısını bilemez çok emek verdim her yolu denedim savaştım uykularım kaçtı insanlara anlattım acaba ben mi yanlış yapıyorum diye her yolu denedim sağlığımdan oldum ama çıkış yolu yok nasıl olsun maddiyat olmadan kuru kuru düşünmeyle olmuyor bir kiraya çıksam en az 20 bin çocuğu kreşe versem 20 binde oradan hadi babası karşıladı kreşi ben çocuğu kime emanet edip çalışacağım her şey para bazı şeylerde mecbur kaçıyorsun yoksa deliriyorsun hayatına devam etmek için mecbursun çünkü sana ihtiyacı olan bir çocuk var yani ben oturduğum yerden birseyler olsun demiyorum dediğim gibi 5 yılın hepsini buraya dokemem
- 8 ay
Bak kendin diyorsun çok uğraştım ama sonuç alamadım o zaman uyguladıgin yöntem yanlış kısasa kısas yap o sana ne yapıyorsa ya da yapmıyorsa sen daha fazlası ile ona karşılık ver çek git demiyorum kal mücadele et ama mücadeleni onu kazanmak için değil onu yola getirmek için et dünde dedim kaçmak çözüm değil ama sen kaçmak yolunu seçiyorsun çünkü başka seçenek olmadığını düşünüyorsun ben evi terk ettim demiştin o esnada kime gittin?
8 ayMaalesef Evlilikte bazı insanlar daha sonradan değişebiliyor. Bu daha çok genç yaşlarda olabiliyor benim gözlemim böyle. Değişmeyince değişmiyor maalesef yani yine de siz mücadele etmeye devam edin tabii ama olmuyorsa da olmuyordur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 798 cevap paylaştı. Ay bahsettiğin kadarsa çok zor yani ruh gibi olur mu öyle şey. Sen sosyalleştirmeye çalışsan mesela en basitinden arada yürüyüşe çıkmayı teklif etsen belki bu şeilde tekrar sosyalleşir?
02 Yorumla
Soran8 ayDenemediğim yöntem kalmadı hiç yanaşmıyor her yolu denedim
8 ayAbla kendi kaçta geliyorsa haber vermeden çık git şuradayım de. Plan yap. Yemek hazırla dolaba koy ısıtıp yersin de. Birkaç gün böyle takıl. Instagram'da hikaye paylaş. Onsuz eğlendiğini belli et. Hani kendi de öyle yapıyor ya. Sen de onun silahıyla onu vur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı. Bence konuş haftada belli günler birşeyler yapalım hep senin dediğin oldumu iş dengesizleşiyor ve ortak bir noktada buluşamıyoruz bu olmasa evlilik zindana dönüyor de ve gidişatı iyi görmüyorum
00 Yorumla
8 aySosyallik çocuğun gelişimi için de annenin babanın psikolojisi için de çok gerekli, sosyal olmayan bir eşle ömür geçer geçer de huzursuzlukla geçer, insan dışarı cıkacak ailesi ile anılar biriktirecek fotoğraflar çekinecek, her an ömrümüzden süre eksiliyo, sen eşini ikna et, çocuk da istiyo de arada bir pikniğe gidin sinemaya gidin kahvaltıya tiyatroya gidin.
00 Yorumla
8 ayYatağa geçip uyumadan bir yolunu bulup sinirlenmeden konuyu açmayı denemelisin. Olmuyorsa aileleri yemeğe davet et ve yemekten sonra konuyu aç. Gerekirse gerçekten ağlamalısın.
00 YorumlaGeçmez ama kocalık görevini iyi yapıyorsa vede sadıksa ayrılman senin için hata olur.. ama bu durumda da gözünün başka erkeklere kayma ihtimalide yok değil dikkat et
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
8 ayÇocuğunla beraber bir şeyler yapmaya alışman lazım bu eşlerle ilgili kişilerin yaptıkları tek şey bu kendi hayatlarını gitmek onlara takılalım ona maddi bir kasa olarak gör
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
8 ayBunun cevabı çok basit aslında ya sen de onun gibi asosyal olursun ya da o senin için sosyalleşmeye başlar. Ya da diğer en kötü ihtimalle yollarınıza ayrı ayrı devam edersiniz.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
8 ayÖlü bir eş bu onla öyle hayat geçmez emer ruhumu ama bir yandan düzgün hayatın var ayrılmak da başka dert cabası yok bu adamın o kadar kendim yolunu çizeceksin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 8 ayÇok zor gerçekten ama sonradan olduysa başta önlem almak lazım diye düşünüyorum, bir süre sonra tedavisiz zor çünkü. Çocuğunu al çık gez sen de eğer tek sorun buysa
00 Yorumla Çift terapisine eşin gelmese bile sen tek gitmeyi dene. Birlikte terapist ile bir yolunu bulursunuz. Böyle bir durumda senin terapiste daha çok ihtiyacın var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
8 ayKötü durumlar yani bizde 7 yıl old hep halambirlikte birşeyler yaparız üzücü dueum terapiste gitmemesi sıkıntı
00 Yorumla
8 aybence bi yol olmaz , o sedece evlendiğinde biraz çaba göstermiş ve eski haline dönmüş bence , işin çok zor , ne tavsiye istersin? kafandaki nedir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 571 cevap paylaştı.
8 ayİki seçenek var önünde ya boşanacaksın ya da bu durumu kabullenip kendini çocuğuna adayacaksın
01 Yorumla- 8 ay
Çocuğunla beraber hayatın tadını çıkarmaya bak
8 aySoğuk yap. Yanına gitme, sevişme hiçbir şey yapma onla. hâlinde bırak. Yanına yemek götürmek hiçbir şey işte. Ta ki akilanana kadar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 668 cevap paylaştı.
8 ayKendi başına çocukla gezmene bakış açısı nasil
03 Yorumla
Soran8 ayKarışmaz
- 8 ay
O halde gezeceksin.
Yani yakında aynı şehirde olsak arkadaşlık etmek isterdim. Ben gezmeyi severim. İnsanlarla uğraşmaktan da gezmek dolaşmak bir yerlere gitmek keyiflenmek en sevdiğim şey.
Hangi şehirdesin. Galiba günden güne yanlizlasiyorsun da.. - 8 ay
?
- Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı.
8 ayYani bu durumu onunla konuşup durumu düzeltmesini istesen olmaz mı
03 Yorumla
Soran8 ayKac kere konuştum bir işe yaramıyor
- 8 ay
Kendin gezmeye çık o zaman çocuğunla çıkmıyorsa dertleşmek istersen buyur yardımcı olurum elimden geldiğince istersen yavrum
- 8 ay
Bekliyorum seni
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
8 aySen de çocukları al çık. Zorla bir şey yaptıramazsin ki insanlara. O yüzden zorlama yani
10 Yorumla
8 ayBu yüzden evlenmeyip eve 5 kedi aldım bacım insanlara tahamülüm yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
8 ayValla benim evliliğim de aynı böyle allah sabır versin
00 Yorumla Sen çocuğunu al ve gezdir birinin sizi gezdirmeye çıkarması gerekmiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı.
8 ayOturup kocanla konuşmayı denedinmi hiç bu şekil olmasının normal olmadığını anlatmayı denedinmi?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayOYUN TİKTOK İNSTEGRAM bağimliği cok fazla babamda ole oturur akşmaa kadar tiktok izler hata kendisi tır soforu işe giidip gelince hep bu sekilde annemde sinirle onu kovar der işe git işe gidince annem bayram eder benim babamla bir avm anim bile yk bu yuzden hiç bir yere gelmez goturmez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yapacağın şey belli söylenen ortak her bişeye yok diyorsa çözüm belli boşayacaksın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
8 ayEvlenmeden önce bu tür saçmalıkları var mıydı bunun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 aySen çocuğunla tek çık gez dolaş. O evde oturuyor diye sen niye kapanıyorsun eve çıkmak istiyorsan çıkarsın çocuğunla. Kocan da çocuk gibi oyun oynasın evde.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
8 ayOturup konuşarak halledemeyeceğiniz hiçbir şey yoktur.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 398 cevap paylaştı.
8 aykendi başına çocuğunla vakit geçirmeyi öğrenmen gerek zaten boşanmıyorsun da
00 Yorumla
8 ayOyın mu seviyor? seks hayatını renklendir. Başka yol yok.
00 Yorumla
8 ayGeçmez, evden çıkmadığı halde sizinle ilgilenmemesi de büyük sorun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
8 ayAsosyal biriyle kimse olmak istemez yokluk gibi bişe
00 Yorumla Sen çocuğu al çık, git nereye istiyorsan, sana izin mi vermiyor?
00 Yorumla
8 ayDemek ki seni arzulamıyor seni benimsemiyor sensiz daha rahat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayMaddi durumunuz nasıl bu devirde malum yemek içmek bile lüks. İyi ise sende adamın parasını yicen arkadaş ortamina izin verecek ya da şart kosacaksin istemiyorsa.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)8 ayAslında çocuğuyla gezen aileler var hatta tek babaları ile gezenlerde var senin eşin neden böyle acaba? Sordun mu neden çıkmak istemiyorsun diye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Ben de asosyalim hep evdeyim hiç evden dışarı çıkmıyorum maalesef evlenemedim yalnız yaşlanıyorum
00 Yorumla
8 ayBenimde eşim aynı 2 yıla yakın beraberiz ama ben ilk günden beri bu durumdan muzdaribim başka odaya geçer elinde telefon oyun oynar sohbet yok ilgi yok sevgi yok bağ yok evinde misafirm sanki yabancı bir misafir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 aySosyalliği bırak adam evin içinde de seninle ilgilenmiyorsa büyük sıkıntı bence ciddi bir şekilde konuş
00 Yorumla
8 ayAşırı kıskanç asosyal içine kapanık utangaç alıngan ve özgüvensiz oluyorlar geri kafalı. Güçsüz tek başına kalan grupların ezdiği ezik birisi. Tahtada herkesin içinde konuşurken iki kelimeyi bir araya getiremez heyecandan
01 Yorumla- 8 ay
Konuşma yaparken kaygılanır bu tipler çoğunlukla zengin olmayanlardan çıkar hele ki ailesiyle sorunları olan şiddet vs denk gelen
Gizli Üye(18-24)8 ayEvlenmeden önce oyun bağımlısı olduğunu bile bile mi evlendin
01 Yorumla
Soran8 ayHayır bu kadar değildi ara ara oynardı bazen de hiç
Gizli Üye(18-24)8 ayBazıları da böyle koca için dua ediyo 🤣 relax olucaksin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayDikkat et oyunlarda kadınlarla tanışıp sohbet ediyorlar
00 Yorumla
8 ayTek başına gezmene laf ediyor mu peki? Evet onunla gezmeyi istiyorsun ve keşke olsa ama eğer bunu yapmıyor ve sende onu seviyorsan onu öyle kabul edip kendi başına gezmeyi sevmeye çalışmalısın🥺
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayİşin çok zor ya ailesi terapiste ikna etsin ya da sen et
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayÇift terapistine gidin , ikna edin muhakkak bu sekild olmaz.
00 Yorumla
8 ayYa erkeklerin cogu oyle yedirip icirince her dediğini yaptıklarını ve yeterli olduğunu zannedip duygusal olarak ac bırakıyorlwr
10 YorumlaGeçmez bence ama bir insanın tamamen asosyal olması mümkün değil illaki sevdiği bir şeyler tanımak lazım
00 Yorumla
8 ayBu durumda olmak zor, sanal oyun dünyasına kendisini gömmüş anlaşılan, doğal tabiat alanlarına gitmeyi teklif edin derim ben. Belki işe yarar.
00 Yorumla
8 ayUmarım normale döner yoksa hiç guzel bir şey degil. Yürümüyor, sıkıcı geliyor.
02 Yorumla
Soran8 ayAilesi değiştirememiş 5 yıl oldu bende degistiremedim sanırım zor gibi
- 8 ay
Çok üzüldüm
- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası