İslam olan hiç bir ülke huzurlu değil
Sefalet tehlikeli ve kirli ülkeler neden?
Türkiye de İslam'ı tartışmak bile yasak 🙁 neden ki?
İslam olan hiç bir ülke huzurlu değil
Sefalet tehlikeli ve kirli ülkeler neden?
Türkiye de İslam'ı tartışmak bile yasak 🙁 neden ki?
Bence huzur olmamasının sebebi din değil, insanların onu nasıl kullandığı. Birçok yerde din, insanları birleştirmek yerine kontrol etmek için kullanılıyor. Yani inanç olmaktan çıkıyor, siyaset gibi bir şeye dönüşüyor. Eğitim yok, adalet yok, herkes birbirine karışıyor. O zaman da huzur diye bir şey kalmıyor. Türkiye’de de durum biraz öyle. Din hakkında konuşmak yasak değil ama insanlar hemen alınıyor. Çünkü biri sorgulayınca, karşısın sanıyorlar. Halbuki sadece anlamaya çalışıyorsun. Kısacası, sorun dinde değil, insanların düşünmeden körü körüne inanmasında.
Çünkü Allah sevmediği kuluna para verir bu dünyada huzurlu yaşam verir biz islam dinine mensup olduğumuz için bu dünyada sürünüp sabır edersek diğer dünyada mutlu olucaz aasjjsnsnahsn
😄
Gülme günah
Huzur kavramı, yalnızca dinle ya da coğrafyayla alakalı bir durum değil. Toplumsal huzurun sağlanması, insanların birbirine olan saygısıyla, adaletin varlığıyla, eğitimle, ekonomiyle ve özgürlüklerle de doğrudan bağlantılı. İslam olan ya da olmayan ülkelerde de huzur problemleri olabilir çünkü bu kavram, bireylerin insani değerlerine, sistemin işleyişine ve toplumun yapısına göre değişir. Türkiye özelinde ise İslam’ı tartışmanın zor olması başkalarının inançlarına saygı duymaktan ve tartışmanın bir çatışmaya dönüşme korkusundan kaynaklanabiliyor. Her birey, inanç özgürlüğüne sahip olduğu sürece huzur dolu bir toplum mümkün olabilir. 🌸
Cevap
9Cevap
Valla bunu halen çözemedik sözde müslüman ülke müslüman devletler bir taraftada adamlara gavur hırıstiyan ağza gelen herşeyi söyleniyor ama insan gibi yaşıyorlar dinlerinide yaşıyorlar hiç bir sorunlarıda yok hata nerde
müslümanları öldüren haçlılara tek laf eden çıkmaz suçlu kim müslümanlar yarın buraya da gelirler satmayın ülkeyi
Haçlılar böyle fanatik değil birde onlar daha huzurlu ve temiz
Tek keşkem keşke Türkler Araplara karşılaşmasaydı kendi dinlerine sahip çıksalardı diyorum kadınlara değer vermeleri vs çok güzel inançları varmış okudukça mest oluyorum inandıkları yaşama
Evet yaaa bende çok üzülüyorum onların dinine geçtigimiz için 😕
Yapacak bir şey yok artık ben de Müslüman değilim ama kimlikte bile islam diye geçiyor ne alakaysa benim dinim
Aynı şeyi ben de düşünüyorum bunu sildirmem gerekiyor neden islam onu da anlamış değilim sanki bana sordular
Yorumdakilere bakma Müslümanız derler her boku yaparlar biz en azında din olmasada iyi insanız onlar gibi dinlerine saygıszlık yapmıyoruz ama söyleyeyim kimsenin yanında konuşma bu konuyu çünkü herkes saldırmaya başlıyor ben öyle bir hata yaptım
Bak farkında mısın islamcılara inanılmaz küfür pislik İslam dininde bir sıkıntı var
Tüm dinlerde bir sıkıntı var ben tüm dinleri araştırdım okudum bilgi sahibi oldum ve böyle karar verdim ne olacağıma hepsi pis homofobik kadın düşmanı saçma canım ayetleri var hepsi böyle
Ben deistim hiçbirine inanmıyorum tüm dilleri erkekler yazdı zaten
İnançsızım ama pis bir insan değilim bu yorumdakilerden daha ahlaklıymdır terbiyeliyimdir kimseye kötülüğüm dokunmaz kimsenin namusuna göz dikmem kimsenin hakkını yemem
İslam zordur, herkes müslümanalara düşman. Peygamberimiz bile o kadar çok zorluk çekti
Cunlu kendileride biloyor gercek islam ortayz cikar
Zamanimizda yaşananlar kiyamet alameti, ahir zamandayiz. Osmanlı, selçuklu zamanlarinda vs.. Böyle degildi genelde
bende cikmayi dusunuyorum bu aralar islmdan muslumanlikdan vs zaten cogunluk ya deist ya da ateist ulkede ulkenin cogunlugu kimj gorsem inanmiyo buyuk oranda inanan azaldi baya
ayni dusunuyoruz bende ayni seningibi dusunyorum cogusu aksi yorum yapmis hic ciddiye bile alma bence yorumlari bende inanmiyorum hic biseye
Türkiyede islam tartışılıyor nerde yasak.
Hangi kıta huzurlu?
çünkü cahil bırakılarak yönetililiyoruz
e sende muslumansin niye boyle dedinki
Yok müslüman değilim ben
aa cdddenmi benim tyzem ablam yengem vs de ateist inanmiyolar hic
Gerçek İslamı yaşamadıkları için
Tartış yasak yok
Yok bizim ülkede tartışmak bile yasak 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?