26 yaşına gireceğim ve artık evlenmek istiyorum ama aileme bunu nasıl söyleyeceğim?

Senelerdir bir ilişkim var ama hep gizli yaşadım. 18 yaşımdayken öğrenmişlerdi ve o zaman çok büyük tepki verdiler. Telefonum yasaklandı, dışarı çıkmam engellendi, sosyal medya bile kullanamadım. Bazen fiziksel şiddet bile oldu. Evde kimse benimle bir yıl boyunca konuşmadı. En başından beri “olmaz” dediler. Ama ben pes etmedim. Gizlice sevdiğim ile konuşmaya devam ettim. Tek iyi gelen şey oydu. 7-8 yıldır birlikteyiz ama hâlâ aileme bir şey diyemiyorum. İki ablam var 30 - 40 yaşına geldiler ve evlenmek istemiyorlar. Arkadaşım yok, anlatabileceğim kimse yok. Akrabalarım da yakın değil. Bu yüzden içimde biriktirdim her şeyi... Artık ben de mutlu olmak istiyorum. Ama ablam ve babam çok zor insanlar. Sadece bir denemek istedim… Belki sizden bir fikir gelir. Bu konuyu nasıl açabilirim? Böyle bir ailede nasıl konuşulur? Sessizce yaşamak istemiyorum artık...

26 yaşına gireceğim ve artık evlenmek istiyorum ama aileme bunu nasıl söyleyeceğim?