Sevgiliniz Müslüman olmasa Allah'a ortak koşsa dalga geçip hakkında küfürlü konuşsa siz ne yaparsınız çok sevdiğiniz halde ayrılıp ömür boyu özlemini mi çekersiniz yoksa evlenip ömür boyu dininizi dolaylı yoldan terk ettiğiniz için vicdan azabı ve suçluluk duygusu ile mi yaşarsınız?
Muhafazakar biri olmanıza rağmen sevgiliniz Müslüman olmasa ve Allah'a kitaba inanmasa üstüne sürekli dalga geçse ne yaparsınız?
Din konusunda anlaşmazlık yaşanması senin için kötü. Ama işin neresinden bakarsan bak dinen zaten sevgilin olması kötü. Muhtemelen işlediğin başka günahlar da olmuştur. Yani din üzerinde çok etki yapmıyorsa bence sevilini değerlendir. Ama üzerinde etki yapıyorsa zor.
0
3 Yorumla
Soran
8 ay
Muhafazakarim küçük yaşta sevmiştim şimdi büyüdüğümde ne kadar büyük bir hata yaptığımı görüyorum ilk çıktığımızda müslümandi bugün yıllarımı verdiğim için kıyamıyorum aklım çok karışık
Biliyorum bu konularda çok hassasım ama başımı secdeye koyduğumda bi yandan onu özleyeceğim için kötü hissedeceğim muhtemelen yoksa bu saniye bırakırım
Bu işte bir çelişki var. Muhafazakarsam sevgilim olmaz. Sevgilim varsa muhafazakar değilimdir. Ki muhafazakar olmak sınırlarına dikkat etmek ve islama uygun bir hayat tarzına sahip olmak demek. Saygısız ve alaycı birini kabul etmez yani. Her şekilde bu kişiliğe aykırı.
0
6 Yorumla
Soran
8 ay
Ben onunla tanıştıktan sonra dinime daha çok yöneldim evlilik düşündüğüm için hani tesettüre girdim namaza başladım tövbe etmeye başladım o da tam tersi dinden uzaklaştı ve çıktı anlatıyorum anlamıyor
Vesile olmuş demek ki. Kimin bizde nasıl bir tesir bırakacağını bilemiyoruz. Sizi dinî anlamda olumlu etkilemiş olabilir ama şimdi o uzaklaştıysa sizde kendinize odaklanın, ayrılın. Ömür boyu da özlem çekmezsiniz sadece yarı yolda bırakmış gibi hissedebilirsiniz bir süre. Ama o da zamanla geçer
Soran
8 ay
Korkuyorum abla yarın öbür gün evlendiğimde gözüm onu ararsa diye bunu hayatımda ki kişiye yapamam ama her şeyde varmış bir hayır dinime bağlandım bir yandan da asıl amacımın ne olduğunu hatırlamış oldum acılı da geçse süreç
Endişelenme ondan ayrıl, evlendiysen boşan. Ve dua et karşına hayırlı bir insan çıksın ve çok iyi anlasın diye Hatandan ne kadar erken dönersen o kadar iyi. Tövbe et Allah karşına hayırlı bir insan çıkartır. Ama daha fazla yanında kalma ki olumsuz etkilenme ve vicdan azabı çekme. Uzak olduğunda unutman da kolay olur. Hemen bir haftada da unutabilirsin bir ayda da. Ama aklından da kalbinden de silinecek inşallah bir süre sonra. Endişelenme ve Allah'a sığın 🌱🌷
Soran
8 ay
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın biraz çok sağol İnşallah dediğin gibi olur tek tesellim dinim için yapıyo olmam
sevgilim böyle olursa önce ona İslamı anlatırım devam ederse tak sepeti koluna herkes kendi yoluna dinime küfür edip dalga geçen birinin ilerde bana da saygısı olmaz strese gireceğime baştan bitiririm
0
1 Yorumla
Soran
8 ay
Haklısın sanırım böyle yapacağım yeterince anlattım çünkü
Sadece sevgili olarak değil arkadaş olarak da yanında böyle birini istemezsin, inançların yerini değiştir, farklı inançlara sahip iki kişi olsun fark etmez. Bu saygısızlıktır
Bu durumda sevgi ne kadar derin olursa olsun, inançlarına ve değerlerine saygı gösterilmediği bir ilişki sana huzur vermez. Partnerinle farklı dinlere inanmanız sorun olmayabilir, ama karşılıklı saygı olmazsa ilişki sağlıklı yürümez. Sürekli dalga geçilmesi seni yorar ve incitir. Duygularını, kırgınlıklarını açıkça konuşmayı denemelisin. Eğer çözüme ulaşamazsan, kendi değerlerine olan bağlılık seni bu ilişkiden uzaklaşmaya yönlendirebilir. Uzun vadede, kendini daha fazla yıpratmadan huzurlu ve dengeli bir hayata adım atmak en doğrusudur. 💔🧠
Belli ki sevmissin kendini suçlama bence herkesin tercihi ama yanlis yolda yani din de ilişkide bence çok önemli Allah yardımcın olsun ben kimseye ayrıl barış demem yani herkesin kendi hayatı
Kabul etmem Hem muhabbet kalbi çeker, hem iman hakikati emreder. Kalbini sevgiye kaptırmak, hakikati terk etmeye sebep olamaz. İman, nimet-i İlahiye olduğundan, ondan taviz vermek haramdır.
0
1 Yorumla
Soran
8 ay
Dinime yöneldiğimde bir yandan da sevgilimin özlemini çeksem yine ihanet sayılmaz mı
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Muhafazakar biri olmanıza rağmen sevgiliniz Müslüman olmasa ve Allah'a kitaba inanmasa üstüne sürekli dalga geçse ne yaparsınız?