İbadetin gizlisi makbuldür diyenler var. Maddi-manevi hayır, hasenat vs. yapmaksa bu ibadet tamam gizlersin de her Müslümanın zaten yapması zorunlu olan farz ibadeti gizlemeye çalışmanın ne anlamı var? Zaten farz. Zaten yapılması gereken bişey. Bunun neyini gizliyorlar anlamıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
8 ayzaten yapılması gerektiği için ayrıca söylemene ya da göstermene gerek yok müslüman veya da şöyle söyleyim mümin olan ve görevlerini yerine getiren herkesin ibadetlerini yapıp ayrıca bunu dile getirmesine gerek yok söylememesi gizlediği anlamına da gelmiyor ancak rahatsız huzursuz oluyoruz çünkü bu Allah la aramızda olan bir şey iç huzur için tercihen söylenmemesi daha rahat hissettiriyor
12 Yorumla- 8 ay
Elbette söylememesi gizlediği anlamına gelmez. Ben özellikle bilinmesin diye çaba sarf edenleri kastettim. Tabiki ben namaz kılıyorum diye göze sokmaya gerek yok ama gizlemek de anlamsız ve saçma
- 8 ay
👍🏻👍🏻
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
8 ayÖncelikle ben de Elhamdülillah Müslüman'ım ve 5 vakit namazımı elimden geldiğince kılan birisiyim. Bence insanların namaz kıldığını söylemekten çekinmesinin birkaç nedeni var. Öncelikle ibadetlerin gizlisi daha makbuldür denir, çünkü insan ‘riya’ya yani gösterişe düşmekten korkar. Kişi namazını anlattığında, başkaları tarafından övülme veya yanlış anlaşılma ihtimali olabilir. O yüzden bazıları kendi ibadetini sessizce yaşar. Bir diğer sebep de toplumun bakış açısıdır. Kimileri için namaz kıldığını söylemek doğal karşılanır ama bazı ortamlarda insanlar alay edilmesinden ya da eleştirilmekten çekinebilir. Sonuçta namaz farzdır ve zaten yapılması gereken bir ibadettir. Onu gizlemek de, ilan etmek de niyete bağlıdır. Eğer kalpte samimiyet varsa, ister gizli kılınsın ister söylenerek, Allah katında değerli olur. Önemli olan insanların ne dediği değil, Allah’ın rızasıdır.
37 Yorumla- 8 ay
Evet haklısın
- 8 ay
Teşekkür ederim
- 8 ay
Ben de teşekkür ederim yorum için
- 8 ay
Rica ederim ne demek Allah kabul etsin
- 8 ay
Amin seninkini de
- 8 ay
Çok teşekkür ederim
- 8 ay
Rica ederim
8 ayYa şimdi şöyle o kişiler ikiye üçe falan ayrılıyor türleri var yani. Kimisi karıya kıza bakar günah işler ama namaz kılar namazını gizler ayıplanmasın diye kimisi toplum tarafından dışlanmasın diye ateisti deisti osu busu iyice çoğaldı ya hani. O gizlisi makbul diyende yalan söylemiş dini yayın gösterin feyz alsın insanlar imrensinler teşvik edin diye emrolunmuş
11 Yorumla- 8 ay
Evet haklısın. Teşekkür ederim yorum için
- Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı.
8 ayEvet doğru..
Sol elin verdiğini sağ elin görmemesi lazım.
Ayrıca ibadet Allaj ile kul arasında ise başkasının görmesine gerek var mı?
Öte yandan ülkedeki kültür ile alakalı...
Bir gün namaz kılan biri ile ayin yapan bir Hristiyan grubu tren istasyonu gibi aynı platformda görebildiğin gün gizlenmesine gerek kalmaz zaten...
13 Yorumla- 8 ay
Hayır yapılan ibadetler söylenmesin elbette ama namaz farz bir ibadet. Zaten bütün Müslümanların yapması gereken zorunlu bir ibadet yani. Ben göze sokulsun demiyorum ama gizlemeye çalışmanın ne anlamı vad
- 8 ay
Açıkladım ikinci paragrafta...
Bir gün namaz kılan biri ile ayin yapan birini aynı yerde görürsen o zaman gizlemene gerek kalmaz.
- 8 ay
Gizlemeye gerek kalmaması için bunu görmek gerekmiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum biraz toplumda yaşanan algı farklılıklarıyla ilgilidir 🌸. Kimileri ibadetlerini yalnızca Allah ile kendisi arasında özel bir bağ olarak görür ve bunu paylaşmayı tercih etmezken, kimileri paylaşmaktan çekinir çünkü yargılanma korkusu ya da "riyakar" bulunma endişesi taşıyabilir. Toplumda bazen ibadet edenlere karşı önyargılar da olabiliyor.
Bunun dışında, "ibadetin gizlisi makbuldür" anlayışı da pek çok kişinin düşünce yapısında yer ediyor. Namaz kılanların bunu gizlemesindeki nedenlere hoşgörüyle yaklaşmalı ve herkesin kendi inancını, ritüelini yaşama biçimine saygı duymalısın 💫. Herkes kendi yolunda bir yolcu. Önemli olan kalpte taşınan niyet, yapmacıklığı bir kenara bırakıp samimiyetle ibadeti yapabilmek. 🤲💖00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
27Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 8 ayben eskiden kıldığım zamanlarda hiç çekinmedim.
15 Yorumla- 8 ay
İyi de bi çocuksun be Barış. Neden ve nasıl ateist olduğunu merak ediyorum doğrusu
- 8 ay
Biraz uzun bir konu ama çok düşündüm bu konuyu. biraz da yaşadıklarımın etkisi de oldu
- 8 ay
Eğer istersen bu konuyu konuşabiliriz. Ya da anlatmak istersen dinlerim
- 8 ay
Teşekkür ederim 🙏
- 8 ay
Rica ederim
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
8 ayFarzi ayn olan ibadetler gizlenmez. Acik ve net yapilir. Ortalikta yapilir. Alanen ve ilan edilerek yapilir. Cenaze namazi kilinmasi icin bile o kimsenin camiye gidip gitmediginin sorulmasi icap eder. Sahit bulunmasi ve camiye geldiginin bilinmesi icap eder. Yok gizli sevap falan bunlar safsata. sadece sadaka gizli yapilir. Oda sunnet zaten. Onun disindakiler alanen ve ilan edilerek yapilir ve yapilmasi da sart.
11 Yorumla- 8 ay
Farz olmayan ibadetlerin hepsi gizli şekilde yapılabilir ama farz olması açıkça ve aleni şekilde yapılıp gösterilebileceğini gösterir
8 ayGizlemeye çalışmıyorum ben ama kimsenin gözüne de sokmuyorum, yani özellikle soran olursa söylerim tabi ama onun dışında aaa bende kılıyorum vs diyince gösteriş yapıyormuş gibi hissediyorum nedense
11 Yorumla- 8 ay
Elbette göze sokmaya gerek yok zaten ama özel olarak gizlemeye çalışmanın, bundan çekinmenin de bir anlamı yok dediğin gibi
8 aySanırım bazıları riyakârlıktan çekindiği, bazıları ise toplumsal yargılardan etkilenmemek için ibadetlerini gizleme ihtiyacı hissediyor. Ama haklısın, “Namaz kılmaya gidiyorum” demek, “Su içeceğim” demek kadar doğal bir durum aslında.
11 Yorumla- 8 ay
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Namaz kul ve Allah arasında olan şey özel olduğu için söylemek istemeyebilir kimse.. zaten özellikle ben namaz kılıyorum diye gözüne sokan biri enaniyet sahibidir..
25 Yorumla- 8 ay
Gösteriş yapmak için göze sokmaktan bahsetmiyorum ama ben. Özellikle kimse bilmesin diye gizlemeye çalışanlardan bahsediyorum. Bana anlamsız gelen bu
- 8 ay
Evet zaten olay o. Ama sırf bu yüzden gizlemeye çalışmak bence daha kötü bir durum sanki haşa utanılacak bir şey yapiliyormuşçasına gizlemek hiç güzel bişey degil
- 8 ay
Evet maalesef böyle durumlar yaşandı ve en utanç verici olan şey de böyle durumların yaşanması zaten. Maalesef
Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. farzda riya olmayacağını geç öğrendim ama içgüdüsel olarak söylememe taraftarıyım genelde. riya karışsın istemem çünkü, ama dediğin gibi farz söylenmeli
25 Yorumla- 8 ay
Elbette nafile ibadetleri söylemeye gerek yok zaten ama farz olan bir ibadetler her Müslümanın zaten yapması gereken ibadetler olduğu için ben söylenmesi taraftarıyım çünkü bir şeyler söylenerek, gösterilerek normalleşiyor. Ahlaksızlığın her yerde gösterilip normalleştiği bir dünyada bizim da namaz gibi farz ibadetleri gizlemeyip söyleyerek normalleştirmemiz gerekiyor bence
- 8 ay
Evet ben böyle düşünüyorum
- 8 ay
Evet katılıyorum
- Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı.
8 ayAyıp bir şey olarak görüyor olabilir.. Ya da bazı yaptığı hareketlerden dolayı sen bir de namaz kılıyorsun bu hareketi yapman ayıp değil mi gibi söylemlerle muhatap olmak istemiyor olabilir
16 Yorumla- 8 ay
Namaz kılmayı ayıp olarak gören biri inandığı dinin de, yaptığı ibadetin de farkında değildir ama
- 8 ay
Söylemek istediğim şeyi doğru anlatamadım sanırım şöyle örnek vereyim...
Mesela namaz kılıyor falan herkes de biliyor
Sonra trafikte ya da maç izlerken küfür ettiğinde
Yanındakinin
Olum ayıp değil mi lan namaz kılıyorsun bir de küfür ediyorsun
Diyip ayıplayabilir
Düşüncesiyle - 8 ay
Hmm tamam anladım şimdi. Ama o durumda da yine çevrenin yanlış algısı var. Namaz kılıyoruz diye günahsız değiliz ki biz. Peygamberler hariç her insan günah işler. Namaz da kılsa, tesettürlü de olsa, başka başka ibadetleri de yapsa sonuçta insanız ve günahkarız. Toplumun da bunun bilincinde olması gerekir. Bunlar konuşulmadigi zaman toplum cahil kalıyor ve sırf Namaz kılıyor diye yaptığı yanlış şeyleri ayıplamaya kalkıyor. İşte bu cehaletin ta kendisi. Şöyle de bir gerçek var ki başkalarının ne düşündüğüne göre değil doğru olan neyse ona göre hareket etmek gerekiyor. Sonuçta namaz her Müslümana farz olan bir ibadet. Hepimizin yapması gereken, hayatının akışında ve normali olması gereken bir şey. O yüzden bunu göze sokun demiyorum ama gizleyerek değil açıkça yaparak normalleştirmemiz gerekiyor bence.
- 8 ay
Gayet haklı ve güzel bir açıklama. Baya da bilgi dolu..
Bence de öyle
Bir şeyleri yapmamız için başka şeyleri bırakmamız gerekmez
Tabiki onlar bırakmamız gerekiyor sonuçts günah ama
Günah işliyoruz diye sevabı da bırakmak saçma olur
Sen ilahiyat falan mı okuyorsun - 8 ay
Aynen öyle. Hayır ilahiyat okumadım. Dini hiçbir bölüm okumadım. Kendim okuyup araştırdım. Herkesin inançları sorguladığı bir dönem vardır. Ben de o dönem okuyup araştırdım. İslam dinine inanıyorsam neye inandığımı bilmem gerekiyor çünkü. Neye inanırsan inan, sadece aileden gelme ve kulaktan dolma bilgilerle değil inandığın şeyi gerçekten bilerek yaşamak gerekiyor. Hayatın anlamı olan bir şey bu. Şu an nefes alıyor olmamızın tek amacını da bilmeden yaşamak hiçbir insana yakışmaz
- 8 ay
Doğru körü körüne iman ile araştırıp inanarak iman arasında fark vardır..
Seni tanımak isterim mümkünse
8 ayYeni tanıştığım birine konusu geçince namaz kılıp kılmadığını sormuştum ben kılıyorum da demiştim kılmadığını söylemişti ama birkaç ay sonra öğrendim ki aslında kılıyormuş benden soğursun diye düşündüm demişti mantıksız ama utanıyor bazı bilinçsiz insanlar maalesef
13 Yorumla- 8 ay
Biri kıldığı halde kılmıyorum diye yalan söylese ben asıl o zaman soğurdum
- 8 ay
Ben de soğudum zaten çok mantıksızsa bir yalan
- 8 ay
Yani bi de yalan sonuçta
Cunku ulkede namaz kilandan ben muslumanim diyenden korkacaksin algisi olustu o soytari sofiler yuzunden o yuzden namaz kildigimizi soylemesek daha iyi oluyor
115 Yorumla- 8 ay
Buna katılmıyorum. Birilerinin kötü algı oluşturması bizim namaz kılıyor olmamızdan dolayı neden utanmamıza sebep olsun ki? Aksine iyi insanların söylemesi daha iyi ki bu dediğin algı kırılabilsin
- 8 ay
Kılmaya mecburuz. Farz ibadet ya hani ben illa herkese her dk söyleyip göze sokun demiyorum tabiki bu saçma olur ama konuşurken, insanlarla görüşürken 5 vakit bu yani ister istemez ben namaza gidiyorum der insan bir yerde oturup sohbet ederken vakit gelir ve insanlar anlar yani. Bunu gizlemeye calismaktaki mana ne?
- 8 ay
Haklisin ama iste dedigim gibi mana bu dini emellerine alet edenler mesela ben cogu is yerinde namaz kiliyorum diye tartismisimdir isi birakiyorum oyle bir duruma geldim ki musluman ulke dedikleri yerde ben is verenle gorusurken namaz kiliyorum sizin icin sorun olur mu sorusunu sormak zorunda kaliyorum anladinmi mesele bu iste ben namaza gidiyorum kazaya birak diyen oldu savastamiyiz diyorum e yok neden kazaya birakayim istesin is verenim namazima izin vermiyormu diyorum veriyor ama isten sonra kilsan daha iyi olur diyor hem allahla arasini bozmak istemiyor hem isi durmasin istiyor ki isi duracak duruma getirmiyoruz oruc tutuyorsun kendisi oruc tutmuyor iftar oluyor iki lokma yemek yiyim diyon izin vermiyorlar e bizde aciz gel sunu hal edelim yemek yeriz diyor güzel kardeşim sen sabahtan beri yiyip iciyon ya ben ama dusunen yok tartismaya girsen zaten namaz kilandan korkacan zaten kapalidan korkacan anladinmi yani bu ulkenin islamiyetlede alakasi yok ha icinde musluman olan var ingilterede amerikada da var onlar islam ulkesimi yoo bizim ulkede oyle islamla alakasi yok serefsizlerin
- 8 ay
Evet maalesef böyle üzücü durumlar yaşanıyor. Ne kadar acı...
- 8 ay
Yoo hicte aci degil bende eskiden sinirleniyordum canimi yakiyordu ama ulkenin islam devleti olmadigini halkin islamla alakasi olmadigini kabul edince yaptiklari normal geldi bana yani keske eskisi gibi olsaydi her sey bas ortusu yasak olsaydi en azindan gercekten hakkiyla takan olurdu simdikiler gibi altta tayt uste esarp olmazdi keske namaz kilmak yasak olsaysi gercekten isteyen kilardi simdikiler gibi namazdan cikip zinaya giden olmazdi
Keske kuran yasak olsaydi gercekten așık olan okurdu simdikiler gibi iki saatir kuran okuyup para alanlar olmazdi ezan dinmez bayrak inmez diye diye ne ezanin bir kiymetini biraktilar nede bayrak biraktilar 😔😔😔😔 - 8 ay
Bu dediğine katılmıyorum. Yasak olsaydı bu ibadetleri nasıl yapacaktık? Dışarıdaykem vakit namazı kılmaya camiye nasıl gidecektik? Başımızı nasıl örtecektik? Başkalarının yaptıkları ve dini kullananların olması beni bağlamaz. Ben bireysel ibadetlerimi yapabiliyor muyum yapabiliyorum. Yasak olsaydı yapamazdım. Ben buna bakarım.
- 8 ay
Eskiden nasil yapiyorlardi bas ortusu takmak icin kariyerinden vaz gecenler oluyordu ibadeti icin isinden vaz gecen oluyordu hakkiyla yapiliyordu simdi oylemi hicmi icin sizlamiyor ortuyu islamin sembolu olan bas ortusunu bu sekilde kullanmalarini gorunce hicmi canin acimiyor namazini kotuye kullananlari gorunce nasil olsa ben rahat rahat yapiyorum diyip gecmek olmaz bence
- 8 ay
Başkalarının amellerini ben kontrol edemem. Başkalarının davranışına bakarak da dinden soğunmaz. Bunlar bahane. İbadet ibadettir. Hakkıyla yapan yapar. Dini kullananlar için ise o kullananların kendi günahı ve kendi problemi. Zaten yapmam gereken bir ibadeti yapabilmek için neden eziyet, sıkıntı çekmek zorunda kalayım ki? Serbest olmalı. Her zaman bütün ibadetler serbest olmalı. Şeri hükümlere aykırı konuşuyorsun şu anda
- 8 ay
Olması gereken ibadetlerin yasaklanması mı? Mantıklı ol lütfen
- 8 ay
👍🏻
- 8 ay
Son olarak allah ibadetlerinizi kabul etsin ama Sunu unutmayin soytari zubeliler hocayim diye gecinenler allah cennete ayagi takildi dusecekti bizim seyhimiz tuttu diye alay edenler hala o koltuklarda oturuyorsa bunun vebali hepimizin boynunadir altta daracik taytla basini kapatanlar yuzunden dinimize laf edenlerin vebali bizim boynumuzadir bizim dinden sogudugumuz yok biz dini anlatanlardan soguduk bunun vebali hepimizin boynunadir herkes kendi amelinden sorumludur oda onlarin gunahi diyip vijdaninizi rahatlatmayin bana dokunmayan yilan bin yasasin mantigidir bu allah hepimize hidayet nasip etsin
- 8 ay
Amin amin de ben dediklerine yanlış demiyorum ama kötüye kullananlar var diye her şey yasak olsun zihniyeti de iyi bir zihniyet değil. Çözümü de her şeyi yasaklamak değil. Bence sen önce bu kafadan çıkmalısın. İyi günler
Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. namaz kıldıgını başkasına söylersen hevesınde bir kırılma olabilir bunu hayatında iyi gidern her seyde kullanmak lazım herkese bahsetmemek lazım.
23 Yorumla- 8 ay
Bunun hevesle ne ilgisi var? Ya da heves neden kırılsın? Bu zaten her Müslümanın yapması gereken zorunlu bir ibadet. Yani herkesin yapması gereken, hayatının akışında normali olması gereken bir şey neden saklanma gereği duyulsun
- 8 ay
Anlamak istememek değil. Bu bana mantıklı gelmiyor
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 ayBende şimdi bi düşündüm sen deyince. Çevremde yok ama söylemeye çekinen kişiler var evet. İyi akşamlar. Kendine iyi bak.🫡
12 Yorumla- 8 ay
Sen de
- 8 ay
🙂👍👋
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. "Riyadan Allah’a sığınırım." der çoğu mümin.
Yani: "Ben kılıyorum ama bu sadece Allah ile benim aramda olsun."11 Yorumla- 8 ay
Tamam da her Müslümanın yapması zaten zorunlu olan bir şeyden bahsediyoruz. Yani gizlediğiniz insanların bile yapmak zorunda olduğu bir şey bu. Bir sorumluluk. İsteğe bağlı bir şey değil ki bu neden gizlensin? Gösteriş için değil farz olduğu için yapılır bu
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Farzların gizlenmesi gerekmediğini bilmiyorlar. Bu pek bilinmiyor bende bir zamanlar bilmiyordum ikilemde kalıyordum o yüzden
11 Yorumla- 8 ay
Evet bilmeyen çok. Haklısın
Ben söylerim çekinmem ama belli etmemeye çalışıyorum genel olarak
21 Yorumla- 8 ay
Neden belli etmemeye çalışıyorsun?
Aile & Toplum konusunda 10,4b cevap paylaştı. Namaz farz bir ibadet olduğu için ben namaz kıldığımı gizlemiyorum çok şükür her gün 5 vakit namazımı kılıyorum
22 Yorumla- 8 ay
Allah kabul etsin
8 ayFarz olan bir ibadet çekinecek bir şey yok dediğin gibi canım 🌸
22 Yorumla- 8 ay
🥰🌸
- 8 ay
🥰💖
BBende. ek, n, yorum gerçekten çünkü namaz kılan yobazdır algısından korkuyorum
11 Yorumla- 8 ay
İyi de bu her Müslümanın yapması zorunlu olan, hayatının akışında normali olması gereken, farz bir ibadet. Asıl bunu bilmeyen ve bir de namaz kılmayı yobazlık olarak gören cahil bir yobazdır. Onlar kendi vizyonsuzluklarına üzülsünler
8 ayİbadet söylenmez önemini yitiriyor hayırında gizlisi ibadetinde
15 Yorumla- 8 ay
Farz ibadetten bahsediyorum. Zaten farz ve zaten her Müslümanın yapması gereken sorumluluğu olan bir şey. Sorumluluğu gizlemenin ne manası var ki
- 8 ay
Olsun ne fark ediyor
- 8 ay
Ben illa söylenip göze sokulsun demiyorum zaten ama özellikle saklamaya çalışmanın anlamı nedir
- 8 ay
Bende aynısını yapardım kılmıyorum ama böyle olsa daha iyi
- 8 ay
👍🏻
Çekinme değil ama namaz kılıyorum diye ilan etme taraftarı değilim
11 Yorumla- 8 ay
İlan etmekten bahsetmedim zaten. Özellikle gizleme çabasına girmekten bahsediyorum
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Eziklik veya sen namaz kılan adamsın gibi saçma canım sôzlere maruz kalmamak için
15 Yorumla- 8 ay
Namaz kılan adamsın demek kötü bişey mi? Ezikleyenin de kendisi vizyonsuz eziktir bu arada
- 8 ay
Ya cahilin ne dediğine, ne düşündüğüne ne bakıyorsun ki takma
- 8 ay
Peki 👍🏻👍🏻
Belki de karşılığında alacağı tepkiden çekiniyordur
12 Yorumla- 8 ay
Namaz kılıyor diye kendisine tepki gösterecek insanlar en az 5 km uzakta olsunlar zaten. Çevremizde de işleri yok öyle insanların
Farz ibadet gizlenmez ama nafileler riya ihtimali taşır
13 Yorumla- 8 ay
O yüzden farz ibadetler diye belirttim zaten. Nafileleri söylemesinler elbette ama farz ibadetler zaten zorunlu olduğu için gizlemenin anlami yok demek istiyorum
- 8 ay
Teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
8 ayBende kılarım beş vakit.
Farz olduğu için zorunlu bir ibadet.
Belkide hakkıyla kilamadiklarini düşündükleri için çekiniyor olabilirler mi?10 Yorumla
8 ayBunlardan biriside annem açık bir kadın birazda eğlence vs seven birisi ama namazlarınıda kılıyor utanıyor sanırım
13 Yorumla- 8 ay
Açık olabilir. Ben de açıktım bir zamanlar ve ben de açıkken namaz kılıyordum. Bunda utanılacak ne var ki
- 8 ay
orası öyle ama işte bekar ve boşanmış biride olunca çok alıngan oluyor biraz
- 8 ay
Ne alaka ki bu
1. Gizli yapmak istiyordur, sevap azalmasın diye.
2. Bazı insanlar direkt yobaz damgası vuruyor.12 Yorumla- 8 ay
Namaz kılmanın gizlisi açığı ne fark eder ki? Bu farz bir ibadet yani tüm Müslümanlar için zorunlu bir ibadet. Bir sorumluluk. Bu nedenle gizlensin?
- 8 ay
Buna direkt yobaz damgası vuranın da kendisi cahil ve dinden haberi olmayan bir yobazdir
8 ayonlar bilmiyolar
farzı sölemek caizdir
nafileler gizli olur
13 Yorumla- 8 ay
Evet
- 8 ay
ayrıca öyle diyenler namazda kılmıyorlar benim dedem hacıydı macıydı taifesi
- 8 ay
Olabilir
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
8 ayAllah için yapıldığı için...
11 Yorumla- 8 ay
Elbette öyle ama farz ibadet. Her Muslumanin yapması zorunlu ibadet. Bunu gizlemek anlamlı gelmiyor
8 ayAllah'a şükür kılarım ya hayırlı cumalar 👍😇
11 Yorumla- 8 ay
Allah kabul etsin. Hayırlı cumalar :)
Hiç çekinmem. Cumaya gittim geçen
11 Yorumla- 8 ay
Allah kabul etsin
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Cekinmem ben söylerim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
8 ayKibirden korktukları için olabilir
10 Yorumla
8 ayÖn yargılı davranıyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 866 cevap paylaştı.
8 ayBilgim yok hiç denk gelmedim
10 Yorumla İnsan gösterişe düşmek istemez
21 Yorumla- 8 ay
Farz ibadet herkesin yapması gereken zorunlu bir ibadet. Bunun gösterişi olmaz ki
8 ayElhamdülillah namazımızdayız.
22 Yorumla- 8 ay
Allah kabul etsin kardeşim
- 8 ay
Sağ olasın bacım.
Harbiden ha
10 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Namaz kılan insanların bazıları kıldığını söylemeye neden çekiniyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler