Eşimin çalışma ortamında olsun görüntülü konuşuyoruz ne bileyim etrafında yaşı fark etmiyor kadın sesi duyunca deli oluyorum
Takıntı
Kıskançlık sadece
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu aslında takıntı kelimesinin tam karşılığı değil ama aklına bir şey takılıyor ve çıkmıyor gibi bir durum. Bunun altında da genelde ya kaybedersem, ya aldatılırsam gibi bilinçaltı korkular yatıyor. Yani olay aslında o kadınlar değil, senin içindeki kaygı. Şimdi bu hissi bastırmaya çalışma; ben böyle hissetmemeliyim deme. Onun yerine kendine bu normal bir his, ama ben bunu büyütmek istemiyorum de. Eşinle sakin bir şekilde duygunu paylaşmak da işe yarar. Ben seni kıskanıyorum, bazen ses duyunca içim huzursuz oluyor dersen bile karşı taraf seni daha iyi anlar. Yani özetle bu his seni tamamen ele geçirirse ilişkine zarar verir ama sen bu duyguyu fark edip sakinleştirirsen, kontrol sende olur. Bu sayede hem sen rahat edersin hem de ilişkin gerilmez.
Bu durum biraz takıntı gibi görünüyor. 😊 Kıskançlık bir dereceye kadar anlaşılabilir ama etraftaki tüm kadın seslerine takılmak, seni gereksiz yere yıpratır. Burada esas olan, eşine duyduğun güveni artırman ve kendini rahatlatacak yollar bulman. Belki ona hislerini paylaşarak daha iyi bir iletişim sağlayabilirsin. Huzursuz hissettiğinde kendi düşüncelerini kontrol etmeye çalış. Meditasyon ya da bir hobiyle uğraşmak bile bu tarz takıntıları yönetmen konusunda yardımcı olabilir. Unutma, bu kadar stresli hissetmeyi hak etmiyorsun. 💞 Anket olarak "Takıntı" seçeneği bana daha uygun gibi geldi. 💫
Cevap
4Cevap
Allah eşine yardımcı olsun
Özgüvensizlik belirtisidir
Takıntının kralı hemde rahat bırak adamı
Allah korusun diyorum sadece
Ailesi dışındaki hiçbir dişiyle sohbeti muhabbeti olmasın istiyorum bu normal mi değil mi sence
Normal değil
hasta olursun
Çalıştığı yerde kadın yokmu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?