Parası, diploması, kariyeri… Statü farkı sizce arkadaşlık ya da ilişkiye engel midir?

Parası, diploması, kariyeri… Statü farkı sizce arkadaşlık ya da ilişkiye engel midir?

Eskiden böyle şeylere takılmazdım ama tecrübelerime dayanarak artık kendi dengim ile birlikte olmayı seçiyorum çünkü kesinlikle hasetlik, ezik hissetme kaynaklı pürüzler illa ki çıkıyor. Sen görmüyorsun ama karşıda ki insan sana içten içe kin besliyor.
Hem gönül hem de arkadaşlıkta aynı kıskanç arkadaşlar oluyor sonra
Yaa işte o kıskançlık zamanla hasete dönüyor. Neden benim yok neden ben böyleyim diyorlar. Bak şöyle bu huy herkeste var yok diyen yalan der ben de mesela benden çok iyi şekilde birini görünce bunu diyorum.
Dengeden kastınız maddi mi kültürel mi?
@greeneye34 İkisi de önemli.
Okey
Bence erkek statü gereği bir tık kadından yüksek olabilir, hatta 2 - 3 tıkta olabilir. Ama kadın statü gereği yüksek oldu mu erkek doğası gereği (pasif, hanım köylü değilse) gururuna yediremiyor. Özellikle kadın sahip oldukları ile de çok övünen ve yüze vuran biri olursa hiç yürümüyor.
Koymam eğitim seviyesi önemli değil benim için üniversitede en yüksek derecede olsa neye yarar insan olmadıktan karakteri kötü olduktan sonra bazı kişiler kendi seviyesindeki kişilerle evlenir arkadaşlık kurarlar bazıları için önemsizdir en azından lise mezunu olsun yani
Koyabilir evet.
Engeldir.
Ben lise mezunuyum ve onu da açıktan bitirdim mesela.
Eğitim seviyesi olarak benden çok üstte olan birini istemem.
Sürekli eğitimsiz cahil söylemleriyle karşılaşmak bir süre sonra nefret ettirecektir çünkü.
Sayılarını azımsamamak lazım.
Kendimi geliştirdim ve işimde bir çok mühendisim diye geçinen insana ders vermiş eğitmişimdir.
Fakat beni tanımadan sadece belgemle yargılayan o kadar çok insan oldu ki anlatamam.
Bence statü farkı başlı başına bir engel değil, ama insanların bakış açılarına, özgüvenlerine ya da toplumdan gelen baskılara göre bir sorun haline gelebiliyor. İlişki veya arkadaşlık, karşılıklı saygı, anlayış ve ortak değerlerle güçlenir. Eğer bu değerlerde birliktelik varsa, statüler farklı olsa bile güzel bir bağ kurulabilir. 🫶
Ancak her iki tarafın da bu farkı kompleks hâline getirmemesi önemli. Statü değil, insanların birbirine hissettirdikleri ve paylaştıkları anlamlıdır. 🌟
Cevap
19Cevap
benim için sorun değildir bu
Diksiyon sıkıntısı yoksa mizah anlayışımız hayata bakışımız uyuyorsa çalışkan da bir insansa bunlara takılmak bana anlamsız geliyor
Bazılarının mizah seviyesi şahane shjs bayılıyorum böyleli.. 😄
🤣🤣
Hayır koymaz. Çünkü insanların statüsünü maddi durumu belirlemez. Ülkemizde bu şekilde düşünülmese de ben böyle düşünüyorum. İnsanın statüsünü kendisine kültürel olarak ne kattığı ve entelektüel kimliği belli eder.
Sanmıyorum ya... Eğer birbirimizi gerçekten seviyorsak, anlayış, güven mevcutsa mesafe koyacağını sanmıyorum. Hatta benden daha bilgili biri olması da güzel olur, birbirimize bir şeyler katalım isterim.
Bende üstün ya da düşük bir profile sahip olması ilişkimizin gidişatı açısından benim için problem olmazdı. Hatta umarım evleneceğim kişi benden daha zengin, daha kültürlü, daha zeki birisi olur...
Benim için pek olmaz ama insanların çoğu kibirli olduğu için kendileri duvar örüyor. Bizim gibi ülkelerde değil ilişki çay bile içemezsin. Batı ülkelerinde bunu göremezsin
Asıl olan insanlıktır. Statü farkı bazen farklı dünyalar yaratıp uyumsuzluk getirse de ortak değerler ve anlayış varsa büyük bir engel olmayabilir.
Hayır koymaz statülerden ziyade karakter, nezaket , duruş , yaşama bakışı benim için daha önemli şeyler.
Ben bu konulara takılmadığım için arama mesafe girmez her türlü insanla oturup kalkan her türlü çevresi olan biriyim...
Her meslekten tanıdığım insan var statü meraklı görgüsüzler harici kimsenin umrunda değil
Bence olmaması lazım , önemli olan kişilik ve öz saygı
Benim için değil, arkadaş olunur ama ilişki düşünmem
Yok ya mesafe koymam bunun için
Davul bile dengi dengine
Herkes dengiyle olmalı
Asla değildir.
Hayır, koymam
Evet
Koyar tabi
Evet doğru
İllaki koyar
Yok koymam 😇