Misal bir doktor ile hemşirenin evlenmesi. Bir hakim ile nalburun kavuşması gibi.

Misal bir doktor ile hemşirenin evlenmesi. Bir hakim ile nalburun kavuşması gibi.

İster istemez mâni oluyor, hayatta gerçekler var çünkü, insan evleneceği kişinin statüsüne/konumuna ehemmiyet veriyor, aynı dili konuşalım istiyor, kendimi yetiştirdim seçmek hakkım diye düşünüyor, şunu baz alacak olursak; ilkokul mezunu bir insanla üniversite mezunu bir insan genellikle evlenmez, erkek statü bakımından kadından üstün olsa daha iyi olur, tabii ki statü de tek başına etkili bir faktör değildir, aynı statüde, birbirine denk insanlar dahi evliliği yürütemiyor, evliliği yürütecek beceride de olmak lazım gelir. Bazı insanlar okumasa da aklıyla, zekasıyla yükseliyor, adam belki ilkokul mezunu lakin bir çok kitap okuyor, kimse o kişinin tahsil durumuna inanmıyor ya da araba tamircisi olup dünyanın parasını kazanıyor, oturuşuyla kalkışıyla adam gibi adam çıkıyor, kişinin doktor oluşu onun kültür seviyesini belirler belki lakin insanlığını belirlemez, her şey statü/mevki değildir lakin denklik de mühimdir. Kadın, erkekten statü olarak yüksek olsa, erkek bunu kaldıramayabilir, sorun edebilir, kadının çevresini, yükselişini sorun eder, genellikle öyle oluyor çünkü. Arada uçurum olmamalı ve erkek kadından üstün olmalı diye düşünüyorum, istisnalar kaideyi tabii ki bozmuyor lakin gerçekler de var, doktor bir adamla hemşire bir kadın evlenebilir lakin doktor bir kadınla hemşir olan bir adam belki yapabilirler, neticede ikiside sağlıkçı lakin kadın yüksek işte, erkek ne kadar özgüvenli olursa olsun ego zedelenmesi yaşayabilir, ancak arada saygı, dopdolu bir sevgi akışı varsa belki o vakit bu tür meseleler sorun teşkil etmez, kişiler özgüvenliyse, karakter olarak oturmuşsa, çalışkanlarsa, onun bunun dolduruşuna gelmiyorlarsa olabilir lakin genel olarak söylüyorum kadının erkekten yüksek oluşu ve arada uçurumlar oluşu ilişkilerin yaşanmasına mâni oluyor, benim kuzenim komiserdi, nişanlısı da market de müdürdü, kız yüksekti, tayin durumları da oluyor haliyle memuriyetten ötürü, erkek memur değil, şehir değişikliği yapsa düzenini bozacak ve erkek daha çok evi geçindirmekle mükellef, neticede nişandan dönüldü, ilerleyemediler, kuzenim çok sevmişti onu, her ikisininde yolu açık olsun. Denklik sadece statüsel anlamda olmamalı, ruhen eş ve kalben eş olmak da mühim, statü farklılığı dostluğu belirlemez lakin evliliği belirleyebilir, evlilik üzerinde etkisi olabilir.
Benim bir statüm yok. Benim bir kariyerim yok. Bundan utanç duymayacaksa ve aşağılamayacaksa, onun yerine beni anlayıp bana sarılacaksa sorun olmaz.
Doktor ile hemşire evlenebilir. Hiçbir problem olmaz. Doktor bir kadının, hemşir bir erkekle evliliği sıkıntılı. Kadının statüsü erkekten daha yüksek olmamalı. O zaman erkek, kadın üzerinde meşru otorite kuramaz. Kadının gözünde bir saygınlığı kalmaz ve kadınlar saygı duymadığı erkeğe bir süre sonra arzu da duymaz.
1. Erkek, kadına her şeyden önce doğal arzu duyup fiziksel çekim hissetmeli. Kadın, bir erkeği sırf parası statüsü için tercih etmemeli.
2. Erkeğin statüsü kadından yüksek olmalı. Aksi takdirde erkek, meşru otoritesini kaybeder. Kadın o erkeğe saygı duymaz. Kadınlar, saygı duymadıkları erkeklere karşı arzu da duymazlar.
Yine çok doğrusu Fiko
Eyvallah azizim
*Kadın, erkeğe her şeyden önce doğal arzu duyup fiziksel çekim hissetmeli. Kadın, bir erkeği sırf parası statüsü için tercih etmemeli.
Cevap
24Cevap
Benim için engel değildir.. yani seven insan bir şekilde sevmenin yolunu bulur zaten.. daha düşük maaşı olsa bile ya da işi kendisinden daha düşük de olsa bile.. kültür farkı burada biraz önemli olabilir. çünkü kafalar uyuşmadıktan sonra gerisinin önemi ve anlamı kalmıyor benim için..
ama ben bir gün evlenecek olsam eşimin mesleğine statüsüne bakmazdım aynı şekilde o da benimkine baksın istemezdim.
Bence engel değil, ki statü farkına rağmen evlenenler tanyorum…
Türkiye'de engel maalesef. Bu da saçma sapan toplum tabularından ve insanların mantıksız takıntılarından kaynaklı (Yaş, boy, ev araba, kilo vs) Yurtdışında bir doktorlar, ambulans şoförü evlenebilirken tr de tanıştığın bir kızın ilk sorduğu soru meslek, boy, tip oluyo shsjsjsj
Ben üniversite sınavına 3. kez hazırlanıyorum. Hedefimde öğretmenlik ya da hemşirelik. Uzun süre görüştüğüm kişi de tıp okuyordu. Bu sene bana ayarlamaya çalıştıkları kişi de seneye doktor olacaktı sen okurken evlenirsin muhabbetleri oldu. Statüye çok dikkat etmeyen kişiler var. Bazı aileler sorun yapabiliyor yalnız
Çoğu zaman engeldir. Bu arada verdiğin örnekte doktorla hemşire arasında çok aşırı bir statü farkı yok bence, sonuçta ikisi de sağlıkçı, aynı sektörde ve ikisinin de yoğun eğitim ve çalışma koşulları var. Ama bir hakim ve bir nalbur olmaz yani.. Onlar tamamen ayrı dünyalarda..
Statü odağı meslek ise son derece gereksiz bir ayrıştırma, bu statünün düşünce, eylem yapısında aynı manzarada olup olmaması sorgulanmalı. Toplumun ''güzel'' dediği için güzel sanıldığı bir meslekteki birey ile toplumun ''yetersiz'' gördüğü bir meslek grubundaki birey arasındaki kıstas bu olmamalı. Birbiri ile aynı sözlüğü paylaşıyorlarsa, o yol yürünür.
Statü farkı, bir ilişkide karşılaşılan birçok faktörden sadece biridir ve ilişki üzerindeki etkisi kişiden kişiye değişebilir. İnsanlar arasındaki statü farkı, sosyal, ekonomik, eğitimsel veya mesleki açıdan olabilir. Kısacası bakarsak olaya aslında engel değil kişilkler ile alakalıdır.
Engel değil ama erkeğin statüsü düşük olduğunda kadına göre daha fazla komplekse giriyor.. Ve ilişkide kadının hayatını eziyete çeviriyor.. Bunu kaldırabilecek ruh, potansiyel ve olgunlukta bir erkek yoksa hiç bulaşmasın.. En sağlıklısı davul bile dengi dengine demişler
Aşıksan takmazsın ama asıl mesele şu ki baştan zaten aşık olmazsın yani o gözle bakmazsın.
İyi bi üninin dekanı ve ev hanımı var tanıdığım. 4 çocukları var ve çok mutlular.
Arkadaşımın erkek kardeşi hemşire nişanlısı doktor onlar da mutlu görünüyorlar daim de olsun inşallah.
Çok da önemli değil böyle şeyler benim için. Eski sevgilim doktor burnu biraz havadaydı ona göre statü önemliymiş.
Kişiye gire değişiyor
Statüsü diğerine göre daha düşük olan taraf diğerine göre daha güzel ya da daha yakışıklı ise olabilecek ilişkidir diye düşünüyorum
Statünün bir önemi yok, mesleği ortaya atıp üstünlük sağlamaya çalışan insanlar da benim gözümde yok hükmündedir.
Başta engel değil gibi gözükse bile ilerde ciddi engellere sebebiyet verir. Aynı olması da sıkıntı muhtemelen aynı statü farklı meslekler olsun en temizi.
Gerçek aşk ve sevgi yoksa evet engeldir uyumsuzlukları iki tarafta aşamaz ama gerçek aşk ve sevgi varsa engel değildir çünkü aşk engel tanımaz..
Mesela hemşire ile doktor sorun olmaz bence çünkü hem aynı sektör hem de ikisi de lisans bitirmiş. Nalbant hakim gibi örnekler elbette olmaz ancak nalbant olan taraf kendini mükemmel derecede geliştirmişse olabilir.
Nalbur*
Mesela ben: bir prens olmadan asla, çünkü ben prensesim 🙄
Hıhı kuşkun mu var 😒
Bence bir engel değildir ama dengim bir insanla olursan daha iyi olur bence 🤔🤔🤔tabikide bunu söyliyorum ama bir insan severse ne meslek ne başka bir şey duramaz
Degildir bence gercekten seven bu tür seyleri sorun etmez sorun olsada halletmeye calisirlar gibime geliyor
Erkek lehine ise hiçbir sıkıntı olmaz fakat statü farkı kadın lehine ise asla olmaz o iş. Kadınlar kendilerinden düşük statüde gördüğü erkeğe saygı duymazlar.
İlk izlenim olarak evet ama insanlar daha kompleks değerlendiriyor bence. Zeki, alımlı, bilgili bir erkeği kadınlar küçümsemez.
İş ortağımız hemşirelere o gözle bakmıyoruz beyfendi asla.
Hayat acımasız.. Kesinlikle engel..
Doktor ile hemşire kabul edilir belki de, küçümsemek olmasa da Hakim ile nalbur zor. Yaralar, bir taraf hem mahzun kalır.
Gerçekçi olmak lazım engel bence illaki konusu döner tartışma arasında iğneleyici bir şekilde denir
Kavuṣmaya engel değil ama statü olarak erkek daha yüksekde olursa ilerde sorun yaratma ihtimali düṣük olur.
Aileler bu konuda sorun çıkarıyor ama eğer seviyorsa engel değil kişi kendini üstün görmemeside gerekiyor
Çok aşırı fark olmadıkça engel deyil ama ciddi Maddi fark varsa durum deyişir problem yaranır
Tabiki engel değildir sadece senin dalın ile eşinin dalı arasında dikkat etmen gerekir ki bir ortamda seni veyahut senin onu küçük düşürmemen lazım
Yok değildir. Kültür engeldir. Statün ne kadar yüksek olursa olsun kültürsüz isen bir hiçsin.
En başlarda engel gibi görünmese de;
Etki edenin insan olduğu durumlarda mutlaka sorun çıkıyor zaman içinde.
İki taraf için de bu bir sıkıntı oluşturmuyorsa gerisi önemsiz. Fikir olarak uyuşmak önemli, para pul çalışılıp kazanılır zaten.
Çoğunlukla engeldir , engel olmasa da sonu yine hüsran. Zengin kız fakir oğlan sadece masallarda mutlu olabilir.
Değil isterse eğitim düzeyi farklı olsun kendini yetiştirmek mesele
Aşk varsa statü halt etmiş. Sevgi saygı her şeyin üstesinden gelir.
Sanmıyorum engel değildir. Mesleği için birlikteyse , zaten mesleği için evlenmiş sayılır.
Bence engel hem kavuşsakar evlenseler bile ilerde mutsuz olurlar
Aşk varsa engel yok, aşk yoksa bahane çok. Bütün mesele bu.
Aşk varsa engel yoktur, aşk yoksa bahaneler vardır.
Engel olmaması gerekiyor ama çoğu durumda engel olduğunu görüyoruz
Kişinin karakterine sevgisine bağlı bence ya. Hayranı ile evlenen ünlüler var mesela oluyor.
Doktorla hemşire gibi derken çoğu doktor da hemşire ile evleniyor
Amerika'da yasasaydin bu sorun değildi bir Hollywood yıldızı ile bile arkadaş olabilirsin ama Türkiye'de ego var ben diye bir oluşum var , ne statüsünde olursan ol cehalet Türk milletinin genlerinde var maalesef.
insan kendini geliştirebilir, statüler sivilde geçersizdir ve hayat size pandik atabilir.
Doktor ve hemşire olabilir ama hakim ile nalbur sıkıntı 😂 yolun sonunu göremezler
Çoğunlukla engeldir. Nadiren engel olmayabilir
Bence olmamalı. Olursa da o aşk değildir. Çünkü kalp birini severken hesap kitap yapmaz...
1. Tıp okuyorum, doktor olacağım diye istediğim kişiyle evlenemeyeceğimi? Saçmalık isteyen istediğiyle evlenir.
Bence bu aşka ve sevgiye engel değildir
Bir nevi engel oluşturabilir bazı şeyler de engeli kaldırmak elin de olabilir de olmayabilir de
Kişilere bağlı. Tarafların bunu komplex yapma ihtimali varsa yürümez. Genelde de taraflardan biri illaki yapar.
Sevgi ve saygı varsa statü farkı önemsiz
büyük uçurum varsa evet
Kişinin ilişkilere bakis açısına bağlı
Engel değil.
Evlenince evde iş mi yapıcaz bence engel değil
Olmamalı diye düşünüyorum
İster istemez engel olur ya
değildir bence
Hakimle avukat desen neyse de nalbur ne alaka la
Hiç dikkat etmiyorum koca bir saçmalık sadece
Olmamalı bence sevdikten sonra
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?