Şöyle olsa daha iyi bir toplum olurduk dediğiniz neler var?

Şöyle olsa daha iyi bir toplum olurduk dediğiniz neler var?

Ahlak bekçiliği yapmaları, hayır yani ne yaptığından sanane şort giyiyordum bazıları laf ediyor hemen, sanane benim ne giydiğimde yani cidden böyle ahlak bekçiliği falan yapmaları bazı kişilerin aşırı rahatsız edici. Daha bir çok konu varda buraya sığdıramıyorum.
Giyiyorum olucak
Dindar geçinenler neden faizle iş yapıyor?
Kapalı olup namaz kılanlar neden iftira edip insanların günâhını almaktan çekinmiyor veya kalp kırmaktan korkmuyor veya evlat ayrımı yapıyor veya araya fitne sokmaya çalışıyor?
Tabii, şimdi sırf kadınlara yüklenmeyeyim. Bunların bir de erkek versiyonları var.
Hadi ateist, deist, nihilist, agnostik gibi felsefeye inananlar yapsa anlarım. Onlarda da var bu türden insanlar ama onların zaten tanrı (Allah) inancı yok. Daha anlaşılır.
Kendi üniversite mezunu bile olamayıp Almanya’da annem diyeni “ onun bunun pisliğini temizleyen” , üniversite okumamış, lise mezunlarının veya ilkokul mezunlarının kendini üniversite mezunlarıyla kıyaslayıp “ Benim genel kültürüm iyidir. “ diyebilmesine ayar oluyorum. Biri de benim amcamın karısı olan yengem olur. Uzattığım sene beni PDR okuyan biriyle kıyaslayıp “ Derslerine iyi çalış. O çok çalışmış olduğu için hiç alttan dersi yok.” demişti. Sen, ne okudun acaba? Sen de kızların gibi erkenden kocaya giderek mi genel kültür edindin acaba? Yahut benim yanımda mısın ben üniversitede iken de çalışıp çalışmamış olduğum hakkında bir fikir sahibisin? Diyememişim ben de “ En azından ben çalışmışım , çabalamışım. Üniversite kazanmış ve okuyorum. Bu okul önünde sonunda biter. Sen ve kızların ne mezunu? Ben, en azından senin kızların gibi s*k delisi değilim erkenden evlenmeye. Sen de amcamın altına yatarak mı genel kültürünü kazandın?” diye. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. Buraya geldiklerinde kadına yokmuş gibi davranıyorum o günden sonra. Yoksa bozup atarım.
Kendinin hiçbir vasfı olmayıp insanları kıyaslayan kişilerden tiksinti duyuyorum.
Bazıları kafa yerine saksı taşıyo işte. 😄 Sorularıma böyle yorumlar gelmesi hoşuma gidiyor birinin bana içini dökmesi..
Aynen öyle, bazıları kafa yerine saksı taşıyor. 😅
Toplum 👥👥 içinde birinin üstünlük kurma amacıyla birini kınaması bağırıp çağırması. Aslında bu aşağılık psikolojisinden geliyor o kişinin. İnsanları, küçümseyen, kibirli insanları oldum olası sevmem. Cidden istesem dahi sevemiyorum.
@KIZILİNKA Vallahi ne diyeyim kısacası bizleri doğuran anne ve babaların suçu eğer birbirlerini gerçekten seven çiftler olsaydı üreme karşıtı doğum karşıtı antinatalist olurdular.
Mesela ülkemizde hatta dünya genelinde bile doğum hızı = 0,00 olsaydı eğer nasıl olsa kimse dünyada değil ve acı imtihan derdimiz olmuyor.
Tek çare Kurtuluş = #AntiNatalism #DoğumKarşıtlığı olmak hayat kurtarır
Acı çekmek için resmen zulüm gibi acı çekmek için doğurulduk.
Empati eksikliği beni gerçekten üzüyor. İnsanların birbirini anlamaya, dinlemeye ve yargılamadan iletişim kurmaya çabalaması o kadar değerli ki! 💔 Herkes kendi doğrularından biraz esneyip farklı fikirlere açık olsa, daha huzurlu bir toplum olurduk.😊 En çok da saygı ve sevgiye önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunlar olursa her şey bambaşka olurdu! 💫
Cevap
28Cevap
Toplumun kendisi beni rahatsız ediyor. özellikle cahiller
Barış sen konuş ben arkandayım. Cahil insana asla tahammülüm yok ya.
@BitterKızz Teşekkür ederim adminim çok haklısın ✨
Toplumda elbette cahil dediğimiz geri kafada olan ve gelişimi kabul etmeyen insanlara karşı hepimiz ayrı bir rahatsızlık besliyoruz. Ama bence bu her şeyi bildiğini sanıp susmayan veya bilmediği yerde ben bu konuyu bilmiyorum demeyi bilmeyen ve konuşmaya saçma sapan devam edenler var ya. İşte bu ayrı bir rahatsızlık yaratıyor bence insanda.
Mükemmel yorum 🌸
Cehaletten uzak, geri zihniyete düşman, gelenekçi kralcı değil yenilikçi, modern, gerçek anlamda çağdaş, medeni, sorumluluk duygusu yerleşmiş, bencillik menfaatçilik gibi bozuklukların hiç görülmediği... Gerisi zaten otomatik olarak sürekli düzelir, iyileşir, gelişir
Toplumun ahlak bekçiliğini yapanların kendi hayatlarında bunun tersini yaşamasıyıp görünüşte erdemli, gerçekte çıkarcı davranışları beni oldukça rahatsız ediyor
Yaşaması olacak, yazamamışım.😅
Özel gereksinimli çocuğum var garip bakmaları ve zaten gelmezsin diyerek bir yere davet edilmem gittiğimde de vay be gelemezsin sanıyorduk muhabbetleri otizmli farklı olduğu için toplum kabul edemiyor. Bedensel engeli olsa daha çabuk kabul görürdük
İki yüzlülük. Mesela öyle imamlar var ki ateistler onların yanında dindar kalır
Kötü koku toplu taşımada buna maruz kalmaktan nefret ediyorum
Biri ortamdan kalkınca diğeri onun arkasından konuşuyorya sinir oluyorum.
Ön yargı. Herkes herkes karşı çok önyargılı. Kimse kimseyi beğenmiyor. Ya çok eleştiriyor veya çok yargılıyor. Böyle hiç bir yere varamayız.
maalesef. Herkes artist canım. 😂
Açık kapalı ayrışması yapan insanlardan gına geldi. İnsanlar birbirini giyime göre yaftalamak yerine saygı duysalar keşke.
Çok güzel dedin.
@Byzabeyza biz dedektifle beraber bu konuda kimseyi küçümsemiyoruz. Her giyime saygı duyulmasından yanayız.
Ben kapalı değilim mesela ama bir bayanın çarşaflı kadına hakaret ettiğini gördüm. Bir gün de yaşlı bir adam yanıma oturdu eskiden gazetecilik yapıyordum dedi. Çarşaflı kadınları gösterdi orada bulunan. Bu kadar kapanmak çok saçma kara kara kötü görünüyorlar dedi. Bu onların tercihi sızı ilgilendirmez dedim. Şaşırdı cevabıma. Çünkü açık bayanım. Japonya da bile insanlar geleneksel kıyafetleri özgürce giyiyorlar. Bu ülke yozlaşmış. Bana da eskiden başını kapat diye komşumuz baskı yapıyordu. Liseye giderken. İki taraf da suçlu haksız yani
@Byzabeyza Böyleleri çok var kafa yerine saksı taşıyolar. Kaale almamak lazım. Kendilerini bişey zannediyolar sonra.
@Byzabeyza bak işte yorumum da açık ve kapalıların hakkını savunmuşum, saygı duyulmasını istemişim ama tek taraflı savunma yapmaya gelmişsin. Oldu mu bu şimdi? Olmadı.
@Byzabeyza aslında yanlış anlamışsın. Kapalı ve açık demek kıyafetle alakalı kıyafet üzerinden de ahlak tartışması yürütmek saçma. Ahlak kumaşta değil derken bunu kaydediyorum
Herkes kendi işiyle, hayatıyla ilgilense daha iyi olur.
İnsanların birbirine olan samimiyetsizliği ve iki yüzlülüğü
Doğru, bıktım artık
O yüzden boş ver Kendi halinde olmak güzel
Bence de 😌
Herkesin bir birey puanı olmalı. Ehliyet gibi. Toplumsal kurallara uymayan herkesten belli bir puan kesilmeli.60 ın altında kalanlar o toplumdan soyutlanmalı. Mevburi eğitim kampına gönderilmeli.
Önyargı, eleştiri memnuniyyetsizlik, cahil bilgeliği liste uzar gider sjhs
İnsanların insan sıfatına uyan faaliyetlerinin bulunmaması
Kesinlikle öyle
Trafikte olan sıkıntılar güler yüzlü davrandıkça insanın tepesine çıkmaları ben ağayım paşayım muhabbetleri ben asarım keserim diyalogları eşitsiZlik adaletsizlik saymakla bitmeZki
Toplumun umursamazlık seviyesinin neredeyse yüzde 99 olması bu yüzden de insanlar artık dejenere Her şey para ve gösteriş için Bunların acısı bakalım ne zaman çıkacak
Beni en çok rahatsız eden şey saygısızlık. Herkes biraz daha ‘ben değil biz’ diye düşünse, çok daha yaşanılır bir toplum olurduk.
Herkesin her konuda bir fikrinin olması, aşırı meraklı olmaları , özel hayata aile bile olsa pervasızca müdahale etmesi vs vs
Kadına cinsellik konusunda çok yüklenilmesi. Ve kendi inandığı dini bilmeyen insanlar.. Bunlar rahatsız ediyor
Toplumun kendisi rahatsız ediyor ben eskiyi özlüyorum çocukluğumdaki insanları Türkiye yi herşeyi
Bir anlık dalgınlıkla şaşırıp hata yaptığında g. zekali muamelesi yapanlar arkadan konuşanlar yüksek sesle müzikle araba sürenler gece yarısı motor sesleri bıktım usandım artık bunlardan
Doğruyu ya da yanlışı anlamadan bir anda bir trende inanıp onun peşinden gitmeleri. Değmeyecek insanları tanrı yapmaları vs.
Kendini diğer insanlarda üstün gören, her şeyi bildiğini zanneden, bir sözle cahil insanlar.
Önce kendilerini düzeltsinler sonrasına bakarız bea
Sadece kadını eleştirmeleri canımı sıkıyor!!
Kesinlikle Laftan anlamayan ve kavgacı cahil insanlar aşırı rahatsız ediyor
kadin erkek arasindaki esitsizlik. Evde esitsizlik baslar ve sokakta devam eder. Esitsizlik hayatimizin her alanina yerlesmis.
Dayatmalara tahammülüm yok...
Dayatmalar olmasa daha iyi olurdu
Otobüslerde toplu alanlarda aşırı yüksek sesle konuşan kişiler bunu özellikle liseli ergen tayfa çok yapar bağıra bağıra küfürlü konuşurlar aşırı rahatsız edici
geri kafalı insanlar ve adaletsizlik
Elalem muhabbeti :D
Yüksek sesli gülme
İğrenç
Aşırı bağırarak konuşanlar😅
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibiyiz maalesef
gençlerin çağrından çıkmış yobazlık ve yontulmamışlıkları.
Cahil yalancı insanlar rahatsız ediyor
Ataerkil zihniyet
Allahın cezaları
Aynenn Gjfggjfgdwftd
Sosyal çürümüşluk
Merhametsizlik ve empati eksikliği
toplumun cahilliği ve acimasizligi rahatsız ediyor
İsraf
Haset
Cehalet
Yüksek sesle konuşan insanlar
Toplumun kendisinden rahatsız oluyorum ben.
Çoğunluk rahatsız çünkü
Ağzına ampul sokanlar
Tipine giyimine göre davranmak
Ön yargı
Hakılıyız
Kadınların ciplakligi
Medeniyet yoksunu boş zihinler
Daha az insan
Yalakalık...
İnsanlar
Saygısızlık
kalabalık olamalrı